icon

Život u svokrovcov - svokra je mrcha

bebe91
16. máj 2016

Ahojte. Potrebovala by som poradiť. Pred pol rokom sa mi narodila dcérka. Priatel bol nezamestnaný a ja som študovala. Teraz už priatel pracuje ale len na dobu určitú má zmluvu, vraj ak by sa niečo stalo tak aby zamestnávateľ nemusel platiť odstupné. Môj problém je ale so svokrou a s bývaním. Keď som porodila išla som bývať ku priatelovi, ktorý ešte žije s rodičmi. Máme vlastnú spálňu a obývačku, všetko ostatné je spoločné. Svokra je tu ako kráľovná domu a patrične to dáva aj najavo. Pred 3 mesiacmi prišla za mnou a poriadne ma zdrbala že sa neviem udomácniť. Pravda je taká že som introvert, v dedine som nepoznala nikoho a žiadnych kamarátov som na blízku nemala. Keď idem do mesta musím sa ponáhľať lebo vždy ma niečim poverí svokra aby som vybavila a iba bežím, ani na to nemám čas aby som skočila ku mamine do práce nie to ešte s kamoškami sa stretnuť. Od tej doby čo ma zdrbala svokrička mám každé ráno hnačky a v poslednom čase aj špatne mi je. Začala som brať Xanax na ukludnenie a žial vrátila som sa potajomky k fajčeniu. Neviem čo to je so mnou ale začala som mať na ňu alurgiu alebo čo, lebo vždy keď ju vidím alebo už len počujem mám strašné nervy. Dcérke už spôsobila aj dvakrát zdravotné problémy, raz ju vyniesla s kočíkom v najväčšom vetre a dostala prievan na oči a teraz ju vybrala z kočíka tak že mala na sebe dupačky z ktorých kvôli cvokom nemala celú nožičku zakrytú a nedala na ňu ani hrubší svetrík tak malá prechladla. Samozrejme buď som bola v škole ale na hodinku v meste a iba susedia mi vraveli že drahá svokrička malú vyniesla v takých podmienkach. Povedala som si dosť!!! No a problem sa tu začína. Chceli by sme sa odsťahovať ale nevieme, kvôli financiám. Už som sa o tom rozprávala aj s priatelom a povedal aby som ešte počkala ale ja nechcem. On totiž nevidí nič iba to že nemusí platiť za nič a že maminka mu urobí všetko možné. Mojej mamine som povedala aby mi pomohla ale ona tiež nemá toľko peňazí aby mi zaplatila byt. Svokrovci zrejme nás ani nechcú z tadialto pustiť. Už som povedala priatelovi že ak sa s nimi neporozprávame tak koncom mesiaca odchádzam s dcérkou. On si myslí že žartujem ale je to tak. Máme málo miesta a zdravotne nás tu to celé ničí a mňa osobne aj psychicky. Má niekto nejaké podobné skúsenosti? Riešil už niekto dačo podobné?

zita19
17. máj 2016

@sense prijemnu zabavu. Dufam, ze zajtra rychlo porobim a budem mat na toto cas. Dnes som si len hodinku utrhla. Nezvyknem, ale bok by mi vyvalilo ak by som sem nezakukla. A nestacila som sa cudovat, kam sa to posunulo. Aj ma otitulovat stihli, co mi obzvlast polichotilo. Ja som taka stastna, ked ma na MK kadejako tituluju. Viem, ze som trafila kliniec po gebeni. 😀 😀

lubkavargova1
17. máj 2016

@timea7 to je take jak v jednej teme bolo opisane, ze svokra mala narodky...prisla na navstevu k neveste, este si aj dezert sama donesla, aj kavu mala naj jej zaleju..no cisty full servis...taze aj tu...len naj dakto daco fajne uleje a mame besamel jak oci!

suem
17. máj 2016

@lubkavargova1 preklep - Bašavel, bešamel je zapražka 😉

lubkavargova1
17. máj 2016

@suem kriste...ten rum som asi prehnala do kolacku 😅 😅

timea7
17. máj 2016

@suem to je jedno, ja pri tejto téme vypijem aj zápražku 😀 😀 😀 😀 😀

ervenka
17. máj 2016

@lubkavargova1 to davas teraz vecer kolace? PRave som docvicila Jillian. Odloz mi 1 kusok na ranajky. Dakujem. 😉

lubkavargova1
17. máj 2016

@timea7 ja placem...to bolo dobre... 😀 😀 😀 😀

suem
17. máj 2016

@timea7 😀 veru 😀

timea7
17. máj 2016

a mne dajte zajtra obed do rúry, ak by pribudlo ďalších 50 strán, nestihnem variť, please

ervenka
17. máj 2016

Ja vam ponukne nieco onakvejsie- z lava- syr so sambalom, pesto syr, leendamer, a dole je odlezany syr.

zita19
17. máj 2016

@timea7 pozyvam ta na sosovicovu polievku. Mam plny hrncisko. Bude aj na zajtra. Ale musis prist az po tretej, cestou z roboty musim ist kupit psovi maso.

lubkavargova1
17. máj 2016

no tak snad uz bolo vsetko povedane...aj spredu do zadu, zo zadu do predu, aj z oboch stran heeeeeet do oneho a nazad...
Keby ze daco nove, tak ja si to precitam az zajtra lebo ja idem spat...bolo mi potesenim dnes s kazdou jednou tu byt...kolacky odlozene, zajtra tie orechove spagetiky...a panboh zavaruj pred big bossom jak jutro dojdze bo nas zi i s topankami!

sense
17. máj 2016

@cawes apropo mame baby boom v praci styri tehotne, termin plus minus oktober a udajne je uz aj piata....som dnes dostala priamuu otazku ze ci nebude aj nejaky freiburger, ze uz by sa zislo 😀 😀 😀

sense
17. máj 2016

@ervenka no este ze som to vino nestihla dopit

zita19
17. máj 2016

@ervenka to mas v chladnicke? Ja mam len lidlovsky emental. To zelene cudo by som skusila.

lubkavargova1
17. máj 2016

@ervenka to zelene je co to????? co to???

kvetinka0099
17. máj 2016

@zita19 ja som povedala aby tahala naklady ? Ja len hovorim ze nech robim cokolvek aj tak nebola spokojna ,tak pre teba je 400 € malo ? A este ktomu neratam to ze ked volaco chyba tak to ja kupijem ona do nico nedava peniaze , my keby sme tu nebyvaly tak ona nevizije, a mi sme neni zavisly odnej nam nikto nepomaha , manzel pracuje 12 hodin denne a aj po robote ked je doma pracuje a zato co zaroby 2000€ urcite by sme vizily toho sa nebojim, nevirastala som v bohatej rodine ked moja mama vedela s 500€ uzivit 5 clenu domacnost ,kto vie hospodarit s peniazmi tak ten sa dokaze uzivit.a nemam v plane unej ostavat, este pol roka a dom budeme mat hotovy .keby si ju pozanala inak by si nepisala nikto ju nema rad, ani len vlastny bratia a sestry zato ze ich oklamala o podiele na dedictve.kazdeho by vyuzivala a tahala peniaze od synov a zneuziva to ze dosla o ruku.tak nesud hned ked nepoznas. 😅

zita19
17. máj 2016

@lubkavargova1 vsak pise Syr s pestom

lubkavargova1
17. máj 2016

@zita19 to je ten zeleny sajrajt co je akoze jak korenie???

zita19
17. máj 2016

@kvetinka0099 ked budes vo svojom, douc sa pravopis. Usetris na platbach svokre, budes mat na doucovanie.

marcelatje
17. máj 2016

@yanni @zita19 ženy, nepoznáte Pavla Lišku? Hanba vám 😀 😀 😀 😀

https://www.youtube.com/watch?v=acGe8qMH94M

no neni on nádherný vyštudovaný matematik, panic do tridsiatky, visiaci na mamičkinej sukni, ktorý ani nevie ako si ho narazila mladá čo s ním plánovala dieťa bez neho? 😀 😀 😀 😀 😀

fuska
17. máj 2016

Baby, od 31. strany sa uz tazsie orientujem. Ale kvoli prdlavej teme som si zapla pocitac a idem citat. 😀

zita19
17. máj 2016

@lubkavargova1 ano, to zelene z bazalky, oleja a piniovych orechov (alebo rozne slovenske zjednodusene vatriacie) co je taky dobre na spagety.

kvetinka0099
17. máj 2016

@zita19 mozno neovladam pravopis nikdy mi to neslo, ale tak sa mi zda ze aj ty si svokra taka zlaaa mrchava zato sa ozyvas 😀 😀

lubkavargova1
17. máj 2016

@marcelatje kriste pane na nebi ....haaaaaaaat nemam slov ...

ervenka
17. máj 2016

@lubkavargova1 ze sajrajt 😀 To je bazalka, piniove semiacka. Nesmrdi to, moja mama najprv ze bleeeeh, ale potom si oblubila a niesla si aj domov. Podobne to dopadlo s arasodovym maslom. NAkoniec aj ona lyzickuje podobne ako Brad Pitt vo filme-

https://www.youtube.com/watch?v=5Xk31NpUX1g
cawes
17. máj 2016

@sense zase neaky plodny rok 🙂 no to budu mat sefovia radosti

suem
17. máj 2016

@kvetinka0099 jasne vsetky ženy, ktore upozornia na pravopis su neprijemne, povysenecke a zle. Len tie, ktore neovladaju gramatiku ZŠ su super, lebo maju ine prednosti. Inak ako chces kontrolovat dietatu ulohy, ked sama neovladas zaklady?

zita19
17. máj 2016

@fuska ja sa neorientujem od uvodneho prispevku... A vobec ma to netrapi. Ak by som sa orientovala, prislo by mi to divne. Hlavne ak by som sa orientovala v tom co je a co nie je pravda v tom co o mrche (a zvysku rodiny) napisala jej skoronevesta.

zita19
17. máj 2016

@kvetinka0099 ja som vyborna svokra. Ani nevies aka vyborna. Lebo kvalita svokry stupa s kvadratom vzdialenosti a u mna je toto cislo prijemne vysoke aj pre moju nevestu aj pre mna