icon

Znasilnil mě manžel. Co mám dělat?

ivi01
26. jún 2012

Ahoj holky, jsem tady nová a potřebuji se vypovídat. Mám holčičku 1,5 a manžela, s kterým jsem 7 let, z toho ani né rok jsme manželé...
Vztah s manželem nebyl vždy růžový, ale který je, že? Bylo nám spolu celkem dobře a to hlavně zpočátku, nemůžu říct, že by měl problémy s pitím, ale vždy si rád vypil s přáteli a tady to začalo, nébylo to pokaždé, ale poprvé, jak se to stalo, mi dal v opilosti zničeho nic facku, což mě celkem položilo, ale pak jsem si řekla, že to bylo prostě v afektu a po jeho omluvě jsem to už neřešila, nikdy by mě nenapadlo, že se to může stupňovat... Po roce se to opakovalo, měli jsme krásný večer, pili víné a najednou, jjak už to tak bývá, jsme se nepohodli kvůli maličkosti, chtěl odjet, ale já mu držela klíče, že nechci, aby jel opilý v autě, začali jsme se přetahovat a on mi zase v návalu vzteku začal ubližovat - odnesl si tozlomený prst... Nejhorší je na tom to, že jsem si pak vyčítala, že je to moje chyba, že jsem ho k tomu dohnala... No a abych to zkrátila - ještě se taková věc stala 2x - ale bylo to propojené i se s násilněním (vyžádal si ode mě orální sex, nadával mi, škrtil mě a teď naposledy mi dal i 4 facky) - vše to dělal v opilosti, že si na druhý den nic nepamatoval a nechápal co se stalo. Teď už se mi hnusí na něj jen podívat, psychicky se po tom, co jsem mu zbalila věci a řekla ať ode mě odejde, složil... Plakal mi, sypal si popel na hlavu, sliboval, že se změní a už se dokonce objednal i k psycholožce... já nevím, jestli mu mám dát ještě šanci, momentálně to ve mě pořád je, jak si na to vzpomenu, rozbrečím se a sama sobě se ptám, proč jsem už tomu dávno neudělala konec... Nechci tady na něj házet nějakou špínu - okolí ho bere jako pohodového , věčně usměvavého člověka, bohužel tu špatnou stránku znám jen já)... Máte někdo podobnou zkušenost? jak jste se zachovali.
Děkuji

strapco13
26. jún 2012

@ivi01 nedaj mu sancu...bude sa to opakovat ☹ a coraz horsie to bude, nakoniec moze udtriet dcerku ☹ necakaj na toto..vyhodit ho ihned
vela sil prajem, drzim palce

ivi01
autor
26. jún 2012

@strapco13
Děkuji za radu, já právě pořád váhám, bez něj mi je podstatně líp, dělal to právě jen když byl opilý a to né pokaždé... Vím, že takovou věc mu asi už nikdy neodpustím, ale nemám to, že to dělá jen v opilosti brát jako polehčující okolnost? Slibuje, že už se nikdy alkoholu nedotkne... Za střízliva mi ještě nikdy takto neublížil, ale asi máš pravdu, raději na to nečekat....

strapco13
26. jún 2012

@ivi01 jednak ten slub nedodrzi ..a alkohol len obburava zabrany, nedonuti robit cloveka co je vyslovene proti jeho presvedceniu..cize za triezva len ovlada svoje ciny..ale je otazkou casu, kedy sa prestane ovladat aj za triezva, respektive druha moznost, bude pit cim dalej tym viac
obe koncia pre teba rovnako...a neskor..co ak znasilni dcerku? chces sa toho dozit?

halienka
26. jún 2012

@ivi01 ach bože, chápem, že to musí byť hrozná situácia, to zlé s stane len v opitosti a potom je možno dlho dlho kľud a dobre a preto je to pre teba tak komplikované, rozhodnúť sa... no vieš ale s alkoholom je ten problém, že aj po 20 rokoch sa može k nemu vrátiť, proste hocikedy, stačí, že bude mať nejaký problém, poprípade mu umrie niekto z rodiny atď. a už bude dôvod a budeš zas tam kde si bola...Škoda, že sa také veci nedajú nahrať na video, aby videl, čo ti v tom čase robil, aby pochopil tú ohavnosť, to poníženie, tú bolesť, bo keď si to nepamätá asi ťažko pochopí ako si sa cítila, a že ťa to jednoducho už zlomilo. Poznám podobný prípad, tam boli 2 malé deti, tiež ju mlátil, len keď sa opil, nebolo to často, no tiež sa tie bitky v tej opitosti stupňovali a zhoršovali, a skončilo sa to tým, že ju dobil tak, že mala tuším rebrá polámané a čo bolo horšie, videli to aj deti, kričali, plakali, a vtedy si ona povedala koniec. Prvé zašla k lekárovi aby mala potvrdenie, potom na políciu, to všetko kým on bol druhý deň v práci, zbalila všetko najnutnejšie a odsťahovala sa k jednej kamarátke asi 200km ďaleko, nik vlastne nevedel kde je, len jej mama, ale tá neprezradila. V tej dobe tuším bolo tak, že po roku odlúčenia bol rozvod jednoduchší (bolo to ešte za socíku, kedy sa pri rozvode hlavne pre deti robili riadne obštrukcie) takže po roku podala o rozvod, medzitým jej tam pomohla kamarátka nájsť prácu, neskôr bývanie, nakoniec si našla aj priateľa a majú spolu tretie dieťa 🙂 a myslím, že je konečne šťastná.
@strapco13 má pravdu, tieto veci sa bohužiaľ stupňujú, či už si to on pamätá alebo nie, a ty predsa musíš ochrániť seba aj dieťa, skôr než sa stane niečo vážne...

unavenasom
26. jún 2012

@ivi01 necakaj, ujdi co najskor, my sme v detstve byvali s pribuznymi, podobny scenar, len bezdetny boli nastastie..tak sa dotycny vyvrsil na mne 😔 😔 😔
necakaj, kym sa to stane tebe alebo dietatku znova..nech nezazije taku traumu 😔

klauduska
26. jún 2012

@ivi01 nemam tuto skusenost,ale to,ze bol opity ho neospravedlnuje a o to viac,ze nebol opily prvy krat!!!Stalo sa to niekolko krat a este niekolko krat sa stat moze....
Nielenze ti fyzicky ublizil, ublizi ti i psychicky, ponizil...Urcite nedaj na jeho reci a posli ho do kelu!!!Bude to tak lepsie nielen pre Teba,ale aj pre Vase dievcatko...urcite by nerada videla,ako ocko udrie maminku a nedaj boze i ju....Drzim paste,aby si tu odvahu v sebe nasla a necakala.... 😉 😉 😉

lanczi
26. jún 2012

Odist tak rychlo ako len vladzeš,a nikdy naozaj NIKDY sa k nemu nevracat!!! Uz pri prvej facke bolo neskoro..A plakat a obvinovat sa naozaj,ale naozaj nemas prečo,mentalne a emocialne vyspely muz by nikdy nemlatil zenu-ani keby provokovala-nikdy!

mimikyky
26. jún 2012

@ivi01 odíď od neho ako sa len najrýchlejšie dá, nikdy sa to nezmení, bude sa to len zhoršovať!! ...radím z vlastnej skúsenosti

domidomi
26. jún 2012

absolútne žiadnu šancu !!!!!!!! Toto je psychopat z knižky !!! On sa už nezmení iba sa to bude zhoršovať!!!
Ver mi ja mám takého otčima len on ubližuje psychicky. Odsťahuj sa od neho, alebo on od teba a vymeň zámky.
Choď na úrad práce sociálnych vecí a rodiny na oddelenie sociálno-právna ochrana a sociálna kuratela a spíš s úradníčkou papier aby ti prispieval na dieťa a teba výživné, predpokladám, že si na materskej a peniaze ti asi nedáva. A ja by som na tvojom mieste podala žiadosť o rozvod.

alice107
26. jún 2012

@ivi01 ako tu uz bolo napisane tvoj muz pod vplyvom alkoholu len straca zabrany.konanie co popisujes vykazuje znamky zavazneho tyrania,ublizenia na zdravii a znasilnenia.
ak nechces aby ti dalej ublizoval a tvoje dieta zilo v takomto prostredi,tak musis konat.v prvom rade si mala volat policiu a ziadat aby nasilnika z bytu vykazali.aj policia ma tuto pravomoc.nasledne si mala ptziadat sud o vydanie predbezneho opatrenia zakazu styku.
a mala by si situaciu riesit samozrejme trestnym oznamenim za znasilnenie.ale tam uspejes,len ked budu dokazy.to znamena,ze si mala volat policiu a oni by ta vzali na vysetrenie pre zabezpecenie dokazov.teraz z odstupom casu je dokazovanie uz problematicke.ak by sa v buducnosti toto opakovalo,vies uz co robit.
v ziadnom pripade by si taketo chovanie svojho muza nemala tolerovat.je to alkoholik a to je choroba.
ale ak sam nepojde na liecenie ty ho nedonutis.
jeho konanie sa moze kedykolvek zopakovat.
nie ty by si mala opustit domacnost ale on.
neviem ake mate majetkove pomery ale existuje tiez centum pre zeny v nudzi.tam ti tiez poskytnu pomoc a radu .su v kazdom kraji .a zvaz navrh na rozvod samozrejme.taktiez predbeznu upravu vyzivneho a pomerov do rozvodu.ak nemas na pravnika v kazdom kraji je centum pravnej pomoci.ak by si splnala kriteria,tak dostanes pravnu pomoc bezplatne.
nedaj sa tyrat pre tvoje dobro a dobro svojho dietata.zeny robia tu chybu,ze nasilnikovi stale odpostaju a lebo sa k nemu vracaju.
musis byt aktivna.len tak si pomozes.

ivi01
autor
26. jún 2012

Holky děkuji moc za rady, vážně mi pomohly, chtěla jsem se jen ujistit, jesti jednám správně, že s ním už nechci být. I když se to stalo "pouze" 4x za 7 let, tak i tak to na mě zanechalo velké šrámy. Vím, že se to nemělo stát nikdy. Manžel je sice strašně hodný tatínek a ke mě taky nebyl pořád hnusný, ale i tak se to co udělal neodpouští a i kdyych chtěla tak to ani nejde... Jen nechápu, proč mi to došlo až tak pozdě - zhruba po týdnu, co mi to naposledy udělal (po tom co se omlouval a říkal, že si nic nepamatuje, jsem mu dala znova šanci), proč mi to nedošlo hned, proč se mi zhnusil až po týdnu, proč až teď si nedokážu představit, že bych s ním zůstala?
Je fakt, že co se týče peněz na malou, nebude problém, lituje toho co udělal a tvrdí že aspoň v tomhle nám pomůže a já mu chci věřit... jen bych tady chtěla vyvrátit jednu věc - manžel moc často nepije (jak tady někdo psal, že je alkoholik), ale jak začne, je kolikrát jak utržený ze řetězu..
Každopádně závěrem už jak tu bylo psáno, nikdy mu nemůžu věřit, že se to nezopakuje, může se to stát třeba až za 10 let a to mi za to nestojí...
ještě jednou děkujii

trish31
28. jún 2012

@ivi01 vies,keby to urobil prvykrat(myslim facku,nie znasilnenie!) v opilosti a s tym,ze si na druhy den nic nepamata,dala by som mu hned ultimatum-Bud skoncujes s alkoholom,alebo skoncujem ja s tebou.Lenze ty si to nechala zajst pridaleko-po tom vsetkom co sa ti stalo,ak by toto urobil manzel mne,okamzite odchadzam,alebo balim jeho.Nemyslim si,ze u Vas je cesta spat...

jana497
5. jún 2013

Viem,ze ubehol uz neaky cas co ste sem pisali ,ale zaujima ma ako to dopadlo....Vzdy su len zaciatky malokedy konce,dufam,ze Vas bude stastny ,a ze ste bez neho....

charllotte
5. jún 2013

@ivi01 presne takehoto krypla som mala aj ja doma 8 rokov, nakoniec som nabrala odvahy a odisla som a hned som zistila, ze mi je super, ze som to mala urobit uz davno a v zivote nikdyyyy sa k nemu nevratim aj keby mi modre z neba zniesol.

uglybetty1234
5. jún 2013

@jana497 to zaujíma aj mňa, že ako to dopadlo

ivi01
autor
5. jún 2013

Děkuji moc za podporu a Vaše názory, které mi v tom mém rozhodování pomohly, respektive mě ujistili, že to, co chci udělat, je správné... Tak abych to shrnula, utekl skoro rok a já jsem před týdnem obdržela soudní rozhodnutí, že jsem rozvedená 🙂... Nebudu lhát, rok sice není dlouhá doba, ale to, co se za ní odehrálo, bylo plné zvratů, těžkých ale i na druhé straně hezkých chvil a velké úlevy... Po odchodu od manžela začal psychický teror, vyhrožování, hlášení na policii, atd... ale vše jsem s podivem ustála, člověk jen musí vydržet a dívat se dopředu, přímo k tomu cíli, který si vysnil a ke kterému se pomalu a jistě blíží... nikdy se nesmíte vzdát pozitivního myšlení a přestat věřit na "lepší zítřky", nejen toto mi dodávalo sílu, (ale i pomoc blízkých, která kupodivu nepřišla hned, jak jsem očekávala, ale nakonec pomohla, i když "opožděně") ale hlavně i moje holčička, která mě dokáže každý den svým smíchem a dobrou náladou přesvědčit, že je ten život přece jen krásný i přes všechny ty strasti, co nám někdy naděluje.... V závěru musím dodat, že dokonce poslední 2 týdny vycházím dobře i se svým, teď už ex-manželem, takže se začíná blýskat i na lepší časy a snad už mi nikdo nebude bránit v "novém" začátku mého života. A Vám, co jste ve stejné situaci můžu jen vzkázat - seberte odvahu a odejděte... V takovém vztahu budete těžko hledat štěstí, jen se budete zbytečně trápit a to Vám za to nestojí... Vydejte se na svou cestu za opravdovým štěstím, i když ze začátku bude plná "trnů a kamení", na konci zjistíte, že vydat se tímto směrem bylo správné, i když to zanechá ve Vašem nitru šrámy, bude se jednat "pouze" o zlé vzpomínky, nikoli o přítomnost či budoucnost.... Držte se!

jana497
5. jún 2013

boze ,som stastna aj za Vas ,ze je to takto -super

strawberry7
5. jún 2013

Mala sndm to doma ☹ nezmení sa to sú to len reči do vetra ☹ dopracoval to až na 2 trestne oznámenia ☹ takže nie,vyhodiť ho .. Vela síl

juliet86
13. aug 2013

@ivi01 ahoj gratulujem ti. ono, co ja viem od psychologicky tak za alkoholika sa povazuje aj cloevk co sa opije iba sem tam, ale poriadne. nejde o frekvenciu ide o to ci to ma pod kontrolou, a pokial ti hento robil tak to pod kontrolou nemal a klasifikuje sa ako alkoholik, veerim, ze takeho uz nestretnes, vela stastia

sense
13. aug 2013

kolko druhych sanci mu chces este dat....by som ho udala uz pri zlomenom prste a nie cakat na dalsi utok...

zuzkalenka
13. aug 2013

podľa mňa by si čo najskôr mala od neho odísť. Viem nie je to ľahké ale keď to dokázal urobiť raz tak to urobí znova 😒
Rýchlo preč od takého muža. Držím palce.

zuzanocka
13. aug 2013

@zuzkalenka
@sense zakladatelka temy je uz stastne rozvedena 😉 vid prispevok z 5.juna 😉

vejula
13. aug 2013

@sense
@zuzkalenka prečitajte jej posledny prispevok, už je rozvedena

sense
13. aug 2013

@zuzanocka tak to je dobre

darzneba
13. aug 2013

@ivi01 nie je len psycho ale aj nadejny alkoholiki. mam takeho svagra, no vzdy slubi, nikdy nedodrzi. toto sa nikdy nezmeni

salome_82
13. aug 2013

@ivi01 Nechcem sa ťa nejako dotknúť, ale tvoj manžel sa správa ako typický alkoholik: vypije si - je násilný a ublíži blízkym - ospravedlňuje sa a sľubuje, že to už neurobí - nejaký čas mu to aj vydrží, správa sa ako dokonalý manžel a otec a potom si zas vypije atď. Je to nikdy nekončiaci kolotoč a zlepšovať sa to nebude, dieťa bude svedkom ako sa k tebe správa a na psychike to narobí šrámy. Ako môj ocino vraví - od alkoholika, narkomana a gamblera ruky preč! Prajem veľa sily a aby všetko dobre dopadlo.

grettka
13. aug 2013

@salome_82
citaj lepsie, zakladatelka temy uz je rozvedena a od muza davno prec

zuzkalenka
13. aug 2013

@vejula
@zuzanocka tak to je fajn ja som čítala len úvod