Život u svokrovcov - svokra je mrcha
Ahojte. Potrebovala by som poradiť. Pred pol rokom sa mi narodila dcérka. Priatel bol nezamestnaný a ja som študovala. Teraz už priatel pracuje ale len na dobu určitú má zmluvu, vraj ak by sa niečo stalo tak aby zamestnávateľ nemusel platiť odstupné. Môj problém je ale so svokrou a s bývaním. Keď som porodila išla som bývať ku priatelovi, ktorý ešte žije s rodičmi. Máme vlastnú spálňu a obývačku, všetko ostatné je spoločné. Svokra je tu ako kráľovná domu a patrične to dáva aj najavo. Pred 3 mesiacmi prišla za mnou a poriadne ma zdrbala že sa neviem udomácniť. Pravda je taká že som introvert, v dedine som nepoznala nikoho a žiadnych kamarátov som na blízku nemala. Keď idem do mesta musím sa ponáhľať lebo vždy ma niečim poverí svokra aby som vybavila a iba bežím, ani na to nemám čas aby som skočila ku mamine do práce nie to ešte s kamoškami sa stretnuť. Od tej doby čo ma zdrbala svokrička mám každé ráno hnačky a v poslednom čase aj špatne mi je. Začala som brať Xanax na ukludnenie a žial vrátila som sa potajomky k fajčeniu. Neviem čo to je so mnou ale začala som mať na ňu alurgiu alebo čo, lebo vždy keď ju vidím alebo už len počujem mám strašné nervy. Dcérke už spôsobila aj dvakrát zdravotné problémy, raz ju vyniesla s kočíkom v najväčšom vetre a dostala prievan na oči a teraz ju vybrala z kočíka tak že mala na sebe dupačky z ktorých kvôli cvokom nemala celú nožičku zakrytú a nedala na ňu ani hrubší svetrík tak malá prechladla. Samozrejme buď som bola v škole ale na hodinku v meste a iba susedia mi vraveli že drahá svokrička malú vyniesla v takých podmienkach. Povedala som si dosť!!! No a problem sa tu začína. Chceli by sme sa odsťahovať ale nevieme, kvôli financiám. Už som sa o tom rozprávala aj s priatelom a povedal aby som ešte počkala ale ja nechcem. On totiž nevidí nič iba to že nemusí platiť za nič a že maminka mu urobí všetko možné. Mojej mamine som povedala aby mi pomohla ale ona tiež nemá toľko peňazí aby mi zaplatila byt. Svokrovci zrejme nás ani nechcú z tadialto pustiť. Už som povedala priatelovi že ak sa s nimi neporozprávame tak koncom mesiaca odchádzam s dcérkou. On si myslí že žartujem ale je to tak. Máme málo miesta a zdravotne nás tu to celé ničí a mňa osobne aj psychicky. Má niekto nejaké podobné skúsenosti? Riešil už niekto dačo podobné?
@bebe91 bytovu otazku riesila asi vacsina ludi. Nemusi tomu nutne predchadzat etuda s byvanim u svokry.
Jedina alternativa v tvojom pripade je pockat si kym budes dedit pretoze:
1 do podnajmu nepojdes
2 uver brat nechces
3 mama ti na byt nenasetrila
4 svokra v tvoj prospech perie nepusti
5 u babky sa ti nepaci
Uprimne dufam ze toto cele je len vykonstruovana provokacia pretoze ak skutocne existuje taka osoba za aku sa tu vydavas to je konecna.
SPoŠ Zvolen, odbor Manažment poľnohospodárstva a výživy.
Kedysi sa to volalo jednoducho ekonóm v poľnohospodárstve.
Prepáč, ale napriek tomu že som poondiata ekonómka z hnojáriny, mám o živote trošku inú predstavu. Hneď po škole som ťahala 2500 km zo Slovenska v prvom rade zarobiť na svoju riť a decko som si robila až po troch rokoch, keď už sme mali aké-také zázemie a boli sme na to všetko sami! Ďalšie čakáme o par dní a bolo veľmi dobre premyslené.
Sorry, ale za tvoje "štúdium" hovorí už len ten pravopis...
@zuzkaanicka je mi to ľúto, tu sa tradície dodržiavajú, možno že inde nie, tak ako sú aj svadby, stačilo mi ísť niekolko km dalej ale už boli ine tradície ako tu u nas...
Panboh zavaruj nas pred takymi buducimi uradnikmi...
@bebe91 keby sa tradicie dodrziavali do prcis ty si uz davno pani manzelka a nie "priatelka".
Dofrasa, ze som sa ja nevydala do Lucenca, dostala by som od svokry barak. 😀 Vsak tradicia. Takto mam uver na krku. No blba, blba, blba som. 😀 😀 😀
@bebe91 tak sa drz tradicii ... boze dievca, to naozaj nemoze byt pravda, ze v tomto storoci, mlada baba a taketo uvazovanie ... tak cakaj, kym Ti da svokra pribytok ... cakaj ... a obvinuj kazdeho dookola, ze sa mas zle ... chod sa umyt studenou vodou, mozno sa Ti zapne nejaka synapsia.
@fuska vidis, vidis 😀 😀 😀
@bebe91 Poviem ti tajomstvo - nikde to nie je bohvieco, pokial sa clovek nesnazi sam.
K comu potrebujete byt najblizsie, ked, ako hovoris, o ziadnu pomoc nestojis..? Postupuj podla mojho navodu a hladaj v ramci celeho Slovenska, bez pindov a vyhovaraciek.
Vsak ked si tu pracu najde, zmluvu mat bude a hladajte podnajom.
@lubkavargova1 Preco z nej este asi nie je manzelka? Hadajme spolu. Asi sa ona z velkej lasky nechce vydat, alebo si ju priatel z velkej lasky nechce vziat. Co vsak zvyky? 😲 😲 😲 😲
Pobavilo ma riesenie "Ved este mozem ist aj žobrať..." - ako ju doteraz zivila mama (ktora ju teraz ani na zachod nepusti), tak to prebrala mrcha svokra v prasivom dome a ked sa to skonci aj tam, este sa da ist po zobrani. Hlavne aby do toho klobuka hadzsl tie peniaze niekto iny, len nie ona sama. Ale vsetci su tu slepi a hluchi, nikto nechce poradit, ona caka konkretnu odpoved (jedinu co chce pocut), a tie slepice tu nie a nie trafit do jej ocakavania. 😀
Inak super, ze zakladatelka aj setri, ak bude aj nadalej pokracovat v tomto trende (s aktualnym pristupom necakajme velku zmenu), moze dcere k 18. narodeninam odovzdat hadam plnych 2160 €, aby si dcera mohla zabezpecit vlastne byvanie a nemusela zit tiez v prasivom byte mrchy svokry. 😎
Super, dievca, keep going! 🤐
To ze robotu nam nasla mamka-babka tetka uz padlo....socik padol. Ci chlapcatko a dievcatko este furt veri na rozpravky????
@bebe91 Vies, co? Ja si myslim, ze by si mala kandidovat do parlamentu. Fakt. Ty si o svojej pravde taka presvedcena. Dokazes hodiny a hodiny verklikovat tu svoju pravdu. Podla mna tam by si sa uplatnila. A mohla by si si malu do parlamentu vodit a kojit a nemusela by ti ju varovat diabolska stariganka.
@suem abo vie velmi dobre com ju nechce za pani manzelku 🙂 🙂
Baby, dufam, ze to niektora z vas archivuje. Takyto skvost... 😀 To je este lepsia tema, ako ta o sestre, ktora je rovnako steklava ako autorka spominanej diskusie. 😀
zo zvedavosti.... na akej skole ucis? 🙂
Dievčatá, toto mi spravilo deň.. 😎
ked chces poradit, dam ti jednu radu:
snaz sa ovplyvnit to, co mozes ovplyvnit, co mozes ty sama zmenit. Zmenit spravanie praitelovej maminy, ci jeho nemozes, su to samostatne osobnosti a uvahami nad jej charakterom sa tvoja momentalna situacia nevyriesi.
cize to, ako to momentalne u vas vyzera z jej strany nemozes ovplyvnit. Zamyslaj sa nad tym, co ty mozes zmenit, bud akceptovat situaciu aka je, alebo odist z toho domu.
@bebe91 ak Tvoj priatel naozaj vystudoval fin. matematiku, vie dobre po anglicky, tak potom neviem, kde je chyba ... ludia s takouto kvalifikaciou nenajdu dobru pracu len vtedy, ak nehladaju, alebo nechcu hladat ... a teda o tomto mam naozaj info z prvej ruky. Takze ako to vlastne s nim je?
@zuzkaanicka no taketo tupelo ma volebne pravo..zbohom Slovensko
@maxilou na velmi dobrej, ale nie na Slovensku 😉

@bebe91 neviem, ako si sa snazila, stale si nenapisala nic relevantne, co by tu Tvoju snahu dokazalo ... ono je samozrejme jednoduchsie kydat na mrchu z prasiveho domu, ale nic sa tym neriesi ... podla mna, ak ma niekto VS, tak by sa to mohlo prejavit napr. aj tak, ze vie samostatne mysliet a nevypisovat hovadiny o nejakych tradiciach, co ma kupit mama, co ma kupit svokra ... toto su take zadubene nazory, ze by to clovek uz u mladych ludi necakal ... cimskor sa preberies z takychto bludov, tym lepsie pre Teba a Tvoje dieta.