icon

Život v starobe a koniec života

sensen12
18. nov 2016

Chcem sa vas spytat,na nazor,myslite si,ze by malo byt uz starym ludom,trebars po 60tke jedno vsetko,ze proste jest co chcu,zit jak chcu,ze ziadne dodrzovanie stravy atd sle proste jest hamburgery,zmzky,cokoladky,vsetko vlastne mnam nezdrave,proste smerujeme vsetci do hrobu,nie je najlepsie zacat potom vsetky neresti jak sa hovori provozovat....vlastbe naco sa tu clovek trapi,ked umre nakoniec,ak chceme zit flho,tak strava vsetko striedmo atd,o com to je, ja uz prestavam vidiet zmysel,jedine este v tych detoch vidim vyznam,najradsej by som jedla kila zmrzky,tiramisu rano naobed vecer a doookola ale takto je to len smer obezita ale ako si uzivat zivot hmmm

sensen12
autor
19. nov 2016

@evittam zapieram samu seba odopieram si co sa da a to je boj

stardust
19. nov 2016

@sensen12 o vyvazenej strave si uz pocula? Potravinova pyramida 😝

sensen12
autor
19. nov 2016

@stardust a prevo si ich nemozrs dat ved tu ich vsetky odporucaju

sensen12
autor
19. nov 2016

@stardust jasne,ale z masa mam zapchu a zle mi je z neho,maax kura sa da

evittam
19. nov 2016

@sensen12 No veď ja len odpovedám na tvoje nezmyselné reakcie - áno odpovedám. A čo ťa mám teraz ľutovať a prísť ťa poškrabať po ramenách a chrbte? Ty si to robíš sama - a hlavne psychikou.....A to fakt nemyslím v zlom - je mi ľúto, že máš chorobu, ktorú máš a nikdy nikomu som nepriala a ani neprajem nič zlé, ale proste preháňaš - to že si dáš veterník ťa ani nevylieči a ani ti neublíži - to je vlastne všetko a pointa a odpoveď na tvoj problém s veterníkom.

sardinka336
19. nov 2016

@sensen12 lekar by ti povedal, ze jeden veternik z času na čas nie je problém.

evittam
19. nov 2016

@sensen12 A ako vieš, že tie tvoje oficiálne správy sú pravda a nič len pravda a aj to čo ti povie lekár?

babusik85
19. nov 2016

nic v zlom, ale padla mi sanka, ze tieto komentare pise clovek po 60tke....

stardust
19. nov 2016

@sensen12 nie, lebo veterniky v tunajsich cukrarnach nepoznaju a nevedu 😀

obsadenemeno
19. nov 2016

@sensen12 a prave preto mas problemy, ze si odopieras, co sa da....... lebo v tom zivote musime mat aj nejake potesenia....a ak jes to jablko s odporom, tak ti veru neprospeje....

no nic, idem ja dokoncit ten tvarohovo ovocny kolac co bude dnes po veceri pre navstevu a pripravit omacku na lasagne..... a k tomu si dame pohar vinka ci cider, drahy si da pivko a na zaver snad aj slivovicku abo dve..... yay, mam ja fasa zivot.... 😀

sensen12
autor
19. nov 2016

@babusik85 😂😂😂😂

sensen12
autor
19. nov 2016

@obsadenemeno alkohol nepiheme v celej rodine,stipe a pali v krku,takze to je nic,tvaroh nemam rada vareny peceny je taky gumenny potom

evittam
19. nov 2016

@obsadenemeno No super - nás čaká dnes niečo podobné. 😉 Ešte rozmýšľam čo s lístkovým cestom - ale asi čosi na slano - to mi máme radšej. 😉 Poďme si to užiť, lebo čo keď zajtra už nebudeme mať čo..... 😉

sardinka336
19. nov 2016

@evittam vieš si predstavit Vianoce v takej rodine? 😀 😀 😀 😀
Ja by som teda moju rybku a majonézák čo robi moj muz (on si majonezu sám robi) nedala ani za nič. A šuhajdy ešte moj muz robí....uz som mu orechy natlkla.
A moja teta je presne niečo take ako sensen...ide vychvalovat vianočný šalat z nizkotučneho jogurtu 🙄 a moj otec bol na svadbe kde s nou sedel pri stole a len tam kazdemu znechucovala jedlo lebo furt hovorila ako ,,nejedzte tolko tých kolačov, budete mat vysoky cukor!!,, som si myslela ...ty nejedz a nám daj pokoj...

evittam
19. nov 2016

@sardinka336 Mi hovor - už sa mi slinky zbiehajú na mužov šalátik - tiež robíme vlastnú majonézu-už roky a z domácich vajec - inú ani nepoznám.....A keď zdravšiu verziu šalátu tak radšej origoš slovenský - bez majonézy a s riadnou dávkou cibule - ten mám rada ale cez rok - na Vianoce musí byť ten poriadny. Určite lepšie ako sračka typu nízkotučný jogurt - fuj.....A ešte ja som furt naložená v kapustnici - ale takej pravej a parádnej - aj mäsko, aj klobása a všetko. 😉

obsadenemeno
19. nov 2016

@sensen12 ja ten tvaroh nepeciem, vymiesala som ho s pochutkovou smotanou a vanilkovym cukrom, taky je teraz fajny sladky a ide navrch uz upeceneho korpusu s ovocim. A uplne navrch este zelatinova poleva, plna cukru a zivocisnej zelatiny, fuj..... vlastne mnam.... 😝

obsadenemeno
19. nov 2016

@evittam moj muz mi povedal, ze sa so mnou rozvedie, ked zacnem kupovat tie nizkotucne fat free sracky..... ved to nema ziadnu chut a je to nadupane umelinami a inymi blbostami....bleeee

evittam
19. nov 2016

@sardinka336
@obsadenemeno Takže, kočky (a aj ostatné - teda okrem zakladateľky) ak nezačneme okamžite jesť len trávu, chrúmať jablká namiesto občasného veterníku, potom len brokolicu a iné ovocie a zeleninu a raw stravu - pozor max. na 45st. tak náš čaká jediné - HPV vírus, rakovina a vlastne sme len hnusné ženy, ktoré myslíme len na seba a svoje pôžitky a vôbec nemyslíme na to kto sa bude starať o naše deti a podobne.....No ale sme to "egoistky".....a neobetavé a neviem čo.....
Prepáčte za iróniu ale proste inak nemôžem - lebo toto čo tu už "predvádza" zakladateľka je fakt na psychiatriu....A nikto iný nie je obeťou a starajúcou sa obetavou matkou, ktorá si všetko odopiera- vlastne len ona....

sardinka336
19. nov 2016

@evittam no vidiš...ten cibulovy so zemiakmi.ten je super. Ako uz ked si robime takto na sviatky tak sa snazime z dobrých surovin - do plniek maslo ziadne margariny či hery...(ako sak neodsudzujem kto dava ale mne to maslove viac chuti)
Varíme tak aby sa zjedlo - na dva dni. Ziadne ,,kotle,, kapusty, salatu...dáme si aj viac ako bezne, nebudem tajit ale zase zaludok je stale len jeden. 😀

evittam
19. nov 2016

@obsadenemeno Mňáááám, toto som dlho nerobila. No veď pravdu máš - najhoršie čo existuje sú sračky typu "nízkotučné" - ale ľudia to veselo kupujú-aké je to zdravé a "in" - veď z toho nepriberieš... A potom na ďalšom mieste sú margaríny a spol.-fuj, ja pečiem, varím a ostatné len na poriadnom masle, masti.....Keby môj muž doma v ľadničke našiel niečo typu Rama a spol. tak mi to otrieska o hlavu. 😉

evittam
19. nov 2016

@sardinka336 Presne - veď to sa nedá furt dookola to isté.....Ale rada si dám..... 😝

sensen12
autor
19. nov 2016

@evittam pozri tie zeny vo uz to maju za par,tie by urobili cokolvek len aby tu mohli zostst,ale ux je neskoro

sensen12
autor
19. nov 2016

@sensen12 a nikde som neisala ze vy ci ine sa nestarsju,ja pisem,ze ja si to nemozem zial uz dovolit a je mi to luto,vy di to mozte dovolit,dsjte si aj za mna

evittam
19. nov 2016

@sensen12 Hm, tak to je jasné. Len mi nie je jasné čo tebe ublíži na veterníku alebo pomôže ak budeš jesť len to čo ješ - to je všetko...A riešiť v 60-siatke či si dám alebo nedám veterník?! A ďalšia vec - teda ak máš naozaj 60 a HPV vírus a ideš tu riešiť nás - mladé zdravé matky, že si nevážime života a preto lebo nejeme to čo ty robíme všetko pre to aby sme sa nepostarali o svoje deti a nedožili sa ich dospelosti? Nemôžeš a ani ti to neprislúcha súdiť nás len preto lebo si dáme sprostý veterník a jeme normálnu, zdravú a vyváženú stravu a kašleme na tvoju trávu a raw stravu....Je to tvoj život a tvoj životný štýl... No ty ak máš teda deti tak by už mali byť vo veku, že sa starajú o teba, či?

obsadenemeno
19. nov 2016

@evittam aj ja pouzivam len ozajstne maslo, u nas tiez ziadne nahradky nenajdes..... a to by si mala vidiet mojich znamych tu v UK, generacia co vyrastala na "zdravej" strave - hotove jedla zo supermarketu - ako sa nevedia dojest ked su u mna na veceri....dobre a poctive jedlo.
A to netvrdim, ze nemam rada zeleninu ci ovocie.... hlavne v lete viac nez 50% mojho jedalnicka tvori surova zelenina....snazim sa jest, co je v sezone, cize ma co najviac vitaminov. V zime zase vela trvanlivej korenovej, upecene s troskou olivoveho oleja mix pastrnaka, zemiakov, cukety, papriky, sladkych zemiakov ci tekvice, vela cibule..... a jaka mnamka to je..... k tomu grilovany syr halloumi....ty vole, az som z toho hladna....idem si daco zobnut 😠

sardinka336
19. nov 2016

Vieš čo moja švagrina je tak ,,mierne chytena,, 😠 sme raz boli spolu na dovolenke a moje decka si išli dat nanuky a ona tam začala vytahovat nejake jablka a mna ,,zdubala,, ze prečo nemozem byt príkladom .... 🙄 som jej povedala, ze som na dovolenke a neprišla som sem chrustat jablka.
Tiez neznašam to ked svokra kupuje Mikulaša deťom tak aby všetkym vnučatam dala presne narovnako. Svokra vie, ze švagrina sladkosti detom nedava tak kupi ,,plyšaka,, a k nemu su tri bonbony take balene to je ona to v Rakusku kupuje...pritom som jej hovorila, ze chceme adventne kalendare. No čo maju deti z plyšakov? ja ked to vidim tak sa mi kudla vo vačku otvara...ale tak...som ticho pre pokoj v rodine.

babusik85
19. nov 2016

@sardinka336 tak preco nekupite Vy adventne kalendare a ona nech kupi, co ona chce?

siska53
19. nov 2016

@obsadenemeno mnam! Aj ja take mam rada.. Vlastne vsetko tvarohove,pokial tam.nie je puding...
@sensen12 nevidim dovod dohanat vsetko v starobe. Zivot sa ma uzivat pocas celeho zivota.
A ja si viem vychutnat j brokolicu ci inu zeleninu rovnako ako veternik ci inu pre mna mnam sladkost.
A chcem si uzit dna i teraz a ked mi bude dopriate,tak i v starobe by som rada. Konecna bodka.

tajka1986
19. nov 2016

@sensen12 raz na nieco uricte zomries mozes sa snazit ako chces 🙂

petra3312
19. nov 2016

Autorka ma okolo 30tky, nie sestdesiat. Otazka, ktoru riesi je, ci sa dozit tej sestdesiatky o hlade alebo umriet teraz po skonzumovani veternika 😀. Lebo z precitaneho vyplyva, ze nic medzi neexistuje....