icon

Zlé vzťahy so svokrou a švagrinou

3. jan 2023

Baby opíšem v skratke našu situáciu...švagrina býva s mužom a 2 deťmi u svokrovcov teda u svojich rodičov...my s mužom a našimi deťmi sami no v jednej dedine,ale i napriek tomu sú naše návštevy sporadické zväčša keď ma niekto sviatok...o to viac ma mrzí že neprídu pozrieť vnúčatá len tak hocikedy hoci sme blízko a sú ešte vo vítalnom veku....vzťahy sa zhoršili keď švagriná porodila druhé dieťa a svojmu bratovi teda môjmu mužovi ani mne nedala vediet len to zavesila na soc.siet a odtiaľ sme sa to dozvedeli aj napriek tomu že svojmu druhému bratovi po pôrode napísala správu...samozrejme že to muža aj mňa mrzí že sa jeho sestra tak zachovala a zavolala mu uz len a tým že nás pozýva na krstiny teda cca 2 týždne po pôrode...muža sa to veľmi dotklo a teda na krstiny sme nešli,dar odniesol a svokre vysvetlil prečo neideme (švagriná nebola akurát doma)...Svokra je samozrejme na strane dcéry ,zastáva sa jej a mužovi povedala aby sa mu nevypomstilo jeho správanie nakoľko prvýkrát si povedal svoj názor za čo som rada 🙏 na Vianoce sme tam neboli pretože obe ich deti boli choré,muž volal svokrovi poprial pekne sviatky i keď do poslednej chvíle dúfal že zavolajú oni...na Nový rok opäť čakal že sa niekto ozve pretože rodičia z mojej strany aj súrodenci nám volali a priali šťastný Nový rok a preto dúfal že sa ozvú oni no zas nikto nič...zavolajú len keď niečo potrebujú čo mi príde veľmi sebecké...prosím vás aký máte na to nestranny názor....šli by ste deťom odniesť Ježiška...popravde za takéto ich správanie nemám chuť tam ísť alebo by ste sa snažili vyhýbať ... ďakujem za prečítanie 🙏

lienka.7
4. jan 2023

@ukulela a co takto aby sa zamysleli nad svojim konaním trosku aj svokrovci? Co keby aj oni vyvinuli trosku snahy, hm? Jaj, ci to podla teba je niečo strašné, vsak? Uz tu bola zmienka o toxickej rodine, nie každý má ideálne vzťahy.
Zavolať keď niečo potrebuju urobit/zaplatiť to zazracne vedia, ze? Ale zavolat vnukovi/vnucke k sviatku to uz je problem, co? Asi im dopredu vnúčatá maju volat, co? Ze haló, zajtra mam sviatok, zavolajte mi prosím. Nebud trápna prosim ta 🤦‍♀️ zaujímavé, že len @autorka s mm sa "maju vedieť spravat", ini uz nemusia.
A 2 ludia sa v pohode daju zrusit v restike. Som len zvedava ci tej kamoske povedala svagrinka, ze ste iba ako nahrada, alebo tiež zahrala divadielko 🙈

lienka.7
4. jan 2023

@autorka a vieš aspoň dovod, prečo len vam nedali vedieť o dieťati?

autor
4. jan 2023

@lienka.7 netuším vôbec...kašlem na to uz

lienka.7
4. jan 2023

@autorka jasne, ja len ci sa aj mm nahodou nepýtal, ked tam bol. Z akého dovodu.
Netráp sa uz , nestojí to za to. Oni vas maju na háku, majte aj vy ich. Minimum úsilia by som vyvíjala. K sviatkom poslala sms, inak nič. Ked oni nechcu a nepozvu vas, nema to zmysel sa tam natlačiť aj s darom.

animus
5. jan 2023

@ukulela ja už som ti vzdala... Autorka sa stále len ľutuje ale neurobila nič preto aby tie vzťahy boli lepšie. Ani len nepozve svokru na koláč keď má dieťa sviatok a potom sa sťažuje. Keby svokra prišla neohlásene zasa by bolo zle že už mali dohodnutú inú návštevu a podobne. Autorke to takto vyhovuje, myslím že za zlé vzťahy do veľkej miery môže sama, keby ju to mrzelo je milión spôsobov ako to napraviť. Tu čakala len útechu a podporu lebo veď všetky svokry sú zlé ale má spolu. Ja sa na vec pozerám s nadhľadom a u mňa pri takomto správaní podporu nenájde.

adkoalauri
5. jan 2023

Nečítala som celú diskusiu,ale ti dávam úplne za pravdu neísť na krstiny a žiadneho Ježiška nenosiť.Za čudné správanie sa dospelých doplatia na to deti,ale na toto by som absolútne nebrala ohľad.Nezaujímate ani svokrovcov, to ti je jasné. Načo ukazovať deťom pretvárku? A žasnem nad názormi iných mamičiek, typu: závidíš im..- čo? že sa nedokázali osamostatniť a bývajú u svokrovcov? Za hlavu sa chytám...

apolka77
5. jan 2023

Nestranne, (ako si chcela) si myslím, že si môžete podať všetci v rodine ruky.
Som si na 100 per.ista že presne toto isté čo tu píšeš ty o nich hovoria oni o Vás. Ste ako cez kopirák.
Doma sa navzájom huckate kto kedy dal, pomohol , kto nie ...prečo nezavolali prvý atď atď...medzi sebou nekomunikuje ani vy ani oni ale doma na seba vzájomne nadavate a ohovarate ako malé deti na základnej škole.
Preto si podajte ruky a zatlieskajte. Toto učíte aj svoje deti. Ako ty tak aj švagriná.
Poznáš vetu " múdrejší ustúpi"?
Či chcete celý život prežiť v malichernych hádkach?
Neuraz sa ale ste hlúpi ľudia.
Aj jedna aj druhá rodina.
Spustite zo svojho Ega.
Keby si sa ty zaujímala či tvoj muž o sestrino bábätko tak zavoláš počas dvoch týždňov ako sa majú a tiež sa informujes alebo tvoj muž ako sa darí sestre a nečakas jak voš pod chrastou lebo máš v hlave nasrate že však ja davam do vzťahu viac ako ona -oni.
A čo keď voláte stále prví?
Aspoň ukážete ostatnej rodine ako sa to má robiť.
To ako sa cítite jedna a druhá strana ste si vybudovali rokmi konšpiracii vo svojej hlave t.j taký slovenský národný šport.
Mali by ste si konečne všetci sadnúť za jeden stôl ospravedlniť sa jeden druhému za nedorozumenia a odpustiť si vzájomne. ..tvoj muž môže povedať ako sa cíti ale viac to nehrotit..ísť ďalej.

Ľudí nezmenis môžeš ich iba ovplyvniť svojim správaním. Ak vyhlásis "vojnu" buď pripravená na obranu a sem tak útoky....ak vyvesis bielu vlajku mieru je nádej že sa vzťahy utrasu...len nesmieš vždy očakávať uznanie alebo že zrazu sa všetko začne meniť...je to celoživotny boj stať sa lepšími ľuďmi.
Nech muž nepočíta že vždy zavolá prvý a čo? Je chlap. Nech je na seba hrdí že prevzal tuto zodpovednosť. Možno tým naučí švagra či otca ako sa správať.
Dozrejte ľudia a neriešte blbiny.
Tu u susedov zomrela mamka malym deťom, to sú problémy a nie čo vy riešite.

0kristina0
5. jan 2023

Vacsina z vas sa tu obuva do autorky a je zrejme, ze tam tie vztahy su velmi vlazne ale jej svagrina sa ako sestra tiez zachovala velmi zle. Brat jej doniesol dary pre jej dieta a ju vobec nezaujima preco jej brat neprisiel na krstiny? To ho ma ako rada ked sa ani neopyta co sa stalo, preco sa hneva?
Autorka, svagrina aspon podakovla za ten dar? Ci robi mrtveho chrobaka?

lienka.7
5. jan 2023

@apolka77 a prečo by mala stále len ustupovať @autorka? Z akého dovodu? Vies vobec co a ako ma, co robila ci nerobila ked tu velice mudrujes a dávaš jej tvoje "múdre rady do zivota"? A ano, ja som tiež zazila to tvoje "mudrejsi ustupi" a veci sa len eskalovali a nabalovali. Nie som vôbec za hádky v rodine, ale aj blbú sa da robit len do určitého času... a nie, nechapem, prečo by som len ja mala stále volat prva, ozývať sa prva a pod. Oni vsri nevedia co da patrí a slusi? Ci ich maju na háku a ty tu @autorka este sprdnes ze ci je jej zatazko sa ozvať prva. Ano, je, predstav si. Nepoznas danú situáciu, asi to v rodine nemas, nezazila si to. Len tu proste mudrujes. sorry.
A este dodám, ze ked niečo potrebujú to im uz volat vedia, ze? Vsak maju dcéru v dome co otravujú druhých? Ci to je tiež ok podla teba, ze? Nemám slov...

apolka77
5. jan 2023

@lienka.7 sa ukľudni lebo ochories z toľkej zlosti 🙈

S týmto prístupom ktorý odporúčas ty a ktorým sa prezentujes sa nikdy nič nevyrieši. Iba viac zadupe.

Aha, prepáč, som zabudla že autorka VYRIESIT a zrejme podľa toho ako píšeš aj ty NEPOTREBuJETE nič .
Tak si žite v bubline že za všetko môžu iný .
Veľa šťastia vám to v živote neprinesie.

Chcela nestranný názor. Nemám 20ani 30 a uz ani 40 rokov. Odzite dosť, aby som zhodnotila že problém je nedostatočná komunikácia ako z jednej aj druhej strany.
Ak by si bola dostatočne vnimava a vedela čítať s porozumením určite pochopíš že nie som ani na jednej strane. Ale píšem že sú úplne rovnaký a vínny.
Takže sa ukľudni prosím a nauč čítať. Ďakujem ❤️

autor
5. jan 2023

@0kristina0 poďakovala i keď nie osobné....odkázala po mužovi

autor
5. jan 2023

@apolka77 vieš ono bolo aj obdobie že bol relatívne kľud a myslíš že sa niečo zmenilo? Taký človek sa nemení ten ti bude s...na hlavu i keby si mu modré z neba zniesol...ak je raz nezáujem o vnúčatá a celkovo kašľu na nás tak prosím ale potom nech ani tu pomoc u nás nehľadajú.... všetko má svoje hranice....vieš koľko ráz sme šli ako prvý ,volali ako prvy,aj pomohli a oni hrajú mŕtvych chrobákov keď my potrebujeme pomôcť...ver mi ani teba by nebavilo celý život byť u niekoho za blbca

autor
5. jan 2023

@apolka77 a ešte dodam že nie sestre nevolal ako sa majú...ty si myslíš že o moje deti sa oni zaujímali keď som porodila...načo sa budem zaujímať o tie ich....aký požičaj taký vrat

lienka.7
5. jan 2023

@apolka77 aj si niečo také reálne zazila, alebo tu len mudrujes?
A nie, ked druha strana nema zaujem niečo riešiť, nemam ho ani ja. Ta nedostatočná komunikácia je asi na oboch stranách, nie? Ked druha strana nechce komunikovať, tak sa jednoducho nikam posunúť neda. To je logické. Nechápem ci by svokre odpadla ruka keby zdvihla telefón a zavolala ona prva. Asi ano, ze?
@autorka tu už neraz napisala, ze sa vedia ozvat LEN ked oni niečo potrebujú. Inak nezáujem. Ale to ti asi nestačí. Na jednej strane ma byt autorka usluzna, slušná a neviem ešte co, ale druha strana byt uz nemusi, ze? Hmm, zaujímavé.
Neviem, koho by bavilo sa niekomu cely život stále doprosovat a vnucovat, ale každého normálneho a súdneho človeka len par krát a potom by sa na to asi tiež vykaslal.

autor
5. jan 2023

@lienka.7 veď toto že ja sa už nemienim nikomu strkať do ... Nechcú nechcu....inak už muža to tiež prestáva baviť a keď odmietol pomoc tak sa ofucali a neskôr to zas skúšali ....no čo dodať bez hanby a chrbtovej kosti

lienka.7
5. jan 2023

@autorka ja ta plne chápem, tiez sme toto mali. Poznali nas len ked bol problém, niečo zariadiť, zaplatit, lekara vybaviť, odviezť a pod.
Ked sme raz niečo potrebovali my, juj, zrazu sa nedalo... musela som si dovolenku brat, lebo neboli ochotní pracku prevziať od kuriéra.
Ale to také vasilise premudrale co tu píšu bud toto nezažili, alebo majú radi pretvarku, a potom za chrbtom pekne ohovárať zvyšok rodiny. Ale vsak predsa na návštevu sa patrí ist... juj, dogrcala by som sa z takej faloše🤮🤮🤮

autor
5. jan 2023

@lienka.7 veď toto ....zrejme by sa chovali inak keby boli v mojej koži....už aj muž hovorí že stačilo a pritom on nikdy nepovie nie ....oni to vedia a radi to vyusivaju

ukulela
5. jan 2023

autorka - vidis - sama pises, ze ake pozicaj, take vrat .... a preto ste svagrinej (brat sestre) nezavolali, ako sa ma ona s dietatom ... tak ozaj co cakas? nejdete na krst, nezaujimate sa. ale trapi ta, ze na meniny LEN zavolaju a na vianoce im vy volate prvi? (inac - vam volali tvoju surodenci aj tvoji rodicia - vy ste im tiez nevolali prvi .... a to neriesis.) ty si ozaj myslis, ze oni, ktori tak nie su zrejme nauceni cely zivot, teraz, po tychto vasich reakciach, sa zmenia o 180 stupnov a budu vam vyvolavat a chodit na navstevu? potom, ako ty nedokazes pochopit ani to, ze na navstevu / oslavu narodenin by si ich mohla pozvat? (a necakat, ze pridu automaticky?) zjavne ak ta situacia trapi uprimne a chces ju riesit, prvy krrok ostava na tebe. ale ak si sa zatala a si prilis hrda a nafrnena, sa vztahy bud len zhorsovat a rozkol prehlbovat. brat mal dar zaniest priamo sestre a vydiskutovat si to s nou, nie s mamou, ktora jej to nemusela podat ani spravne ... a sestra za dar podakovala - co si cakala viac? telegram s kyticou? ci sa ti mali, ze "po manzelovi" - ved on je otec dietata, jeho podakovanie nestaci?

ukulela
5. jan 2023

a na margo "keby boli v tvojej kozi" - ja nemam dobry vztah s mamou, ozaj sa len tolerujeme, nevyvolavame si, max si posleme na msng spravu. ale ked idem za babkou, stretnem sa aj s nou a ona da detom darceky na narodky (aj o mesiac neskor, lebo s nimi nebola) - nerobim z toho ziadnu vedu, skratka ona ku nam nechodi, musime my tam a tak to beriem. keby som tam neprisla, deti by roky nevidela ... a idem sa obesit? no nie, z roznych dovodov su tie vztahy take, tak si z toho nejdem teraz vesat slucku.

autor
5. jan 2023

@ukulela počúvaj oni roky kašľu na nás? O naše deti sa nezaujímajú teda ich vnúčatá a netere a ja mám byť opäť tá ktorá urobí prvý krok? Prosím ťa a dokedy mám tie kroky robiť ako prvá? Celý život?

autor
5. jan 2023

@ukulela a ešte dotaz k tomu podakovaniu ..ja som len napisala že jej muž poďakoval nič viac som nečakala prečo ideš zas útočiť proti mne

autor
5. jan 2023

@ukulela a ešte jedna vec...túto vojnu začali oni a ja sa už nikomu do riti pchať nemienim....ak si ona nevadí brata a obíde ho namiesto toho aby mu dala vedieť tak on si ma nechať s...na hlavu a ešte sa jej poďakovať?

miadi
5. jan 2023

@ukulela zbytocne sa namahas nepochopi. Ona chce byt len polutovana vsetci su zli len ona trpitelka. Moja svokra si nikdy nespomenula ze mam narodky ( vzdy bola v tom case na floride) no Ja v tomto nie som urazliva a naucila som jej syna ze Aj ked je ona v inom state cez jej narodky ze existuje donaska kvetou aj tam. Iritovala ma na sto sposobov ale mam ju aj svojsky rada. Neviem sa tak zdut ze ona mne negratulovala tak ani ja jej nebudem, Na vnucku si nevedela najst cas .tak som chodila snou ju kuknut nech maju nejaky vztah. Lebo mi na tom zalezalo. Aj ked zaujem sa neda vynutit som spokojna svoju cast som urobila a ta druha strana mà uz netrapi. Tu autorka mà pocit nekonecnej krivdy neodpustitelneho ublizenia. To bude clovek co rad place . Ona nechce aby sa tie vztahy zmenili aby sa nieco napravilo ( jedine ze by sa svokra a svagrina doplazili na kolenach a ruky nohy jej bozkavali .. len Preco by to robili? ) to bude dalsia co uspesne odtrhne svojho muza od jeho rodiny Lebo Ved uz mà novu tu co si urobil snou. Kto sa chce urazit a citit krivdu si dovod vzdy najde. Autorka ano mas to Strasne s nimi toto co ty nikto nezazil je to hnus brutus. Mas vsetko pravo sa tvarit ze neexistuju do konca zivota . Toto si tu chcela pocut. Tak tu to mas hoci to Myslim ironicky. Ked ty vies najlepsie ako to medzi vami je nepotrebujes este pozehnanie ludi z netu. Iny nazor ako svoj na vec neprijimas tak si tu len zbytocne nicis nervy. Su to vase 💩. Good luck 🍀

mariska1989
5. jan 2023

Aj ja som oznamovala fotkou na FB že už sa narodila dcéra samozrejme že švagriná miesto gratulácie vypisovaka svojmu bratovi teda môjmu manželovi že sa tvar dieťaťa nedáva že prečo nedávajú aj celebrity. Len zabudla že ja celebritou niesom 🤣 a dokonca keď sa narodila druhá to ona dala na net skôr ako ja pritom som jej kázala byť ticho lebo manžel nevedel že sa narodila malo byť prekvapko . Pozri set na takých ľudí .tlačiť sa niekomu do zadku je zbytočne tiež máme vzťah na nože po 3 rokoch sa prišiel udobriť svokor a vtedy videl prví x malú a švagriná je zas ina káva to sme na nože X10 🤣 nechýba mi a vždy sa dá nájsť nejaká cesta

autor
5. jan 2023

@miadi mám dosť....to že ty sa tvojej svokre pchas do zadku aj keď ma teba a tvoje dieťa zvysoka kašle je tvoja vec....ja toto do konca robiť nebudem už nebudem za blbu a oni mi zas nádheru na hlavu no nie

apolka77
5. jan 2023

Prečítaj si svoje posledné 4 riadky z úvodného príspevku a prosím Ťa neprskaj tu s
@lienka.7 .
Nikto nič nevie nezažil no jasné...
Neviem čo tu potom riešiš , buď ovcou tvrdohlavou a snáď v čase staroby ti docvaknu chyby alebo si poklabos s

@lienka.7 lebo všetky sme tu falošné len vy ste lietadla.
Veď sa nestretavajte s rodinou keď sú takí zlí.
Nestrkajte sa im do zadku a nečakajte že oni budú do vášho liezt lebo to by sa vám asi najskôr páčilo.
Odpovedať netreba škoda casu.

autor
5. jan 2023

@apolka77 ja dúfam že tie chyby docvaknu aj im ... ďakujem za názor ahoj

lienka.7
5. jan 2023

@apolka77 pozri, ja nemám záujem sa tu s tebou dotahovat. Nepoznas situáciu, len tu mudrujes a pises podla seba.
A nie, ja lietadlo nie som, a ani necakam ze mi niekto bude liezť do zadku. Ale ja to tiež robit nebudem.
Cakam normálny vztah, ale to sa nie vždy dá, len taja ako ty to proste nechape, resp.nechce pochopit ked to sama nezazila
To je všetko. Maj sa

majka4555
8. jan 2023

@ukulela tak, ale to je miesanie jablk s hruskami...za babkou chodis, lebo vies, ze ma zaujem, to je logicke ked vies, ze tie vztahy su vzajomne a nie jednostranne...ale si to zober, ze babka by javila zaujem o vsetkych clenov rodiny a len o teba a tvoje deti nie? To by si drzala hubu a krok stale a aj tak chodila tam kde niet zaujmu a snahy, lebo vsak prve kroky robit do nekonecna je zdrave...a dokedy by si mala tu hranicu? Na kolko si vazis seba a svoju rodinu? neviem akosi my to hlava v tychto situaciach neberie, lebo tam kde ma nechcu sa nepcham...ked ta niekto na ulici prestane zdravit, tak ty ho budes stale, aj ked neodzdravi, lebo vsak nebudeme sa tu kvoli tomu vesat? 🤷🤔 A za mamou chodis aj ked nie su dobre vztahy? Preco si iba napisete? Presadzujes si ako ma autorka komunikovat a snazit sa tie vztahy dat na sptavnu mieru, ale zaujima ma ci aj ty si tak spravila s mamou

majka4555
8. jan 2023

@miadi svokra ti negratulovala v dany den narodenin, ale dodatocne bola? Alebo vobec? a chodis svokre gratulovat? A s vnuckou uz ma vztah, ked si za nou chodila?