Zmenia peniaze človeka alebo odhalia jeho skutočnú povahu?
K čomu sa prikláňate skôr? Zmení sa človek k zlému keď zbohatne, alebo sa len odhalí jeho skutočné ja?
Autorka, čo podľa teba znamená zbohatne?
Ak bol niekto blbec odjakživa, s peniazmi 2x tak. Tak v tomto prípade odhaľujú. A sú mi na smiech a zároveň poľutovanie. 🤔
Ak je však človek normálny a vždy bol, nezmení správanie podľa počtu číslic na účte 💵
a najma ich nedostatok ju odhali
podla typu človeka, nie každy ide k zlemu a blby ich aj tak neudrží
Je to obojsmerne.
Niekedy odhalia charakter toho cloveka, niekedy charakter ludi okolo. A jeho reakcie su na reakciami na ich reakcie.
Niektori proste dopredu sudia, ze bohaty=skazeny a chudobny=cnostny.
Mám známeho ktorý si našiel dobru prácu, fakt zarába nadštandard. Odvtedy sa veľmi zmenil. Kým bol priemer (v podstate podpriemer) žil normálne. Ako prišiel k peniazom, začalo to postupne, najskôr drahšie oblečenie, lepší mobil, lepšie auto… následne pocit totálnej slobody, ja som niekto a môžem si robiť čo chcem … odišiel od ženy a žije si svoj život.., kamarátili sme sa 20 rokov, od všetkých sa v podstate odstrihol…
Podľa mňa je to v človeku vždy. Len peniaze urýchlia proces… Koľko ľudí si povie “keby som vyhral idem/urobim….”
Každopádne poznám ľudí ktorí zarábajú nadštandard, alebo vyslovene zbohatli zo dňa na deň a nie sú to zlí ľudia. Ale poznám aj hnusných ľudí. A taktiež súhlasim s názorom vyššie, že aj nedostatok peňazí “robí” zlých ľudí.
Zmení... každý sociálny experiment to dokáže.. možno percento ľudí ustoji skutočne bohatstvo. Všetkých extrémne bohatých kamarátov čo mám sa rozpadli rodiny každému jednému bez rozdielu. Chlapom preplo užívali si peniaze pri mladých ženách a dvíhali si sebavedomie ..
@cessy01 a ty si myslíš, že títo zakomplexovaní chlapi dovtedy mali dobrý charakter? Nemali, len nemali prachy, tak doma šuchali nohami..
@daniela1911 poznala som jedného od dietata študoval bol to bežný chalan úplne najsupersky človek na svete krásna rodina dve deti potom sa mu zadarilo začal sa pohybovať v kruhoch kde sa dievčence lepili a nedal to, ubohe polovacky po svete s novou partou kamosou uzivanie si s mladymi zenami a proste ide v linii s ludmi medzi ktorych ho tie peniaze vysvihli.. ver ci nie každý jeden človek sa po tom co zbohatne q začne sa pohybovať medzi ľuďmi ktorí nežijú v realite masakralne zmení. Ja nehovorím o ľuďoch ze zbohatol tak že ma audinu a 5x dovolenku v Turecku ja hovorím o ľuďoch z vyšších kruhov kde už stracas prehľad koľko máš majetku to málokto dá
Samozrejme, ako ináč

Odhaľujú charakter.