icon

Život u svokrovcov - svokra je mrcha

bebe91
16. máj 2016

Ahojte. Potrebovala by som poradiť. Pred pol rokom sa mi narodila dcérka. Priatel bol nezamestnaný a ja som študovala. Teraz už priatel pracuje ale len na dobu určitú má zmluvu, vraj ak by sa niečo stalo tak aby zamestnávateľ nemusel platiť odstupné. Môj problém je ale so svokrou a s bývaním. Keď som porodila išla som bývať ku priatelovi, ktorý ešte žije s rodičmi. Máme vlastnú spálňu a obývačku, všetko ostatné je spoločné. Svokra je tu ako kráľovná domu a patrične to dáva aj najavo. Pred 3 mesiacmi prišla za mnou a poriadne ma zdrbala že sa neviem udomácniť. Pravda je taká že som introvert, v dedine som nepoznala nikoho a žiadnych kamarátov som na blízku nemala. Keď idem do mesta musím sa ponáhľať lebo vždy ma niečim poverí svokra aby som vybavila a iba bežím, ani na to nemám čas aby som skočila ku mamine do práce nie to ešte s kamoškami sa stretnuť. Od tej doby čo ma zdrbala svokrička mám každé ráno hnačky a v poslednom čase aj špatne mi je. Začala som brať Xanax na ukludnenie a žial vrátila som sa potajomky k fajčeniu. Neviem čo to je so mnou ale začala som mať na ňu alurgiu alebo čo, lebo vždy keď ju vidím alebo už len počujem mám strašné nervy. Dcérke už spôsobila aj dvakrát zdravotné problémy, raz ju vyniesla s kočíkom v najväčšom vetre a dostala prievan na oči a teraz ju vybrala z kočíka tak že mala na sebe dupačky z ktorých kvôli cvokom nemala celú nožičku zakrytú a nedala na ňu ani hrubší svetrík tak malá prechladla. Samozrejme buď som bola v škole ale na hodinku v meste a iba susedia mi vraveli že drahá svokrička malú vyniesla v takých podmienkach. Povedala som si dosť!!! No a problem sa tu začína. Chceli by sme sa odsťahovať ale nevieme, kvôli financiám. Už som sa o tom rozprávala aj s priatelom a povedal aby som ešte počkala ale ja nechcem. On totiž nevidí nič iba to že nemusí platiť za nič a že maminka mu urobí všetko možné. Mojej mamine som povedala aby mi pomohla ale ona tiež nemá toľko peňazí aby mi zaplatila byt. Svokrovci zrejme nás ani nechcú z tadialto pustiť. Už som povedala priatelovi že ak sa s nimi neporozprávame tak koncom mesiaca odchádzam s dcérkou. On si myslí že žartujem ale je to tak. Máme málo miesta a zdravotne nás tu to celé ničí a mňa osobne aj psychicky. Má niekto nejaké podobné skúsenosti? Riešil už niekto dačo podobné?

marcelatje
23. máj 2016

@katuska268 a pomohlo?

taya4
23. máj 2016

@marcelatje Mi to pride celkom normalne, ked je citlivejsia povaha. Ja som sa vedela zalubit skoro vzdy zle, a potom som sa z toho nevedela dostat, hormony narobia svoje. Uz som to aj vzdala, ze ja kaslem na zakladanie nejakej rodiny, uvazovala som ze sa dam do kopy s jednym kamaratom, ktory tiez dlhodobo sam a aj to vyzeralo ze by nieco chcel ale nevedel sa rozhybat. No ale stretla som uz teraz mojho muza, a to keby chodim s ocami na stopkach stale tak takeho muza nenajdem. Starostlivy je, cakame uz druheho syna a je vyborny otec. Az tomu niekedy nemozem uverit, ze sa taky este najde. Takze kolega este moze nejaku stretnut, nikdy nevie co sa stane. Ja viem, ze to cakanie je na hovno, ale nic sa neda robit.

marcelatje
23. máj 2016

@taya4 dakujem za nadej lebo skutocne by bola skoda keby zostal taky chlap na ocot 😀

mojkamojka
23. máj 2016

@marcelatje no zas az taky idealny asi nebude...A co ak sa mu to stane zas, ze sa zalubi? Opusi manzelku a deti?

marcelatje
23. máj 2016

@mojkamojka neviem co by sa stalo viem len co by sa nestalo. 😀
Niektori chlapi neriesia a sexuju kde sa im zachce s manzelkou frajerkou kolegynou.....a ja osobne ruku do ohna nedam za nikoho. Za svojho chlapa a dokonca ani za seba nie pretoze zalubenie sa (ci poblaznenie niekym) je nieco co az tak ovladat nevieme. Co vsak vieme a mozme je konat tak aby sme tym co najmenej ublizili ostatnym. Napriklad aj tym ze pockame kym to prejde 😀

mojkamojka
23. máj 2016

@marcelatje napriklad, ale on necakal kym to vysumi a ukoncil dlhodoby vztah...No hold preto teraz hlada to co stratil...

vejusalickova
23. máj 2016

Aj tak vždy potom každý zistí že tá prvá bola najlepšie a už bude len hľadať to čo nechal len tak odísť a už sa mu to nemusí nikdy podariť

lubkavargova1
23. máj 2016

@marcelatje no ja neviem....nieco mi tam na tom chlapovy nereze. A mozno uz moc tlaci na pilu. A chlap ktoremu rincaju bio hodinky je horsia verzia ako 100 nabudenych zien z MK.

alexanotbad
23. máj 2016

@marcelatje a na co im obom bola jej dokonalost, ked sa aj tak zalubil do inej 😒

0silvia0
23. máj 2016

@alexanotbad no veď to, dokonalosť je nudná 😎

marcelatje
23. máj 2016

@mojkamojka ano, všetci vieme že to posral 😒 (naj)lepšie vymenil za horšie 🙄

@alexanotbad ja si myslím že nikto nie je 100%ný,povedzme že v ideálnom prípade je to tak 80:20% a niektorí ľudia majú tendenciu hľadať tých zvyšných 20% alebo ich to na niekom priťahuje a v návale hormónov si neuvedomujú že menia 80 za 20 čo nikdy nebude dobre 😖

@lubkavargova1 a tými bio hodinkami si to trafila 😀 😀 😀 ja mu vravím že je ako dokonalá žena takej sa väčšina chlapov tiež bojí 😀 😀 😀 😀 😀 😀

Nechcela som písať o jeho dokonalosti len že teda si myslím že je lepší ako väčšina chlapov "v ponuke", má všetko po čom žena zvyčajne túži, za 20 rokov čo sa poznáme si nie som vedomá nejakého závažného nedostatku a nič 🙄

lubkavargova1
23. máj 2016

@marcelatje no, ale sama uznaj. Ze tiez nieco neni koser ked nie je schopny si najst zenu a ist dalej.

marcelatje
23. máj 2016

@lubkavargova1 ja vidím problém v tom že hľadá to čo už mal a to bohužiaľ nikdy nenájde 😒 takže asi problém akceptovať realitu a posunúť sa ďalej 😖

maria1989
23. máj 2016

@marcelatje dobre píšeš, tí zodpovední sú (väčšinou) takí nejakí ... čo ja viem... nemastní neslaní. A takí grázlíci, čo ženy priťahujú, sa zas nehodia na rodinu. Aj keď samozrejme sú aj rôzne iné typy, ale čo ja poznám šťastné rodinky, vždy je muž taký... ako píšem vyššie. Škoda.

marcelatje
23. máj 2016

@maria1989 no presne ze zivot je nslinajkovany nic ta neprekvapi ( teraz nemyslim jednu po papuli) 😀 ale to su extremy urcite su dobri chlapi aj niekde uprostred

maria1989
23. máj 2016

@marcelatje predstavila som si pána riaditeľa, ktorý po skončení pracovnej doby zhodí oblek, oblečie motorkársku bundu, rozpustí dlhé vlasy... a klusá po dieťa do škôlky 😀 😀 😀

taya4
23. máj 2016

@maria1989 To mas pravdu, ale moze to byt aj preto, ze sa chlap vyburil za mlada a ked ma tu rodinu, uz je usadenejsi. Ten moj mal pred 10-15 rokmi dlhsie vlasy ako ja, metalista ako vysity, a teraz je z neho dobry otecko. 🙂

marcelatje
23. máj 2016

@maria1989 mne sa tiez napriklad pacia drsni chlapi ale pre rodinu som si tak akosi podvedome vybrala zodpovedneho ktory vobec nie je moj typ 😀

maria1989
23. máj 2016

@marcelatje dobre si spravila.

marcelatje
23. máj 2016

@maria1989 kazdy den som zanho vdacna 🙂

petra7777
23. máj 2016

@sardinka335 Keby len to....ale ešte si narobia kopec detí....aj ked vidia, že je to debil....že nerobí...že ich mláti...že sa o nič nestará ☹

emily76
23. máj 2016

@petra7777 lenze ked oni ho strasne lubia a on im slubi, ze sa polepsi....😕

petra7777
23. máj 2016

@emily76 Veď to.....naivita a hlúposť poniektorých mladých mamičiek je až "na slučku" ☹

mojkamojka
23. máj 2016

@marcelatje nerypem len sa pytam zo zvedavosti 🙂, co znamena "nebol moj typ" 😀 Bo ja selektujem paci sa mi/nepaci, potom ok paci sa..je grazel alebo zodpovedny, prve vylucime...atd 🙂

marcelatje
23. máj 2016

@mojkamojka ja nezatracujem ludi kvoli vyzoru dam sancu aby sa prejavili ale no proste na prvom rande som kamoske pisala sms ze ani omylom 😀 ale prejavil sa prudko pozitivne a dodnes nelutujem. Ved zato ze sme spolu som este neoslepla 😀

marcelatje
23. máj 2016

@mojkamojka a inak jemu sa zasa pacia blondynky.....mne sa sice rysuju prve sediny no od blond som na mile vzdialena 😀 asi sme uz vo veku kedy pozerame na ine veci 🙂

marcelatje
23. máj 2016

Ze blondyky 😀 😀 😀 hanbiiiiim sa

mojkamojka
23. máj 2016

@marcelatje ale ja nehovorim o tom, ze musi to byt Adonis, ale musi sa ti aspon trocha pacit, nieco byt na no co ta pritahuje...Ja som za svoj zivot stretla xy dobrych chlapov, ale nie ak sa mi nepaci, smola 😀 Ani ja nezatracujem ludi podla vyzoru, ale v tak tesnej blizkosti ja potrebujem mat pri sebe cloveka co je pre mna pekny (a mozno 90% zien by povedalo, ze niee ani omylom 😀 ).

marcelatje
23. máj 2016

@mojkamojka netvrdim ze ma nepritahuje len ze je na mile vzdialeny od typu muza co sa mi paci. A to je ta chemia ktoru my neovplyvnime 😀 mne sa moze pacit nejaky jason statham ale ked nepreskoci iskra je mi to na dve veci 😀

mojkamojka
23. máj 2016

@marcelatje aha uz chapem 🙂 Takze pacit sa ti pacil...🙂 Ja som nikdy nemala typ, ktory by sa mi pacil, vzdy to boli velmi rozne typy muzov, preto som to zhrnula na paci/nepaci 🙂