Zlé pocity

kristina713
25. dec 2021

Žijeme s priateľom už skoro rok. On má dieťa z predošlého vzťahu, jeden a pol ročné. So svojou bývalou je stále v kontakte kvôli malej, píšu volajú o všetkom mám prehľad. Vidím správy, počujem rozhovory. Viem že by sa k nej už nevrátil, keby sa dalo ani by sa s ňou nerozprával nenávidí ju, ale ten pocit že je stále s nou v kontakte a majú dieťa je hrozný. Ale myslím že by som sa necítila až tak zle keby máme spolu dieťa. Nedarí sa mi ale otehotnieť. Neviem ako sa k tomu postaviť, ako sa správať, ako sa cítiť. Poznám veľa žien ktoré sú na tom tiež tak ze ich súčasní majú dieťa z predošlich vzťahov. Len ja sa s tým neviem asi zmieriť.

20iffka
25. dec 2021

@kristina713 moj nazor je,ze ak budete mat spolocne dieta,tvoj problem a pochybnosti sa nevyriesia a nic by sa riesit dietatom nemalo....dieta by malo prist v tom najkrajsom obdobi a nie nieco riesit....on druhe dieta bude mat vzdy...podla mna si daj cas na spracovanie a vyrovnanie sa s tym...vela stastia prajem ❤️

thereisabear
25. dec 2021

Nemyslím si, že sa to pre teba zrazu zázračne zmení, keď budeš mať dieťa. Bude ti este viac prekážať, že sa o pozornosť budeš musieť deliť.

ada12345
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mimka1402
25. dec 2021

@kristina713 Prosím ťa, to myslíš, že bude lepšie? Odišiel od dieťaťa v malom veku a nadáva na jeho mamu... Krása.
Potom budeš ako reagovať na dieťa, keď bude staršie a bude u vás tráviť čas? Keď už teraz ti vadí. No hold minulosť nezmeníš a dieťa je niečo s čím musíš rátať. Nemáš 5r aby si si nevedela zrovnať fakty a to, že dieťa je záväzok. Keď bude staršie bude to náročnejšie, viac peňazí, viac pozornosti. Viac stretávania s bývalou ohľadom dieťaťa. Ak toto nevieš prekusnuť, hľadať si inde geneticky materiál na dieťa a ber to ako znamenie, že sa ti nedarí... Obávam sa, že budeš ďalšia zlá expriatelka s dieťaťom

petamich
25. dec 2021

problem nie je, ze nemas dieta a ani to nic nevyriesi, problem je, ze si si nasla partnera s dietatom, ktore vlastne nechces akceptovat a prijat 🤷‍♀️

miadi
26. dec 2021

Skor by si sa snim mala rozist ako plodit snim dieta . . On bude navzdy otec toho co mà s ex a snou bude musiet komunikovat minimalne dalsich 17rokov. Ty to nevies spracovat a nasilu chces do toho spolocne dieta ako taku kotvu co ti ho mà poistit priputat k sebe? Ved vidis ze ani pol rocne dieta ho nezastavilo odist zo vztahu s ex ked nefungoval, vas vztah nie je dobry nie Preto ze on mà dieta s ex ., ale tym ze ty si nie si ista jeho laskou a svojou dolezitostou. Bolo by uplne odveci a sebecke do takeho niecoho priviest dieta na svet . Ved si snim len rok a ten by mal byt uplne krasny a ruzovy .. a vy budovat spolocnu buducnost... Keby ste mali dieta tak bude este viac problemov vadilo by ti este viac ze uz jedno ma .. a ze tam budu rozdieli .. to jeho uz bude hotovy cloviecik samostatny kym ty by si mala novorodenca ktory je uplne iny level . Ktory potrebuje a chce Hlavne mamu a ty by si zurila ze to vase dieta ledva chvilku podrzi na rukach a s prvorodenym sa vie cele hodiny zahrat zabavit. Proste nie si na toto stavana Tak si urob zivot jednoduchsi a najdi si chlapa bezdetneho .

tomas115
26. dec 2021

Presne tak, oni budu spolu komunikovat cely zivot, ale asi si vyrazne ziarlivy typ ked ti toto vadi. Moja byvala mala tiez dieta z predchadzajuceho vztahu a nad byvalym som sa len pousmial nikdy mi zily netrhal.
A k tej teorii ze ked opustil polrocne dieta tak je chrapun. Ja som tiez opustil 1 a pol rocne po 2 a pol rocnom trapeni s jeho matkou. Nemyslim si, ze som zly clovek, vsetky svoje zavazky si svedomito plnim. Zial s niektorymi ludmi sa fungovat neda a podla toho by som asi cloveka nesudil. To co som si s byvalou a jej rodinou prezil a stale prezivam je na cely roman a len ma to utvrdzuje v tom, ze to bolo spravne rozhodnutie.

elizabet173
26. dec 2021

@ada12345 presne toto som išla napísať, určite zodpovedný muž

snowflake07
26. dec 2021

@kristina713 nedarí sa ti otehotnieť?Jeho prvé dieťa má rok a pol.Takže poznáš ho pár mesiacov a hneď na neho skáčeš s tým ,že chceš otehotnieť a hneď si zúfalá?Divný to vzťah....

amelie2017
26. dec 2021

Tlieskam tvojej maternici. Aspon ona ma rozum, ked uz ty nie. Spolocnym dietatom sa problem prehlbi, nie vyriesi. Budes ziarlit este viac, lebo jeho pozornost nebude len pre vase dieta, ale aj pre prve. Ak ti vadi, ze komunikuje s byvalou kvoli dietatu, najdi si bezdetneho.

petrapod
26. dec 2021

Podľa mňa nie každý sa vie vyrovnať že partner má dieťa s inou. Ja by som to určite nedala. A dieťa to naozaj nevyrieši skôr to ešte viac problémy prehlby . A aby ti ešte nezdupkal.

lula3108
26. dec 2021

Nechapem naco si si nasla chlapa s dietatom ked ho nechces prijat a nedokazes akceptavat jeho byvalu. Ked ma dieta rok a pol je to perfektny vek, mozete mat spolu krasny vztah a keby si sa snazila tak aj s byvalou by to bolo bez trapeni. Moj priatel ma tak isto dieta, isla som do vztahu s tym ze nebudem nikdy na prvom mieste a som s tym uplne ok. Jeho dieta zboznujem, s byvalou to je tazke kedze oni sa rozisli v zlom a velmi zle sa s nou komunikuje, ale aj tak som stasna a rada ze to takto je a ani vo sne by ma nenapadlo ziarlit.

Vychadza mi z toho ze si este velmi mlada a nevies co mas robit sama so sebou a samozrejme chces byt kralovna vsetkeho. Co si si myslela ze zahodi svoje dieta a celu minulost a bude sa cely zivot tocit okolo teba? Mas krasne nasliapnute k tomu aby ta opustil

poopsie
26. dec 2021

Ja by som v takom vzťahu nezotrvala... On nie je chlap na pohodový život.. Stále tam to dieťa bude.. Aj výživné by ukrajovalo z rodinného rozpočtu

derdia
26. dec 2021

@kristina713 nehnevaj sa, si absolutne nezrela. Maj dieta potom tu budes pisat, ze tvoje dieta ma menej rad, ze prve diet a druhe dieta... Atd... Otras ale vela stastia

komplikovana
26. dec 2021

dieta nie je zaplata na problemy. Ak sa s tym nevies zmierit, je lepsie v takom vztahu nebyt a hladat si partnera bez deti. Ak ti to bude prekaza uz teraz, tak ti bude aj potom. Budes mu vycitat, ze sa malo venuje vasmu dietatu. Pritom tvoj partner ti nic neskryva, ked vola s ex.

solange7
26. dec 2021

@kristina713 ako môžeš napísať ze je hrozný pocit, že majú dieťa. Chápem, že máš zlý pocit z bývalej. Na to aby si ju akceptovala zrejme musis dozrieť. Ale podľa tých kecov o tom, že chceš otehotnieť je cítiť že to nerobíš z lásky ale z neistoty. Zamysli sa nad tým.

whatever1
26. dec 2021

@kristina713 Ako dlho ste spolu chodili kým ste začali spolu bývať? Dieťa už bolo na svete keď sa rozišli? Pri chlapovi, čo opustí tehotnú alebo čerstvú matku tá čaká pravdepodobne ten istý scenár. Prepáč ale dosť hlúpo a sebecky uvažuješ, že ak mu spravíš dieťa tak zabúdne že ma ešte jedno.

martina1201
26. dec 2021

@kristina713 ahoj, ak by aj nebol v kontakte s ňou, bol by s inou a aj ta by ti vadila. Proste žiarliš a to ani vaše spoločné dieťa nezlepší. Skôr zhorší. Treba sa vysporiadať so žiarlivosťou a prijať jeho dcérku, ktorá nemôže za to, že sa jej rodičia rozišli. Neviem či sa s malou stretavaš aj ty, ale ak áno vytvor si s ňou vzťah a prijmi ju ako partnerovu dcérku. Istotne ti bude povdacna ona aj partner....

monka105
26. dec 2021

@kristina713 ja si ťa len dovolím upozorniť, že tým, že s ním budeš mať dieťa ty, to prvé nezmizne. Vždy to bude jeho otec a vždy sa oň bude zaujímať rovnako ako aj o to druhé. Našla si si muža s dieťaťom, žiaľ buď sa naučíš žiť s tým, že ho s bývalou bude do konca života spájať ich spoločné dieťa alebo si nájdi niekoho slobodného.

retatka
26. dec 2021

Si mladá a slobodná.Načo si ideš komplikovať život s rozvedeným mužom,s dieťaťom .V tvojom veku si môžeš vyberať a nie sa fixovať na prvého a ešte k tomu s deckom.Nikdy nebudeš pre neho prvoradá,vždy tu bude jeho dieťa ,aj keď budete mať spoločné.Ešte nastanú vačšie problémy .Nie každá dokážeme akceptovať cudzie deti ...a ty nemáš takú povahu lebo by ti nenapadlo toto ani riešit.

zmrzlinka2021
26. dec 2021

@kristina713
Mna zarazilo to ako tvoj frajer byvalu manzelku a matku svojho dietata nenavidi - to naozaj ti nevadi? To naozaj vobec uvazujes o dietati s nim?
Uz toto by pre mna bolo odpudzujuce, ze clovek dokaze nenavidiet, nehovoriac ze maju malinke dietatko a on je niekde v riti s frajerkou...

Si myslis, ze ked otehotnies, ze co tym poriesis? Uz jednu odkopol... no problem 😉

wewe_
22. máj 2022

@kristina713
Ahoj, no ako to citam, mam pocit ze si pisala namiesto mna, presne to iste, rok s priatelom, ma jeden a pol rocne dieta, byvalu nenavidi....budes sa musiet toho pocitu nejako zbavit, lebo jeho byvala bude v jeho zivote kvoli dietatu dlho, ale ak ju nenavidi ako pises tak sa nemas coho bat, ja som sa s priatelom tiez o tom bavila ze ak sa k ex bude chcet vratit kvoli malej ze mu v tom branit nebudem, on povedal ze aj keby bola posledna na svete sa k nej nevrati...tak si len pohovorit s priatelom na tu temu 😊

lb1984
19. feb 2023

@kristina713 súhlasím s ostatnými. Tvoj problém sa dieťaťom nevyrieši. Nebude to lepšie, bude to rovnaké alebo ešte horšie z dôvodu že sa budeš musieť o priateľa "deliť" už nielen ty ale aj tvoje dieťa. Skôr by som sa na tvojom mieste zamerala ako zmeniť svoj pohľad a pocity smerom k jeho ex a dietatu aspoň do takej miery aby si to v kľude tolerovala. Kým sa ti to nepodarí určite nechci mat s ním dieťa.