Zlé pocity, rakovina a zlý vzťah s mamou
Vopred sa ospravedlnujem za pravopisne chyby ale bud to "vyplujem " naraz alebo nikdy.chcela by som vas poprosit o pomoc zhrniem svoju situaciu:
Detstvo som nemala pekne mama vsetku pozornost venovala bratovi ktory je ztp a mne to davala slovami aj činmy najavo že ma proste nechcela a ze som bola nehoda chybalo my to ale naucila som sa ze jej lasku mat nebudem a ze tak to je normalne az po case som pochopila ze nieje ..nasla som si pracu predavacky a odisla byvat preč z dediny do mesta ..s priatelom ...po čase som mala zdravotne problemy teda ani to neboli problemy zistilo sa to nahodou ... zistili mi rak kosti ...pozorovali ju nezvedčovala sa nerozsirovala tak som tam chodievala iba na kontroli nespôsobovala my vobec žiadne problemy iba tam bola ...fungovala som tak 6 rokou nedavno som mala zle krvne testy ...aj celkovo vysledky vraj sa prebrala zvedčšila...medzitim som spoznala jednu babu ...odporučili my zmenit pracu ...skoncila som znova v obchode iba v inej firme a v mensom počte zakaznikou tak som sa spoznala s nou Maťou s počiatku ma iba zaučala na novu funkciu začali sme spolu chodievat von na vyleti cim dalej tym viac ma brala takmer všade neskor aj mojho priatela a tak som sa jedneho dna rozhodla ze 2.2.2022 sa my ako datum paci pacil sa aj mužovi tak ... a kedze sme uz boli dlho zasnubeny praskla som do toho navrhla som mu jedneho dna ked sme lezali v karantene ze vezmime sa a tak o mesiac bola svadba stihli sme vsetko a velka zasluha zase patri Matke zohnala fotografa aj vybavila miesto na fotenie.. .tak bolo prirodzene ze som ju aj pozvala za svedka.den pred svadbou som u nej prespala ...vela o mbe vie a ja som uz akokeby sučast rodiny den pred svadbou som jej dala darcek zlato ako podakovanie za vsetko...ked som sa dozvedela o vratenej rakovine bola prva čo to cedela plakala spolu so mnou je my velkou oporou v praci my je sefka mam pocit akoby este prisnejšia nez k ostatnim ale som za to rada aspon nemozu poukazovat ze robi rozdieli no...ked my je zle uz to na mne vydi ...mam naplanovane 3 cykli chemoterapie na ktoru iba dochadzam ...prvu som zvlafala tazko no poprosila som ju nech pride prisla objala ma nechala vyplakat bola tu pre mna podrzala ma za ruku dokonca ma vozila aj tam aj spat a aj my uvarit prisla aj ked som chut nemala a vsetko som potom vyvratila...koncom mesiaca ma čaka druhy cyklus...mam strach bolo my po prvej hrozne ...poprosila som ju ci ma pride aspon raz pozriet lebo viem ze ma toho vela a nechcem ju zatažovať...ma dve deti a ja mam proste pocit ze ich oberam o čas s mamou aj ked viem ze su velke 17/15 a ze mama im je teraz na obtiaz /puberta...mam zly pocit ...poradte čo robit byju sa vo mne emocie strachu z chemo, hnevu a smutku ze vzdy ked pridem k rodičom iva dostsvam vycitky a pred naštevou mam žaludočne problemy a vraciam aj 3 dni pred naštevou nehem nepijem...zaroven sa vo mbe biju pociti ze oberam baby o maminu...a ze ju proste potrebujem aby prišla objala ma pohladila chytila za ruku a povedala to bude dobre...moj muž sa snaži ale stale citim a vydim na nom ako sa boji a ja mam zly pocit ze ho trapim...Maťa my je ako mamka , zaroven ma naučila viac žit a nie len preživat ...ja som z domu mala take vychovanie ziadne vyleti to stoji peniaze ...všade sa iba setrilo vo vani iba par cm vody lebo to je vela penazi malovat som sa nesmela ...a to som z domu odchadzala som mala 23...ked som isla na vylet na ktory som si nasetrila zo školy napr..nesmela som si ani vodu kupit vsetko z domu lebo to je vela penazi tenisky som musela mat jedny neutralne aby sa my ku vsetkemu hodili ...muž ma vela naučil a maťa je ako jeho prava ruka ma ju rad a ona jeho a stale sa smeju ze ma spolu vychovavaju..velmi ma tesi ze si rozumeju dokonca ked mu umrela starka utekal za nou do prace a vyplakal sa jej na ramene ...baby myslite je by bolo blbe dat jej znova niečo zo zlata ....ona ho ma inak hrozne rada ...lebo ved ona ani za benzin čo ma viezla nechce peniaze ...aj ked uz som mala pred chemo 2 tyzdne som riadne nejedla a ona my obedy stale kupovala a stražila ma ako keby držala nad mnou ruku ...ani za to peniažky nechcela...kupila som pricesok anjelika bolo by to sproste ??? A čo tie moje pociti moc ďakujem za pomoc ....
@lmaca Pridavam sa k prispevku vyssie, sprav tak, ako uznas za vhodne, ak si myslis, ze ten privesok spravi kamaratke radost a aj ty z toho budes mat dobry pocit, tak kludne kup. Vobec si kvoli nej nerob vycitky, myslim, ze ak by to pre teba nerobila s radostou a z lasky, tak by pri tebe nestala v tych najtazsich chvilach, je skvele ze ju mas pri sebe a mozes sa na nu spolahnut 👍. Urcite by si vsak mala uplne minimalizovat stretnutia s tvojou mamou, teraz je tvoje zdravie a psychicka pohoda najdolezitejsia! Velmi ti drzim palce a prajem vela stastia a zdravia 🍀, caka ta dlha cesta, ale treba bojovat a nevzdavat sa!
@lmaca ja som jej to už raz povedala na den matiek som jej darovala orchideu a napisala som jej toto...Začnem citátom :
"""Laska mamy ak je prítomná, je to požehnanie, ak nie, je to akoby všetka krása zmizla zo života"""
Na internete je vysvetlenie slova mama ako žena ktorá vynosí a porodí dieťa . Donedávna som si to aj ja myslela ... Zaujímavé...Všetci dobre vieme že mama je oveľa viac! Krásne to vystihla americká komička :„Biológia je to posledné, čo robí matku matkou.“ A je to presne tak! Je veľmi dôležité dieťa splodiť porodiť, sama to citim kedže sa nam to nedarý alebo nam to nieje súdené...možno to tak musi byt ..možno by som sa nedožila jeho18.. no aspoň už chápem že mama je viac je dôležitejšie starať sa, vychovávať ,lúbit pomáhať byt tu pre dieťa stále či ma rok alebo 50 ...už viem že :
MAMA je človek s vrelým porozumením a nekonečnou trpezlivosťou,vždy každému pomáha.Je veľkorysá k rodine i ostatným. Je osoba, ktorá potreby iných kladie nad tie svoje nesie v sebe neuveriteľnú múdrosť, láskavý pohľad a zručnosť. Je súcitná a chce, aby všetky naše starosti zmizli .MAMAznamená upokojenie, zahnanie našich obáv. Je s tebou uteši ťa keď si smutna a ked si šťastná plače. Jej voňave objatie je liekom a darom zároven , upokojí ťa.
Teraz už viem že toto by mala byt definicia mamy !
Preto dúfam že pochopiš prečo aj ked mama je len jedna ...možu byt dve...jedna ktora porodi a druhá ...proste to tak citim
@lmaca poznala som babu ktora mala rakovinu hnet ako porodila musela nechat novorodenca muzovi a ist do nemocnice. Niekolko mesiacov az rok sa liecila dietatko takmer nevidela .. muz bol na materskej imigranti bez rodiny sami na vsetko $ len na prežitie ( muselo to byt hrozne ) potom bola vyliecena a neskor otehotnela zas a mala dvojicky. Ty sa najprv potrebujes dat dokopi a raz mozno budes mama. Teraz sa ale hlavne sustred na seba a svoje zdravie. Skus si v sebe upratat negativne pocity smutok krivdu hnev sklamanie. Mozno by nezaskodilo vyhladat psychologa. Ty potrebujes byt silna . Mas stastie v nestasti mas ludi co ta lubia .❤️
@miadi viem snazim sa sustredit na seba upratat si trosku hlavu niekedy mam fakt zle myslienky a je my hrozne smutno ..a vedcinou mam pocit ze sa nemam o koho opriet ...no zatial to ako tak davam...viem no ten pocit byt mamou je stale silnejsi s muzom sme spolu uz 7 rokou 6 sa snazime o babo a to uz je cloveku z toho fakt smutno je bezradny...
Asi tvoje telo vedelo, že skôr ako ti umožní byť matkou, musíš si poriešiť iné zdravotné problémy, dať sa do poriadku, aby si neskôr mohla tou mamou byť, či budeš mať bábätko z bruška alebo zo ❤️.
Obmedz kontakty so všetkými ľuďmi z ktorích cítiš negatívnu energiu, a je fuk že je to biotatka, obklopuj sa ľuďmi ktorí sú k tebe úprimní, milí, obetaví a ústretoví, aj bez darov. Potrebuješ sa dať do poriadku, využi ich pomoc, možno príde chvíľa keď im pomoc a podporu vrátiš. Možno kúskom zlata ako prejav poďakovania za oporu, možno inou pomocou o pár rokov. Možno pomôžeš niekomu inému, v štýle "pošli to ďalej"( je taká nádherná kniha a aj film).
Rob ako ti povie 💓, ale nepreháňaj.
Pracujem na onkológii, tak aj preto viem aká je spolupatričnosť a podpora potrebná, avšak aj pri iných diagnózach, aj bez nich. Slušnosť a pomoc sa cení medzi dobrými ľuďmi.

@lmaca urcite mile nie sproste. Ta Mata je taka tvoja nahradna mamka. Kludne jej Daj anjelika zlateho ked vies ze take mà rada a tebe to urobi radost dat jej nieco. A kludne jej povedz co citis .. ze ona je taky tvoj anjel na zemi a ze ti dava silu bojovat. K mame ani nechod ked ti to robi tak zle nerob si nasilie. Potrebujes vsetku silu a energiu co mas na svoj boj s rakovinou. Vztah s mamou teraz neries. Vyrad zo zivota vsetko co ti skodi. Obklop sa len dobrom a laskou ! Drzim palce das to!