icon

Zle mi padne porovnánavie našich detičiek

29. dec 2022

Boli sme na Vianoce u svokry (byvame daleko a sme doma cca 4x za rok) a u manzelovej babky. Kedze mame v rodine 2 male deticky, jeden je moj 20 mesacny a jedna je manzelovej sesternici 18 mesacna. A ked tam prideme, na okraji sa opytaju ako sa mame, a nic ine nepocujem iba: Lenka (to dievcatko) je tak sikovne, ona uz vie chytit pero a kresli, ona sa pekne zahraje s babikou, ona tak rychlo ide na odrazadle, ona dostala bycikel na Vianoce, ona uz papa sama, ona uz pije z poharika sama, ona uz vsetko vie sama, ona sa uuurcite nestrati v zivote. A moj... Sa teraz prvykrat od nich bal. Nesiel ani k svokre, ani k babke, a hned na mna... On je stale taky? Co mu je? Atd. 😏 A potom zas, ale alenka nie je taka, ona je ziva, smela. 😊 Syncek dostal od svokry drevenu hojdacku - konika na ktorom sa sedi, ale syna to nebavi, proste, je opatrny este aj s odrazadlami aj s takymito hojdackami. Pohladkal ho, dal mu pusu, nakrmil ho a dovi. 😅 Na dalsi den tam bola sesternica s malou a svokra mi posiela video, ako sa hojda a aka je sikulka.

Nezavidim vobec, ved aj moj je uplne zlaty a mily chlapcek, kazdym dnom sa zlepsuje v rozpravani. Len mi to tak zle padne... 😏 V obrane som zacala hovorit, co vsetko vie moj. Pride mi to dost trapne. 🤦🏻‍♀️ Nabuduce uz to robit nebudem.

Strana
z2
viestta
29. dec 2022

NIektori ludia nikdy nepochopia, ze detstvo nie je ani sutaz krasy ani preteky ani matematicka olympiada. Zial

lasoli
29. dec 2022

To iz len vydrzat,sa to nezmeni,neries to vykski sa na Lenku,a caso ich to prejde.

dianka555
Autor odpoveď zmazal
paciko9
29. dec 2022

No nasu zvyknu porovnavat, o rok starsou sesternicou🤣 ja len na to,ze ved je o rok starsia preboha. Aj na to maju vyhovorku,ze je predcasniatko🙂. Neries vsetko pride v spravny cas. Ja mam pocit,ze dnesne mamicky chcu mat doma Einstajna. Ja som bola svetkom na montessory, kde dali krajat 2rocnym detom chleba. Samozrejme za asistencie mamy,mojej som to zatrhla a viac som tam nesla.

svetlonos
29. dec 2022

Ahoj 🙂
zatrhla by som im to hned na zaciatku pri prvej vete. Povedala by som aby okamzite prestali porovnavat, inak nebudeme chodit k nim ale priamo k tej sesternici a Lenke ( za predpokladu, ze jej mama neporovnava tiez).
My mame s naj kamoskou rovnako stare dei (tozdiel par dni). Keby mam porovnavat, skak by ma trafil 😂 Nas maly vyrasta dvojjazycne, poriadne sa rozrorpraval v 22 mesiacoch a teraz v 2,5 roku sa tesime, ked sklada dlhsie vety a spravne sklonuje slova. Jej maly? Hovoril 3 slovne vety uz od 1,5 roka a vety, ktore hovori dnes posadia na rit nejedneho dospeleho. Minule mal hlasku, ze kamoska- ta jeho mama ostala pozerat s otvirenymi ustami bez slov. Bola to taka hlboka myslienka, ze ani niektori dospely taku za cely zivot nemaju. To ze uz vie nejaky cas celu abecedu, a samizrejme hovori v rozvitych vetach, ktore maju vzdy hlavu a pätu, ani nehovorim. Nie je to premotivovsnou matkou- maly je zvedavy a ona ho len podporuje v tom, co ho zaujima.
Este mna ukludnovala, ze kazde dieta je ine ( samozrejme ze to viem, len som sa obavala koli reci). V zivote neporovnavala, skor som jej ja povedala ze jej maly he nesmierne popredu.
Som jej za to velmi vdacna.
Co sa tyka vasho maleho - hupaci konik ? 😂 tak ten nehrozil ani u nas. A este tak odrazadlo, ci bycikel 🤣. Ked som ho nan posadila, ak sa to da tak nazvat, usiel mi odtial, ani 2 sekundy tam neusedel. Chcela som trojkolku, nech trenuje - amok skoro chytil 😁 A stale hovorim o rovnakom veku ako je tvoj. Bol a je sikovny v inom, z coho sa obaja velmi tesime.
Vas maly je uplne v pohode aj Lenka 🙂 len babky maju prilis maly mozog na chapanie, sory.
Teraz sme v rodine dve takmer rovnako tehotne, tak som zvedava 😁
Nastastie si my dve ozumieme a nasi rodicia boli vzdy v tomto normalni.
A svokre s babkou by som idporucila zapusatbsa obom na univerzitu tretieho veku, zacat sa ucit francuztinu, cvicit jogu a hrat na klavir ci harfu. Samozrejme ocakavas kazdu navstevu hladenie ich vysledkov, kto ako pokrocil a nezabudnut - vyhodnotenie, ktora je v com lepsia 😁😝💃

madeline1
29. dec 2022

ved aj tvoj do toho pride...tvoja svokra to urcite zle nemysli, ma vsetky deti rada rovnako a preto porovnava...tebe sa to tazko, lebo mas hlbsiu citovu vazbu k svojmu dietatu, ale tak sa na to nepozeraj...treba to vziat tak ako to je ...nikto nesuperi, proste to dievcatko je smelsie a tvoj nie, ale to nevadi...potrebuje cas alebo sa len osmelit...

mamamoni
30. dec 2022

Moja mama vychováva deti mojej sestry.Sú vo veku mojich deti....Oni spolu bývajú,my chodievame na návštevy....Keď mama niečo hovorí o vnúčatách na sestrine povie ,,naše deti" a na moje ,,tvoje deti" ....zo začiatku má to mrzelo, veď moje deti sú takisto jej vnúčatá a nepáčili sa mi aj tie jej poznámky ,,no naše deti niesu také hlučné ako tvoje deti.Tvoje keď prídu tak už je tu krik" čo logicky jasné,že musí byť krik pretože je rozdiel či sú tam 2 deti alebo 4.....No naučila som sa ignorovať to, nebudem sa trápiť takýmito blbosťami....mama keď chce stavať ,,múry" medzi sebou a vnúčatami je to jej problém....

madeline1
30. dec 2022

@mamamoni to je take zbytocne urazanie sa...a co ked je to ozaj tak, ze tvoje robia hluk? ziadne stavanie murov, len niekedy treba prijat aj to, co sa zle pocuva, ak to teda je pravda ....asi su hlucnejsie, co vsak samozrejme neznamena nic zle

autor
30. dec 2022

Dakujem vam pekne!!!!! A co hracky? O svoje nema zaujem.... 😏 Mozno este ta vkladacka, a magneticka udica s rybkami. Ale ked sme na navsteve, tak si zahra, teda tlaci auto, stlaca gombiky. Skuma, kutra, ake hracky ma sused. 😅 Ale nic take funkcne. To este pride?

mirco50
Odpoveď bola odstránená
vista4
2. jún 2023

@mina17 porovnávanie je normálne a neber to v zlom, ale zober si z toho pozitívny príklad v com môžeš posúvať svoje dieťa dopredu. My sme v časoch kocikovania a hrania sa na ihrisku s deťmi stále vyzvedali mamičky medzi sebou co ktoré dieťa vie samo a ako je popredu.
Mne to pomohlo napr ak druhé deti sa už samé pekne obliekli, pritlačila som aj ja na svoju , nech to skúša a nielen" mami ja to neviem".
Hľadaj pozitíva v tom, aj keď chápem, že zle sa ti to počúva ak to tvoje nie je naj šikovnejšie vo všetkom, ale pamätaj, že stále musí byť niekto prvý 😉 odosobní sa od toho, ber to ako inšpiráciu

Strana
z2