icon

Život v Kanade alebo návrat na Slovensko

1. máj 2025

Ja vazne neviem. Zijeme uz treti rok v Kanade. Mame sa tu dobre. Kanada je super. Krpcovi sa tu velmi páči. Ale s muzom iba pracujeme (obaja z domu) a riesime veci okolo domácnosti. Zijeme velmi stereotypny zivot, kazdy den je rovnaky. Začína nas to nudit. Nemame tu ziadnu rodinu a ziadnych kamaratov. Na Slovensko lietame 2-3x ročne, plus rodicia za nami raz rocne, ale je to vyčerpávajúce...

Fantazirujeme, ze v Europe by sa nam mozno žilo lepsie, ze by sme viac zili a menej prezivali... Castejsie sa vidiet s rodinou. S kamaratmi. Viac by sme cestovali (výlety autom, lety po Európe.. v Kanade je vsetko neuveriteľne ďaleko od seba..) ak sa vrátiť na Slovensko, kde nás čaká nas prázdny dom.. tak ušetrené výdavky co platime za podnajom... A možnosť dat krpca k babke na stráženie kedykoľvek.. žijeme pár ulic od seba. Čiže možnosť vybehnúť občas do kina atd... Co teraz vobec neprichadza do uvahy, lebo 5 ročného krpca nemame kam dať.

Ale asi to je len taky retrospektivny optimizmus... Celý život som snivala zo Slovenska odísť... No teraz mi je luto byt prec od rodiny.

Veľa veci na Slovensku sa mi vlastne nepáči.. politika sa mi nepaci... Hneva ma tam toho vcelku dost. Plus nechcem aby krpec prisiel o anglictinu ktoru ma teraz na nerozoznanie od kanadana. Ale stoji to za to?

Co by ste si vybrali vy? A ako casto sa vidite s rodinou a ako blizko k nim žijete?

Strana
z5
monika15
5. máj 2025
@monsterablue
Odpoveď bola zmazaná

@monsterablue dakujem

alica110
16. júl 2025

Nad navratom by som uvazovala v pripade, ak by vyhralo PS. Inak v ziadnom pripade.
Ja som vonku 12 rokov, nikdy som to neolutovala a vidim, ze som dobre urobila. Ked idem obcas na Slovensko navstivit rodicov, nemozem si pomoct, ale nasa krajina je v hroznom stave, stare, vsetko pada, nemoderne, chatrajuce. Staci sa pozriet na cesty. Muz mi vzdy zo srandy povie "tak a teraz viem, ze sme na Slovensku". Smutne, velmi smutne. Akoby Slovensko zakryvala nejaka temnota. Zijeme v Cesku/DE, chodime casto do Polska, Madarska. Vyvalovala som oci, ako su pred nami. Aj Rumuni nas predbehli. Len ty nevymyslaj a pekne zostan kde si.

Strana
z5