Život u svokrovcov - svokra je mrcha
Ahojte. Potrebovala by som poradiť. Pred pol rokom sa mi narodila dcérka. Priatel bol nezamestnaný a ja som študovala. Teraz už priatel pracuje ale len na dobu určitú má zmluvu, vraj ak by sa niečo stalo tak aby zamestnávateľ nemusel platiť odstupné. Môj problém je ale so svokrou a s bývaním. Keď som porodila išla som bývať ku priatelovi, ktorý ešte žije s rodičmi. Máme vlastnú spálňu a obývačku, všetko ostatné je spoločné. Svokra je tu ako kráľovná domu a patrične to dáva aj najavo. Pred 3 mesiacmi prišla za mnou a poriadne ma zdrbala že sa neviem udomácniť. Pravda je taká že som introvert, v dedine som nepoznala nikoho a žiadnych kamarátov som na blízku nemala. Keď idem do mesta musím sa ponáhľať lebo vždy ma niečim poverí svokra aby som vybavila a iba bežím, ani na to nemám čas aby som skočila ku mamine do práce nie to ešte s kamoškami sa stretnuť. Od tej doby čo ma zdrbala svokrička mám každé ráno hnačky a v poslednom čase aj špatne mi je. Začala som brať Xanax na ukludnenie a žial vrátila som sa potajomky k fajčeniu. Neviem čo to je so mnou ale začala som mať na ňu alurgiu alebo čo, lebo vždy keď ju vidím alebo už len počujem mám strašné nervy. Dcérke už spôsobila aj dvakrát zdravotné problémy, raz ju vyniesla s kočíkom v najväčšom vetre a dostala prievan na oči a teraz ju vybrala z kočíka tak že mala na sebe dupačky z ktorých kvôli cvokom nemala celú nožičku zakrytú a nedala na ňu ani hrubší svetrík tak malá prechladla. Samozrejme buď som bola v škole ale na hodinku v meste a iba susedia mi vraveli že drahá svokrička malú vyniesla v takých podmienkach. Povedala som si dosť!!! No a problem sa tu začína. Chceli by sme sa odsťahovať ale nevieme, kvôli financiám. Už som sa o tom rozprávala aj s priatelom a povedal aby som ešte počkala ale ja nechcem. On totiž nevidí nič iba to že nemusí platiť za nič a že maminka mu urobí všetko možné. Mojej mamine som povedala aby mi pomohla ale ona tiež nemá toľko peňazí aby mi zaplatila byt. Svokrovci zrejme nás ani nechcú z tadialto pustiť. Už som povedala priatelovi že ak sa s nimi neporozprávame tak koncom mesiaca odchádzam s dcérkou. On si myslí že žartujem ale je to tak. Máme málo miesta a zdravotne nás tu to celé ničí a mňa osobne aj psychicky. Má niekto nejaké podobné skúsenosti? Riešil už niekto dačo podobné?
Jedna vec sa ale zakladatelke musi nechat ked uz je svokra mrcha aspon sa nestazuje ze sa ani ten stat nestara....
@bebe91citujem ta, tuto to zobrali, ze nic neplatite "Chceli by sme sa odsťahovať ale nevieme, kvôli financiám. Už som sa o tom rozprávala aj s priatelom a povedal aby som ešte počkala ale ja nechcem. On totiž nevidí nič iba to že nemusí platiť za nič a že maminka mu urobí všetko možné.''
@bebe91 no vidis...tak zaciatok by ste mali za sebou=rozhonutie starat sa o seba sami...ale uz by vo vasom pripade asi mala do toho prist aj svadba...lebo neviem,no....strasne vela neistot v tom vztahu je
No do rici toto je silna kava.....
@terezka1947 uz bola rec aj o tom len aj to su vydavky na ktore treba trosku usporit
@bebe91 zalezi od tho aku svadbu chcete...ak sa chcete iba zobrat,netreba nijake specilane vydavky...iba sa zobrat
To chuda dieta zial nemoze za to akych ma rodicov nezodpovednych....
@bebe91 A co su to tie stravenky?Ved skus ty zit zo straveniek...
@bebe91 on má 34 som pochopila dobre, hej.
Tak ti to napíšem ako to vidím ja. Zažili sme podobné. Akurát, že dieťa sme mali v 22 rokoch. Bývali sme u rodičov pár mesiacov. V 22 s me boli v podnájme. Nie, nemáme VŠ, pracovali sme od 18 rokov, lebo sme chceli byť spolu.
V 24 sme mali vlastnú nehnuteľnosť založenú hypotékou. Pracovali sme obaja ako sa dalo. S dieťaťom nám nik nepomáhal. Vedeli sme si to zosúladiť sami dvaja.
A toto je to, čo vás neposúva ďalej. Váš postoj. Vy totiž sa nespoliehate sami na seba, ale na druhých.
A že nám rodičia nič nedali? Ja som na to hrdá a pyšná. Že všetko, čo máme, tak máme vlastným pričinením.
To, že tvoj chlap má 34 rokov a holú riť.....to by ti malo vŕtať v hlave. Pretože, to je váš najväčší problém.
Chlap do 40 by už mal mať kariéru, stále zamestnanie a určité finančné zázemie. A tvoj to nemá, lebo zodpovednosť sám za seba hľadá vo svojich rodičov. Ako ty
@bebe91 no tak podla mna by ste to zvladli, len ako vravim, poratajte si co treba a radsej skuste zit napriklad 2 mesiace s tym,ze si stravu budete kupovat sami, treba ratat min.200 eur. A priatel nech sa spyta v robote na istotu, ktoru ma. Napriklad ja mam podpisanu prazdnu vypoved, je to nezakonne,ale bud robis, alebo podpises vypoved ale ja som si ista,ze mna by nevyhodili a viem,ze ked im poviem,ze som tehu, tak sa tam vsetci pokakaju. Chapes, istota.
@sense uz je tak ako je, 1,5 roka sme chceli mat dieta lebo sme boli aj na testoch a povedali ze ja nemam silnu stitnu zlazu a on kvoli genetike ak nebude mat dieta do 35 rokov tak mozne je ze ani nikdy nebude mat, ja sa di mediciby nevyznam tak neviem a skusali sme a vtedy nam bolo iba to dolezite aby sme nezomreli sami
@bebe91 odrazu davas 250eur?Vcera si hovorila ze svokra nic nechce...
Ked som si precitala temu tak ako prve som reagovala ako vsetci. Ze co ? Mlada sa nastahuje a tak sa odvdacuje ? Ale ma to aj iny pohlad. A teraz pisem vo vseobecnosti. Nemala by sa aj druha strana prisposobit aspon trosku ? Jasne je to zasah ked vam pride byvat cudzi clovek do domacnosti ale na druhej strane mate pravo ho terorizovat alebo nerespektovat ? Ved aj druha strana je len clovek. A nech su uz dovody viacgeneracneho byvania akekolvek malo by byt zalozene na vzajomnom respekte a obe strany by si mali na zaciatku sadnut a urcit pravidla. A zda sa mi to sadisticke ze (opakujem pisem vo vseobecnosti) svokra nedovoli neveste navarit alebo nerespektuje jej vychovu alebo sukromie.. predtym ako niekto vezme cudzoeho cloveka domov mal by si polozit otazku ci je schopny ho akceptovat takeho aky je a nie mu len rozkazovat ..
Dievcence neminajte zbytocne energiu...kde nic nie je ani smrt neberie(v tomto pripade IQ)
😀
@bebe91 myslela som domovú daň, no nevadí. Z tvojich dvesto príspevkov kričí dvesto krát, ako to nejde. Priateľ nemá stálu prácu, ty nemáš žiadnu, jasle sú 20 km ďaleko....nechcete bývať u svokry, čo vám bráni ísť za prácou inde? Neviem, koľko ti ostáva do skončenia školy a čo vôbec študuješ, ak posledný semester, tak by som to už dala, ak ešte viac a je to napr.sociálna práca alebo podobný nezmysel, tak sa na to vykašli a choď do práce, ak budete pracovať obidvaja, na nájom mať budete. Skutočne stále očakávaš pomoc zo všetkých strán, ale nespoliehate sa sami na seba.
@pribinak šliapnuť priateľovej mame na krk, aby už konečne nejaký ten bytík mladým kúpila, veď taká je tradícia, nie? Končím tu, toto fakt nemá zmysel, idem hľadať reťaz s veľkým zámkom, aby som mohla zamknúť, keby sa mi takéto žieňa mienilo nasáčkovať do domu a ešte o mne vypisovať, že sa v mojom prašivom dome chovám ako kráľovná. Žieňa, čo má holú riť, nemá doštudované, v živote nezažilo, čo je to makať osem hodím denne a všetko si cvakať sama, nevie sa postarať ani sama o seba, nie to o dieťa...

@bebe91 čo platí vlastne otec tvojho dieťaťa?