Život s narcistickými a toxickými rodičmi: osobné skúsenosti a podpora
Ahojte , hľadám nejaké žienky , ktoré maju podobnú osobnú skúsenosť - žiaľ . Rodičia od maličký na mne len bitky a psychické tyranie každý deň . Matka , otec obaja ťažké poruchy narcizmu a do toho ešte silno toxický ľudia zameraný len na seba . Nejdem sa ľutovať , a nejdem všetko rozpisovať to by bolo na knihu a ajtak je to ťažko uveriteľné, lebo je to tak zlé a bolestivé . Hľadám len niekoho , kto mal podobnú situáciu a vie o tom svoje . Ja mám všetkých na okolí , ľudia s normálnymi ľudskými rodičmi a rodinami , ktorý si pomáhajú a preto nevedia čo prežívam . Povedia , bože toto by som neprežila , nedala, ale reálne si popísať s niekým , kto vie o čom hovorím , pripadne sa trošku podporili .
Budem rada ak sa ozveš 🫶🏼
@anonym_autor Ja už síce som mama ale taktiež som mala život s rodičmi ktorý boli neskutočne toxický dokonca to aj mama vzdala odišla od nás ja som zostala s otcom a ten sa spustil a začal piť . Kľudne napis a posielam na diaľku objatie .
@lucka12122 aj ja som mama , a o to viac ma to boli , pretože mne teraz ešte v dospelosti robia zakernosti aj keď s nimi roky nebývam a matka urobila ešte aj dlzoby .
A o moje deti nemajú už absolútne žiadny záujem.
@lucka12122 aj ja som mama , a o to viac ma to boli , pretože mne teraz ešte v dospelosti robia zakernosti aj keď s nimi roky nebývam a matka urobila ešte aj dlzoby .
A o moje deti nemajú už absolútne žiadny záujem.
@anonym_autor Bud aj rada, ze nemaju o tvoje deti zaujem, naruseni stari rodicia by im narobili viac skody ako uzitku. Mrzi ma, ake si mala detstvo. Moja mama mala tiez traumaticke detstvo a dospievanie a hned pri prvej prilezitosti isla z domu. Stopy to zanechalo na cely zivot, ale podarilo sa jej vytvorit uplne iny typ rodiny, nez z akej vysla.
@anonym_autor Bud aj rada, ze nemaju o tvoje deti zaujem, naruseni stari rodicia by im narobili viac skody ako uzitku. Mrzi ma, ake si mala detstvo. Moja mama mala tiez traumaticke detstvo a dospievanie a hned pri prvej prilezitosti isla z domu. Stopy to zanechalo na cely zivot, ale podarilo sa jej vytvorit uplne iny typ rodiny, nez z akej vysla.
@marianarem buď rada. Mnohí rodičia to nezvládli a mali deti. Chudák deti. Fakt si myslím, že 90% ľudí nemalo mať, alebo nemali by mať deti. Celé zle.
V podstate buď rada, že nejavia záujem o tvoje deti. Potrebuješ ich pri svojich deťoch? Ja by som ich vyslovene nechcela….
@marianarem buď rada. Mnohí rodičia to nezvládli a mali deti. Chudák deti. Fakt si myslím, že 90% ľudí nemalo mať, alebo nemali by mať deti. Celé zle.
@anonym_2e168a tohto názoru som aj ja .. pretože tie deti trpia celý život a nie každý človek sa vie z toho dostať . Mne sa to síce podarilo , stále pracujem na sebe ale to je neskutočná bolesť , spomienky žiaľ sa nedajú vymazať a ani situácie , plus čo je dôležité .. necháva to stopy na zdravotnom stave a nemyslím len psychicke zdravie .
@anonym_2e168a tohto názoru som aj ja .. pretože tie deti trpia celý život a nie každý človek sa vie z toho dostať . Mne sa to síce podarilo , stále pracujem na sebe ale to je neskutočná bolesť , spomienky žiaľ sa nedajú vymazať a ani situácie , plus čo je dôležité .. necháva to stopy na zdravotnom stave a nemyslím len psychicke zdravie .
@anonym_autor to o čom píšeš je horkosť v srdci. Začína to častým sklamaním, prechádza to do bolesti a ak je ta bolesť dlhodobá a opakuje sa, prichádza horkosť, alebo inak zatrpknutosť. S tým sa žije ťažko, lebo to človeka oberá o životnú energiu ale prvým krokom je odpustenie tvojím rodičom. Nie pre nich, ale sama pre seba, aby si sa vedela pohnúť ďalej. Ak ti zasahujú do života úplne by som prerušila kontakty, ak na sebe nechcú pracovať, žiaľ nemal zmysel s nimi udržiavať kontakt.

@anonym_autor Ja už síce som mama ale taktiež som mala život s rodičmi ktorý boli neskutočne toxický dokonca to aj mama vzdala odišla od nás ja som zostala s otcom a ten sa spustil a začal piť . Kľudne napis a posielam na diaľku objatie .