icon

Zničila som si život

1. mar 2022

V 50tke musím začať od nuly.Nemám ani svoj byt a toto ma najviac trápi.
Vždy som pracovala za nízku mzdu,mám len učilište takže som pracovala len vo fabrike alebo ako predavačka.Momentálne pracujem ako upratovačka uz druhý mesiac ale nevládzem.Nevládzem upratovať 8 hodín,je to pre mňa vyčerpavájúca práca.2 mesiace ma už bolí neskutočne celé telo.Každý deň prídem narobená a zničená a čaká ma doma bordel.Cez víkendy zase len upratujem byt,periem,varim,pečiem,žehlím,nemám žiaden oddych.Moje deti nechcú s ničím pomáhať,stále majú mobil v ruke.Teraz som chorá,druhý deň mám teploty ale postarať sa o deti a domácnosť musím.A aj keď som chorá deti nepomáhajú.
Po odrátaní napoly účtov,cestovného,obedy v práci,deťom do školy obedy,krúžky,oblečenie mi z výplaty ostáva zopár eur.Niečo mám našetrené ale je to smiešna suma.Neviem ako sa pohnúť ďalej.Ubíja ma takýto život.Chcela by som odísť a mať pokoj.Psychický pokoj.Partner so mnou jedná ako s handrou a to už veĺa rokov.Som zavretá v maličkej izbe už veĺa rokov a ani nevychádzam.Nemožem nič povedať,ak začnem nedokončim ani 1 vetu a už ma vyhadzuje,kričí po mne,fyzicky ma napáda a vulgárne mi nadáva.Vulgárne mi nadáva už veĺa rokov a už mi začína nadávať aj 15 ročný syn keď chcem aby sa učil alebo aby si poupratoval izbu alebo keď mu poviem aby vypol mobil.Tie nadávky su strašné,same piča,jebnutá,debil,včera mi povedal krava jedna prijebaná. Pred pár mesiacmi som deťom povedala že si prenajmem byt a odíndem preč.Syn povedal že on v žiadnom prípade nikam nejde a dcérka povedala že ona so mnou odínde.Syn je v puberte a keďže jeho otec chodí každý deň domov neskoro večer tak by mal byt pre seba,mohol by si robiť čo chce a mohol by hrať hry na mobile koĺko len chce.Odišli by ste od dieťaťa? Nechali by ste ho žiť s jeho otcom ktorý sa o neho nebude nijako starať? Maximálne mu objedná donášku jedla.Alebo by ste ešte tie 3 vydržali pokým bude dospelý? Môj partner je sebec,nikdy mi nepomáhal s deťmi ani s domácnosťou.Má vybudovanú svoju firmu,darí sa mu a domov sa chodí iba vyspať.Deťom sa venuje len v nedele,berie si ich na výlety,ja ostávam doma,nechce aby som s nimi chodila.
Ak odíndem neviem ako to zvládnem zaplatiť si prenájom bytu,stravu a ostatné výdavky.Skončim s dcerkou v 1 izbovom byte aby mi zostalo na stravu ale strava je drahá a z výplaty to neutiahnem,to aby som si našla ešte jednu prácu.Ale v mojom veku ja už nevládzem toĺko robiť a chcem byť aj s dcérkou,čo by to bol za život ani by som ju poriadne nevidela. Bojím sa aby aj dcérka neodišla žiť radšej ku ocovi lebo u neho by jej bolo finačne dobre a pri mne ju čaká chudoba a obmedzovanie.Má 10 rokov ale príde puberta a bude chcieť viac vecí.
Čo by ste mi poradili? Mám žiť ďalej takto ako žijem alebo odísť? Rodičov nemám,mám sestru.Všetko dražie,byty,strava,všetko,obávam sa že z obyčajného platu nevyžijem.A raz keď budem na dochôdku tak to už vôbec neviem ako zaplatím prenájom bytu.Zničila som si celý život a som neskutočne smutná.
Ďakujem za každú radu.

brembo
Autor odpoveď zmazal
acrobaleno
28. mar 2022

@martam11 no veď jasné, ale ona by musela platiť na syna tiež, keď zostane s otcom.

martam11
28. mar 2022

@acrobaleno podľa zákona o rodine má dieťa nárok zdieľať životnú úroveň svojho rodiča a od toho sa odvíja platenie výživného. Teda by on jednoznačne mal platiť podstatne vyššie výživné na svoju dcéru ako ona na svojho syna. A ten rozdiel by bol v jej prospech a pokiaľ si to výživné nevybaví vlastne bude ochudobňovať svoju dcéru, pokiaľ s ňou odíde samozrejme.

sidon
28. mar 2022

autorka, dali sme ti viacere "navod", co mas robit. A robis vsetko uplne naopak. Prepac, ale sama si podkopavas podu pod nohami. Skomplikovala si si veci, naco si vobec za svojim partnerom sla a zacala sa s nim bavit o TVOJOM zivote... ? Ako pisu dalsi , po tomto tvojom kroku si stratila moznost v relativnom klude urobit zmenu. Teraz si si zavarila sama sebe. Mas doobednu, chod na UPSVR (v stredu maju dlhy den do 17hod) a hned podaj navrh o zverenie dcery do tvojej starostlivosti. @cacianka ti radila aj casove postupnosti, aby ti to vyslo k zaciatku noveho mesiaca, lebo sud ma 7dnovu lehotu na rozhodnutie. Ty uz medzitym musis mat zmluvu na nove byvanie, aby si mala cim deklarovat strechu nad hlavou, co je uplna priorita.

acrobaleno
28. mar 2022

@martam11 Tuším autorka spomínala, že aj keď je síce podnikateľ tak má príjmy načierno. Takže ktovie koľko by dostali. Možno by dostali na rovnako a tým by sa to negovalo. Ale máš pravdu, že to výživné by mala skúsiť.

martam11
28. mar 2022

@acrobaleno Ona sa musí v prvom rade odsťahovať. Vyriešiť, aby mala dcéru zverenú do opatery a potom si môže rozmyslieť výživné.

bluka2
28. mar 2022

Nemala si mu to hovoriť, teraz si mu dala šancu skomplikovať ti život. On je oddýchnutý, spí, lepšie sa mu rozmýšľa. Bože, normálne ma to mrzí. S narcistickym psychopatom alebo čo on je SA Nikdy NEdohodnes!
Nemáš šancu. Tak to akceptuj a nedávaj mu náskok. Na tvojom mieste by som teraz išla hneď. Ber dcéru, dokumenty a choď, kým ti to nezacne kuť, ako ťa odstaví... A on nebude hrať fér hru, skôr podpasovky. Ber vás preč.kaslat na všetko, čo tam máte.

autor
Autor odpoveď zmazal
ceklis
28. mar 2022

Toto je už teraz len o tom, čo vlastne chceš. Máš plán, no podľa mna z neho nič nebude. Ty si proste psychicky už tak zle na tom, že radšej budes toto trpieť bohvieako dlho… akoby si mala niečo nové skúsiť. Toho nového a nepoznaného sa bojíš viac ako čohokoľvek čo máš teraz. A to ti teda poviem, takto žiť by som nechcela. Veď keď sa zamýšľam, keby si bola vo väzení, máš väčší komfort ako doma. Toto ti za to stojí? Už keď nevies čo spravit, rozmýšľaš, že to predsa ešte len vydrzis, prosím ta, nemysli na seba, už mysli len na tu tvoju dcéru :( rob veci kvôli nej. Raz ti za to určite poďakuje.
A za ďalšie. Tiež nechápem! Máš celu nedeľu sama pre seba, veď ok… nechcú ta, ale veď tak to bolo vždy. Prečo neobrátis hlavu k slnku a nejdes za ním. Sedíš doma a utapas sa myslienkami. Je zo fakt. A je len na tebe ako s ním nalozis. Spi, pozeraj telku, chod von, rob niečo pre svoju pohodu a relax. Načo sa topis v srackach stále viac a viac? Tebe momentálne nikto iný nepomôže len pani na sociálke a psychológ, ale podľa mna už rovno psychiater. Nakolko si dlhodobo tyrana osoba. Proste sama to nedáš.
A keď sa teda rozhodneš ostat s ním, tak si potom nic nevycitaj a nauč sa tak žiť. Máš svoj život vo vlastných rukách a môžeš zachrániť život sebe a aj dcére.
Nerieš korektne vzťahy s mužom? Načo prosím ta? Oznam mu situáciu a hotovo. Minaj prosím ta svoju energiu na veci, ktoré dávajú význam!! Rozhovor s tvojim mužom je strata energie. Stačí jednoduchý oznam a to je všetko a tak mu to aj oznam. Stále len ty chceš toto, tamto… ale nikoho to nezaujíma a hlavne ty svojim správaním nikoho nezmeníš, preto je strata energie rozprávať sa s ním.
Minaj energiu na sociálke a u doktora. A mimochodom, veď ty už energiu nemáš na nič :( prečo ideš stále hlbšie a hlbšie a tým pádom sa viac a viac trápiš. Všetko čo robíš, malo by dávať zmysel. Jediný tvoj zmysel že zmeniť život. Máš jedinečnú šancu, tak ju využi. Veľa času nemáš. Kvôli dcére! Ty takto žiješ a myslím si, že by si mohla žiť aj ďalej. Lebo keby nie, tak už dávno si v krízovom centre a niekto ti pomôže urcite. Len si nehladaj stále výhovorku prečo to nemôžeš spravit.

autor
Autor odpoveď zmazal
brembo
Autor odpoveď zmazal
acrobaleno
28. mar 2022

@autorka Chápem si matka, ale neupínaj sa teraz tak na dieťa, čo keď sa psychicky zložíš z toho všetkého stretu? Nemysli, čo ak ti ju vezme a nevezme. Myslíš, že ti potom dajú do opatery? Veď sa trošku schop a nebuď stále vytrasená ako ratlík. S tým kkt sa už nedohaduj. Rieš to tak, ako ti to tu povedali baby. Zabezpečíš si tak s tým aj dcéru. A na spanie skús Sédafit PC je to homeopatiku, keď nechceš niečo tvrdšie.

bluka2
28. mar 2022

Ani v piatok sa slušne nedohodnete. On ti žiadne veci nedovolí odniest, kristepane. Však sa ho bojíš, je agresívny a teraz si myslíš, že bude súhlasiť s tým, aby ste si niečo brali? Tak to nefunguje! Tu ide o život tvojej dcéry, že aký bude. Čo tam po nejakom sťahovaní. Na to zabudni, ak chces odchod, u takého máš možnosť iba odísť na ľahko, hlavne, ak si mu už niečo hovorila. Predtým si mala možnosť niečo si odviesť, keď nebude doma. Teraz bude viac nepredvídateľný.
Ešte raz ti v záujme tvojej dcéry radim, choďte teraz. Prespite u sestry alebo inde. Len teraz už musíte ísť, čím skôr.

autor
Autor odpoveď zmazal
acrobaleno
28. mar 2022

@autorka Nikto si nevieme predstaviť v akej si situácii. Niektorá z báb ti tu napísala pekný postup ako a čo máš robiť, tak keď tvoj prístup nevyšiel, tak vyskúšaj jej. Keď potrebuješ psychiatra, tak choď k nemu to nie je hanba. Len si daj poradiť.

brembo
Autor odpoveď zmazal
acrobaleno
28. mar 2022

@brembo Neurol je na predpis. Na "uvoľnenie" je skôr Lexaurin, ten potláča aj úzkosť. Ale aj tento liek je na predpis.
Skôr homeopatiká sú také bez predpisu.

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
kingstonka
28. mar 2022

Ked pôjdeš s dcérou von, určite si kúp niečo volnopredajne na spanie(v lekárni poradia), potrebuješ sa vyspat

oblecenie99
28. mar 2022

Veľmi naozaj veľmi ti držím prsty, aby to všetko vyšlo.. bude to náročné, ale už nikto nikdy nebude po tebe takto šliapať. Budeš lietať šťastím, uvidíš 🍀

bluka2
28. mar 2022

On to robí tak preto, lebo je chorá hlava. Nerozmýšľa ako ty. Jemu robí potešenie, niekoho tyranizovat. Vyvádza, lebo má byť tyranizovaniu koniec. Za to ta treba potrestať, že už nechceš mu naďalej dávať tu jeho drogu - odbavovať sa na tebe. Žiješ s monstrom.
Máš odvahu ísť v tejto situácii na zmrzlinu. Mala by si ísť preč. Už ti to nemám inak ako povedať, teraz mi ostáva už len dúfať... Držte sa

1fifinka1
28. mar 2022

Autorka - keď odídeš bude to jeho prehra. A s tým sa on nevyrovná. Moja mama to nedokázala. Pan inžinier v kravate, dokonalý, za dverami bytu tyran, hulvat a psychopat. Dnes moja mama pije prvú ligu, zapija neurol tvrdým alkoholom a ma cirhozu pečene. Začínala presne takto, nemôžem spať, boli ma žalúdok, daj mi niečo atď... Nechodí, lebo ju bolia nohy. Prišla o vnúčatá, o deti. Ale hlavne, že ostala s nim. Lebo sa ho bála. Brata ma rovnakého. Pred týždňom sme pochovali jeho ženu, moju tetu. 2dni pred smrťou mi volala so slovami, že už nevládze. Vzdala to. Nemala ani 60 rokov. Je najvyšší čas sa rozhýbať......

karolinakr
28. mar 2022

@1fifinka1 spachala samovraždu?🙄
Vsak to sa ja cely čas snažim tu hustit do autorky, aby sa nestalo nešťastie, len ju nechcem strašit.
Pravda je, ze by som po prvej facke odišla, len ona to nechala priliš daleko zajsť..

karolinakr
28. mar 2022

Autorka načo sa s mužom dohaduješ, ked maš veci zbalene, auto pristavene oznamiš, že odchadzaš, bodka A ani to by si nebola povinna oznamiť, len kvóli dcére...A syn sa dosmeje, ked pranie varenie padne naňho...

1fifinka1
28. mar 2022

@karolinakr nie, jednoducho sa utrápila, veľa plakala, nespavala, proste jej telo jej vypovedalo službu. Zomrela v spánku. Ráno bola studená. Mala aj zdravotné problémy, ktoré sa ale dali všetky riešiť. Ale keď už nemáš silu, tak sa vzdas. Tie roky týrania, ponižovanie, bitiek. Tiež s nim ostala. Horšie, že oni nezničia život len sebe, tie matky, ale aj deťom. A tiahne sa to s nimi, s deťmi, už celý život.

karolinakr
28. mar 2022

Ale ja si aj tak myslim, že musi byt cesta von..Vo filme Bez dcery neodidem tiež sa diali sialene veci a zazrakom a božou pomocou sa vymanila z tyranstva, vzdy musi byt nadej.Ja nechapem ženy čo ostanu s tyranom..Boja sa hej, ale mame len jeden život, druhý už nebude..Šanca sa nezopakuje, tak načo si ho nechať ničit niekym inym..to proste nedáva zmysel..

miadi
28. mar 2022

Ty riesis take blbosti ze sa bojis dcere hracky zobrat ze co on povie svojej rodine 🤦‍♀️ nauc sa konecne ze Hlavne je co si myslis ty o tom ako zijes a co robis nie druhi..

karolinakr
28. mar 2022

@1fifinka1 chuďa, to mi je luto..Počula som z počutia o všelijakych pripadoch nasťastie nie z okolia, ale tu zlu karmu musi niekto pretnúť, obeť potrebuje pomócť, nakopnúť, len musí o tú pomoc stáť...

miadi
28. mar 2022

Ty budes najhorsia p @& ked odides ci hracky vezmes ci nie . Preco by mala dcera prist o svoje veci ?? Koli tomu co si pomysleli nejaka babky sesternica ?