icon

Život v dlhoch a boj s rodinnými problémami

19. sep 2025

Nemáme vôbec žiadne peniaze. Muž porobil dlhy je totálne nezodpovedný. Keď aj máme tak všetko minie na blbosti. Stále musíme chodiť žobrat aj o chleba. Nemáme nič lebo keď sa všetko poplatí nič neostane. Nechcem žiť, chcem len umret. Mala som ťažký pôrod a teraz ľutujem, že som do tohto aj priviedla dieťa a že som nezomrela pri tom pôrode. Neviem čo budem robiť. Všetci sa len smeju na nás. Svokra manipulátorka, matka to isté. Rieši len blbosti a stále zabrdajú, že čo som chcela to mám. Nikto nepomôže v ničom. Ani neviem čo už chcem. Je to ťažké nemať na mlieko, na plienky. Nie nič nepýtam o to mi nejde. Ale ja už nenávidím všetkých okolo seba. Nikoho už nechcem ani vidiet.

Strana
z2
negymama
19. sep 2025
@zorienka28

Autorka, ty pracujes? Ak nie, a podla vsetkeho je dcera dost stara na ceruzky, preco?

@zorienka28 druhe maju babetko.

princkrason
19. sep 2025

nuz autorka je trochu jednoducha , to kebyze jej date sto litrov do pol roka ich minu a este si snim dalsie decko spravi

maca1984
19. sep 2025

Vieš, že všetky peniaze rozhajdáka a ty mu dáš ďalšie. Logika jak svet .

zorienka28
19. sep 2025
@negymama

@zorienka28 druhe maju babetko.

@negymama Aha, no kazdopadne, toto je asi situacia, kedy treba dat babatko do jasli, a ist pracovat. Nebude prva, ani posledna. Zavesila si na krk debila, s tym uz nic nespravi, ale teraz sa musi postarat hlavne o seba, a svoje deti.

sevrin
19. sep 2025
@anonym_autor

@sevrin bola som mladá 16 ročná, keď sme sa dali dokopy. Bolo to cez pokec. On mal dar reči, ktorý stále má. Stále dokáže ľudí zblbnúť. Všetko malo rýchly spád. Bola som zaláskovaná. Chcela som čo najskôr od rodičov preč. Otec bol alkoholik, stále robil scény. Mama aj napriek tomu nechcela od neho odísť. A tento problém skrývala pred všetkými aj rodinou. Mňa vykreslila, že kam som sa ponáhľala, veď mi bolo dobre doma. Že si môžem za to sama. Nikdy medzi nami nebola nejaká láska.

@anonym_autor tak to mi je ľúto, že si natrafila na takého exota. Ja v tvojom veku som tiež veľa vecí videl úplne inak ako vidím dnes.
V každom prípade, s týmto tu ťa nejaká svetlá budúcnosť nečaká.
A také reči, že mu nevyplatili prémie bla-bla sú len výhovorky.

zorienka28
19. sep 2025
@princkrason

nuz autorka je trochu jednoducha , to kebyze jej date sto litrov do pol roka ich minu a este si snim dalsie decko spravi

@princkrason Aha, ja chapem, ze ti zeny asi ublizili, ale tento problem nevyriesis tym, ze ich budes chodit urazat do kazdej diskusie. Ty by si mal v prvom rade zrusit ucet na MK a objednat sa k psychologovi, aby si spracoval traumu zo vztahov a osamelost, ktora je tvoj primarny problem.

princkrason
19. sep 2025
@zorienka28

@princkrason Aha, ja chapem, ze ti zeny asi ublizili, ale tento problem nevyriesis tym, ze ich budes chodit urazat do kazdej diskusie. Ty by si mal v prvom rade zrusit ucet na MK a objednat sa k psychologovi, aby si spracoval traumu zo vztahov a osamelost, ktora je tvoj primarny problem.

@zorienka28 jej nechce pomoct ani rodina o com tu moja tocis? vsak jej pomoz

anonym_8bd658
19. sep 2025

Ja byť tvojou rodinou, nedám vám ani cent.
Zavesila si si na krk idiota, vedela si do čoho ideš, keď si si s ním robila deti. Teraz zo seba nerob chudinku, neľutuj sa a nerev. Tvoja situácie je výsledkom tvojich krokov a môžeš si za to sama.
Daj si muža do laty a rýchlo. Daj mu podpísať papier, že nebudeš spoludlžníkom v manželstve. 15.teho od neho pýtaj 70% výplaty na stôl. Nie neskôr, v deň výplaty. Keď odmietne, nech ani domov nechodí. Pohroz rozvodom, odobratím detí, hocičo. Na debila len s palicou...

simca06022011
19. sep 2025

@anonym_autor co si chcela to mas, ale ... nemusis si to nechat. MOzes to hodit do kosa, a zacat znovu.
Prestan fnukat a hladat pomoc tam kde ju nenajdes = u mamy, svokry. Proste krasavca kopni do zadku, zacni pracovat alebo sa uz po praci obzerat cim skor. Ak mate babatko ako sa tu pise, tak bohuzail to vidim na skore jasle, podla prijmu teoreticky rozvod a vyzivne ale ...

Vies aj rozhadzovanie penazi sa da riesit, lebo stava sa dost casto ze jeden z paru je viac menej financne nezodpoedny = zvycajne sa to riesi stylom, zarobis 1000, ja mam tolkoto (ak si doma tak malo), potrebujeme 800eur na toto, tu mi to zlozis kazdy mesiac den po vyplate, pripadne presunies na moj ucet. Na nevyhnutne vydavky nech si setri, alebo das este o 100EUR viac a ja odlozim ak sa nevies ovladat. TAKTO SA to riesi, a nie ze viem, ze moj chlap kupuje kraviny, ja chodim zobrat za chleba a necham mu peniaze. NENECHAM. A nechce dat, tak bude zit u mamicky. peniaze si dam na ucet, kde on pristup nema, ani kartu ani nic. pin mu nikdy nedam a budem kupovat to surne co deti potrebuju. Cim skor si zariadim zivot bez neho ak robi peklo a nepochopi. Ty necakaj ze rodicia vas budu chovat... ak, tak treba riesit, ze ides od neho a pracovat a kto ti pomoze potom s detmi atd. TO by bola opravnena prosba o pomoc ak sa im da.

januska12323
19. sep 2025

Chceš to aj riešiť alebo si sa len prišla vypísať aký ste obaja hlúpi?

vladuska20
19. sep 2025

Ale vies,ze tvoja matka ma pravdu,ze??Co si chcela to mas???Matka by ti isto pomohla,ak by si od takeho blba odisla,nenechala by ta len tak.Ale neodides,len sa teraz vypises,vyplaces a skutek utek.Tak plac cely zivot,deti ti budu velmi vdacne,co si im to pripravila za zivot.

anonym_21ce2d
19. sep 2025

Este stale si niekto mysli, ze podporovat porodnost za kazdu cenu je dobry napad?

anonym_9ba29c
19. sep 2025

Sen o ďalšom dieťati ťa dúfam už prešiel

anonym_de07b0
19. sep 2025

Dieťa do jaslí, ty do práce a preč od neho. Ako slobodná matka budeš mať podľa všetkého viac peňazí ako teraz, keď všetky vaše peniaze idú na dlhy a cigarety. Chlap k ničomu!

bosorkabb
19. sep 2025

A čo tak zdvihnúť zadok, ísť požiadať o rozvod, následne zverenie detí do tvojej opatery, výživné?
Či to nie?
Lebo úprimne čo čakáš že sa samé všetko vyrieši?
Len ťa upozorňujem že jeho dlhy sú aj tvoje počas trvania manželstva.
Svokra ani tvoja mama nie sú za tvoje deti zodpovedné.

nela82
19. sep 2025
@anonym_autor

Pracuje síce ale vôbec neviem kam idú peniaze. On hneď týždeň po výplate nemá už nič. Pozerá si chaty kam pôjdeme v lete, keď nemáme ani na chleba. Sníva úplne nezmyselne. Keď aj niečo máme musí to minút kúpi plnú chladničku čo ani nepojeme. Ale potom 3 týždne nemáme absolútne z čoho žiť. On ale cigarety a energy nápoje pre seba má vždy. Už má napozičiavané určite aj v robote a po susedoch. Povie, že to pre mňa a pre dieťa. Ale reálne sa nestará či mu budem mať čo dať jesť. Jemu je všetko jedno on príde z práce a ide spať. Maximálne čo ide s nami na ihrisko. Večer musím všetko ja obriadiť on stojí hodinu v kuchyni akoze umýva riad. Do špinavých hrncov akurát naleje vodu, že sa musia odmočiť a hrá sa na telefóne. Potom balkón, wc. Svokra to je kapitola sama o sebe. Ona miluje len synáčika. Ona neverí, že má nejaké dlhy. Za všetko som ja zlá. Matka stále zabŕda okrem iného do blbostí. Včera napríklad za to čo máju oblečené, že nemala dcéra zastrúhanú ceruzku. Ráno sa u nej zastavila kým čakala kamarátku býva kúsok od nás. Celú kabelu jej prehľadala. Pritom ceruzky som jej deň predtým strúhala. Už mi to pripadá, že to robí naschvál. Len aby poukázala, že som nechopná. Nepracuje jej robota je chodiť len po obchodoch. Má sa dobre ale nepomôže. Chápem, že nemusí ale posiela mi fotky z obchodu aké pekné oblečenie tam majú pre mňa. A pritom vie, že nič nemáme.

@anonym_autor vyhovuje ti taky chlap?Tebe nevadilo už skôr,že je v tomto dosť negramotny?Koľko máte rokov?
Nečakaj,že ťa bude každý ľutovať a zivit vás.Pokial tebe nevadí,že on si "svoju" výplatu premrha pre seba a kašle na teba,dieťa,budúcnosť niečo docielit-vlastnit-mat-zazit atď atď...co z neho máš?

hellwant
19. sep 2025

Skusila si mamu požiadať o pomoc štylom, že či môžeš s deťmi s ňou žiť keď sa rozvedieš a odstrihneš sa od neho? Mladšie do jasli, nájdeš si pracu a postupne sa postavíš na nohy.

anonym_9fdf10
19. sep 2025

vela chybnych zivotnych rozhodnuti, si submisivna a utlacana, ty potrebujes nabrat odvahu a tresnut po stole tak aby sa zlomil a ked dieta podrastie do prace a odist, ved zijes v pekle

anonym_624587
19. sep 2025

Asi si nevezmes ani jednu radu k srdcu,❤️ tak ti este jednu zbytocnu prilozim....

Chod na gyndu a daj si zaviest najlacnejsie teliesko... 🥀

anonym_85be99
19. sep 2025

Mojho som kopla do riti, sebec, nezodpovedny, bral mi peniaze. Normalne daj dieta do skolky, jasli, ty chod robit. Stazovat sa este nikomu nepomohlo k peniazom, ci lepsiemu zivotu. Od matky, svokry, ani nikoho ineho pomoc necakaj. Preco aj? Musis sa postavit na nohy a riesit svoje problemy TY SAMA…

bellaverona
19. sep 2025
@anonym_autor

On ma nikdy nepustí k peniazom čo zarobí. Určite spláca aj nejaké dlhy ale to sa nedozviem aké a koľko a ešte aj to čo zostane s tým nevie narábať. V minulosti mal dlhy teda ešte predtým ako sme sa spoznali, ktoré pomíňal na bývalú. Ja som už v tom čase bola s ním. Ale som to prekusla, že nejak to dáme. Potom jeden čas to bolo lepšie a zasa zle. Takže viem, že niečo zasa pobral. On sa ma nepýta na názor. Kúpi blbosti ako elektroniku. Najdrahšie hodinky, nový mobil. Keď mám ja odložené peniaze chodí za mňou. Či mám rozpočet či mu niečo dám, že nakúpi. Veľakrát som mu dala aj 100e a minul všetko a chladnička prázdna. Povedal na to, že preto, že je všetko drahé. Takto to robí až miniem všetky svoje zásoby peňazí.

@anonym_autor Žije si svoj mládenecký život. Tvoj názor a problémy ho nezaujímajú.Kupuje si drahé hračky pre svoje potešenie.Raz hojno,potom hovno..Mám s tým skúsenosti.

anonym_724e38
19. sep 2025

Tak s tým niečo urob! Choď byvat k mame a dosmeje sa...a tym debilom sa rozveď a prestaň sa lutovať.

romiada
20. sep 2025

@anonym_autor minule sme sa s dcerou zamýšľali v obchode že koľko stojí krabička cigariet.. 6e. Výnosov si to 30dnami a máš 180e mesačne! Za rok dovolenka pre celú 4čl.rodinu. a to nerátam energeťaky. Finančná gramotnosť na bode mrazu u niektorych ľudí. Hlavne ze ma chlapec "plne brucho a prázdne vajcia" 😖
Autorka podaj naozaj o rozvod. Tu nejde teraz o bývanie hneď (že kam pojdeš) ale o to ze sa reálne stavaš asi spoludlžnickou nejakého nepekneho dlhu. Vôbec sa s týmto nezodpovednym individuom ani nepokusaj o nápravu a nejaké vedenie výdavkov a odovzdávanie výplaty. Lebo keď zatajuje vyplatu, tak aj pôžičku Ti zataji. Mate poplateny byt, energie vôbec načas?

Strana
z2