Život v starobe a koniec života
Chcem sa vas spytat,na nazor,myslite si,ze by malo byt uz starym ludom,trebars po 60tke jedno vsetko,ze proste jest co chcu,zit jak chcu,ze ziadne dodrzovanie stravy atd sle proste jest hamburgery,zmzky,cokoladky,vsetko vlastne mnam nezdrave,proste smerujeme vsetci do hrobu,nie je najlepsie zacat potom vsetky neresti jak sa hovori provozovat....vlastbe naco sa tu clovek trapi,ked umre nakoniec,ak chceme zit flho,tak strava vsetko striedmo atd,o com to je, ja uz prestavam vidiet zmysel,jedine este v tych detoch vidim vyznam,najradsej by som jedla kila zmrzky,tiramisu rano naobed vecer a doookola ale takto je to len smer obezita ale ako si uzivat zivot hmmm
@sensen12 vsetko je v hlave.....ak sa budes prilis sledovat a stresovat koli tomu, urcite si prognozu nevylepsis..... a prezijes svoj zivot v strese, sledovani a tuzeni po veterniku.
Preto niektori fajciari ziju do 90....lebo v ich mysli ta cigaretka je nieco, co im prospieva....a to hovorim o podvedomi...... alebo ludia, co zjedia vsetko a nepriberu a su zdravi ako rybicky.....vsimni si, ze su to typy, co sa tym, co jedia vobec nezaoberaju. Proste strava je palivo a co daju do tej huby ich velmi nezaujima. A tak to potom ich mozog spracuvava, ako palivo. Nie ako nieco, co nam poskodi/priberieme/schudneme od toho.
V dnesnej dobe sa o nicom inom nehovori, len o vahe, zdrava strava tam, taky sposob stravovania, hentaky sposob....toto je "dobre" a toto zase nie...... co ty vies, kde je pravda? Ved sa kukni do minulosti, co vsetko sa uz propagovalo ako "zdrave"....a dnes je to vraj zle pre teba.....a naopak.
Prestan sa tym zaoberat. Pocuvaj svoje telo. Jedz vedome. A hlavne, tes sa zo zivota. Z kazdeho okamihu, teraz. Neries, co bude, ked budes stara. Ja ti poviem, co bude. Budes stara a budes lutovat, ze namiesto toho, aby si svoj zivot zila, tak si len prezivala. Lebo namiesto rozmyslania o tom, co si dnes NEDAM DO HUBY SI RADSEJ MOHLA TO DO TEJ HUBY DAT, POZUVAT, PREHLTNUT A IST SA ZABAVAT BEZ TOHO, ABY SI CELY CAS MYSLELA NA TEN POSRATY VETERNIK A PRECO SI SI HO NEDALA.
A uzila by si si den.
A este k tej tvojej znamej - ona ma svoj zivot a svoj sposob. Ty neries ju. Ries seba. A SVOJ SPOSOB MYSLENIA. A netreba riesil len cele telo, treba riesit cely sposob rozmyslania.
@sensen12 nerozmýšľala si nad psychologickou pomocou? Myslím, že sa zacykľuješ a točíš v jednom kruhu z ktorého sa nevieš dostať von. Ak to nepretneš bude len horšie
@sykorkauhliarka myslis,ze nie? fakt,mne sa zda z celeho betu,ze uz hadam ani na nic ibe sa neda este aj ta shannen doherty z beverli hill,ved ona umiera,ona sa nelepsi jej stav,kksss
@obsadenemeno tak to je pravda
@papricka33 ja som skusila vsetko,vseeetko,jedine co ma ukludni ked budem mat vysledky jak moja tetka oba ma cytologiu nula dobre pocujete nula
@sensen12 ja si myslim ze hlavny problem je tu v tom ze teba trapi ze ostatni nechapu. Preco? Preco riesis ostatnych? Ved nech si kazdy zije ako vie/chce, nech veri tomu comu chce...ja osobne viem o prirodnej liecbe, zdravej zivotosprave vela, ale respetujem ze ostatni ludia o tom vediet nechcu a neriesim to Nemam potrebu sirit osvetu, niekomu nieco vysvetlovat, Ja nezijem ich zivoty, zijem len ten svoj a ten mozem zit podla svojich zasad. Ine nemam preco ovplyvnovat. Je ine ak za mnou niekto pride po radu, ale nevyziadane rady sa snazim nedavat...
@sensen12 bola si u psychologa?
jeden z významných faktorov pri chorobách je aj psychická pohoda. a teda stresovať sa celý život nad tým, či náhodou... no tak to už by načo bolo 😎 je množstvo chorôb, ktoré sú zlé. pre mňa osobne neustály stres z hocičoho je pre život hrozná predstava.
všetko má svoju strednú cestu. aj jedlo, aj prežívanie svojho života.
práve každodenné radosti dávajú životu šmrnc 🙂 a každodenné obavy a stres mu ho berú 😎
@alexandraalexandrova vravim ze vsetko som skusila povedz co chces,vsetko a to iste mi vsetci povedali co tu,som najtvrdohlavejsia osoba na svete,a ze to mam vyuzit vo svoj prospech,tak sa fostat z hpv a bojovat
ale uz ma to fakt stve,chcem tu byt vecne a bodka bodka bodka
aj cary mary,vseeeetko
@sensen12 napisem ti este takto: si klbko nervov a uzkosti. To ze si ochorela je len nasledkom toho ze cely svoj zivot zijes v strese, strachu a inych negativnych pocitoch, ktore si ani nemusis uvedomovat a to je to co zivi tvoju chorobu. Darmo budes drzat dietu, ak sa nezmeni tvoj psychicky postoj, nepomoze ti ani hladovka. Treba intenzivnu psychoterapiu zameranu na tvoje detstvo hlavne, lebo dovod bude tam. A to znamena nuie ze ides si raz dvakrat k psychologovi sa porozpravata, to znamena na sebe makat aj rok, dva mozno viac, kym sa nevyriesi pricina. To ze mas virus nie je rpicina, je to len nasledok...
@alexandraalexandrova to mas pravdu,kaslem ostatnych,idem dalej travovay
@sensen12 stravuješ sa raw asi uz nejaky ten čas a hpvčko stale máš...takze asi ,,tudy cesta nevede,,. Ty si na hladovke kolko? a vysledok??? Okrem pocuchaných nervov...
tí čo ,,maju ten vír,, mozno nemozu jest 100% všetko ale snad občas si mozu dopriat kusok niečoho čo maju radi. Aj to pomaha psychike.
Inak ja som si to uz davno všimla, mame takých v dvoch ,,pošahaných,, v rodine...ze ten zdravy zivotný štýl po čase z človeka urobí otroka,bohom je brucho a rieši len to čo da do ust, ostatných odsudzuje, uporoznuje, pindá ako mozu jest to a to...
rakovinu mali uz aj stary egyptania, našli sa pozostaky choroby uz na mumiách v starovekom egypte...takze to je vec v genoch,niečo k tomu prispeje aj zhumplované prostredie. Ak to mala tvoja teta na maternici tak veru ty pekne rok čo rok na prevenciu...lebo to mas zapisane v ,,genoch,,. Cize mas predispoziciu a stres. To je fakt na veternik tak ti poviem...(mi máme tiez v rodine raka ale nepripušťam si to) Ja uz som prezila tolko pekných veci a ešte ma nejake krasne čakaju v dohladnej dobe ze ak to prezijem tak uz sa mozu aj čerti zenit...ale nie srandujem. Proste mám dobrý zivot klop klop tak verim ze ked sa obziem späť tak si poviem ze stalo to za to. A pozor, to mam inak obsedantnu poruchu čize tiez nie som bez problémov. Ked som ochorela tiez som si hovorila prečo ja? A dnes si hovorim...na svete su aj horšie veci, stokrát horšie ako nejaky Monkov syndrom 😀 😀 😀 😀
@alexandraalexandrova np jo,to by som musela byt v celibate,ten dotycny zlikvidoval virom svoju ex a doteraz nakaxuje ine a ani im to nemieni povedat
@sardinka336 ju nakazil chlap virom,asi tak,vir snad neskoci do buchty sam
@sensen12 skus regresnu terapiu. Alebo EMDR metodu. Tie pracuju s hlbokymi traumami...ak chces dobre vysledky najdi si skutocne dobreho terapeuta a zacni s tym nieco robit. Vsetko je v psychike. Zabudni na virus, ten nie je pricinou. Drzim palce...
@alexandraalexandrova jeden xxx ho ma a chodi si veselo dalej,vir do buchty sam nevleze
Podla nazvu temy som myslela, ze to bude zaujimava debata, ale toto co tu citam, akoze mam dost :D ani si nemusis robit starosti so starobou, lebo so svojim zmyslanim tam ani nedojdes..totalne negativne myslenie, choroby, sledovanie chorob ludi okolo seba a do toho snivas o tom, ako sa napchavas veternikmi a pritom chces zit vecne, ano? tak zmen kompletne svoje myslenie, zapoj do toho procesu vsetky tvoje tituly, popripade vysad aj tie drogy 😀 a prosim, uz nikdy nepouzivaj slovo rak.
a takto desat rokov som mala ok az som stretla tohto a hned som isla na kontrolu,cize staci jeden sex a uz mas vir,chapete jeden
@sensen12 citas ty vobec co ti tu piseme???? Stale len melies o niekom kto ma vir a chodi si veselo dalej. A? To ta ma vyliecit ze tu plujes okolo seba nenavist voci niekomu? Uz sme ti tu viacere pisali ze potrebujes psychologa. Ty jednoducho nechces pochopit ze sama si za to mozes ze sa nevies z toho dostat, lebo sa len tocis v tych negativnych emociach, hnev, strach, neviemco a prave preto sa nemozes uzdravit!!! Si absolutne nevyrovana. Tvoja nenavist voci dotycnemu ta celu pohltila. Pochop ze sa musis vyrovnat s tym ako to proste je, musis odpustit, musis, spracovat vsetko co v sebe dusis a az potom budes zdrava. A to sa da len psychoterapiou. Toto bol moj posledny prispevok, nebudem tu stracat cas. Ty pises ze ostatni nechapu, no sama sa zda ze nechapes nicomu. Vrrrrrrrrr 🙄
@slavik79 aaale to ja len tak prezivam teraz,ono ja vzdy ked daco hovorim pisem,hned si kazdy mysli,ze koniec,ale to ja len teraz tak riesim,ale ja to vybojujem,vzdy som totiz dosiahla co som chcela,podotykam vzdy a teraz poxitivne si tlacim do hlavy,ze to dam,aj ked mam dva dni hysak,inac znama hak som pisala bola v patek na onko,nic jek nie je ale mi hned volala ze tie zeny co tam boli na chodbach,ze hruuuuuza kkksssss ze cvokhauz,ze otrasna atmosfera
@sensen12 jáj kočky moje...to je riziko ,,podnikania,, ked človek ide bez gumy.
@alexandraalexandrova a to ti pride fer,ze on si dalej infikuje nevinne zeny akoze hmmm
@sensen12 ty si chora osoba, bez sa liecit! Na svete je milion nefer veci, keby som mala vsetky riesit, uz som davno mrtva. A ty budes tiez coskoro ak sa nespatamas!
@sensen12 samozrejme ze to neni fer a ty to zmeniš?
Ty sa trapis pre niečo čo má on uplne ze na haku....sak vytlač letaky a rozvešaj po meste. 😀 😀 😀 Neboj, bozie mlyny melu....alebo ako sa vravi ,,na každu svinu sa vari voda,,
@sardinka336 no tak na hpv az mas nacitane,sa hpv chranit neda a ked chces deti,tak bez gumy uz tym duplom a plus ked ti klame dakto a plus ked ti gyn nepovie ze mas vir,ale povie ti,ze cyto je ok ale zataji ti ze uz je tam vir,keby mi to dotycna gyn povedala ze je tam vir,tak okamzite riesim vec,ale ona tava mi to povedala az ked bola cyto zla az dalsi rok
@sardinka336 a vies co povedal na svoju ex ze a nech skape,tak to uz som mala dost

a plus nechapu,ze hpv je v krvi a nie jak ina moja znama sa skeri,ked ju krajaju ako melon a stale este nepochopila ze tym krajanim sa nic nevyriesilo,ze to je len lokalne odstranenie treba riesit cele telo