icon

Zlé vzťahy so svokrou a švagrinou

3. jan 2023

Baby opíšem v skratke našu situáciu...švagrina býva s mužom a 2 deťmi u svokrovcov teda u svojich rodičov...my s mužom a našimi deťmi sami no v jednej dedine,ale i napriek tomu sú naše návštevy sporadické zväčša keď ma niekto sviatok...o to viac ma mrzí že neprídu pozrieť vnúčatá len tak hocikedy hoci sme blízko a sú ešte vo vítalnom veku....vzťahy sa zhoršili keď švagriná porodila druhé dieťa a svojmu bratovi teda môjmu mužovi ani mne nedala vediet len to zavesila na soc.siet a odtiaľ sme sa to dozvedeli aj napriek tomu že svojmu druhému bratovi po pôrode napísala správu...samozrejme že to muža aj mňa mrzí že sa jeho sestra tak zachovala a zavolala mu uz len a tým že nás pozýva na krstiny teda cca 2 týždne po pôrode...muža sa to veľmi dotklo a teda na krstiny sme nešli,dar odniesol a svokre vysvetlil prečo neideme (švagriná nebola akurát doma)...Svokra je samozrejme na strane dcéry ,zastáva sa jej a mužovi povedala aby sa mu nevypomstilo jeho správanie nakoľko prvýkrát si povedal svoj názor za čo som rada 🙏 na Vianoce sme tam neboli pretože obe ich deti boli choré,muž volal svokrovi poprial pekne sviatky i keď do poslednej chvíle dúfal že zavolajú oni...na Nový rok opäť čakal že sa niekto ozve pretože rodičia z mojej strany aj súrodenci nám volali a priali šťastný Nový rok a preto dúfal že sa ozvú oni no zas nikto nič...zavolajú len keď niečo potrebujú čo mi príde veľmi sebecké...prosím vás aký máte na to nestranny názor....šli by ste deťom odniesť Ježiška...popravde za takéto ich správanie nemám chuť tam ísť alebo by ste sa snažili vyhýbať ... ďakujem za prečítanie 🙏

elalala
4. jan 2023

Veď vravíš, že sa od začiatku navštevujete sporadicky... ak ti to vadí, tak to zmeň, vezmi deti a choď k nim, pozvi ich k vám, na výlet, snaž sa...ale keď už od začiatku máte takéto vzťahy, tak neísť na krst mi príde hrozné...veď to dieťa ti nič neurobilo, či ten novorodenec ti mal zavolať, halo, už som na svete? Podľa mňa ste urobili veľkú chybu, že ste na ten krst nešli, myslím, že tým sa tie vzťahy narušili ešte viac...

elalala
4. jan 2023

A keď už ťa to tak vnútorne škrie...prečo sa s nimi neporozprávaš? Ísť tam a normálne povedať, mama, mrzí ma, že moje vnúčatá nenavštevujete, že je to medzi nami takto...a vydiskutovať...či to písanie na MK fakt niečo zlepší?

autor
4. jan 2023

@elalala vieš ono keď vidíš že niekto na teba kašle a má tá za blbu a ozve sa len vtedy ak niečo potrebuje či nevie ohľadom deti tak máš chuť tam ísť,usmievať sa a tváriť že sa nič nedeje? Všetko má svoje hranice a ver mi ani ty by si toto správanie netolerovala donekonečna...a hádam keď som ja porodila a pekne sme im dali vedieť ako prvým či už ja alebo muž tak sme to isté očakávali od nich a nie že nás obijdu a my sa to musíme dozvedieť od cudzích ...veď sa trošku vcit do mojej kože 🙏

kukuk29
4. jan 2023

ja s tebou suklasim aj ze ste nesli na ten krst ...kto to nezazije nevie...jedine v com nesuhlasim ze ste cakali kto vam zavola na novy rok lebo to by mal syn volat podla mna rodicom a nie vyckavat 🙂 v inom mas moju podporu 😉👏

autor
4. jan 2023

@kukuk29 tak on volal na sviatky preto si myslel že teraz sa ozve sestra...síce mu aj volala lebo potrebovala niečo vedieť ale nič ako šťastný nový rok nezapriala tak povedal že to kašle že nerieši

autor
4. jan 2023

@kukuk29 a ešte chcem dodať že na nový rok im volal ak druhý brat no nikto z nich doma ani nedvihol telefón 🤦takže tak

kukuk29
4. jan 2023

tak nabudece popraje stastne sviatky a novy rok iba rodicom a mate po starostiach 🙂

elalala
4. jan 2023

Ja veľmi dobre viem, aký je to pocit, keď na teba kašlú, moji rodičia 2 roky o mňa nejavili záujem, po tom, čo som sa od nich odsťahovala, pretrhli všetky kontakty... koľkokrát som ich volala, pozyvala, bez výsledku...a potom som im povedala, ze som tehotná a zrazu je všetko inak... ale to pre to, lebo mi záleží na tom, aby moje dieťa malo starých rodičov, aby bola rodina pokope...ktovie, dokedy by to tak bolo nebyť mojej snahy... ja hovorím o tom, že ich dieťa vám nič neurobilo, teraz len prišlo na svet a už sa mu vyhýbate... ja viem, že ty asi potrebuješ počuť, že dobre si urobila, akí sú zlí na teba a chúďa ty...aj ja som to potrebovala počuť..
Hold ale ničomu a nikomu to nepomôže... kým neotvoríš ústa a nepovieš, že preboha sme rodina, vadí mi to a to, no kam sa to pohne? Nikam...už si nebudete volať ani na tie sviatky, ani na svadby nebudete chodiť a došli ste...ja sa ich nezastávam, nehovorím, že ty si tá zlá, nehovorím ani že máš tam ísť s úsmevom na tvári...hovorím len, aby si sa pokúsila tie vzťahy vylepšiť a obnoviť, svokrovci už majú svoj vek, ľudia v tom veku sú väčšinou tvrdohlavejší a čakajú, že deti prídu za nimi...švagriná s jej mužom, keď žijú s nimi, no nevieš, ako to je... niekto ten prvý krok urobiť musí, inak sa to nepohne...ver mi, viem o com hovorím...ja ťa nechcem uraziť... len aby si to o pár rokov, keď budeš mať deti veľké a svokrovci sa už pominú, neľutovala...držím ti prsty, aby sa to zlepšilo

autor
4. jan 2023

@elalala lenže mna to už nebaví stále robiť ten prvý krok...nech si takisto vstúpia trošku do svedomia preboha

miadi
4. jan 2023

No ty ich uplne nenavidis a mas v zuboch od svadby. Jedno pekne slovo na nich nemas . To ze tvoj muz odniesol darcek krstovy a pri tom “ pekne” vysvetlil svojej matke ako je urazeny ze mu segra osobne nedala vediet ze sa jej narodilo dieta .. ze je tak zdute jeho prevelike ego ze nepojde na krst .. Lebo tak je to spravne byt takto teatralne pomstichtivy. Oni do mna kamenom Tak Ja do nich hodim cely kamenolom. Vase chovanie je detinske . A furt len melies ako tebe ukrivdili a ublizili. A ze vobec muza nestves proti nim. Nejak mi Asi vypadla cast kde ste pre nich robili tie Strasne obety o ktorych vravis a ako konkretne vas vyuzivaju??? Teba a muza ani nezaujima svagrinine dieta totalne to dieta je pre vas nic len zamienka sa hnevat ze vam Neoznamila hnet ze sa narodilo Lebo VY ste mali byt mega doleziti . Tak vase urazene ega odmietli slusne pozvanie na krst este si ju okydala , ze vas len koli darcekom pozvala 🤦‍♀️ Keby bola ako vy dosla by vam ten dar teatralne vratit ze si ho mate niekde strcit. Akoze sorry vobec vas nevidim ako take obete a svatusikov ako sa vidite vy. Vidim len odute ega a pomstichtivost.

miadi
4. jan 2023

Nesli ste na krst a oni si maju stupit do svedomia 😂😇ty mas Proste komplexy menejcennosti a takto si ho riesis . A este si myslis ze si im dala lekciu ze po tomto sa k vam budu chovat milsie . Teraz budu zdute obe strany. Takto sa problemy neriesia.

autor
4. jan 2023

@miadi ty si úplne mimo sorry

autor
4. jan 2023

@miadi a áno keď ti svokra urobí cirkus na vlastnej svadbe tak ju budem isto mat rada

animus
4. jan 2023

A nechceš aby sa ti pchali do zadku a bozkávali zem po ktorej chodíš?? Mňa sa tiež nepýtali ako sa mám a či je všetko v poriadku a príde mi to úplne normálne. Už začínam chápať kde je problém. S osobou tvojej povahy by som netravila čas ani ja. A áno vidím len jednu stranu mince, tu ktorú tu stále ty omielaš dokola namiesto toho aby si sa o probléme bavila doma s rodinou. Tebe sa len nepáči že sa celý vesmír netočí okolo teba a tvojej rodiny.

miadi
4. jan 2023

Tvoja svadba bola pred sto rokmi uz stara vec a teba to Este stale zoziera? Move on grow up.

autor
4. jan 2023

@animus áno určite to tak bude 🤣ak sa niekto nezaujíma o nás a naše deti prečo by som to mala robiť ja prosím ťa...

autor
4. jan 2023

@miadi nie len vravím že sa to ťahá od vtedy...ale to je xy takých drobnosti ktorých pohár trpezlivosti už pretiekol

miadi
4. jan 2023

Ja som sa pred 10r tak pohadala s neterkou ze sa rok somnou svagrovci nebavili na vianoce u svokry mi jedno slovo nepovedali, Ale ked som bola prvy x teho tak sa to utriaslo a islo sa dalej. Ked som bola druhy x tehotna nikto sa mà nepytal ako sa citim ci je vse ok hoci som predtym bola teho rodila v 18tt. A urobila som z nej krstnu mojho druheho dietata . Chapes ? Ze nejake krivdy minulosti netreba v sebe zivit ? Ze mame fajn vztah ale nikdy som sa jej nesla pomstit za to co bolo .. je normalne sa v rodine pohadat ale aj udobrit a ist dalej. Ale to uz je vasa vec ze sa chces odstrihnut uplne od muzovej rodiny .. kazdy zije podla seba a mà ako si zariadi . No necakaj ze ta tu budem lutovat aky su na vas zli Lebo vy ste im dobrom neoplatili. Nie ste o nic lepsi.

autor
4. jan 2023

@miadi prepáč ale vieš koľko krát som ja už ustúpila len aby bol kľud a pokoj...koľko krát som si hrýzla do jazyka,či tvárila sa že nepočujem...do konca života sa nedá bit ticho chápeš?

evica8370
4. jan 2023

Ahoj, v jednom sa ta musím zastať..ja ked som porodila (3x) dala som vždy vedieť najbližšej rodina, sestra brat mama oco a dokonca aj pár kamosom som ja pisala osobne, až neskôr som vycapila na fb. A to som im písala už keď som šla do pôrodnice. Takže tomu to vôbec nerozumiem prečo svojmu bratovi nedala vedieť vôbec.... A chápem tvoje rozčarovanie.

oranzovyvevericnik
4. jan 2023

Asi sa to ťahá už dlho. Mlčaním nič nevyriešite.
Narovinu a slušne by som sa s nimi porozprávala a ak by v tom pokračovali tak dovidenia. Od toxických ľudí sa treba odstrihnut aj keď sa jedná o vlastnú rodinu.
Niečo podobné som zažila.

autor
4. jan 2023

@evica8370 no to nechápeme vôbec ani my ..hlavne keď oni o mne vedeli fakt všetko čo sa týka pôrodu...muža to veľmi mrzelo hlavne to že bratovi hneď písala a jemu nikto ani muk

autor
4. jan 2023

@oranzovyvevericnik ďakujem pekne za názor...vážim si ho ..máš pravdu

momoftwo
4. jan 2023

Pri takychto typoch diskusii inak neustale uvazujem nad tym, ako velmi by som chcela pocut aj nazor druhej “ohovaranej” strany, bolo by to isto zaujimave citanicko🙂

majka4555
4. jan 2023

@lija22 talafatky? To ked dala vsetkym moznym vediet a zvysku sveta, len svojmu druhemu vlastnemu bratovi nie? Je rozdiel nedat vediet nikomu, lebo nemam kedy a rozdiel dat vediet vsetkym naokolo, len rodine nie..je to hanba, ale jej a nie talafatky...a na krstiny si co potom nepozyvala ludi z fb? Aha asi by jej neprispeli peniazkami ako jej vlastna rodina 🤦

autor
4. jan 2023

@majka455 ale tak vidíš my sme tí zlý no čo uz 🤦

66simonka66
4. jan 2023

Ja som tiež nedala nikomu vedieť že som porodila, len mamine, bolo to to posledné na čo som myslela. Mamina zavolala súrodencom a nikto sa neurazil, podľa mňa je dosť odveci uraziť sa za to, že vám nezavolali, možno ich to naozaj ani nenapadlo, mali ste sa to na rovinu opýtať a nie odmietnuť pozvanie na krstiny a to čakanie na telefonát je tiež trošku mimo, my napríklad vždy voláme rodičom aj svokrovcom s manželom prvý a nečakáme, či sa nám niekto ozve. Myslím, že za vzťahy aké máte si môžete aj vy dvaja s mužom, nie len švagriná a svokrovci.

autor
4. jan 2023

@66simonka66 počúvaš sa prosím ťa čo píšeš? Že si dala vedieť len mamine a ona to posunula ďalej súrodencom to je v poriadku to beriem ..lenže nám nedal vôbec nikto z rodiny vedieť a to je rozdiel vies

66simonka66
4. jan 2023

Lebo švagriná určite môže zato, že tebe to nikto nedal vedieť. Ja som tiež nevedela, že moja mamina niekomu volala, dozvedela som sa to len potom od nej, ale jasné, to je dôvod na uraziť sa a neísť na krstiny. Očividne hľadáš konflikty tam kde nie sú, taktiež aj s tými telefonátmi. To že ty porodíš a s manželom hneď voláte rodine je vec jedna, vec druhá je tá, že im to možno ani len neprišlo na rozum. Keď sa vás to tak dotklo, tak ste sa ich mali na to opýtať na rovinu ako dospelí ľudia a nie sa hneď urážať a neísť na krstiny. Neviem aký názor má na to druhá strana a čo si myslia oni, ale podľa sme ste sa s mužom zachovali úplne blbo.

autor
4. jan 2023

@66simonka66 ale tu neide o to že nedala mne vedieť ..ale tak čo sú jej presnejší ľudia na FB s ktorými reálne není v kontakte ako vlastný brat? A zabudla? Prepáč ale keď dal vedieť jednému bratovi a plus zavesiť to na net tak áno verím tomu za má nás len zabudla 🤣🤣🤣