icon

Život u svokrovcov - svokra je mrcha

bebe91
16. máj 2016

Ahojte. Potrebovala by som poradiť. Pred pol rokom sa mi narodila dcérka. Priatel bol nezamestnaný a ja som študovala. Teraz už priatel pracuje ale len na dobu určitú má zmluvu, vraj ak by sa niečo stalo tak aby zamestnávateľ nemusel platiť odstupné. Môj problém je ale so svokrou a s bývaním. Keď som porodila išla som bývať ku priatelovi, ktorý ešte žije s rodičmi. Máme vlastnú spálňu a obývačku, všetko ostatné je spoločné. Svokra je tu ako kráľovná domu a patrične to dáva aj najavo. Pred 3 mesiacmi prišla za mnou a poriadne ma zdrbala že sa neviem udomácniť. Pravda je taká že som introvert, v dedine som nepoznala nikoho a žiadnych kamarátov som na blízku nemala. Keď idem do mesta musím sa ponáhľať lebo vždy ma niečim poverí svokra aby som vybavila a iba bežím, ani na to nemám čas aby som skočila ku mamine do práce nie to ešte s kamoškami sa stretnuť. Od tej doby čo ma zdrbala svokrička mám každé ráno hnačky a v poslednom čase aj špatne mi je. Začala som brať Xanax na ukludnenie a žial vrátila som sa potajomky k fajčeniu. Neviem čo to je so mnou ale začala som mať na ňu alurgiu alebo čo, lebo vždy keď ju vidím alebo už len počujem mám strašné nervy. Dcérke už spôsobila aj dvakrát zdravotné problémy, raz ju vyniesla s kočíkom v najväčšom vetre a dostala prievan na oči a teraz ju vybrala z kočíka tak že mala na sebe dupačky z ktorých kvôli cvokom nemala celú nožičku zakrytú a nedala na ňu ani hrubší svetrík tak malá prechladla. Samozrejme buď som bola v škole ale na hodinku v meste a iba susedia mi vraveli že drahá svokrička malú vyniesla v takých podmienkach. Povedala som si dosť!!! No a problem sa tu začína. Chceli by sme sa odsťahovať ale nevieme, kvôli financiám. Už som sa o tom rozprávala aj s priatelom a povedal aby som ešte počkala ale ja nechcem. On totiž nevidí nič iba to že nemusí platiť za nič a že maminka mu urobí všetko možné. Mojej mamine som povedala aby mi pomohla ale ona tiež nemá toľko peňazí aby mi zaplatila byt. Svokrovci zrejme nás ani nechcú z tadialto pustiť. Už som povedala priatelovi že ak sa s nimi neporozprávame tak koncom mesiaca odchádzam s dcérkou. On si myslí že žartujem ale je to tak. Máme málo miesta a zdravotne nás tu to celé ničí a mňa osobne aj psychicky. Má niekto nejaké podobné skúsenosti? Riešil už niekto dačo podobné?

lubkavargova1
16. máj 2016

preco ja mam take dejavu....ze to su pripady dievcatok co tu napisu ze su tehotne v 16-17 max do 19...riesia tieto veci otehotnu a potom sa to nastahuje k rodicom, kvazi pseudo svokrovcom a potom to zistia, ze to ani neni tak ako si to cele predstavovali, alebo chceli....lebo vsak prvotny sok rodicov pominul, povedia ze budu pomahat, poskytnu byvanie a toto mlady sa zacnu hrat na rodinku. Lenze mlada nezvlada este ulohu mamicky, chlapcatko sa do roboty nehrni lebo vsak mu este nedocvaklo ze co to "vyrobil"....a tak sa pruser na pruser nabaluje ako snehova gula....ci to len ja mam taky blby pocit a tiez si potrebujem dat ten xanach??? Tusim niekde este ma mamina odlozene...idem pohladat...

alex49
16. máj 2016

chcela som dačo napísať, ale po prečítaní príspevkov od autorky akosi strácam reč 😕

bellahc
16. máj 2016

@alex49 my sme tu uz dnes postracali kadeco... 😆

saurian
16. máj 2016

necitala som vsetky prispveky ale z mojh pohladu z toho co si napisala...
- tvoja svojkra nie je vobec taka hrozna.... dala vam priestor, podporuje vas, usetri x-penazi... jasne ze je pani domu, a ak je problem len v tom co si napisala... tak - co riesis?
- neviem ci si si niekedy sama zarobila peniaze - asi nie ked napises ze tvoja mama vam nema z coho byvanie zabezpecit...
- ist do vlastneho - a za co? jedine do podnajmu z partnerovej vyplaty, a to vam zrejme zivotna uroven hore nepojde... hypoteku? nedostanete ak ma zmluvu na dobu urcitu....
- takze bud rada, ze mate kde byvat, ze mas svokru aku mas, urob pre nu viacej ako to ze sem-tam jej nieco v meste vybavis....

svetluska82
16. máj 2016

V dnesnej dobe je divny fenomen, ze mladi ocakavaju od rodicov, ze sa o nich postaraju. Moja sestra zije par rokov s partnerom a jeho rodicov, zobrati nie su, ani sanechystaju, byvaju totalne zadarmo, "svokra" vari, perie, zehli aj po nich, stara sa...Segra chodi jak za zurnalu, kavy a pod. a rozmysla, ze by im mali jeho rodicia prispiet na dom....Vyhladla si niekde nejaku novostavbu za 100 000 e a nejde zlavit z narokov. Z vyplaty odklada celkom slusnu sumu bokom, setri ale zije v jednej veeelkej bubline. NAjvyssie polozky neplatia-byvanie, hypo, najom....Inak by ich vztah krachol podla mna, lebo je zalozeny na tom, ze si ju hyckaju aby nezdrhla od ich synacika...dufam, ze nevyznievam ako ziarliva sesstra, mame celkom dobry vztah, len to pozorujem ja na dalsom priklade. Segrina kamoska, dala vypoved z roboty, vraj v zahranici sa zije lepsie. Odisla do Nemecka ma tam brata s rodinou za mesiac bola naspat, vraj rok si oddychnelen tak ani na urad prace nejde a po roku si bude davat ziadosti po Nemecku(zdrav. funkcia)--Byva u priatela, on prijem ziadny, tiez nahodena jak zo zurnalu , fikto, vodicak si robi a tiez sa necha vydrziavat....
To ze zakladatelka je max. divna v tom, ze dieta planovali pod totalne blbou zamienkou, vsak mohol si jej priatel dat urobit testy a vedela by ci moze mat deti a nie skusat a potom riesit, kde budeme byvat, vsak ktora matka by povedala synovi ze u nas byvat nesmiete? ( ja asi za danych okolnosti ano)..A potom riesime, ze chodim externe na vysku, vsak brigada eeee lebo maly plat, alebo ina zamienka, a stazujem sa na svokru...Mlady detto rozmaznany, caka je s VS a bez praxe sa o neho firmy pobiju....To ze vysku ma teraz s prepacenim aj polodebil neriesim, za mojich cias sa na Vs bralo len the best of ...vyber ludi...
Juj ale som sa rozculila, no v mojom okoli je tato situacia bezna, mlada generacia, ma sice vela moznosti, no z pohodlnosti ich nedokaze vyuzit, ale najdu sa aj vynimky. Len tych je pomenej

saurian
16. máj 2016

@svetluska82 😀 😀 😀 celkom som sa pobavila.... ale mozem ti len za pravdu dat. mmch - "all inclusive" byvanie u rodicov je teraz asi "cool" 😀 😀 😀

moni244
16. máj 2016

@svetluska82 moja mama by to povedala 😀 mne rovno zavelila, po škole buď práca a prispievať min.polku nákladov, alebo sa môžem odsťahovať 😀 😀 preto ja takéto princezničky nepochopím, ale to je aj vina rodičov, že im nevedia povedať nie

svetluska82
16. máj 2016

@saurian veru, divna doba. Co sa sestry mojej tyka, tak ona je mladsia o 6 rokov, mama na nu zatazena bola ,preto je taka svojska. Ja ked s nou idem na kavu, ziaden podnik nie je dobry, casnik nie je rychly, pekny, alebo vyzera divne...Minule zhucala casnicku, ze preco do caju sa dava kovova lyzicka, ze to by sa nemalo, ale plastova 🙂 casnicka kukla na mna, ja na nu, doniesla jej plastovu lyzicku, segra hrdinsky dala do caju a poznate tu scenu z filmu Pelisky 😀 😀 😀 A takychto situacii je dost vela, strapnuje sa aj vo fitku, na plnu hubu zakrci! Svetaaaa ten ta chcel plasknut po zadku 🙂 a pritom ten dotycny mal vedla seba manzelku, tak kukala po mne a hned ma neznasaju odvtedy 🙂
Proste na to, ze segra a jej kamosky maju pred 30 tkou tak uplne nepouzitelne, ju kebyze necha ten jej frajer, co nenecha, lebo je taky sebec a egoista, zeby ho ziadna ina nechcela, tak je nahrata, nema auto, byvanie, aktualne aj pracu, lebo dala uz 2x vypoved, kvoli zlemu kolektivu, ze ju tam nikto nema rad..Proste nepouzitelmi ludia, tiez ma VS a aj ked ju zamestnavatel upozornil, ze na jej funkciu VS netrreba a plat jej nedvihnu, lebo ich tabulky nepustia AJ tak si VS urobila a rozculuje ju ze ten plat jej nedvihli a ona ma adektvatne vzdelanie a je najmudrejsia ....Sefke povedala, ze je blba a nerozumie sa praci, ktoru vykonava...... 😀 😀 Proste perlicka jedna za druhou

puklica13
16. máj 2016

Tiez normalne nemam slov...niektori jedinci by sa fakt nemali rozmnozovat...sak zivot gombicka rodicia sa postaraju..v 30tke???a aj zadok vam ta mrcha utiera???

sense
16. máj 2016

@moni244 ja toto asi tiez nepochopim v 18 som sa zbalila hoci som nemusela stacilo prispievat, ale nechcela som jej byt este v tridsiatke na krku a stazovat sa aky je tento svet nespravodlivy, ved za tych 18 rokov sa starala o mna dost....

zrjem preto som taka nechapava a zakladatelku nechapem ze ona ma strasnu kvazi svokru a ona ake je chudatko a jej muz s VS ma len pracu na dobu urcitu a nikto mu pracu nezohnal....

a dakujem bohu za to ze neplatim na takychto darmozracov s prepacenim, co nic neurobili a len sa stazuju

bebe91
autor
16. máj 2016

Tak teda odkaz pre všetky mudrlandky ktoré mi tu vynadali: najprv sa naučte čítať, lebo ste asi také lenivé že sa vám ostatné komentáre nechce čítať popritom by bolo prospešné, aspoň by ste si troška prešli poniektoré pravopis a len pre info, asi mnohým z vás unikla info že som napísala niečo aj o tom že je dcérka už 2x chorá kvôli svokre, nechcem vám to dopriať aby ste zažili že kvôli cudzej žene máte choré dieťa ktoré ledva vládze dýchať ale vedzte že nie je to prechádzka ružovou záhradou. Tlieskam vám všetky vy premudrelé mudrice ktoré ste tak fandili mojej svokre. Bude z vás fajná svokra jedného dňa, veď počkajte, jedného dňa aj to príde a už teraz vidím na niektorých že budú mať čo robiť aby nezostali sami. Sory za úprimnosť ale vaše komentáre som fakt nečakala, žeby dnešné ženské boli fakt také zlé k iný ženám? Akože moje sebavedomie ste nezobrali tak vám radosť neurobím, ale vedzte že ak máte na tieto veci takýto názor tak fakt sa máte na čo tešiť ak vaše ratolesti vyrastú a budú v podobnej situácii. P.S: Vy ste zrejme toto nezažili, pretože mnoho žien čo tieto veci má za sebou má na to negatívny názor, ešte som sa nestretla s nikým kto by povedal že svokra je aká fajn, super, prečo asi? A ani medzi vami som sa nedočítala že by ste mali skúsenosti, tak načo komentujete niečo do čoho vás nič a z čoho ste sprosté ako papuče? Komentujte najarogantnejší prejav alebo ako skúsiť urobiť kravu z niekoho kto to nepotrebuje ale nie moju diskusiu. Ďakujem !!!!

petkovadanuska23
16. máj 2016

@bebe91 Bez urazky ale teraz tusim naozaj daju titul kazdemu...Ty si strasne primitivna...Neviem ako mozes studovat VS...Tak ty obliekas decko jak na sibir v maji,fajcis a hovoris ze koli svokre je chora?No jasne...Dychat nemohla koli tvojim cigaretam a nie koli svokre...Ked sa ti nepaci chod do lepsieho, nikto ta tam nedrzi na silu.. dufam ze si teraz na internete ktory plati tvoja diabolska svokra v tom prasivom dome... este jedna vec...Ked sa toto Tvoja svokra dozvie,budes mat po probleme...Este by sisi zasluzila aj dobru cez usta...A som zvedava ktora suseda ta prichyli...Ved by zosediveli s teba...Dievca sa preber...

bebe91
autor
16. máj 2016

@sense a drahá ty akože hovoríš o matke? lebo je rozdiel medzi matkou a svokrou, ale ty zrejme ešte nevieš čo to slovo svokra je...no poď tak sem a zožeň si prácu, ty asi žiješ v BA alebo pracuješ vo vláde lebo len tí si myslia že BA je Slovensko a že je milion pracovných príležitostí...a darmožráč si ty ak sa nehambíš takéto napísať...nie som cigánka na tých môžeš kludne prispievať kolko chceš pre mňa za mňa aj od narodenia...

bebe91
autor
16. máj 2016

@petkovadanuska23 prečo? lebo som sa vyjadrila ako tu väčšina akože múdrych žien?

maciatkolulu
16. máj 2016

@bebe91 to je neuveritelne aka si sprosta 😉 to ti lekarka potvrdila, ze kvoli cudzej zene ti ochorelo dieta? Mala si kurnik sediet pri decku a neochorelo by ti, ja som napr.od svojich deti neodchadzala 😀 a mas to a ked je cudzia, tak sup sup von z jej domu, nemas sa co valat zadarmo v dome cudzej osoby a toboz jej nechavat dieta zadarmo na strazanie a este byt drza a nadavat na nu - SILA a ja sa uprimne nebojim, zeby som ostala v zivote sama a najma ja mam kde byvat mam muza, skolu, dom a dve auta 😀 ja sa nestredujem, ze mi dieta ochorie, lebo mi hostrazi cudzia zenska 😀 a este mam aj psa a dve morcata a zajaca 😀 a vsetko to momentalne zivi moj manzel a zvlada to, dieta bolo planovane. A ako to teda bolo s tym tvojim muzom? Nemal 31 rokov ziadnu zenu? Ked si pisala, ze nemal ziaden vztah pred tebou? Sorry, povodne som si myslela, ze si fakt chuda, ale hovno zlata rzbka, si drza osoba, ktoru dufam, ze vymakne svokra 😉 a narobi poriadok a ked ostanes sama s dietatom, tak uvidis, ze niekedy taka pomoc cudzej osoby dost helfne a aj navarene, nuz komu niet rady..... pekny vecer u cudzich, vies ako sa tomu hovori? - ze si parazitik obecny 😀 sa pekne postaraj sama o seba a budes mat

svetluska82
16. máj 2016

@bebe91 a odkial si?

sense
16. máj 2016

@bebe91 a ty nie si zla k inym zenam? vid len tvoja ani nie svokra...

a uprimne? ja mam ssvoju svokru rada, je to jedna mudra zena kt. nemala lahky zivot a kt. by sa pre druhych aj rozdala.... a viem ze keby sa nieco stane mne o moju dceru je ukazkovo postarane , a keby nedajboze pridem o strechu nad hlavou tak mi ju rovnako poskytne ako tebe tvoja, len vo mne by bolo tolko slusnosti a vdaky zeby som na nu nekydala tak ako ty....a este ti poviem dalsiu vec, ty si myslis ze tvoje dieta pri tebe nikdy nebude chore alebo neochorie? alebo sa niekde nebuchne? potom budes kydat na koho....a poviem ti aj to moja dcerka si nestastnou nahodou narazila bradu v skolke a co teraz su urcite vsetcia na vine ze dcera si narazila bradu a podla tvojej teorie by som mala skolku minimalne zazalovat ze nieco take dopustili...a takisto malo moje dieta silnu laryngitidu ani nie v roku a za to som mala koho obvinit toho hore ze dopustil aby ochorela??

a este viem co si cakala ze vsetky budu rad radom pisat aka si chudinka a tvoja svokra aka bestia?

dostala si x rad na devat stran ze sa mate osamostatnit , ze mas ist do prace ale ani jedna jedina rada ti nebola dost dobra a na kazdu si mala vyhovorku.... a este k tym liekom asi to s tebou nebude uplne v poriadku ked beries lieky kt. su na predpis a moze ich predpisat neurolog al. psychiater...

prestan zit v bubline a stazovat sa na vsetkych na okolo a ked sa ti nepaci kde si teraz a ako zijes teraz zacni robit nieco preto aby si sa mala tak ako zit chces....

a ak mam chyby v pravopise ospravedlnujemm sa ti hlboko zial za 15 rokov v zahranici clovek ma pravo co to zabudnut, zvlast ked ovlada styri jazyky

zita19
16. máj 2016

@bebe91 raz budes aj ty svokra. Ked Boh da budes svokrou nevesty. Nic ine ti nezelam, len aby tvoja nevesta bola taka leniva, nevychovana lemra domyslava a nymyslena ako si ty. Aby ti to osladila, tak ako sladis zivot svojej svokre ty. Mat teba za nevestu, tak zalozim dom, kupim ti byt 1000 km odo mna a este ta tam aj osobne odstahujem...

stardust
16. máj 2016

koho chleba jes, toho piesen spievaj sa hovori...ak to nezvladas po psychickej stranke, odstahuj sa s dietatom sama. Ale svokra je jedina, ktora vam pomaha, takze si to zvaz, ci sa budes handrkovat o sprostosti. Napokon, ty ju potrebujes, nie ona vas vsetkych 😉

PS: zima nespusta choroby, za choroby su zodpovedne bakterie a virusy.

puklica13
16. máj 2016

@zita19 ja byt jej svokrou a toto si precitam tak jej osobne vynesiem kufre pred dvere toho prasiveho domu

sense
16. máj 2016

@bebe91 dievca zlate pisem o svokre, nie o matke....apropo ta tvoja svokra bude zrejme lepsie ako matka lebo ta ta na rozdiel od matky prichylila....

po dalsie nie si o nic lepsia ako cigani do statnej kasy si nic nedala len beries ....
nezijem ani v blave ani nepracujem vo vlade....ale poviem ti tak od svojich osemnastich pracujem a v blave som veru nikdy nezila ale na strednom slovensku kde tiez ti nikto nedonesie pracovnu zmluvu domov... a nehanbim sa nieco take napisat, lebo ja som od statu nedostala este ani korunu ci euro bez toho aby som do statnej kasy nieco zaplatila, a ty ides kritizovat niekoho za gramatiku pritom tvoja nie je o nic lepsia...

bellahc
16. máj 2016

@bebe91 prepac, ale ten pravopis by som na tvojom mieste radsej opomenula...

edita56
Autor odpoveď zmazal
0silvia0
16. máj 2016

@bebe91 no takže podľa toho, čo si napísala vo svojom príspevku, ktorý znie ako zúfalý výkrik do tmy, tak ako správna matka by si už teraz mala poriadne šetriť svojej dcére na budúcnosť, keďže pravdepodobne bude očakávať (ako ty očakávaš) že jej kúpiš dom, byt, zaplatíš školu, zaplatíš svadbu atď. Pravdepodobne vtedy budeš tá najlepšia svokra pre svojho budúceho zaťa, tak by si mala o tom čo najskôr porozmýšľať...

fuska
16. máj 2016

@zita19 Mozno to cica caka. Ze im ta hnusna bestia kupi nejake hniezdocko, kde by mohli plodit dalej. 😀

Mna zaujala jej konstruktivna kritika pravopisu. Hlavne, ked sme mudrlanDky a mali by sme sa haMbit. 😀 Kokos, tak tomuto sa hovori virtualna samovrazda, a to nemyslim ten pravopis. 😀 😀 😀 Aaaaa, zabudla som. Vsetky sme kravy, len ona je lietadlo (parazit MIG 91).

martam11
16. máj 2016

nechce sa mi veriť, že toto je skutočný príbeh.......

sense
16. máj 2016

Baby ale nebudme uz take zle....tato tema ma aj pozitivum aspon pre mna a velke, cely zivot trpim nizkym tlakom ale vdaka tejto teme ho mam dnes urcite aspon 110 na 70 ...

fuska
16. máj 2016

@sense Mne je luto dvoch ludi. Tej jej dcery a jej svokry. Svokra si chova na prsiach hada a dcera ked zdedila geny, ake zdedila a bude mat takyto priklad, no spanom bohom. ☹

sense
16. máj 2016

@fuska veru tak...plny suhlas...

zita19
16. máj 2016

@sense ja som sa zas zacala do monitora rehotat ako prisprostala, ked som citala poslednu stranu aj s prispevkami uzasTnej nevesticky, vzornej matky, studentky roka, manzelky desatrocia nevesty tisicrocia, milostivej pani (alebo radsej slecny, kedze opelovac je len priatel a nie manzel) @bebe91
Tolko pridrbanosti pokope som uz davno necitala. A to som na Koni takmer denne