icon

Život u svokrovcov - svokra je mrcha

bebe91
16. máj 2016

Ahojte. Potrebovala by som poradiť. Pred pol rokom sa mi narodila dcérka. Priatel bol nezamestnaný a ja som študovala. Teraz už priatel pracuje ale len na dobu určitú má zmluvu, vraj ak by sa niečo stalo tak aby zamestnávateľ nemusel platiť odstupné. Môj problém je ale so svokrou a s bývaním. Keď som porodila išla som bývať ku priatelovi, ktorý ešte žije s rodičmi. Máme vlastnú spálňu a obývačku, všetko ostatné je spoločné. Svokra je tu ako kráľovná domu a patrične to dáva aj najavo. Pred 3 mesiacmi prišla za mnou a poriadne ma zdrbala že sa neviem udomácniť. Pravda je taká že som introvert, v dedine som nepoznala nikoho a žiadnych kamarátov som na blízku nemala. Keď idem do mesta musím sa ponáhľať lebo vždy ma niečim poverí svokra aby som vybavila a iba bežím, ani na to nemám čas aby som skočila ku mamine do práce nie to ešte s kamoškami sa stretnuť. Od tej doby čo ma zdrbala svokrička mám každé ráno hnačky a v poslednom čase aj špatne mi je. Začala som brať Xanax na ukludnenie a žial vrátila som sa potajomky k fajčeniu. Neviem čo to je so mnou ale začala som mať na ňu alurgiu alebo čo, lebo vždy keď ju vidím alebo už len počujem mám strašné nervy. Dcérke už spôsobila aj dvakrát zdravotné problémy, raz ju vyniesla s kočíkom v najväčšom vetre a dostala prievan na oči a teraz ju vybrala z kočíka tak že mala na sebe dupačky z ktorých kvôli cvokom nemala celú nožičku zakrytú a nedala na ňu ani hrubší svetrík tak malá prechladla. Samozrejme buď som bola v škole ale na hodinku v meste a iba susedia mi vraveli že drahá svokrička malú vyniesla v takých podmienkach. Povedala som si dosť!!! No a problem sa tu začína. Chceli by sme sa odsťahovať ale nevieme, kvôli financiám. Už som sa o tom rozprávala aj s priatelom a povedal aby som ešte počkala ale ja nechcem. On totiž nevidí nič iba to že nemusí platiť za nič a že maminka mu urobí všetko možné. Mojej mamine som povedala aby mi pomohla ale ona tiež nemá toľko peňazí aby mi zaplatila byt. Svokrovci zrejme nás ani nechcú z tadialto pustiť. Už som povedala priatelovi že ak sa s nimi neporozprávame tak koncom mesiaca odchádzam s dcérkou. On si myslí že žartujem ale je to tak. Máme málo miesta a zdravotne nás tu to celé ničí a mňa osobne aj psychicky. Má niekto nejaké podobné skúsenosti? Riešil už niekto dačo podobné?

bebe91
autor
17. máj 2016

@evamarek77 ja uz sporim v niektorom komente som aj pisala teraz iba po 10 eur ale ked budem pracovat tak aj viac dam na sporenie ja viem co je mojou ulohou..a tipujem ze sa ozval niekto z radu urobena ucnovka alebo horko tazko prebojovana soš-ka

suve99
17. máj 2016

@tamisi - je krásna !!!!

moni244
17. máj 2016

@bebe91 my si myslíme, že život je prechádzka ružovou záhradou? to ty žiješ na inej planéte, lebo to, čo tu splietaš, je normálne choré, ja sama som odišla v 19!!!! z domu, do zahraničia, nevedela som o živote ani hovno, tam som sa naučila makať, variť, starať sa sama o seba, potom sme sa síce už vrátili na slovensko, ale v rodných mestách sme prácu nenašli a keďže sme mali toľko rozumu, odišli sme za prácou ako xy ľudí do Bratislavy, žili sme v podnájmoch (fuj nám a to nie sme ani rómovia), teraz máme byt na hypotéku (ináč sa nedá v dnešnej dobe), dieťa, už sme zobratí, rodičia pomáhajú len na diaľku, o dieťa sa staráme sami, akurát teraz, keď je staršia, chodieva na prázdniny k starým rodičom, to je jediná pomoc od nich

sardinka335
17. máj 2016

@bebe91 či máš titul alebo nie tak musiš mysliet na to ako vyzivíš svoje dieta! A čo ak ti tu pracu neda? Zmenia sa pomery? Čo sa potom zrútiš? Ak nemáš peniaze, a potrebuješ zivit dieta/deti tak berieš taku pracu aka sa ponuka!!! a nie si vyberáš. Len ty mas tu vyhodu, ze nič neplatiš, najom atd....ale keby si sa mala starat o seba sama ty aj tvoj priatel tak by ste srali na tenko.
Skolu ti plati mama, ubytovanie a energie neplatiš u svokry. Toto si uvedom, ze neziješ v realite.

tamisi
17. máj 2016

@suve99 ďakujem☺ chcela som to tu troška nadlahčiť... Lili je vyrovnaná☺☺😊nie ako autorka...

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
tamisi
17. máj 2016

@suve99 a dúfam, že je so mnou, mojou starostlivosťou a domovom spokojná...snáď ma niekde sa chrbtom neohovára...pred susedmi...celou dedinou...či svetom MK😂😂😂

mysga
17. máj 2016

Bebe, Niekde tvoja mamina bohužial strašne ale strašne zlyhala. Do toho strašne ale strašne zlyhala aj tvoja svokra pri výchove svojho syna.

PROSIM všetky ženy, čo ste tu, vychovávajte svoje deti k samostatnosti, lebo ak mi raz moje dieťa dovedie nejaké vaše rozmaznané, života neschopné dieťa, tak ja umriem od zúfalstva. 😀

fuska
17. máj 2016

Ale baby, uz ju nechajte. Ved jej zivot naklada sam, nemusime aj my. Hovorim, ze mi je luto svokry a ovela viac toho uboheho maleho dietata. Osobne si myslim, ze by malickej bolo lepsie s tou diabolskou svokrou ako s pomatenou matkou.

tamisi
17. máj 2016

@mysga neboj snažím sa!!! ☺

petkovadanuska23
17. máj 2016

@bebe91 A este o mna sa ty neboj moja zlata aku ja mam mamu...Moja mama vychovala mi na rozdiel od Tvojej dala vsetko a hlavne ma naucila byt vdacna,stat na vlastnych nohach...Ja mam o 3 roky viac aki ty a mam toho troska viac a este aj plus dve deti k tomu..Ty by si bola bez vsetkych naokola stratena...Ani robit si neni schopna...Tak tu nepis o mne,ked ma ani nepoznas...ty s tohoto vsetkeho sa ukazujes ako uplna troska...

lubkavargova1
17. máj 2016

To zeny fakt???? Prosim....nesniva sa mi?

lucinka511
17. máj 2016

@bebe91.ale toto je diskusia.necxakaj.ze kazdy s tebou bude suhlasit a trdba vzdy ratat aj s kritikou.....ja neviem.mne to nepripadae mqs tqku nevydrzatelnu situaciukludne.ktokolvek iny by to u tvojej svokry zvlqdol bez ponosu.zas taka priserna sa mi ezda.to ze dieta slabo oblieka no a?bude mat aspon dobru ilumunitu a neskor mozno vdacna bjdes.ze nebude tak casto chore....na zaklade tychto veci by som ju ako neznzsitelnu svokru netitulovala.ze si nerozjmiete je fakt s kt by si sa mala zmierit a zacat to akceptovat a zvykat si na to..zivot je bok.predpokladam ako jedinacik si nemala taky zivot.ze by si sa musela delit alebo nieco zdielat alebo sa prisposobovat a teraz si na to nevies navyknut.lebo doteraz si mala vsetko ine ale zivot je taky.nie vzdy bude po tvojom teraz si u svokry tak si zvykaj na jej podmienky .nic ine by som ani neocakavala.v ziadnu zmenu k tvojmu blahu....moja mama musela ist nevestovat na gazdovstvo a babka s dedkom pili.boi dni ked babka 3dni soita prelezala a otec bol v robote..na dvore gazdovka.o hygiene ziadna rec..co by si robila ty????ona zatla zuby a vydrzala...tie bolo vsetko podla babky....skratka zvykaj si nemas sa tak zle .len sa chudackujes zbytocne lebo si rozmaznany jedinacik.....a ked ti tak zle je chod k lame ale ta je taka sebcka ze da prednost mred nejakhm pochybnym chlapom ako vlastnej dcere.taka je realita....to ze ale mas dieta je fajn.tiez by som v tvojom peipade necakala ked ma manzel taku diagnozu...takze sa uz tolko nelutuj.zatni zuby a vydrz to.to sa da ozaj

bebe91
autor
17. máj 2016

@suve99 mam ti napisat ako to vidia kudia naokolo? Svokra robi papuču z manžela a syna a ja sa nedam. Zato sa ludia rozpravaju so mbou a nie s nimi lebo sa im smeju kvoli svokre ze robi s nimi co chce. Ked som sem prisla povedali mi aby som si ujasnila ze su tu pravidla ktore treba dodrzat ale a to zdoraznujem ze aj ja ma iste podmienky. To nie je normalne aby som sa zbavila hoci aj žita len zato aby svojre bolo dobre. To by mal byt jompromis ale ona o to nema zaujem.

jasminet
17. máj 2016

O par dni sa tato situacia iste vyriesi - susedia su prajni, svokra si v schranke najde vytlacenu komplet tuto temu aj s fotkami a niekto da zvyraznovacu zabrat 😉

petkovadanuska23
17. máj 2016

@bebe91 Tak chod k susedom ked ta tak miluju 😀 Ved sa zbadaju...

bebe91
autor
17. máj 2016

@lucinka511 nikdy som nemala nic lebo mama ma sama vychovala a aj o cokoladu som sa s mamou delila sporili sme ako sa dalo tak to vidis asi zle

bebe91
autor
17. máj 2016

@petkovadanuska23 ty si este stale tu? To skor ty sa spamataj lebo budes riesit ovela horsie veci a moze sa stat aj taka situacia ze partneri vasich dwti obratia deti priti vam. Nikdy nevravte nieco co sa mize prevratir na este horsie. Osud je svina.

pehavcek
17. máj 2016

Snažím sa tu vždy poradiť a aj keď mám opačný názor tak sa nenavazam,ale..... dala som si tu námahu a prečítala som si celú diskusiu, aby som bola čo možno najviac objektívna a moja rada znie: vyhľadaj klinickeho psychológa alebo psychiatra, možno ti pomôže. Chyba je v tebe, ty si to ale absolútne neprípustas. Máš skutočne ťažký život. A to preto lebo musíš byť sama so sebou 24 hodín denne a to musí byť vyčerpávajúce. Potrebuješ dostať pomoc. Nie finančnu ale odbornu. Držím ti palce.

tamisi
17. máj 2016

@petkovadanuska23
@bebe91 Ty tu na danusku neutoc Teba si ten Tvoj ani nezobral!!! A Tvoja malinka je ešte bábo...ešte si nič nepreskákala! Danuska musela som Ťa obhájiť! Proste musela!

saurian
17. máj 2016

damy citam to, aj som sa dobre zasmiala ale aj som oci chvilami vyvalovala 😀 😀 😀 😀
viete co si myslim? ze malu aj tak bude vychovavat prakticky "svokra" a ze nakoniec im ten byt ci dom niekto kupi alebo necha 😉 , ak to nedopadne tak, ze mamicka neodide v nie prilis vzdialenej buducnosti prec... ci s dietatom, o tom si ani netrufam uvazovat...

mysga
17. máj 2016

@bebe91 Pozri sa. Odpovedz mi na toto - ty máš ALERGIU na svoju svokru u ktorej žiješ ty a tvoj partner, ktorý má pred 40tkou. A ty od tej svokry, na ktorú máš alergiu chceš, aby ti kúpila byt, lebo tak sa to u vás robí. Nenafackovala by si si?

suve99
17. máj 2016

@bebe91 - načo si sem písala, keď nás každú tu "sprdneš" zato, že Ti tu napíšeme??...spravila si akurát tak zo seba neschopnú a duševne chorú ženskú... zmeň najskôr seba, potom meň ostatných.
A ak budeš mať aj 5 titulov, to z Teba "človeka" neurobí 😉 😀 😀 😀 skôr naopak /ako som sa v živote veľakrát presvedčila" 😉

bebe91
autor
17. máj 2016

@mysga ona byt nekupi A aj keby dala do toho tak pre ayna a vnucku nie pre mna ale tak ona neda

ejka82
17. máj 2016

@bebe91 bývaš u svokry zadarmo a vadí Ti, že sa vo vlastnom dome správa ako kráľovná??? Sorry, ale ctjbe?? My bývame u svokry druhý rok, kým nedokončíme dom - svojpomocne, bez hypo. Nič od nás nechce, teraz každú chvíľu čakáme naše prvé bábätko a pomáha mi ako sa dá. Nie vo všetkom s ňou súhlasím, ale v živote by som si nedovolila napísať takýto príspevok ako Ty..Trošku pokory by Ti nezaškodilo. Prepáč, ale v tomto u mňa podporu nečakaj..

sense
17. máj 2016

@bebe91 k3by sa moj chlap aj v tejto sekunde obrati proti mne tak ver ze s tym problem nemam vzhladom na to ze n3cakam cely zivot na to co mi kto da, zariadi ci vybavi ale som zvyknuta spoliehat sa sama na seba a takisto sa aj zivit dokonca by som nemusela ani z narokov zlavit nakolko zarabam dost na 5o aby som uzivila seba, dceru a este aj opatrovatelku....cize v uskodil by si akurat muz lebo by nebol tolko casu s dcerou na kt.doslova visi a urobi pre nu maximum nie len emocionalne ale vo vsetkych strankach

emily76
17. máj 2016

@bebe91 nuz svokrin dom, svokrine pravidla.... bud sa s tym zmieris, alebo odid. Aka rada este treba? 😒 Ja som byvala so svokrou necely rok, takze chapem, ze obcas nervy rupnu na jednej aj na druhej strane.. ale necakala som, ze mi byvanie padne z neba... zadlzili sme sa na 30 rokov a hned ako sa dalo, sme sa stahovali. Dom este nebol prerobeny, urobili sme si kuchynu, spalnu, kupelnu a WC a ostatne veci za pochodu... Ak si tvoj priatel nevie najst stabilnu a dobre platenu pracu tam kde ste, tak nech si ju hlada inde.. nie ste viazani na byvanie, kedze ziadne este nemate.... a ci budete platit najom tu, alebo inde je vo vasom pripade uplne jedno.... a su regiony, kde si pracu najde rychlo... tak preco zostavat tam, kde ste za cenu toho, ze je to "hladova dolina" a roboty nie je? A to, ze v najmoch byvaju cigani... to by potom polovica cezpolnych, ktory pracuju v BA boli romovia, kedze vacsina z nich tam byva po privatoch.... to by pre mna nebol argument. 😒 Neviem, co studujes... ale ak sama sa vyjadrujes o skole tak, ze ju nepotrebujes, tak na co pre pana do nej chodis?? Ja ak by som studovala, tak nieco, co mi v buducnosti prinesie nejaky uzitok.... studovat len preto, aby som pred menom mala titul a susedia mohli zavidiet mi pride malomestiacke.. Ja som bola na oboch materskych pol roka a potom som musela upalovat do prace.. hold, nemohla som si zial dovolit zostat doma... hypoteka sa sama nezaplati... Ak si nevie najst lepsiu pracu tvoj priatel a ty ano, tak nech zostane doma on a chod do prace ty.. studujes externe a to vacsina ludi zvlada popri zamestnani... ide to na ukor domacnosti, ich volneho casu.. ale vsetko je nieco za nieco, nic cloveku nepadne zadarmo... a ak sa budete snazit, podla mna vam rodicia a tvoja mama pomozu ovela radsej, ako teraz, ked len nariekate a vystierate ruky daj..daj...

pehavcek
17. máj 2016

@mysga práve si ostala nepochopena 😀 😀 😀

mojkamojka
17. máj 2016

@bebe91 ty si si sama tu bakalarku aj napisala?

fuska
17. máj 2016

@mojkamojka 😀 😀 😀 😀