Život v starobe a koniec života
Chcem sa vas spytat,na nazor,myslite si,ze by malo byt uz starym ludom,trebars po 60tke jedno vsetko,ze proste jest co chcu,zit jak chcu,ze ziadne dodrzovanie stravy atd sle proste jest hamburgery,zmzky,cokoladky,vsetko vlastne mnam nezdrave,proste smerujeme vsetci do hrobu,nie je najlepsie zacat potom vsetky neresti jak sa hovori provozovat....vlastbe naco sa tu clovek trapi,ked umre nakoniec,ak chceme zit flho,tak strava vsetko striedmo atd,o com to je, ja uz prestavam vidiet zmysel,jedine este v tych detoch vidim vyznam,najradsej by som jedla kila zmrzky,tiramisu rano naobed vecer a doookola ale takto je to len smer obezita ale ako si uzivat zivot hmmm
tak napr. širiť HIV je trestne...
@sensen12 pozri, ked mu ine dovolia bez gumy, tak je to ich problem, rovnako ako tvoj, ked si mu dala bez gumy, je to "riziko podnikania", presne ako ti pisala sardinka
@obsadenemeno aaale my sme chceli spolu mimi,zit,byvat a on len klamal
@sensen12 a ja si davam ranajky a vobec nemam pocit viny
@obsadenemeno sak nemas hpv,nemusis riesit
@obsadenemeno mnam
@sensen12 ako vies, ze nemam?
no tak si si ho mala dat vysetrit predtym, ako ste spolu zacali spavat bez ochrany....inak je to riziko, co si akceptovala
@sardinka336 ahaaa,no ze,a hpv je uz ok akoze? stacilo mi,co mi segra povedala ze zeny na onko su tam na prasky,skus jednej z nich povedat,ze nech si da veternik a ze co by mala jak by mala ked jej uz zostava par hodin zivotaa nedajboze zanechava deti po sebe,ani jedna zena z onko sa uz nerehoce
@sensen12 a myslíš si ze ludom na psychiatrii je fajn? Veternik je to posledne čo ta v akutnej faze depresie zaujima aj ked sa ti dobré duše snazia nahovorit ze ,,v eternik poteší,, ...mozeš mi verit. Kolkati popachali samovraždy koli depresiám, psychozam, schizam...ani mne sa zit nechcelo ale nie som sebec...lebo viem čo by bolo s mojimi detmi a mam dovod zit aj napriek OCD.
A ty zatial ziadnu rakovinu nemaš, prevenciou sa jej aj mozeš vyhnut ...ale chovas sa akoby si mala.
@sardinka336 a co je to ocd? no mas pravdu
@sensen12 obsedasntne kompulzívna porucha...vysvetlim ti to velmi zjednodušene. Ideš z domu, a vonku pred barakom si spomenieš ,,zamkla som dvere?,, ,,Normalny,, človek to bud skontroluje ze ok zamkol som alebo si povie ze zamkol som a dalej nierieši...ale človek s ODC to rieši cely den, nevie to ,,dostat z mysle,, tie myšlienky o tom ,,či zamkol,, sa mu neustale vtieraju do mysle aj cely den, a niektorí ani nie su schopný odist ani z domu. Je to komplexna porucha spojena s uzkostou, rituálmi, depresiou...a ak si neikedy videla seriál Monk tak to je typ človeka s ocd.
@obsadenemeno no skus dakde napisat na fora chlapom,xe nech sa daju vysetrit a poslu ta doprec
@sensen12 Nečítala som všetko - len prvú stranu a stačí mi. A teraz čo - ročne, denne zomrie xy ľudí na všetko možné a teraz čo - sa mám báť každého prdu, vzdychnutia, pichnutia a neviem čoho? Fakt, žena, sa uvedom a ukľudni.....Alebo čo teraz - čo mám robiť aby som náhodou nedostala tamto a hento a toto? Sedieť doma a čakať, že na mňa možno spadne luster? Alebo čo?
Ja si našťastie užívam život aj so svojimi deťmi - a zatiaľ sme všetci zdraví (klop,klop) a ak niečo príde tak to tak asi má byť.
@sardinka336 tak to s tym dokazes zit? ale snad to nie je az tak zle
@sensen12 A ty si fakt myslíš, že keď budeš žrať len to čo píšeš tak sa ti všetky choroby vyhnú a budeš zdravá do 100? 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 A čo žereš okrem tej trávy a zeleniny a ovocia - čo si natieraš na chlieb - ak teda vôbec niečo a ak aj ješ nejaký chlieb - super zdravé veci, ktoré okolo normálneho masla ani nešli, napríklad? Fakt ťa ľutujem - tvoja paranoja je neskutočná a tvoja choroba začína niekde inde - to si uvedom a začni s tým niečo robiť.
@evittam no keby tvoja dcera mala hpv,asi by ti do smiechu nebolo a vies ze na zakladnych skolach o tom nikoho neinformuju,ani baby,kadeco riesia na sexualnych vychovach ale zeby robili prevenciu,vsak sa dorehoce aj tato mladez,ked bude z nich polovica mat hpv a lezat raz dakde na onko,budu plakat,ze ich mama mala upozornit,kebyze to viem,ostsnem navzdy pri rodicoch doma,a este ti poviem,ze viem o babe,co ma hpv a obraba strefoskolakov a ten ak si raz najde babu a bude jej prvy,tak on ju nakazi,alebo sa maju vsetci dat pred prvym sexom vysetrit?
@sensen12 preco by som pisala na fora? Ked si zacnem s chlapom, tak snad ocakavam, ze ma nejaku tu sexualnu historiu za sebou (ak samozrejme nema 15 a si jeho prva).... na zaciatku bez kondomu si proste nevrzne. A ak sme uz spolu dlhsie a spoznam ho, viem si snad urobit obraz o jeho sexualnom spravani....a hlavne na SK, kde kazdy pozna kazdeho v malom meste a o kazdom sa vie viac, ako je zdrave...... a ak odmietne vysetrenia, tak sa pytam, preco. Lebo normalny zodpovedny chlap, ak mu na zene zalezi, tak sa vysetrit da. Ak si zacnes s "rozsievacom" co uz bol v tej aj tamtej aj v hentej, tak musis ocakavat, ze je mozne, ze tam nieco je. Proste ak s niekym spis, spis aj so vsetkymi partnermi, co mal on predtym. Risk je tu stale. To akoze ty teraz nespis s nikym? Aby si to nerozosievala dalej tiez...... 😖
@sensen12 Takže ako postupne čítam - tebe nič nie je ale si na prášky z toho čo ti môže byť? Moje nervy - fakt sa žena spamätaj - ty máš koľko rokov? A konečne sa najedz. A už keď čítaš tie kvalifikované štúdie zo zahraničia, tak by si mala vedieť, že megadávky nejakých umelých vitamínov a minerálov sú ti na dve veci - chceš vedieť na aké? Tak na h...o a na prd (prepáčte všetci za výrazy) lebo ty sa len "láduješ" umelinami, ktoré tvoje telo nedokáže spracovať a vylúči ich z organizmu von. Ja by som sa v tvojom prípade skôr bála toho, že tvoje telo veľmi skoro skolabuje na nedostatku normálnych živín. Žena choď si kúpiť ten veterník - alebo si teda upeč doma nejakú zdravšiu verziu - aby si bola kľudná a na nedeľu si upeč kus dobrého mäsa a najedz sa. Lebo naozaj len strava - a hlavne tá tvoja ti nezaručí to čo čakáš a že nedostaneš napr. HPV......Tvoj život musí byť fakt smutný a ak máš rodinu tak aj tej - pretože ak by som ja mala mať takto vyšinutého človeka v rodine tak som z toho veľmi smutná...a mali by sa v prvom rade ti snažiť pomôcť ak je toto celé pravda. Držím ti prsty nech sa veľmi skoro spamätáš.

@alexandraalexandrova a asi rozvesam jeho meno,aby som ochranila ine