Život u svokrovcov - svokra je mrcha
Ahojte. Potrebovala by som poradiť. Pred pol rokom sa mi narodila dcérka. Priatel bol nezamestnaný a ja som študovala. Teraz už priatel pracuje ale len na dobu určitú má zmluvu, vraj ak by sa niečo stalo tak aby zamestnávateľ nemusel platiť odstupné. Môj problém je ale so svokrou a s bývaním. Keď som porodila išla som bývať ku priatelovi, ktorý ešte žije s rodičmi. Máme vlastnú spálňu a obývačku, všetko ostatné je spoločné. Svokra je tu ako kráľovná domu a patrične to dáva aj najavo. Pred 3 mesiacmi prišla za mnou a poriadne ma zdrbala že sa neviem udomácniť. Pravda je taká že som introvert, v dedine som nepoznala nikoho a žiadnych kamarátov som na blízku nemala. Keď idem do mesta musím sa ponáhľať lebo vždy ma niečim poverí svokra aby som vybavila a iba bežím, ani na to nemám čas aby som skočila ku mamine do práce nie to ešte s kamoškami sa stretnuť. Od tej doby čo ma zdrbala svokrička mám každé ráno hnačky a v poslednom čase aj špatne mi je. Začala som brať Xanax na ukludnenie a žial vrátila som sa potajomky k fajčeniu. Neviem čo to je so mnou ale začala som mať na ňu alurgiu alebo čo, lebo vždy keď ju vidím alebo už len počujem mám strašné nervy. Dcérke už spôsobila aj dvakrát zdravotné problémy, raz ju vyniesla s kočíkom v najväčšom vetre a dostala prievan na oči a teraz ju vybrala z kočíka tak že mala na sebe dupačky z ktorých kvôli cvokom nemala celú nožičku zakrytú a nedala na ňu ani hrubší svetrík tak malá prechladla. Samozrejme buď som bola v škole ale na hodinku v meste a iba susedia mi vraveli že drahá svokrička malú vyniesla v takých podmienkach. Povedala som si dosť!!! No a problem sa tu začína. Chceli by sme sa odsťahovať ale nevieme, kvôli financiám. Už som sa o tom rozprávala aj s priatelom a povedal aby som ešte počkala ale ja nechcem. On totiž nevidí nič iba to že nemusí platiť za nič a že maminka mu urobí všetko možné. Mojej mamine som povedala aby mi pomohla ale ona tiež nemá toľko peňazí aby mi zaplatila byt. Svokrovci zrejme nás ani nechcú z tadialto pustiť. Už som povedala priatelovi že ak sa s nimi neporozprávame tak koncom mesiaca odchádzam s dcérkou. On si myslí že žartujem ale je to tak. Máme málo miesta a zdravotne nás tu to celé ničí a mňa osobne aj psychicky. Má niekto nejaké podobné skúsenosti? Riešil už niekto dačo podobné?
@kvetinka0099 tak na tvojom mieste by som drzala hubu a krok lebo:
- 200 € nepokryju naklady na domacnost pre 3 clennu rodinu (kurenie, voda, elektrina, plyn, odpad, polpatky TV a internetovym operatorom, miestne dane, drogeria...)
- keby ste zili sami, tak by ste asi tiez nakupovali, ci sa ti zda, ze potraviny pre 3 ludi by uz mali byt zahrnute v tych 200€?
- byvate v jej dome, tak tam platia jej pravidla
- kolko domacich prac vo vasej spolocnej domacnosti ostava na jej pleciach?
Ostatne nemozem komentovat, lebo tvoj pisomny prejav nema ani hlavu ani patu a vysperkovany tvojim pravopYsom ne absolutne nezrozumitelny. Dost roboty mi dalo pochopit aspon to co som okomentovala
baby ja sa tak rehocem, ze som psa zobudila. Terz cumi na mna, ze co sa deje 😅 😅
@zita19 bacha, aby nenapisal na MK, ze ho panicka budi 😅 ... a pravopis vediet nemusi 😝
@romanovic odstahoval sa do spalne. Aspon budem mat vyhriatu perinu 😅
@zuzkaanicka ked to tu tak citam, tak Maxik by tu mohol pisat, aj by MK priemer IQ zvysil 😉
@romanovic ja uz makam od januara na Million percent. Kazdy den Hodinku beham a plavam na striedacku. Kazdy Piatok mame Triathlon, aquathlon alebo Duathlon. Ja uz mam sice svoju predtehu vahu ale aj tak sa mi zda, ze som nejaka mlandrava😱ale konecne behám pätkove pejcy(boooze Toto je tiez do jazykoveho okienka😊😂🙈😁😳🙄).
aj na jojke to fičí 😀 😀
Baby už choďte spať. U nás je už polnoc😱a nemôžem sa ani rehotať, ja som tiez už v spálni. Muž už chrni a aj cely dom, len bábätko vedľa v izbe má ľahký spánok, počuje všetko aj cez stenu.
@yanni behas s copanou? S kym je, kym plavas? Mna ta svina fascia uplne vyradila od augusta do marca, teraz je to len take akoze, naplno to nedam. A bez ortopedickych vloziek nedam ani meter. Kua, to som dopadla 😀 A ked doma vravim, ze si musim vymenit vlozky (akoze prelozit z jednych topanok do druhych), moj muz zavyja, ze preto ma vo vytahu okukuju susedia, lebo tipuju o akych vlozkach to ja stale tocim...
Úprimne neverím, že dieťa nachladne, lebo má holú jednu nohu. To len tak na okraj.
Na druhej strane úplne chápem, čo prežívaš. Nie, nič také som nezažila, ale pre mňa je súkromie niečo tak posvätné, že neviem ani definovať úplne presne, čo tým chcem povedať. 😀 Jednoducho, nemohla by som žiť s nikým iným, než s mužom, ktorého som si vzala a mám s ním dieťa. Jasné, že sa mu nechce z domu, keď tam má full servis, to je stále o tom istom. Keď budete na to len dvaja, aj on sa bude musieť starať a hlavne bude musieť platiť (nájom, energie a pod.) a to sa chce málo komu. Toto je začarovaný kruh, z ktorého sa dá jedine ujsť. Neverím, že sa to zlepší, že sa to zmení. Tiež som sa presťahovala na dedinu, som tu dva roky a nie, nie som tu udomácnená, nemám tu kamošky, nie také ako mám tam, kde som vyrastala a nie je tu ani kam ísť. Aby mi to niekto vyhadzoval na oči, tak sa mu akurát, tak zasmejem. Toto je stále o tom istom, ste u nich a oni majú pocit, že vám môžu riadiť život. Úprimne obdivujem každú jednu ženu, ktorá je schopná a ochotná bývať so svokrou pod jednou strechou. Ja by som to nedokázala ani s vlastnou mamou.
@romanovic no ked vlozky pouzivas😂ja len tampony😂😂😂😂nie vazne, je to svinstvo, ked clovek nemoze naplno. Ja zase Po cisarovi nic moc, len pomaly ale teraz uz dam aj nadoraz.
Sme stale v Saudskej Arabii a mame tu vlastne Nursery, akesi jaslicky. Tam ju ja krkavcia mater Supnem kazdy den na hodinku a idem do Bazena alebo na pas behat. Vonku sa neda, mame 43 stupnov. Stacia mi tie piatky a tiez plavam pod holym nebom. Dnes mi normalne vo vode spalilo chrbat😱
@bebe91 necitala som vsetko, ale teda ak by si bola moja nevesta (a raz ju budem mat, kedze mam 2 chalanov), tak ta vyrazim z baraku rychlostou svetla. a vies preco?
po a) je to svokrin dom... ma pravo sa tam chovat ako kralovna. a mam svokru, a ked pride ku mne - tak hej, chovam sa ako kralovna, lebo som "panou svojho domu". ale ked som u nej na navsteve, tak drzim hubu a krok. a to som tam len na navsteve na 2 tyzdne. kebyze tam mam zit, tak supem nohami dvojnasobne. ak si chcela kralovat, mali ste s priatelom najskor rozmyslat o tom, kde budete byvat a az potom plodit deti... ale mate to inak a ak chces byt panou a rozkazovat, tak sa odstahujte.
po b) mala ti ochorela kvoli svokre? prd... mala ochorela, lebo prosto ochorela. pockaj, az zacne chodit medzi deti. to budes sledovat, kto mal aky sopel a od koho ho chytila? a ked to bude 5 deti, tak budes riesit kazde?
po c) si arogantna az to boli. mama ti plati skolu, byvas u svokry a nic ti nie je dobre... ked si taka chytra, tak sa postav na vlastne nohy a dokaz im, ze to das. ze si dospela, ze sa vies o seba postarat a nepotrebujes aby ti oni dve pomahali. ci finacne (skola), ci ubytovanim (svokra).
@monikaparson tak tak. Najlepsie vo vlastnom. Ja by som tiez ani s vlastnou mamou😱
@yanni len ono to ľuďom proste nedochádza. Jednoducho ozaj nie sú povahy, ktoré môžu žiť s niekym iným, než s tým koho si vybrali.
@bebe91 Ospravedlňujem sa všetkým mamám a svokra a babičkám,ak sa ich môj názor a vyjadrenie dotkne,ale nedá mi aby som sa nevyjadril.Čítam tu reakcie pre a proti.Niekto odcuzuje mamu zato že fajčí a berie lieky.Iný zas svokru za jej správanie. No ani v jednom komentáru som nečítal o tomto v akom prostredí vyrastá to krásne malē stvorenie ktoré prišlo na tento svet. Zamyslel sa niekto nad tým ako to na neho vplýva, alebo si myslíte že ste malý drobec nevníma tu atmosféru ktorá okolo neho je.Môj dom môj hrad? Toto je pravidlo ktoré platí? Kde je úcta k žene ktorá priviedla na svet vnúčika?Kde je hranica keď svokra chce riadiť a rozhodovať o živote svojho syna?Bohužiaľ vytratilo sa to najdôležitejšie čo k životu patrí.Ucta ,tolerancia a rešpekt. Šťastie a radosť dieťaťa je na prvom mieste.Kto si to dnes uvedomuje?Je to veľmi smutné. Tak skúste prestať kritizovať a vžite dá do pocitou toho malého drobčeka.Pretože to čo je nám všetkým rodičom a starým rodičom dané ,a je to našou svätou povinnosťou je to aby sme tých malých drobcou vychovávali v prostredí plnom lásky,tolerancie a pochopenia.
@sueevelynkaotec Chces povedat, ze preto, ze zakladatelka porodila dieta, tak sa vsetci z toho maju po**at? Dieta je zdrave, ma zdravych praceschopnych rodicov, nemyslim si, ze zije v nejakom dome kde sa mlatia, piju, a nejako si ublizuju. Toto je bezna situacia ked mlada rodina zije s rodicmi. To, ze zakladatelka porodila dieta neznamena, ze ma pravo kydat na zenu ktora jej zrejme pomohla viac ako vlastna matka - dala im strechu nad hlavou, a nemusela, nebola to jej povinnost, ale pekne gesto.
A ze svokra chce rozhodovat o zivote svojho syna? To rozpravas ako keby syncek mal 10 rokov a nie 34, co je on nesvojpravny?
Joj dievča spamätaj sa... je toho toľko, čo by som Ti povedala... ale má to cenu? Ty si chúďa, čo sa musí sťažovať... si dospelá? ... si matka?... tak rozmýšlaj... doma sa nevieš porozprávať s mamou, ooo malinká nemôžeš ísť na wc...pretože... a tu osočuješ tú, čo Ti najviac pomáha... jáj zabudla som mama Ti platí kúrenie, vodu, energiu, stravu, dane, smeti.... a ešte Ti aj dieťa varuje.... a tá ,,mrcha,, Ti platí školu lebo babka chcela, pretože susedky majú... sa spoznávaš? Tvoje slová... len, či vôbec pochopíš o čom píšem.... buď seď doma s dieťaťom(chúďa malé toto si nezaslúžilo) a staraj sa 24 hodín v kuse sama alebo ťahaj do roboty a prispievaj do domácnosti... Ťa prejdú pubertálne maniere ... a keď si ušetríš popri platení vlastných poplatkov na život sa môžeš osamostatniť... a nie na úkor cudzích zodretých rúk....
až jej život dá poriadnu facku...asi si vtedy uvedomí, čo všetko má ...
@irusa nemyslim si,vies,niektorych ludi zivot sice prefacka za ich ciny...ale oni to beru tak,ze je k nim OPAT raz zivot kruty a opat len vsetci su na vine a chcu polutovat.
Co clovek nema v srdci,nidky uz nenajde...to by uz muselo byt fakt strasne prefackanie,ale s nejakym vyssim osvietenim
@bebe91 nečítala som diskusiu, no počkať asi budeš musieť, tvoj priateľ nemá istú prácu, ty si na MD, z čoho chceš platiť podnájom, ak by o tú prácu prišiel? Sorry, ale konali ste skôr, ako ste rozmýšlali. nemali ste vlastné bývanie, priateľ prácu, zrejme ani nič našetrené a hrnuli ste sa do dieťaťa. Píšeš, že svokra sa v dome chová ako kráľovná, no to je jej dom, takže ona sa tam tak správať môže. To, že musíš z mesta letieť domov, to už nie je v jej kompetencii, ak má dieťa so sebou, nemá právo ti rozprávať do toho, kedy sa vrátiš. Čo na to tvoj priateľ? Ako sa postavil k tomu, keď ti svokra nadávala? Iné riešenie u vás nevidím, iba zatnúť zuby, vydržať, kým bude mať priateľ prácu na dobu neurčitú a ty pôjdeš do práce tiež, nikde nie je napísané, že máš byť doma tri roky, potom môžete uvažovať o osamostatnení. Inak tým, že si začala fajčiť ukrajuješ ešte viac už aj z tak nízkeho rozpočtu, uvedomuješ si to? Čo tak porozmýšľať o tom, ako do neho prispieť? Je tu more žien, ktoré pečú, maľujú na textil, hačkujú....na MD sa zíde každý cent.

@romanovic zase chces ist o 4 behat?😱