icon

Život v starobe a koniec života

sensen12
18. nov 2016

Chcem sa vas spytat,na nazor,myslite si,ze by malo byt uz starym ludom,trebars po 60tke jedno vsetko,ze proste jest co chcu,zit jak chcu,ze ziadne dodrzovanie stravy atd sle proste jest hamburgery,zmzky,cokoladky,vsetko vlastne mnam nezdrave,proste smerujeme vsetci do hrobu,nie je najlepsie zacat potom vsetky neresti jak sa hovori provozovat....vlastbe naco sa tu clovek trapi,ked umre nakoniec,ak chceme zit flho,tak strava vsetko striedmo atd,o com to je, ja uz prestavam vidiet zmysel,jedine este v tych detoch vidim vyznam,najradsej by som jedla kila zmrzky,tiramisu rano naobed vecer a doookola ale takto je to len smer obezita ale ako si uzivat zivot hmmm

obsadenemeno
19. nov 2016

@sensen12 vsetci "umreme", niekto skor, niekto neskor..... niekto na chorobu, niekto na starobu, niekto na uraz...... ale ver tomu, ze kym som na tomto svete, tak si chcem vychutnat kazdu sekundu....a nie sa uzierat, ze co ak....co ked....a co bude v starobe..... a nechcem toto, nechcem hento....a vlastne prezivas, nie zijes..... bo mas v hlave len toho raka, ze kedy uz zacne....ty vlastne na to cakas....a potom budes vykrikovat,. ze aha, som vam vravela....... a vinit toho chlapa....namiesto aby si prevzala zodpovednost za svoj zivot a svoje rozhodnutia.

este raz a naposledy: vsetko mas v hlave. Sme to, co si myslime, ze sme. A nejde tu o vahu ci co do seba pchas. Ide o to, ako sa k tomu, co jes, postavis. Bud si to vychutnas a veris, ze ten veternik je pre teba dobry, alebo ho zozeries tak ci tak a potom sa budes uzierat, aku skodu si napachala, ako to "spusti" raka a obvinovat sa.

sensen12
autor
19. nov 2016

@katarinamarkova 7 rokov restaurator na leseni

evittam
19. nov 2016

@sensen12 No veď sa pýtam a odpoveď nikde. Ja nikoho nezosmiešňujem - ty to robíš sama - skús dať normálne zmýšľajúcemu človeku z tvojej rodiny prečítať to čo píšeš a spýtaj sa na jeho názor. Nie, nie je mi jedno, že zomriem - ale nič s tým nespravím - raz to príde a nebojím sa toho.....A robím pre svoje zdravie toho akurát dosť....A to čo robíš a píšeš ty je len čistá paranoja a nenormálnosť - lebo (a to sa opakujem) to, že budeš "žrať" len trávu a ovocie a zeleninu (nikto nevie akého pôvodu) tak to ti určite nezaručí zdravie a nesmrteľnosť. A to, že ja nemám problém zjesť raz za čas nejaký veterník, kus upečeného bôčiku a podobne - proste si doprajem čo mám rada neznamená, že hneď deň na to zomriem strašnou smrťou vinou toho jedla.......Ešte raz a v dobrom - fakt sa nad sebou zamysli a hlavne nad svojim psychickým zdravým......Nevieme či máš deti, rodinu - muža a podobne....a či ťa má kto podporiť....

sensen12
autor
19. nov 2016

@obsadenemeno jem zdravo len preto,ze verim,ze to lieci,ale nie je to lahke,najlahsie je jest tie gebuziny,ja sa prekonavam

sensen12
autor
19. nov 2016

@evittam segra si mysli toto iste,esteze ju mam,ta vravim sa ani s debilom nerozide,lebo on ani ona nemaju hpv a uz ho aj obhajuje ze vsak sa s nim aj celkom da,ale ked mu hrabe,tiez je zelena

sensen12
autor
19. nov 2016

@obsadenemeno vidis a nie je ti to jedno,a preco by to malo byt mne jedno

stardust
19. nov 2016

@sensen12 zjavne ti tvoj zivotny styl riadne ublizuje, ked snivas o prezierani sa veternikmi 😉

evittam
19. nov 2016

@sensen12 A v čom sa prekonávaš - to čo ješ je odkiaľ, akého pôvodu, kde je to vypestované, ako vieš, že ti to zaručí nesmrteľnosť a zdravie do neviem kedy? A ty fakt veríš v to, že z veterníka dostaneš HPV vírus alebo sa ti zhorší nejaká choroba ? Sa fakt spamätaj - ale už pod dohľadom odborníkov - a vytlač toto tu aby mal ten odborník prehľad o tvojom stave - a to sa nevysmievam a ani nič podobné - to myslím vážne. Je mi ťa úprimne ľúto....

sensen12
autor
19. nov 2016

@evittam rofina to vie veeelmi fobre,oni maju same choroby matka uz od 35 vzdychala,ze je stara a pamatam si to mooc dobre uz som mala 10 a v 40 vrestala uz uplnea dnes ma 60 a len sa preziera a kazdy tyzden dieta a druhy tyzden obzerstvo a dookola a povie ze jaka je chora a co,ze ona si chce uzit,a potom cvak a zase dietaa cvak zase obzerstvo

sensen12
autor
19. nov 2016

@evittam no problem,sa povypravaj so zenami na heydukovej,tie co by dali za to,keby viac bojovali za svoje zdravie

yennn
19. nov 2016

Baby kto vie po anglicky, toto stoji za pozretie 😉

https://www.youtube.com/watch?v=4YqslkssXm4
evittam
19. nov 2016

@obsadenemeno Veď to je fakt už nenormálne veriť v to, že ak niečo zjem - či už veterník alebo hocičo, že mi to spustí rakovinu....veď tak isto jej môže tú jej rakovinu spustiť aj tá jej "zdravá zeleninka" vypestovaná bohvie kde....Fakt mi je jej ľúto - musí strašne trpieť - psychicky a ak má rodinu tak aj tá okolo nej - sa divím, že s tým nikto nič nerobí....

evittam
19. nov 2016

@sensen12 Aspoň vieš po kom to máš - tie "schyzi" a paranoje.....Takže robíš presne to isté čo tvoja matka....

evittam
19. nov 2016

@sensen12 Ja sa nepotrebujem s nikým "vyprávavať" ja mám naštastie svoj život aj svoj životný štýl aj všetko perfektne pod kontrolou a užívam si ho naplno aj so svojou rodinou - takže ty mne radiť nemusíš čo mám alebo nemám robiť. Nejedávame žiadne "gebuziny" a ani nič podobné....Takže o mňa a moju rodinu ty strach mať nemusíš - skús sa radšej pozrieť do zrkadla a pozbieraj posledné zvyšky sebaúcty a požíadaj o pomoc lebo sa rútiš do veľkých problémov....

sensen12
autor
19. nov 2016

cukor je droga,to mam zase od dr a dokonca dr z heydukovej povedal,ze ludia co maju raka nesmu jest cukor

sensen12
autor
19. nov 2016

@evittam tebe nic nie je,mozes robit co chces

evittam
19. nov 2016

@sensen12 A ešte jedno - na svojej matke tie "cvaky" vidíš - skús sa zamyslieť nad tými svojimi - to o čom píšeš je presne to čo píšeš o svojej matke....
Ja mám pomaly 39 - a ako som už napísala - som mladá, krásna, úspešná, perfektná, mám super rodinu a všetci si užívame život a sme zdraví - a to je to čo považujem za hlavné.... 😉 (a to si fakt raz za čas dám aj ten veterník alebo niečo iné 😝 a nemyslím si, že na to zomriem). A želám to každému.

evittam
19. nov 2016

@sensen12 A tebe je čo?

stardust
19. nov 2016

@sensen12 ozaj, autom jazdis?

evittam
19. nov 2016

@sensen12 A ľudia čo majú raka už môžu jesť čo len chcú - teda ak majú raka v štádiu kedy už im nič nepomôže....Áno znie to možno hrozne ale je to tak.....Ak by som vedela, že mám pár týždňov-mesiacov života pred sebou a už mi nič nepomôže tak sa môžem vykašľať na to či dnes zjem veterník alebo nie.....

sardinka336
19. nov 2016

ježišku na krížku...čo sa tu deje ?

sensen12
autor
19. nov 2016

@sardinka336 sak len djbt cloveja ti kazda vie,asi inym zenam je fuk,ze umru a zanechaju deti po sebe

sensen12
autor
19. nov 2016

@evittam ale tebe nic nie je,ja vuem vytrvat v tom co si zaumienim,matka nikdy,ta trj dni a je kde bola,ja ked sa zatnem nepovolim

sensen12
autor
19. nov 2016

@stardust jasne a lepsie jak chlap

sardinka336
19. nov 2016

@evittam inak mužova babka dostala rakovinu hrubeho čreva ako 76 ročná...išla na operaciu, potom jej našli niečo v prsniku aj s tým išla na operáciu, potom mala chemo...a čuduj sa svete ta baba stale zije!!!! Má 86 rokov a uz rakovinu nema ani sa nijako nelieči ako myslím na rakovinu !!! Jedla vzdy všetko...ešte som sa čudovala ze po crevnej rakovine jedava normalne chleba, salam...všetko..
Je to uz stara pani samozrejme a uz aj lahko dementná, ale ona o tej chorobe nikdy nechcela hovorit. Ked som sa jej pytala, ze ako sa ma a tak...tak ona ,,ááále, nechajme to, nebavme sa o tom,,.

evittam
19. nov 2016

@sensen12 Ešte raz - čo ti je? Naozaj veríš tomu, že tvoja strava ti pomôže byť zdravou a nikdy nič nedostaneš? Odkiaľ berieš potraviny,ktoré konzumuješ? Na tieto otázky si mi nedala zatiaľ odpovede.

sensen12
autor
19. nov 2016

poviem to tak,dost znamy blizky umrel na raka a ze deees depky pred smrtou vsetci a on samozrejme kkks a vies aky bol krasny,mlady a dobry clovek,nikdy nic neriesil,a tsketo voloviny uz vobec a jedneho dna od diagnozy bol dk troch mesiacov tuhy,bola som na jeho pohrebe,doteraz mi he zle kkkssss preco nebojoval

sensen12
autor
19. nov 2016

@evittam to je jedno odkial berem,vzdy je to lepsie ako maso,alkohol a cigy

sardinka336
19. nov 2016

@sensen12 ale jak mozeš toto povedat? Komu je jedno ze necha deti po sebe? Ako mylsím to v dobrom..normalnej matke to nie je jedno. Ale tým, ze tu teraz budem riešiť na čo umrem a kedy to fakt vyriešim.

evittam
19. nov 2016

@sensen12 A kto ťa tu djbava, komu je tu fuk, že tu nechá deti?! Nikto a nikomu......