icon

Zlé vzťahy so svokrou a švagrinou

3. jan 2023

Baby opíšem v skratke našu situáciu...švagrina býva s mužom a 2 deťmi u svokrovcov teda u svojich rodičov...my s mužom a našimi deťmi sami no v jednej dedine,ale i napriek tomu sú naše návštevy sporadické zväčša keď ma niekto sviatok...o to viac ma mrzí že neprídu pozrieť vnúčatá len tak hocikedy hoci sme blízko a sú ešte vo vítalnom veku....vzťahy sa zhoršili keď švagriná porodila druhé dieťa a svojmu bratovi teda môjmu mužovi ani mne nedala vediet len to zavesila na soc.siet a odtiaľ sme sa to dozvedeli aj napriek tomu že svojmu druhému bratovi po pôrode napísala správu...samozrejme že to muža aj mňa mrzí že sa jeho sestra tak zachovala a zavolala mu uz len a tým že nás pozýva na krstiny teda cca 2 týždne po pôrode...muža sa to veľmi dotklo a teda na krstiny sme nešli,dar odniesol a svokre vysvetlil prečo neideme (švagriná nebola akurát doma)...Svokra je samozrejme na strane dcéry ,zastáva sa jej a mužovi povedala aby sa mu nevypomstilo jeho správanie nakoľko prvýkrát si povedal svoj názor za čo som rada 🙏 na Vianoce sme tam neboli pretože obe ich deti boli choré,muž volal svokrovi poprial pekne sviatky i keď do poslednej chvíle dúfal že zavolajú oni...na Nový rok opäť čakal že sa niekto ozve pretože rodičia z mojej strany aj súrodenci nám volali a priali šťastný Nový rok a preto dúfal že sa ozvú oni no zas nikto nič...zavolajú len keď niečo potrebujú čo mi príde veľmi sebecké...prosím vás aký máte na to nestranny názor....šli by ste deťom odniesť Ježiška...popravde za takéto ich správanie nemám chuť tam ísť alebo by ste sa snažili vyhýbať ... ďakujem za prečítanie 🙏

autor
3. jan 2023

@miadi ale tu vôbec nejde o to že hneď ako porodila mu nezavolala...sama mám za sebou 3 pôrody tak viem že žena je rada vtedy že je ...ale nenapísal,nezavolal,akokoľvek inak nedať vedieť bratovi že máme dieťatko? Mohol hocikto z rodiny svokra,svokor,otecko 🤔

vevapeto
3. jan 2023

Vieš, ja mám 5 švagrín 🙈 každá má svoju povahu. Ale tu by mi možno nešlo ani tak o ňu, ako o to maličké, že teraz si jej dala super dôvod, aby ti ani len neukázala synovca/neterku. Vieš, aká by si bola hviezda, keby ste tam napriek všetkému prišli, s úsmevom a zagratulovali…to by možno ani ona nečakala.

lienka.7
3. jan 2023

@miadi keby nebolo FB, možno by do dnešného dna ani to ze stal strýkom nevedel.
Ale vy ste apriori proti @autorka lebo len ona musi byt ta problémová, vsak? Bez poznania situácie ju odsúdiť, ale to je tu bezne. Nemam problém v žiadnom pripade urobiť prvý krok, ale neviem prečo by som ho mala stále robit iba ja? Prečo iba ja mam stále prva volat? Stari rodicia nemôžu? Ani vnukom? Hmmmm, divne ....
A uprimne, ani ja by som na žiadne krstiny nesla. Naco byt niekde trpena. Aj tak ich tam volali len aby ini nepovedali, plus očakávali dar ci peniaze. Darčeky mohli doniesť aj oni ako prvý, prečo zase len autorka sa im ma "vtierat"? Jaj, lebo sa to patrí...
Presne ako pise
@laila22 rodina sa sprava inac.

autor
3. jan 2023

@lienka.7 no presne toto som hovorila že keby nemáme FB tak čo ani sa nedozvieme či čo? Ale keď sme my čakali ták svokra mužovi stále len nám daj hneď vedieť....ale tak to je asi každého svedomie ako sa zachovali oni skrz nám....

miadi
3. jan 2023

Ale Ved to je jedno. Bud zabudla Alebo si myslela ze sak mama mu povedala: alebo mala svoj dovod ? Preco mu nedala hnet vediet? Tam bude skor problem v tom ze ona zije u rodicov .. ktori jej pomahaju staraju sa zaujimaju sa o nu a jej deti viac ako o vas .. co je ale logicke kedze ziju vsetci spolu . ( co ale vobec nemusi byt vyhra) vy Asi davno nemate dobre vztahy .. toto cele je uz len ceresnicka na torte. Nechala by som na tvojom mieste muza nech si to vo svojej rodine vyriesi. A ked deti chcu hovorit s babkou dedkom mam mobil viem im zavolat kedy chcem nemusia cakat ,kedy zavola ta druha strana.

tykat
3. jan 2023

@deti95060810 ale veď to je jej brat? Nie jej manžela. Jednému bratovi volala a druhému nie. Tak asi tie vzťahy nie su bohvieake.

@autorka ja by som sa od nich odtiahla a neočakávala ze sa to zlepší. Telefonáty “ked nieco treba” by som vybavila po dvoch-troch dňoch. Gratulácie a blahoželanie cez SMSku. Tak ako so vzdialenejšou rodinou, oni o vas nejako nestoja ani o deti (teda s výnimkou ked treba pomáhať) tak naco sa namáhať.
A na krstiny by som tiez nešla, tvojho muža uplne chápem, Btw. Oni ho chceli za krstného ked pises ze si potom volali kamarátku?

autor
3. jan 2023

@miadi a čo že žije u rodičov ...to som nepochopila? Akoze ziarlim či čo že im pomáhajú? Tak ti poviem ja by som s nimi žiť nechcela pretože keď svokra dokáže odhovoriť vlastnú dcéru pred nami tak sú nechcem predstaviť čo by hovorili alebo aj o mne hovoria ako o neveste ...ja som rada a vďačná že bývame sami i keď mi s deťmi nikdy nikto nepomáhal...napriek tomu som rada pretože čo si navarime to i zjeme 😉

autor
3. jan 2023

@tykat nie nie za krstného....tým že sme nešli my tak miesto nás si zavolala kamarátku s mužom 🤦

laila22
Autor odpoveď zmazal
autor
4. jan 2023

@deti95060810 a inak píšeš že ty si oznamovala len svojim súrodencom nie manzelovym....ale môj muž je jej brat nie brat jej muža 🙈

roja01
4. jan 2023

Pises, ze by mali prist nie len ked nieco potrebuju, v podstate hocikedy. Ja si myslim, ze by sa tu potom objavil prispevok, ze svokrovci chodia bez pozvania....
Ja mam dospele deti a oni beru ako samozrejmost, ze mi popraju stastny novy rok prvi...
Velmi casto sa mi stane, ze myslim na meniny svojich deti a v ten den sviatku zabudnem. To sa ale hned v dni, kedy mi to dojde ospravedlnim. Vsetko WA spravou.
Nejst na krstiny v blizkej rodine je velmi nepekne, aj keby narodenie dietatka neoznamili. Skoda si takto kazit rodinne vztahy.
Ja si osobne myslim, ze ty ako partnerka by si mala zmiernovat manzelove pocitovane krivdy. Skor si myslim, ze podporujes tie negativne emocie a on je tak hlbsie a hlbsie presvedceny, ze sa vam krivdi.
Prejavte lasku a pochopenie a dobro sa vam vrati.

momoftwo
4. jan 2023

“ vravím že ja po všetkom nemám chuť ísť k nim ani teraz ale ak bude chcieť muž pretrpim to a pôjdem ako každú návštevu u nich”
A sme doma. Ako kazdu navtevu u nich pretrpis.
Tak sa mila autorka necuduj preco su aki su. Myslis ze z teba nevycitili tvoj postoj voci nim? Ja som vedela ze zatym nieco bude, ze sa nejdu pretrhnut z ozyvania sa vam. Tak si mozes pogratulovat ako si muzovi dodrbala vztahy v rodine len zato ze citis pravdepodobne zast k svagrine a svokre. Si zapamtaj ze rodina je alfa a omega!! A na nu sa nesiaha! A tvoj muz je asi tiez dost mimo ze sa takto nechal zmanipulovat.

janagem
4. jan 2023

Ja neviem, ale mne nevolala sestra, ze má bábo. Dozvedela som sa to od maminy a z FB jej manžela. NIKDY by mi nenapadlo neist na krstiny - mám sestru rada a jej dieťa zbožňujem. Ale čo chces- svokra vás varovala. Dáte pozor aby sa vám vaša malichernosti ohladne krstiny nevypomstila. A veru že vypomstila. Je úplne jedno aká švagriná je a čo urobila. Toto bolo o jej dieťati a vy dvaja ste sa nedokázali preniesť - pre mňa by ste neboli ako rodina už zaujímavi. Nezáleží vám na mojom dieťati? Fajn budem aj na vás kašľať a venovať pozornosť inam. A to že je babka urazená tiež chápem. Jej vlastnemi dieťaťu ste toto spravili - dcére, ktorú musela vidieť každý deň nešťastnú že jej vlastný brat nechcel ísť na krstiny jej vlastnej vnucky.

Takže vieš ako sa vraví? Každý žne čo si zaseje. Babka nezavolá tvojim deťom? Správa sa úplne rovnako ako vy keď te nesie na krst.

ljzozv
4. jan 2023

ja žasnem... ako viete z pár riadkov a príspevkov usúdiť, že autorka je závistlivá, rodinu manžela len trpí, dokonca ho štve proti nim, neznáša švagrinú a tak ďalej.
Ale príde vám v poriadku, že švagriná dá vedieť jednému bratovi, ale je natoľko unavená, že druhému bratovi už nie je schopná napísať smsku s tým istým textom. Inak skopírovať text alebo dať preposlať smsku a dať ďaľšieho odosieľateľa je záležitosť koľko ???
Inokedy radíte, že manželka má rešpektovať manžela a aj keď sa necíti dobre s jeho rodinou, má zvládnuť návštevy, lebo manžel si to praje. Tu je problém, že manžel sa rozhodol, a partnerka ho už nemá rešpektovať? Inak prečo z neho robíte nesvojprávneho, veď on sa rozhodol, nie autorka.
Keď niečo potrebujú, tak zavolať sa vie, ale inokedy nie?
a áno súhlasím, že tu asi bolo už viac problémov, ale tak ako mohli byť na strane autorky, tak mohli byť na strane švagrinej. a tiež súhlasím, že sú to malichernosti.
ale keď je tých drobností už veľa, tak to človeka už veľmi zraní.

diewcatqoo
4. jan 2023

Vazne sa niekto dokaze urazit kvoli tomu, ze mu sestra nenapise smsku o tom, ze porodila? Neverim.. ja som tiez nepisala bratom, ktori ziju s mojimi rodicmi, ze som porodila. Napisala som mame, ze to uz mame za sebou a poslala som jej fotky. To iste spravil muz, jeho sestra tiez bola v tom case so svokrovcami, tak napisal len svokre.
Ako sorry, ale toto je tak absurdny dovod na urazanie, ze sa mi rozum zastavuje.

zuzana9393
4. jan 2023

Necitala som komentare, ale napriklad ja som po porode zavolala len mojej mame, ona dala vediet ostatnym. Ani sestre som nepisala, ta napisala sama. A stala sa nam taka vec, co nas s muzom aj dost mrzelo, ze mame spolocnu znamu a ani ja ani on sme jej nenapisali. Takze mozno aj u vas to tak nejak bolo.

lienka.7
4. jan 2023

@diewcatqoo asi si si "nevšimla" ze brat so svagrinou s nimi nežijú a akosi im nedal nikto podotykam z rodiny vedieť...asi som divná, ale pre mňa je to zaklad. Rodina. Nie vešanie foto na FB 🤦‍♀️
Ale ok, ako píšeš každý sme ini. Si myslím, ze toto bola uz iba čerešnička na torte, @autorka tu už písala ze maju celkovo problem sa im ozvat. Ako neviem napr.zavolat vnucatam k meninám a pod. Len vsetky columbove zeny tu hneď vydedukovali, ze ta zla a manipulativna musi byt samozrejme len autorka. Vsak klasika tu.
Ja som rodila cez koronu, cize som bola úplne sama. Hneď ako sa mala narodila som písala 2 smsky, jednu mm a druhu mame. Behom 20 minút mi začali pipat smsky od rodiny, známych a pod. Ked mam čas postovat foto na FB, mam urcite cas aj sms pre brata. Ci nie?

ahhola
4. jan 2023

Niektorí rodicia by mal mať len jedinacka, aby nezaujmom neublíživalí druhému, tretiemu... decku. Tak do kelu, ked jeden ostane so mnou bývať, ďalší prestanú existovať, ti už nepotrebujú pozornosť, starých rodičov vnúčatám, koľkokrát aj výplatné z domu... Dá sa všetko jednému a ostatní nech ližu ľabu.. 💦

mimikarol
4. jan 2023

Asi ju nemáš veľmi v láske keď píšeš že každu návštevu len pretrpis. Keď chces mať dobré vzťahy, začni od seba. Ale len ak ti na tom skutočne záleží, nie aby si to len pretrpela. No a čo že ste sa to dozvedeli s Facebooku. Tak si jej mala napísať sms/zavolať a zagratulovať. Keď si chces s niekým popriať pekne sviatky, načo čakáte že sa ozvú prvý? Veď zavolám ja a hotovo. Nedali vašim deťom darček na Vianoce, to je ich vizitka. Ak máš ich deti rada a chces im urobiť radosť tak im darčeky daj. Proste ak chces zmenu, začni od seba

marcela64
4. jan 2023

Osobne neriešim, keď nevychádzame, tak nevychádzame, snažím sa rešpektovať, stretneme sa, prehodíme pár slov, ale nehrotím to aby sme sa videli každý víkend alebo tak, keď viem, že nemáme sa moc k sebe. Sú veci, ktoré nezmeníš.

lucitta9
4. jan 2023

na krst by som sla, ide o to dietatko a nie svagrinu…
Ale inak ta chapem - moj brat ma starsiu sestru, ktora byva s rodicmi a my sme boli vzdy ti posledni, ktorym sa volalo, ze bude oslava, krst alebo ina rodinna udalost (vedeli to uz cela siroka rodina vratane sesternic z druheho kolena, len my nie). Ked alebo bolo treba nieco vybavit, zaplatit, pomoct…to sme boli prvi ktorym sa volalo.
Asi tie vztahy nemate asi idealne a mozno aj svokrovci uprednostnuju dceru pred vami. Mne raz svokra povedala ze “dcera je dcera a vzdy bude viac ako nevesta”. Po case ked mi vycitala preco k nasim chodim viac s detmi, tak som jej odpovedala ze “mama je mama a bude vzdy viac ako svokra”. Teraz uz taketo veci neriesim. Stretavame sa v ramci nejakej prilezitosti, porozravame sa, ale tie vztahy su take povrchne. Uz to beriem ze je to tak ako to je, stretavame sa viac s ludmi, ktori o nas viac stoja ako niektori z rodiny.

roja01
4. jan 2023

Nech je to ako chce, prvorade je zacat od seba a je jedno, kto komu ublizil viac.

gabika128
4. jan 2023

Autorka, teba by som za švagrinú teda nechcela 😁 Pre mňa toto nie sú vážne dôvody na urážanie sa, ak to muža tak veľmi mrzelo, mohol sa sestri neskôr na to opýtať. Na druhú stranu ak máš chodiť na oslavy s odporom a iba ich pretrpieť, veru je lepší nápad tam nechodiť, netreba sa potom ale sťažovať na zlé vzťahy.

autor
4. jan 2023

@janagem dozvedela si sa to od maminy ako píšeš...my od cudzích ľudí to je rozdiel ....tebe by sa to páčilo keby ti ani mama nedala vedieť?

autor
4. jan 2023

@momoftwo áno každú návštevu pretrpim a som ticho....lenže tieto malichernosti sa ťahajú od začiatku nie je to záležitosť len táto prvá....vždy som bola ticho a prekusla pre pokoj v rodine no donekonečna sa to nedá tolerovať....ale to pochopí len tá ktorá to zažije

autor
4. jan 2023

@janagem áno áno treba byť stále ticho a nechať sa využívať....len nech je pokoj v rodine....lenže toto sa vo mne nakopilo už dlho a toto bola už len čerešničkou na torte...

autor
4. jan 2023

@mimikarol tu vôbec nejde o darčeky...nedali nedali dajú dajú mne je to jedno ...ale stále prvý krok sa nedá robiť a vždy len ustupovať ..to omrzí po rokoch ver mi

tykat
4. jan 2023

@zuzana9393 ...brat nie je "jedna spolocna znama"
...ak dala vediet jednemu bratovi tak nechapem preco predtym ako vladala dat post na FB nedala vediet aj tomu druhemu.

@autorka ono to vyzera ze ste ako skolkari ze sa urazate lebo sestra vam nedala vediet. Ale ja to citim rovnako, to nie ze sa clovek urazi ale velmi to zamrzi, hlavne ak toto nie je prvy pripad ze sa na vas "nejako" zabudne.

autor
4. jan 2023

@tykat áno presne ja sa neurazam....skôr to mrzí lebo muža doslova využívajú ak im treba niečo pomôcť ...ja som za to aby šiel pomohol ale nie takto že ja vám pomôžem a keď nám čosi treba tak nie vtedy nás nepoznajú 😒a už to mužovi tiež prekáža že zneužívajú jeho dobrotu

janagem
4. jan 2023

Autorka - bolo by mi to úplne jedno aj keby som sa to dozvedela z FB lebo nie som Mae dieťa a viem, že sa na krstiny sluší ísť kvôli babu.