icon

Zložité vzťahy so svokrom: Ako ich zvládnuť?

13. aug 2024

Uz dlhsie mi rezunuju slova mojho svokra. Pre mna bolestive a nepekne. Syn mal mat operaciu a riesila som IPV a ekg. Termin sme dostali tyzden a pol pred vykonom. No samozrejme nic skoro volne a na nemocnicu, ktoru som sa najviac spoliehala nerobili ekg k popisu. Ale dovolala som sa k jednej doktorke, kde mi povedala, ze do hodky a pol mam prist a urobi. Tak som zavolala svokrovi, ze ci so mnou nepojde do skolky po syna a rychlo k lekarke do mesta. On, ze vypil pivo. Ok tak si idem riesit inak veci. On mi povedal, ze mam zavolat svagrinej, lebo robi sestricku v nemocnici, aby mi poriesila popis. A ja ako ked maju dovolenky a nerobia popisy momentalne. A on mi povedal, ze ked chcem aby mi odoperovali syna, tak robim vsetko preto, aby som sa na vysetrenie dostala a nesedela na riti. Tak som mu zlozila. Ja som medzitym stihla najst babysitting pre dceru, ist pre syna do skolky a ist na vysetrenie do mesta. Vsetko sme stihli. Od vtedy sa snim nerozpravam, taketo reci ma stale na mna od kedy sa pozname. Ze som neschopna a nic neviem. Syn je autista a on nam to nechce verit, ja vsetko vybavujem, vsetky terapie a doktorov. Nechce verit, ze poistovne nic nepreplacaju, len manzela diriguje ako ma robit veci a ked si urobi po svojom tak ho zjazdi ako zito. Manzelovi som o tom povedala, tak len pokrcil rukami, lebo sam nevie co s otcom.

doriiis
13. aug 2024

Bez urážky.Ale toto je fakt slabé nato,aby si sa cítila nejak podráždene.O zlom svokrovi by som ti vedela popísať až až.Tvoj je veľmi slabý čajík oproti môjmu.

nikpa
13. aug 2024

Naozaj ta trápi voľáky starý, zatrpknuty, hlúpy dedo? Ako veľmi ho potrebujete k životu? Podľa mňa takýto ľudia z druhých len vysávaju energiu a ty ju máš predsa komu dávať. Nezaoberaj sa ním.

danyelia
13. aug 2024

Nerozumiem trochu, on Ti poradil, aby si to riešila so švagrinou, ktorá tam pracuje a Ty si rovno odmietla, lebo si vedela či si si len myslela, že všetci majú dovolenky a nerobia popisy? Mohla si tam aspoň skúsiť zavolať. A že Ti povedal, že nemáš sedieť na riti ja neviem, no možno sa urazil aj on, že si hneď odmietla jeho radu. Nemusel Ti to povedať takto, ale Ty si zase nemusela zložiť a uraziť sa až do krvi...

miskakyska
13. aug 2024

.. nemám problém,tak ho vyrobím..aspoň je zodpovedný.. horšie by bolo keby šoféroval s tým vychliapanym pivom

tinka_1807
13. aug 2024

Je ťa chápem... Slová dokážu ranit. Najmä ak ide o dobro vlastných detí a o to, že ty si robila z tvojho pohladu maximum a on ti povie opak.... Mňa by to tiež nahnevalo. S mojím svokrom máme vzťah taký, že riešime len veci, ktoré sú nutné, inak veľmi nie. A vo vašom prípade by som to asi tak riešila tiež. Proste nehovoriť mu nič, žiť svoj život a snažiť sa neriešiť poznámky.

miskakyska
13. aug 2024

Nadpis Ti zmenili?
Lebo nedáva akosi zmysel.

autor
13. aug 2024

@danyelia ja som tam volala, povedali, ze nerobia popisy, ze vraj uz dlhsiu dobu nedavaju popis a svagrina nevybavi nic lebo robi uplne na inom oddeleni a nepozna nikoho. Kolkokrat som sa pytala povedala mi, ze nevie vybavit nic...

autor
13. aug 2024

@miskakyska ja mu to nezazlievam, len reci okolo nemuseli byt ked ja som riesenie mala a nesedela na riti ako mi povedal. Ja som situaciu mala poriesenu rychlo, on bola len moja prva moznost

marianarem
13. aug 2024

Urcite to je neprijemne, hlavne ked sa to deje dlhodobo. Ked je takyto incident jeden, tak to nevyzera az tak strasne, ale chapem, ze ked mas autistu a pravidelne si okolo neho obvinovana, tak to cloveka zdepta.
Moj svokor pil a tiez mal.vselijake reci. Raz sa k nam dovalil na Vianoce opity, muz ho vyhodil a on nam potom pisal, ako mu je strasne luto nasho syna, ze musi pri nas vyrastat. Ale to sa ma uz nedotklo. Zo zaciatku, ked som ho spoznavala, som sa snazila s nim normalne ludsky zblizit a spadla som do pasce, ked ma raz svojimi recami rozplakal. Odvtedy som si ho drzala od tela, proste som s nim komunikovala v pohode, ale len formalne a nezavazne, emocie som z toho odstrihla a v nicom som sa mu neotvarala, ziadne citlivejsie veci nehovorila a proste robila som tak, aby sa medzi nami nevytvoril ziadny citovy vztah. Tak sa ma tie reci potom nedotykali.
Aj tebe tak radim, nemusite so svokrom citlivejsie veci okolo maleho rozoberat, hovor mu ked tak uspechy, ostatne proste povedz, ze zvladate a hotovo. Bav sa s nim o pocasi, o cenach potravin a podobnych veciach a este o nom, o veciach, co ho zaujimaju, tam sa nicoho zleho nedockas.

autor
13. aug 2024

@doriiis to som rada, on tiez porobil paradne prusery v zivote ale toto je cerstve. Bez nas by bol bezdomovec, len muz sa zlutoval po smrti mamky.

dzulli1980
13. aug 2024

Mňa by len zaujímalo, kde je napísané, že svokor Ti musí byť k dispozícii? ... keby bol s tým vypitým pivom šiel a čosi by sa stalo, ako by si reagovala? ... za mňa je jeho správanie OK, vypil, nikam nejde ...

autor
13. aug 2024

@dzulli1980 jezis .... Ja nie som nahnevana, ze pil. To ake reci mal, ze nemam sediet na riti a riesit veci resp. zavolat svagrinej ktora mi nic neporiesi a dobre to vie. Do hodky bol maly na ekg. Lutujem, ze som mu vobec volala s nejakou prosbou ...
Ako ja neviem dost jasne to pisem ...
Ja riesim, ze ja som stale ta neschopna v jeho ociach lebo nerobim to co on mi poradi. Prenho je to co poviem ja je svate ale v 90 % sa myli. Ale ja a manzel, jeho syn sme stale odpad, ktori nevedia rozmyslat.

januska12323
13. aug 2024

Taký je stále tak prečo ťa to teraz zranilo? Nerieš s ním nič čo by iba blbo okomentoval.

oslo1
14. aug 2024

Autorka, ja ta chapem. Ja sa z toto dovodu nikomu nedoprosujem a vsetko riesim Sama, syn chodi vsade so mnou, ked Este manzel zil, tak sme ho brali aj do nemocnice s namin na vysetrenia.
Ber to ako skusenost a svokrovi SA nabuduce ani nepros.
Moja svokra mala tiez minule nejake reci, ze ako som synovi zabookovala na skoro cele Leto tabor Denny, tak som jej ppvedala, ze ja SA mozem spolahnut iba Sama na seba. Skoro jej zabehlo. Odporucam ist tiez tymto smerom.
Svokor SA Bude po Roku divit, ze je vyluceny zo zivota, ale tak kto my za to moze.

lucka_ke
14. aug 2024

odstrihni sa od neho, nič mu nehovor, iné riešenie nie je

danica2711
14. aug 2024

tak sorry, ale na jednej strane je to otrasák, ktorý ťa nemá rád a ani vlastný syn nevie, čo s ním, a na druhej strane ti je dobrý na to, aby ťa vozil? Ak nemáš auto alebo nešoféruješ, nemohla si zavolať manželovi alebo nejakej kamarátke, vždy existuje neutrálne riešenie v podobe taxíka a aspoň jeden konflikt je vyriešený. Eliminuj príležitosti, kedy ho potrebuješ, potom je ľahšie sa od neho odizolovať

ahhola
14. aug 2024

Mozno sa kedysi neunuval pre syna, tak nema dovod pomahat s vnukom. Ved on predsa chodil do roboty, takze ostatne bolo na zene, ktora asi tiez chodila do roboty, ale chlap narodeny po 1950 ma svoju optiku na vsetko. Neries, nebude ti luto. 🌀

majorek
14. aug 2024

Prestan mu volat,pisat,navstevovat a mas klud.A mozno sa spameta a zmeni spravanie a ked nie tak jeho problem....Ty ho pravdepodobne nepotrebujes,ci?

0silvia0
14. aug 2024

Tiez by som ujca uz nikdy o nic neziadala, nech si mudruje s pivom v ruke doma za stolom.