icon

Zlyhanie matky

12. okt 2023

Baby, citim sa hrozne. Uz druhy den iba hucim na deti, su ako z divych vajec. Dnes som starsiemu vypalila facku lebo mladsiemu kopol naschval silno loptu do tvare. Citim sa hrozne, uplne nezvladnute emocie. Prosim ak mate doma podobnu situaciu, napiste mi co funguje. Lebo ja som z tych detskych skriepok na prasky.

deti95060810
12. okt 2023

to si na RD? alebo chodíš do práce?
skús si dať konské dávky magnézia, alebo rovno nech ti predpíšu Neurol na nervy...

sheila121
Odpoveď bola odstránená
cicuca
12. okt 2023

Bachove kapky stars of betlehem. Niektore dní su tazsie, ine lahsie. S mladou dcerou sme v nie velmi prijemnej situacii a dokedy mám tieto kapky, dokážeme omnoho okojnejsie reagovat v stresových situaciach

avonladyba
Autor odpoveď zmazal
ariannazara
12. okt 2023

Jedna facka ešte nikoho nezabila a snáď sa spamätá a uvedomí si co spravil 🤷‍♀️

zuzudrnda
Autor odpoveď zmazal
akvi
12. okt 2023

Musíš sa naučiť zvládať svoje emócie, skús predýchať, odísť inam, napocitat do 100. Inak sa ani deti nenaucia, ako zvládnuť emócie a budú hnusné k sebe aj k iným pri akomkoľvek nápore emócií. Takže už len vzhľadom k nim sa nauč pracovať s tými svojimi emóciami. Snaž sa, aby ťa neovladli, pozeraj z nadhľadu, vytras si ruky, keď cítiš, že "to" prichádza, že ťa idú ovládnuť. Nikto nás to neučil, takže neboj, nie si sama, čo to nezvláda. Každému občas rupnu nervy. Ale to nie je ospravedlnenie za zlyhanie. Nezabudni sa ale ospravedlniť dieťaťu za tú facku, priznaj pred ním, že si zlyhala a že takto sa situácie neriešia. A nabudúce, keď budeš mať nervy, tak to kľudne komunikuj aj deťom, že si veľmi nahnevaná a potrebuješ chvíľu pre seba. Aj takto sa deti učia pracovať s emóciami.

zorkahorka
12. okt 2023

Len klud. Hod si coko, chod sa vydychat a ked budes ok, posad si syna na kolena, ospravedln sa a preber s nim celu situaciu. Kazdy semtam zlyhá

hortenziaj
12. okt 2023

Nie si dokonalá matka, to ani ja a ziad a tu, proste sa stane ze pohár pretečie a dopadne to žiaľ aj takto. Ale treba pracovať hlavne na sebe, ako ovládať svoje emócie, ako vedieť zvládnuť tieto súrodenecké skriepky, detské emócie. Je veľa kníh na to a mne osobne v tom pomohlo Aha rodičovstvo, súrodenci.
A hlavne napojiť sa na deti, lebo keď sa deti nebudú cítiť napojené na tebe, tak budú robiť viac zle. Odkedy to robím tak mam deii anjelickov (v knihe je popísané)

taminka1986
12. okt 2023

Ved v pohode,dostal,zapamata si ze ma davat pozor a netriafat take supy do tvare nikomu. Vybavene. Kde je problem?

majlo1234
12. okt 2023

@hortenziaj tak niektore konkretne v tejto diskusii su trochu dokonalejsie😂

Treba to predychat, najst si cas aj na seba, aby si bola kludnejsia a lepsie zvladala taleto situacie. Sama iste vies, ze facka nic neriesi. Ale decka sa budu marovat stale, treba to predychavat a aj ich ucit, ze nasilie nic neriesi

koniarova
12. okt 2023

@sheila121 klobúk dole pred tvojou dokonalosťou.

autor
12. okt 2023

Baby len sa nehadajte. Cely den som mala pokazeny kvoli tomu incidentu. So synom sme si sadli a porozpravali sa o tom. V podstate on tomu mladsiemu robi zle stale a toto uz bolo take vyvrcholenie par poslednych dni. Plus unava, praca, domacnost, je toho na mna vela.
Avsak som synovi povedala, ze odteraz nove pravidla doma. Par veci treba pomenit, budu mat kazdy svoju ulohu v domacnosti a musia trosku zacat fungovat samostatnejsie... zelam pekny vecer vsetkym a dakujem aj za povzbudenia

sheila121
Odpoveď bola odstránená
20erika07
12. okt 2023

@akvi veru tak , 100% suhlas, super si to napisala 😊
Autorka, co sa stalo sa uz neodstane, poucili ste sa obaja z tejto dnesnej vypätej situacie, ide sa dalej, s novymi vyzvami, syn skludni svoje správanie k bratovi a ty najdes sposob ako predychat podobnu situaciu ak by nastala 💪

euka210
12. okt 2023

Kazdeho do inej izby kym sa neukludnia.
Ja mam 3ch a starsi 2 sa provokuju (rivalita od mala)...raz je ok, raz dobre ze do krvi sa neposkriabu...🤦‍♀️ ...naucit ich, ze si ponesu nasledky...zakaz mobilu, telky...alebo ako pises zapratat ich viac pomoci v domacnosti...

kamatopo
20. okt 2023

Aj ja som dostala pár krát za ucho a som tu. A vôbec to rodičom nevyčítam🤣po tom čo som prešla pubertou dvoch vlastných detí. Niekedy proste už nevedia kde sú hranice a proste prdnú nervy a je to tam. Chod niekam von. Zavolaj kamarátke a choď sa vyvetrať ,spraviť si duševnú hygienu. A deti nech sú s tatinom. Pred chlapom je väčšia autorita. Nech ich dá on trochu do laty.