icon

Zlé spomienky na ranné detstvo. Čo s tým?

19. apr 2022

Dobry vecer prajem. Nedokážem zabudnúť na to ako nas mama bila pre kazdu somarinu, museli sme ju vo vsetkom počúvať, na navsteve ticho sediet, odpovedala za nas. Pretrvava to do dospelosti, vydala som sa, krstiny vsetko vybavovala ona, vsetky oslavy mi cchela organizovať prosto nic nenechá na mna. Ale hlavne tie spomienky z detstva sa mi vynárajú dost casto ako take záblesky, ked mi napr. Hovori ake mam hrozné vlasy a škaredé vyrážky. Aka som hrozná bordelárka, nikto ma nebude chciet.. a tych bitiek kopec, ako som pred nou utekala hore kopcom aby ma nezbila.. mam na nu tazke srdce, neviem jej to odpustiť, trpim nízkym sebavedomím, mam problem vystúpiť pred ludmi, stale si myslim ze robim chybu, ze niesom dost dobra atd. Preziva niekto toto iste? Da sa vobec odpustiť a zacat odznova? Co robit?

Strana
z4
loliki
7. máj 2022

Verím ti. Len položme si otázku: K čomu to ospravedlnenie potrebujeme? Čo by bolo po tom, keď sa ospravedlní. Vyžaduje to naše ranené ego? Potom už budeme happy? Alebo potrebujeme utvrdiť u toho druhého, že počúvaj Ty si sa zachoval hnusne, uvedom si, aký si hnusný. Chceme ho pokoriť svojou pravdou a naším prežívaním situácie? On/ona vidí situáciu z vlastného uhla a nevidia žiaden problém. U nich niet viny, ktorú by mali oľutovať .Preto sa neospravedlnia. Vinu a bolesť vidíme/vnímame my. Chceme zvíťaziť svojou pravdou nad ich pravdou?

autor
7. máj 2022

@loliki ale ani nie tak ospravedlnenie to nie.. to mi nepomoze vobec.. toto sa ani ospravedlniť neda. Minulosť sa neda vYmazat. Na druhej strane nemala to od koho vedieť ako sa správať ked mama bola tiez na nu hnusna, mala toho vela.. len mozno take trosku poľutovanie, pochopenie.. je mama, nemoze jej to byt uplne jedno

loliki
10. dec 2022

Ako ten čas letí. Zmenilo sa niečo podstatné? Ako sa máte?

autor
15. dec 2022

@loliki ahoj, veru zbehlo to strasne...mam sa celkom dobre teraz, snazime sa o druhe babatko, mam vela roboty v praci, dokoncujeme domcek.mamka sa nam celkom snazi pomahat aj ked ma tie svoje reci.ignorujem to.nejaka som odolna teraz, mam taky zhon v zivote, nie je casu uvazovat. tak asi aj dobre 🙂

Strana
z4