Zlá komunikácia vo vzťahu. Kouč verzus psychológ

21. okt 2022

Ahojte, máme v manželstve nejake problémy. Na prvý pohľad nič vážne ale v skutočnosti to už ohrozuje nás vzťah. S manželom nevieme komunikovať, nevieme sa spolu rozprávať, často naš bežný rozhovor konči hádkou ale takou že sa ani jeden nevieme ovládať. Manžel mi už začal aj nadávať a ponižovať, dokonca aj vyhrážať sa. V našich posledných dvoch hádkach. Predtým to nerobil. Vykrikujeme si banality. Keď vychladeneme a chceme to dať do poriadku z manželovej strany začne útok že za všetko môžem ja a žiadne riešenie. Keď som prišla s návrhom na nejaké pravidla pri komunikácii tak ma vysmial. Už začínam mat pocit že je to nenapraviteľné. Jednoducho je to neustály kolobeh hádok a každá snaha o nejakú nápravu je neúspešná. Do poradne manžel nechce tak rozmýšľam že pôjdem sama, neviem ale či je lepšie nejaký kouc alebo psychológ. Ďakujem.

doriiis
21. okt 2022

Kto sa prvy zacina hadat? Ty alebo on?

katkine_terapie
21. okt 2022

psycholog

autor
21. okt 2022

@doriiis čo je začiatok hádky?

autor
21. okt 2022

@katkine_terapie ďakujem

katkine_terapie
21. okt 2022

autorka: hlavne vyberaj kvalitneho, aby ti co najlepsie vedel pomoct, popozeraj referencie, na co sa zameriava atd. Nie kazdy psycholog je vhodny na vsetko. I ked je odborne zdatny.

autor
21. okt 2022

@katkine_terapie ja som z malého mesta kde mame jednu vyťaženú psychologičku, ale som ochotná ísť kdekoľvek v rámci SR, a nechce sa mi strácať čas zbytočne. A ešte mám strach aby to opačný efekt nemalo ak by nebola dobrá.

jana_vaj
21. okt 2022

Podľa mňa treba vyhľadať psychológa. Ale obaja, aby ste prišli na to kde je problém, lebo často asi reagujete prehnane aj jeden aj druhý, takto to ďalej ísť nemôže to máš pravdu.

bluka2
21. okt 2022

A manzel má záujem sa nejako pokúsiť o zlepšenie situácie? Lebo ak nie (napr. nechce do poradne, tak má iný návrh?), tak to môžeš rovno zabaliť aj bez psychológa

sszuzu8
21. okt 2022

Psychológ vypočuje kouč nasmeruje. Výber si sama

vorkola
21. okt 2022

Solu skus manzelsku poradnu

vorkola
21. okt 2022

@vorkola oprava spolu

espritka29
21. okt 2022

Dnes sa da aj online, napr. www.ksebe.sk alebo www.hedepy.sk

autor
22. okt 2022

Ďakujem, manžel tvrdí že chce, ale do poradne nechce pretože si mysli že to nepotrebuje. Podľa mna to on ale možno nevidi ako nejaký veľký problém, no pre mna to už hranici s úplným koncom nášho manželstva a nie som schopná takto ďalej pokračovať, navyše on si mysli že za všetko môžem ja.

autor
22. okt 2022
katkine_terapie
22. okt 2022

@sszuzu8 urcite to tak nie je.

dadis
22. okt 2022

Moj tiez nechcel ist do poradne, on nemal problem, len ja, predsa 😀. Isla som sama, a aj dobre tak. Viacmenej mi ukazala niektore veci, ktore ma viedli k podaniu navrhu na rozvod. A co sa stalo potom? Rychlo zhanal poradnu on 😂😂, parkrat sme tam boli, ale po polroku i tak som ziadala o rozvod...

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
dadis
22. okt 2022

@zoro9836 Dovod rozvodu? No mal ku mne absolutne chladny vztah. Hladala som cestu, ako to zlepsit, no on stale tvrdil, ze na vine som ja a mam sa unormalnit a pritom on mal 1,5r pomer (to som sa dozvedela az neskor). Ale ta parova poradkyna sa ma pytala otazky na vztah a pri kazdej jednej, som sa zahanbila a uvedomila si, ze ake je moje manzelstvo v skutocnosti zle a potom sa aj pomer prevalil. Z jeho strany bola potom obrovska snaha manzelstvo zachranovat, otocil sa o 180st, nasiel inu poradnu, snazil sa zo vsetkych sil, no vo mne tie myslienky uz ostali a aj v druhej poradni len ma utvrdzovali v tom, ze takto spoluzitie nevyzera. Mozno sme naoko boli dobry par, ale v skutocnosti to je clovek bez empatie a citov (nie len voci mne) a to pre zivot nie je.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz