Život v starobe a koniec života
Chcem sa vas spytat,na nazor,myslite si,ze by malo byt uz starym ludom,trebars po 60tke jedno vsetko,ze proste jest co chcu,zit jak chcu,ze ziadne dodrzovanie stravy atd sle proste jest hamburgery,zmzky,cokoladky,vsetko vlastne mnam nezdrave,proste smerujeme vsetci do hrobu,nie je najlepsie zacat potom vsetky neresti jak sa hovori provozovat....vlastbe naco sa tu clovek trapi,ked umre nakoniec,ak chceme zit flho,tak strava vsetko striedmo atd,o com to je, ja uz prestavam vidiet zmysel,jedine este v tych detoch vidim vyznam,najradsej by som jedla kila zmrzky,tiramisu rano naobed vecer a doookola ale takto je to len smer obezita ale ako si uzivat zivot hmmm
Toto je smutne.
1.informacie o Hpv víruse som dostávala celoživotné, či už v škole,v telke, od rodičov atd. Takže nesúhlasím, že osveta nie je. Je. A to, že si človek zapamätá o kondome len to, že zabraňuje otehotneniu a nie aj to, že zabraňuje prenosu chorôb...to je už vlastná smola.
2. Ročne umrie na rakovinu krčka aj 500 žien. Rakovina krčka je jedna z najľahšie liecitelnych rakovin, lebo STACI CHODIT NA PREVENTIVKY, kde ak zistia, že žena je nositeľom Hpv, sleduje sa sliznica a dá sa to potom veľmi ľahko podchytit. Toť v telke jeden gynekológ vravel, ze sme na chvoste, čo sa preventívok týka, 80 percent žien na preventívky nechodí a preto sme aj na chvoste s úmrtnosťou na rakovinu.
3. Samotný fakt o HPv neznamena, že teraz budem čakať na smrť. V našej rodine všetci umierajú na rakovinu okolo 50tky, takže mám pol života možno za sebou. Mám sa teraz opustiť? Alebo prežiť život fixovana na makrobioticku stravu, pri ktorej trpím?
Fakt smutne.
Pardon_preto sme na vrchole, čo sa úmrtnosti na rakovinu krčka týka* nie na chvoste.
@mysga No pekne si to napísala. Hej, teraz všetci ideme umierať už teraz - lebo čo ak by náhodou niečo a ideme "žrať" trávu a spol. ako zakladateľka - lebo videla ľudí na onkológii. Ja som za svojho života videla iné veci a žijem a tu som a užívam si život. A to netvrdím, že denne zjem kilo veterníkov - snažím sa žiť a stravovať zdravo a aj moja rodina ale všetko v normále a ak mám na niečo chuť tak si to dám - nebudem sa predsa obmedzovať len kvôli tomu, že zajtra ma možno zrazí auto, alebo ja neviem dostanem nejakú chorobu a podobne - určite to nebude z toho čo zjem dnes. Toto je proste o inej diagnóze.....A áno pravdu máš - mám veľa kamarátok, známych a môžem povedať, že veľmi málo z nich chodí na prehliadku pravidelne - koho je to smola? Raz za rok a hotovo - dať si spraviť všetky vyšetrenia. 😉
@sensen12 pozri,uzivaj si teraz,jedz na co mas chut,do toho trocha pohybu a je to. V starobe si toho vela neuzijes,bolesti rozneho druhu na dennom poriadku,kopa liekov co budes musiet jest aby si ako tak fungovala,mozno nebudes vladat si ist ani nakupit nie este vyletovat a venovat sa vnucatam. Za predpokladu samozrejme ze budes mat zaco nakupit kedzd vieme zw z dochodku si toho vela nekupis. No nic pozitivne na starobe nevidim. A nikde neni napisane ze sa jej vobec dozijes 🙂
@mysga Ale poznám - poznala som takú osobu - proste dostala sa k informáciam čo všetko škodí, čo nejesť, nepiť a podobne a že sme všetci len konzumná spoločnosť a podobne - a "zbláznila" sa presne tak ako zakladateľka tejto témy - proste nič nie je dobré len tá tráva a ovocie a zelenina - len by som rada vedieť skade ju berie keď je taká zdraviu prospešná - či si ju pestuje sama - a všetko alebo ako? A ani to jej už v dnešnej dobe nezaručí, že je to úplne perfektná strava - bohužiaľ......Ale to ona určite vie - nakoľko má naštudované zahraničné zdroje a predpokladám, že hlavne "amerických vymieľačov mozgu" -lebo inak to nevidím.....
@sensen12
@evittam mozno by bolo dobre, ak by zeny boli predvolavane na prehliadky.... hlavne ak je tam v rodine nejaka historia....neviem, funguje to tak na SK? Ja som v UK a mam listocek od GP kazde 3 roky sa mi zda...... zavolam si, objednam a mam dusu na pokoji.
Nikdy predtym na SK aj ked som pravidelne chodila na prehliadky mi gynekolog ziadne testy nerobil...... to bolo tak 13-15 rokov dozadu. Tak snad sa to zmenilo teraz.
Ale informacii je na nete vela, ak to mame v rodine tak snad nesedim na zadku ale idem a vyzadujem vysetrenia.
@sensen12 osveta v skole....sak sedia slecny na nete nonstop, tak nech citaju aj ine, nie len ako obocie scudacit a chlapa ulovit..... nezvaluj vsetko na skolu. Ak aj osveta je, slecny pravdepodobne zaujem nemaju a ide to jednym uchom dnu, druhym von. Lebo oni su mlade, im sa to stat nemoze.
@obsadenemeno No takto - my v rodine našťastie nemáme nejakú vážnu diagnózu. A ja chodím sama od seba na prehliadku každý rok - či už k obvodnému, gynekológovi, zubárovi a aj k očnému (mám dioptrie). Mňa upozorňuje poisťovňa mailom - ale nemusí - viem že chodím každý rok. A gynekológ mi každý rok robí cytológiu (má sa každé 2 - ale beriem HAK tak si dávam robiť každý rok), každý rok chodím na sono prsníkov....
@obsadenemeno Presnéééé, sedia za netom a s prepáčením hovno z toho - len FB a kde sa kedy olizovať s ktorým spolužiakom - a to už pomaly od 11.tich rokov.....- ja som sa v tom veku hrala pomaly ešte s bábikami.....Áno doba je iná - ale nie až tak aby mi 13.ročná dcéra prišla domov ráno o 6.00 z diskotéky a s tým že spala s tamtým a hentým....
@evittam a potom su tu take temy ze "mam 15 a asi som v tom...... "; a "priatel ma vyprstoval, mozem byt tehotna?" a podobne skvosty.......
@sensen12 keď vie súložiť, tak vie, že z toho vznikajú deti. To, že je niekto sprostý nie je problém informovanosti. Hoci je pravda, že v tejto krajine sa skôr ľudia spoja proti sexuálnej výchove namiesto toho, aby sa spojili za ňu. Ale ako vravím, 14rocne vedia, ako sa robia deti.
@evittam vezmi si také naše babky. Veď tie neboli väčšinou na gynde od posledného dieťaťa. Rovnako ako nejaký Fero, čo dostane rakovinu hrubého čreva - šiel k doktorke isto až ked bolo zle. To je ešte taký postkomunisticka diagnoza dnešného Slovenska. :/
Tiež mam kamarátky, vegetariánske, veganky, na raw strave. Ale ich to napĺňa. Stravovať sa a žiť istým životným štýlom (či už žrať trávu, alebo mať 300kg lebo sa neviem vpratat do kože) bez toho, aby ma to robilo šťastnou je hovadina.
@sensen12 Ja mám 60 za chvíľu a starý sa teda necítim, to by si sa divila aké životné plány ešte mám a čo všetko čo som nemohol robiť ešte plánujem... Zatiaľ žiadne dramatické znižovanie schopností nepociťujem, duševné prakticky vôbec a tie telesné vynahradím skúsenosťami a premýšľaním a tým že si nedokazujem že všetko zvládnem. Zatiaľ ďakujem bohu že v podstate som zdravý, nič vážne. A keď smrť príde tak príde, nebudem sa tým umárať vopred a ak boh dá ešte si niečo do tej doby užijem 😉
@obsadenemeno anov uk,kazfe tri roky
@evittam ano a by ste aa divili,ze este to aj ich matky podporuju,osobne poznam take matky,hrkli dceram hak a povedala,mozes sa sexovat,oci pucim a tie matky maju maaax 40 rokov
zmysel života je v učení a spoznávaní. a život nekončí keď človek zomrie, hmota odumrie ale duša žije dalej. Život je kruh. Takže nejaké reči o stravovaní sú hlúposti. Sú dokonca ľudia, ktorí môžu jesť všetko a vyzerajú ako prútik. V mnohých prípadoch sa až tak neprežierajú, ale niektorí nemajú charakter. A to najviac bolí, že ľudia v takom veku neuznávajú morálne hodnoty, pre nich je dôležité len sebecké ja. Dnes je to dosť cítiť. Ale každý dostane podľa zásluh, pretože karma je zdarma.
@sensen12 A ešte jedna vec - aká "osveta v školstve" - tu ide hlavne o to čo naučíš svoju dcéru a aké bude mať priority - ak také, že od 13.tich dá každému kto sa na ňu usmeje tak jej tá tvoja "osveta" moc nepomôže. To je hlavne o tvojom prístupe a výchove. Ale ak vidí doma stresovanú osobu v podobe svojej matky, ktorá sa bojí zjesť jeden veterník - tak potom chúďa dieťa.
@sensen12 Ale veď ja nechcem mená a ani adresy - ty si fakt nie úplne normálna - to už vidno aj na iných odpovediach.....a ani ma nezaujímajú - ešte raz - to nie je vina školy a osvety v škole ale to je niekde inde. A áno čierna háveď sa j..e hore dole a robia si deti kedy chcú - ich problém - a to nie som rasistka. 😉
A inak - ešte stále som sa nedozvedela na čo si mám spraviť tú pomazánku.....😀 😀 😀......
@oldman50plus 😀 😀 😀 Asi tak nejak. Mne tiež už povie tak dvadsiatka, že som stará a ja si stále pripadám mladá, krásna, perspektívna a užívam si život - a prečo? No lebo to tak je.
@mysga Veď hej pravdu máš. Ja tiež keď niekedy náhodou "zhliadnem" v TV ten "americký sen" v podobe 300kg ľudí ako to riešia operáciami a neviem čím a aký sú oni chudáci lebo sa vyžrali pre to a pre tamto - tak mi je z toho na vracanie. Hlavne vidíš rodičov na "bio strave"-dobre vyzerajúci aj v 40-50 a syn-dcéra má 17 a 300kg a ide na podviazanie žalúdka - kde tí rodičia boli doteraz, prečo plačú v telke a robia so seba de...ov? Lebo mi to niekto zaplatí.....
Ja som človek pôžitkár, rada si užívam život, jedlo všetko - len bohužiaľ tiež si musím dávať pozor čo zjem - nie som ten typ, že môžem zjesť čo chcem a každý deň - tiež by som sa rýchlo "vyžrala", ale proste viem kde sú hranice a nie že sa vyžeriem na 100 kg a viac a potom plačem aká som chudera - no tak im treba....
@sensen12 No veď s celozrnným domácim chlebíkom sa dá jesť hocijaká pomazánka a nielen tá tvoja. Ja si napríklad robím s avokádom a rybou.....Si mi odporučila práve tú tvoju - preto som sa pýtala prečo. Ale nehnevaj sa - aj tento tvoj príspevok svedčí o tom, že si úplne mimo.....fakt začni rozmýšlať o pomoci psychológa....
@sensen12 tak ja mám už vyše 61 a stará sa teda vôbec necítim...🙂)) práve naopak. Je to asi tým, že konečne som pánom svojho času, robím čo chcem, kedy chcem a ako chcem, ale nie preto, že mi je všetko jedno. Skrátka som sa len neopustila a ani to v budúcnosti nikdy neplánujem...-🙂))
@sensen12 Poznám "belochov" viac pofidérnych než Rómovia a opačne - by si sa možno divila. Mne je to osobne jedno ako si kto vychová dieťa - ale nech to nezvaľuje na "školskú osvetu"....Nech hocikoho dcéra s prepáčením trtká aj od 10tich.....Fakt ženy, prepáčte ale toto sa už inak komentovať nedá - všetci a všetko môžu za všetko len ja som ten chudák čo trpím a žerem trávu okolo cesty a teraz ma ľutujte lebo sa bojím, že keď zjem veterník tak do zajtra umriem na raka alebo HPV vírus...... 😅 😅 😅
@sensen12 otázka:
ten známy ako dlho funguje na tej strave? pár mesiacov? rok? dva?
silen pochybujem že ne nej bez ujmy pri fyzickej aktivite stavbára v zdraví prežije viac ako 3 roky.

@sensen12 A prečo by som si mala robiť avokádovú pomazánku s cesnakom a paprikou? Nejak mi unikla pointa - ak tam nejaká je. Ty si fakt chorá žena a nie úplne normálna. Neviem prečo by som mala mať už teraz strach z toho, že moja dcéra má HPV alebo ja - keď sme všetci v poriadku. My sa tešíme zo života a aj naďalej budeme - aj napriek takýmto psychicky chorým ľuďom ako si ty - lebo na toto je už fakt diagnóza......