Život u svokrovcov - svokra je mrcha
Ahojte. Potrebovala by som poradiť. Pred pol rokom sa mi narodila dcérka. Priatel bol nezamestnaný a ja som študovala. Teraz už priatel pracuje ale len na dobu určitú má zmluvu, vraj ak by sa niečo stalo tak aby zamestnávateľ nemusel platiť odstupné. Môj problém je ale so svokrou a s bývaním. Keď som porodila išla som bývať ku priatelovi, ktorý ešte žije s rodičmi. Máme vlastnú spálňu a obývačku, všetko ostatné je spoločné. Svokra je tu ako kráľovná domu a patrične to dáva aj najavo. Pred 3 mesiacmi prišla za mnou a poriadne ma zdrbala že sa neviem udomácniť. Pravda je taká že som introvert, v dedine som nepoznala nikoho a žiadnych kamarátov som na blízku nemala. Keď idem do mesta musím sa ponáhľať lebo vždy ma niečim poverí svokra aby som vybavila a iba bežím, ani na to nemám čas aby som skočila ku mamine do práce nie to ešte s kamoškami sa stretnuť. Od tej doby čo ma zdrbala svokrička mám každé ráno hnačky a v poslednom čase aj špatne mi je. Začala som brať Xanax na ukludnenie a žial vrátila som sa potajomky k fajčeniu. Neviem čo to je so mnou ale začala som mať na ňu alurgiu alebo čo, lebo vždy keď ju vidím alebo už len počujem mám strašné nervy. Dcérke už spôsobila aj dvakrát zdravotné problémy, raz ju vyniesla s kočíkom v najväčšom vetre a dostala prievan na oči a teraz ju vybrala z kočíka tak že mala na sebe dupačky z ktorých kvôli cvokom nemala celú nožičku zakrytú a nedala na ňu ani hrubší svetrík tak malá prechladla. Samozrejme buď som bola v škole ale na hodinku v meste a iba susedia mi vraveli že drahá svokrička malú vyniesla v takých podmienkach. Povedala som si dosť!!! No a problem sa tu začína. Chceli by sme sa odsťahovať ale nevieme, kvôli financiám. Už som sa o tom rozprávala aj s priatelom a povedal aby som ešte počkala ale ja nechcem. On totiž nevidí nič iba to že nemusí platiť za nič a že maminka mu urobí všetko možné. Mojej mamine som povedala aby mi pomohla ale ona tiež nemá toľko peňazí aby mi zaplatila byt. Svokrovci zrejme nás ani nechcú z tadialto pustiť. Už som povedala priatelovi že ak sa s nimi neporozprávame tak koncom mesiaca odchádzam s dcérkou. On si myslí že žartujem ale je to tak. Máme málo miesta a zdravotne nás tu to celé ničí a mňa osobne aj psychicky. Má niekto nejaké podobné skúsenosti? Riešil už niekto dačo podobné?
teda ako, ja som tiez mala 19, 22,, 24 rokov, bola som blba, priznavam, ale takto blba teda urcite nie. Vlastnej dcere by som po hube tresla keby taketo nieco vypustila do sveta - a to ich lubim, aj syna samozrejme 😉
@bebe91 ak je clovek sikovny tak podla toho aj zaraba ale nemusi zarabat zrovna nad 1000 eur, to je uz unikat bohuzial. Jedna sa o to, ze CEZ DVA ROKY SI CAKALA NA SVOJE DIETA A NIC UPLNE NIC SI NEUROBILA PRE SVOJ ZIVOT. Mas chlapa, co po 30tke zije u mamy a nic nema. Ja byt tvoja mama tak sa obesim,ze kde som spravila chybu.
@timea7 vies,co?ja ked to citam,ide ma porazit....a to mam doma dvoch synov....tak ja si zoberiem hypo na dom,budem setrit,uskrmomnovat sa,vychovam deti,postaram sa o nich,posnazim sa daco prisporit,pri nevesta aaaaaaaaa.....stiahnem sa do psej budy....lebo budem drzgroska,lebo jej nedam cely dom a pravo rozhodovania...vaaaau
@bebe91 prečo ťa zaujíma názor susedov? Sú držgrošovia? No a čo? Tak sú. Čo teba do toho. Ty si samostatná jednotka, máš už svoju rodinu. O ktorú bohužiaľ nemáš postarané. Tak rieš toho, kto by sa mal o tvoju rodinu postarať. Starý je na to už dosť. Toho rieš. Ten nech sa postará. Nech si nájde hoc aj dve roboty. Jemu by malo záležať na tom, aby si bola šťastná, spokojná a nemusela brať xanax.
@bebe91 ty si fakt jedna neschopná arogantná žena, ktorá si zbudovala decko s mamičkiným ceckom, ktorý si nestihol do 34 rokov nie že nič našetriť, ale ani nájsť prácu, teda rovnako neschopný. Buď rada, že máš dnes kde spať, alebo ak by som ja bola tvojou svokrou a toto si tu o sebe prečítam, tak poletíte ešte dnes a obidvaja. To by si ešte len videla, ako by sa našlo riešenie, aj bez zvolávania obidvoch rodín. Prepísať dieťa na mamu...k tomu fakt niet čo dodať.
@sasa1310 neviem co bolo kym sme spolu neboli ale on bol vychovany na to aby zo vsetkeho len zbackove kupoval, na neho sa nikto nemohol hnevat inak to svokra zariadila, nikdy ani len jednu facku nedostal proste bol tak nauxeny zit si podla vladtneho a jeho mama nechce ho akceptovat ajo dospeleho ani dnes
@bebe91 bože dievča, ty si predbehla tým "založením rodiny" aj zem ako sa točí okolo svojej osi. Teraz si v koncoch a chceš rady od ľudí na mk. Zamysli sa nad svojím uvažovaním a nehľadaj chybu v priateľovej mame. V prvom základnom momente ste vy dvaja urobili chybu, že ste sa neuvážene chceli hrať na milujúcu a fungujúcu rodinku. ....ddd..Priateľ bol nezamestnaný a ja som študovala..ddd - čo dodať....
@bebe91 moja zlata , z tvojich reakcii co citam , vyznies ako rozmaznane soplive decko ,ktore sice porodilo dieta ,ale to je asi tak vsetko .... musela si zacat opat fajcit kvoli svokre (blbost, fajcis lebo si zrejme bola pred tehu fajciarka a mas nedostatok sebareflexie aby si prestala... (prestat sa da ,ked sa chce .poznam velmi vela bab ,ktore prestali zo dna na den a nevratili sa k tomu ) a kvoli svokre beries xanax? Sa preber dievca... s tvojim postojom by si xanax brala tak ci tak ,lebo vsetci okolo teba su svi*ne iba ty si chudatko ... povodne po uvodnom prispevku som chcela byt empaticka ,ale z tvojich dalsich komentarov mi vyplyva ze nehladas riesenie a tvoj priatel taktiez nie ... prisla si sem , aby sme ta polutovali a nakydali tiez na tvoju svokru(lebo evidnetne iba take komentare by sa ti pacili) lebo ked ti niekto napise prvdu ,hned sa navazas... si si precitala aspon jeden kometar po sebe ? mozno aj ano ,len ani sama si neuvedomujes co si napisala ..... nepaci sa ti ,osamostatni sa s decrou a potom mozno pochopis ,co tvoja svokra pre teba robi .... alebo mozno ani nepochopis , lebo si sice pekna podla fotky ,ale prirodzenej inteligencie ti zrejme nebolo nadelene sudiac podla komentarov tvojich ....
tvoje slova ,, Baby ,lebo tie co tu pisu sa ani zenami nazvat nedaju " ....prosimta odkial beroes tu drzost navazat sa tu do inych zien ,iba preto ze ti nepritakavaju? Nepoznas ich ,nevies cim si presli a dovolim si tvrdit ze ty by si mnohe situacie ktore niektore zazili nezvladla. Mnohe z nich si zazili take veci ,o ktorych sa tebe ani nesnivalo ,ale zvladli to a preto sa teraz maju dobre a nevyplakavaju tu ... ty i tvoj priatel napriek jeho veku ste este nevyzrete decka ,neschopne prebrat zodpovednost za svoje ciny a je mi luto vasej dcerky,ktore ako tvrdis bola planovana ,no nedoplanovali ste nic okrem nej .... tolko k tomu . Napisala by som ti viac ,no uz beztak je moj komentar zbytocne dlhy a idem robit radsej nieco uzitocnejsie ....
zajdi za dobrym psychologom ,on ti pomoze (bez urazky) ,lebo potrebujes odbornejsiu pomoc (nie dopovat sa xanaxom).
@bebe91 veď on sa ako dospelý ani nespráva, ty tiež. No nič končím už skutočne, toto fakt nemá zmysel, poradiť sa dá len tomu, kto je schopný pochopiť aspoň jednoduché súvislosti, to ty evidentne nie si a inú radu, ako vyžmýkať všetkých naokolo, aby vám prispeli na bývanie, neočakávaš.
Kks super, ja mam nizky tlak,toto mi pomaha :D normalne vazne sa tu vsetci bavime s deckom, ktore si cielene urobilo snazenim dieta, trvalo to dva roky, kym prislo na svet, napriek tomu zije so svojim priatelom ktory ma pred 40tkou u jeho mamy, nic nemaju ani nemali ani mat nebudu,lebo RODINA PARTNERA MA KUPIT BYVANIE a ona je tak naucena,ze predosla generacia spori na tu druhu generaciu. Okrem toho sa nic neda, neda sa zarobit, v prenajme ziju cigani, nemozu ist zit sami lebo jej stary nema nasetrene ,lebo bol zvyknuty na znackove veci. Vazne sa tu s takymto clovekom bavime. Uplne fakt naozaj. Naco?
@bebe91 Oni su drzdrosovia??aty tela sproste...Tak oni ti daju streschu nad hlavou,teplo...A este su aj drzgrosovia??Po hlave ti treba dat...Aby si sa spamatala troska...
@bebe91 a kde si mala rozum, keď si si hentakého trubiroha nakopla?
Vďaka jeho povahe a spôsobe života si teraz u svokry. Svokru nerieš, ona je vo svojou a je taká aká je.
Rieš jeho...on je príčinou tvojho nešťastia. On by ťa mal zabezpečiť a postarať sa o vás v čase kedy si doma na rodičovskej.
Ty to nechápeš? 34 ročný chlap a má holú riť, ktorú mu utiera jeho mama? Toto si chcela? Keď sa náhodou pohádate a odídeš, tak tipujem, že nepôjde s tebou. A vaše dieťa bude jedno z mnohých z rozdelenej rodiny. Je smutné, že si toto nevidela a mala si aj napriek tomu dieťa.
Ty máš koľko rokov?
@bebe91 na čo potrebuješ zvolávať obe rodiny, aby ste sa osamostatnili? Urobte to a hotovo. Aké návrhy by vám ostatní mali dávať? Že to zaplatia? 😀 A tú fotku by som si veru preč dala. Ver, že je to tá najlepšia rada, akú si tu dostala. Vzhľadom na to, čo si sem už popísala...Hlavne o vzdávaní sa dieťaťa, xanaxe, prašivom bývaní a pod.
@bebe91 A ako by si asi tak chcela decko prepisat na mamu? Darovacou zmluvou ci? Setris 10€ aby tvoja buduca generacia mala kde byvat, kym ty mas holu rit a parazitujes u frajerovej matky? V prenajmoch byvaju romovia? Ci pana to ale mame studovanych romov ked podla mojich info v prenajmoch byvaju väcsinou studenti a mlade rodiny kym ziskaju hypo. Pocuj, zosadni z tej hviezdy orion a sup k psychiatrovi, ty si fakt slusne povedane debil.
,,priateľovi maju nájsť pracu ini", ,,podla tradície ženíchova rodina ma kúpiť príbytok" , ,, dam prepísať malú na mamu" , ,,ideme zvolať obidve rodiny, aby nam povedali návrhy na osamostatnenie - VAŠE!"- a to je len zlomok tvojich výplodov! Čítaš vobec to,co píšeš? Ved to neni normalne. Az mi stúpol adrenalín z tých tvojich perličiek....
@irusa ano mam 24 a som urobila len jednu sprostost ze som si myslela ze ma pochopia ludia tu ale ako vidim tak tu su len hrde panicky co su ako moja svokra. Nic ine som nechcela len aby ste sa vzili do nojej situacie ale toto tu skoro vsetky si myslite ze zivot je prechadzka ruzovou zahradou.
@bebe91 Ty si chorá,chorá..máš ten xanax od lakára predpísany? Lebo len tak ledabolo uživat antidepresíva z toho ti aj preskočit može,a zrejme sa to už aj stáva!
Porodiš dieta a ked prídu tažkosti tak sa jej vzdáš a prepišeš ju na mamu?? Vieš ty vôbec aká máš požehnanie že ti zivot doprial byt mamou,čo by za to dali odtatné dievčatá ktorym sa tu nedarí?
Poviem ti jedno,lebo ty asi žiješ v sne..život je aj bude tažky,a každa jedna niečo riešime,od problémov sa neuteké,tie sa riešia,a teraz uz duplom ak máš dieta,je to zodpovednost to si nevedela?? Načo si mala dieta ak si zbabelá,načo?
Tu na fore je kopec statočných žienok,prečitaj osudy iných žien,smrtelne chorých,zneuživanych,bytých,týranych,vecí o ktorých ty nemaš ani ponatia,a ani jedna nepisala že by sa vzdala deti,bojujú!
Tvoja svokra,a všetky naše zlé vztahy su zrkadlo nás samých! Pozrela si sa,a nepáči čo vidiš? Tak má zlú správu,zmen seba,to čo vidiš si ty sama v tom zrkadle,taká si,keby si to nevidela na nej tak by si to nemala ani v sebe..
mate moznost odist kludne aj do BA do najmu, tam si snad mily najde lepsie platenu pracu.. tam zije vela ludi v najme neboj.. alebo byt ticho kym ti skonci materska a najdes si pracu
@bebe91 Tak sa zamysli v prvom rade nad sebou ked tu vsetky mame na Teba rovnaky nazor....A navstiv psychiatriu..Je pre ludi,to nieje hanba...To nehovorim v zlom,ale ty mas problem sama so sebou,nie so svokrou...
@bebe91 Pises: "ale ja to chcem aby nas svokra pustila,"
Kde Ta ma pustit? ... ved chod, kde chces ... ci to znamena, ze vas pusti do bytu, ktory vam kupi? ... cim viac pises, tym je to horsie ... Ty si chod dat vymenit piliny 😝

@mysga lepsie ako tu okres lucenec priemerny plat 450 eur alias bieda