icon

Zničila som si život

1. mar 2022

V 50tke musím začať od nuly.Nemám ani svoj byt a toto ma najviac trápi.
Vždy som pracovala za nízku mzdu,mám len učilište takže som pracovala len vo fabrike alebo ako predavačka.Momentálne pracujem ako upratovačka uz druhý mesiac ale nevládzem.Nevládzem upratovať 8 hodín,je to pre mňa vyčerpavájúca práca.2 mesiace ma už bolí neskutočne celé telo.Každý deň prídem narobená a zničená a čaká ma doma bordel.Cez víkendy zase len upratujem byt,periem,varim,pečiem,žehlím,nemám žiaden oddych.Moje deti nechcú s ničím pomáhať,stále majú mobil v ruke.Teraz som chorá,druhý deň mám teploty ale postarať sa o deti a domácnosť musím.A aj keď som chorá deti nepomáhajú.
Po odrátaní napoly účtov,cestovného,obedy v práci,deťom do školy obedy,krúžky,oblečenie mi z výplaty ostáva zopár eur.Niečo mám našetrené ale je to smiešna suma.Neviem ako sa pohnúť ďalej.Ubíja ma takýto život.Chcela by som odísť a mať pokoj.Psychický pokoj.Partner so mnou jedná ako s handrou a to už veĺa rokov.Som zavretá v maličkej izbe už veĺa rokov a ani nevychádzam.Nemožem nič povedať,ak začnem nedokončim ani 1 vetu a už ma vyhadzuje,kričí po mne,fyzicky ma napáda a vulgárne mi nadáva.Vulgárne mi nadáva už veĺa rokov a už mi začína nadávať aj 15 ročný syn keď chcem aby sa učil alebo aby si poupratoval izbu alebo keď mu poviem aby vypol mobil.Tie nadávky su strašné,same piča,jebnutá,debil,včera mi povedal krava jedna prijebaná. Pred pár mesiacmi som deťom povedala že si prenajmem byt a odíndem preč.Syn povedal že on v žiadnom prípade nikam nejde a dcérka povedala že ona so mnou odínde.Syn je v puberte a keďže jeho otec chodí každý deň domov neskoro večer tak by mal byt pre seba,mohol by si robiť čo chce a mohol by hrať hry na mobile koĺko len chce.Odišli by ste od dieťaťa? Nechali by ste ho žiť s jeho otcom ktorý sa o neho nebude nijako starať? Maximálne mu objedná donášku jedla.Alebo by ste ešte tie 3 vydržali pokým bude dospelý? Môj partner je sebec,nikdy mi nepomáhal s deťmi ani s domácnosťou.Má vybudovanú svoju firmu,darí sa mu a domov sa chodí iba vyspať.Deťom sa venuje len v nedele,berie si ich na výlety,ja ostávam doma,nechce aby som s nimi chodila.
Ak odíndem neviem ako to zvládnem zaplatiť si prenájom bytu,stravu a ostatné výdavky.Skončim s dcerkou v 1 izbovom byte aby mi zostalo na stravu ale strava je drahá a z výplaty to neutiahnem,to aby som si našla ešte jednu prácu.Ale v mojom veku ja už nevládzem toĺko robiť a chcem byť aj s dcérkou,čo by to bol za život ani by som ju poriadne nevidela. Bojím sa aby aj dcérka neodišla žiť radšej ku ocovi lebo u neho by jej bolo finačne dobre a pri mne ju čaká chudoba a obmedzovanie.Má 10 rokov ale príde puberta a bude chcieť viac vecí.
Čo by ste mi poradili? Mám žiť ďalej takto ako žijem alebo odísť? Rodičov nemám,mám sestru.Všetko dražie,byty,strava,všetko,obávam sa že z obyčajného platu nevyžijem.A raz keď budem na dochôdku tak to už vôbec neviem ako zaplatím prenájom bytu.Zničila som si celý život a som neskutočne smutná.
Ďakujem za každú radu.

miadi
29. mar 2022

@andreatytler ona to mala o to tazsie ze bola z velmi krestanskej rodiny prva rozvedena hriesnica” . Tam bol nazor ze jedna zena mà vydrzat do smrti vsetko v manzelstve. A najviac sa bala reakcie svojej mami, ale ta nakoniec bola len rada ze sa uz netrapi, Ja som jej od 14 cca vravela nech sa rozvedie.. otec bol ok do mojich 10r potom sa zmenil. Dal na chlast. Bol zly hovoril nam hnusne veci denne. Vyzral vsetko jedlo .. nic nekupil prestal robit a len sa prizivoval. Rehotal sa nam ponižoval. Och ako som ho milovala ked som bola mala. Moja prva laska bol tatino. Mamina nemala tak cas sa nam venovat nebola taka hrava ako je teraz ked je babka. Bola general . Tatino ma kupal chodil somnou k dr bola som jeho milacik.. az kym tu vsetky lasku co mal nevymenil za chlast a zmenil sa, ostal len zakerny paranoidny egoista. Ano je silna zena Lebo musela byt koli nam. Autorka tvoje deti trpia! Hoci tvoj partner na nich nie je zly oni vidia ze trpis a minimalne tvoja dcera trpi stebou! Byt tersz zbabela a vyckavat ostavat snim je sebecke. Uz si davno mala byt prec !

acrobaleno
29. mar 2022

Strasne veci co tu citam. Neviem preco si zeny a deti musia prejst takymito srackami. A skoda, ze autorka si neuvedomuje ze toto jej hranie sa na martyrku ublizuje aj jej dcere. Aky vzor jej dava? Proste cele zle.

karolinakr
29. mar 2022

Mne sa zda, ze nam autorka niečo taji akoby furt.Neviem, ci je muz velke zviera ale akoby v hadankach hovorila, furt strach, ze ju bude svokra ohovarat.. Bol clanok v NČ tiez sa mlada pekna baba typ vyzorovo ako miadi nechala roky bit od muza, nejakeho policajta, ze sa "hanbila" o tom hovorit, potom tam modriny ukazovala, a trvalo jwj 12 rokov, kym sa prestala hanbit a ohlasila to..

lala123
29. mar 2022

Ja si myslím, ue autorka neodíde kým sa nestane niečo zasadne (bitka alebo prvá nadávka od dcéry alebo niečo podobne) . A možno ani vtedy nie. Ona chce veľmi iný zivot ale nemá ešte odvahu to zmeniť ....toľko rokov ponižovania poznačí psychiku a hlavne schopnosť konať vlastne rozhodnutia ( preto aj stále rieši to čo povie rodina a pod...) ona je závislá od názorov a hodnotenia ľudí nakoľko muž ju vkuse hodnotí- žiaľ len ponižovanim a nadávkami. Už som to tu písala buď vyhľadá odbornú psychologickú podporu , ktorá ju nauci pozerať na seba inými očami a hlavne zmení myslenie alebo sa nezmení nikdy nič. Aj ten psychológ ak by sa rozhodla to riešiť tak to nebude trvat mesiac ani dva. Je to dlha cesta. Ale zaklad je chcieť a niečo urobiť. Ona veľmi chce tak uz len niečo urobiť.....a opakujem kľudne mi autorka nápis odkiaľ si aj do správy . Ak si PO a okolie pomôžem ti

inuzv
29. mar 2022

@miadi ❤️❤️ste si prežili... až mi smutno prišlo, keď som si predstavila to malé dieťa ako bezhranične miluje svojho otca... 💔

gretuska77
29. mar 2022

pripájam sa k @lala123, pomôžeme, ZA, KNM, autorka kľudne pošli správu 🍀

katkazuz
29. mar 2022

@gretuska77
Ozvala sa vam autorka, tym čo jej ponúkate pomoc?
Mam strašný strach o ňu, je to hrozne, čo prežíva.

lucia198811
29. mar 2022

@lala123 tiez si myslim,moja svokra tak zije 40 rokov,ale nahovara si ze mu prisahala a ze ho lubi....zial do manzelstva si to preniesli aj jej deti ...

karolinakr
29. mar 2022

@katkazuz ja som jej ponukla ako prva, samozrejme, ze sa neozvala, viac ju prosit nebudem..ani lutovat samozrejme, to uz je len na nej ako sa zariadi

janage
29. mar 2022

Poznám taký prípad zblízka. Neskončilo to dobre. Ja som už občas mala pocit, že tá rola trpiteľky tej osobe vlastne vyhovuje.
Drahá autorka, odbornú pomoc nie potom, ale hneď. Lebo ako baby písali ty absolútne nemáš reálny pohľad na situáciu, v ktorej si.
Prečo si myslíš, že muž sa zmení do piatku? Čo mu drbne tehla na hlavu, ho osvieti, prejde morálnou zmenou a zrazu sa k tebe bude chovať inak?
On, ktorý ťa má za menej ako s prepáčením kus exkrementu na ceste? Ti presne poviem ako to skončí. On sa vyvrieska, možno ťa aj vytrieska. Oznámi ti, že dcéru v žiadnom prípade neodvedieš, a ešte ho prosiť budeš, aby si zostala. SPAMÄTAJ SA!!!
Tebe príde normálne, že navaríš rodine a ty s nimi neješ? Že Ťa vyčlenili zo spoločného života rodinného!?
Že syn je voči tebe vulgárny za výraznej podpory otca?
Však on Ťa má za slúžku a fackovacieho panáka v jednom, nič viac. Jasné, že bol rozčúlený, však si si dovolila urobiť nejaké rozhodnutie bez JEHO dovolenia.
Ak to myslíš vážne, žiaden odchod už pred ním nespomínaj, rob ako vždy, vybav veci ako baby písali a odchod aj s dcérou 1.4.
Ak ostaneš za 5 rokov stratíš aj dcéru, bude sa chovať ako syn alebo ako si nájde obdobného frajera. V každom prípade nenávratne ju to poznačí.

liliana8
29. mar 2022

Ak sa autorka boji napisat odkial je,aby ju nahodou niekto nespoznal,mozeme to skusit inak.Kazdy kto by vedel a je ochotny pomoct,moze napisat koment a dat tam mesto/okres, v ramci ktoreho by vedel konkretne pomoct a autorka sa do sukromnej spravy moze danemu cloveku ozvat.Tak ako to uz urobili 2 baby vyssie.

Dali sme ti vela rad,myslim,ze zmenu chces,ale sa jej velmi bojis a sabotujes ju.Uz ani nevies,kde zacat.Takze krok za krokom.1.krok-zajdi na Urad prace,soc.veci a rodiny-poskytuju bezplatne pravne poradenstvo a nasmeruju ta dalej.Maj pred ocami svoju dceru,kvoli nej to robis,aby mala sancu na lepsi zivot a z toho cerpaj silu🍀

kluska
29. mar 2022

najlepsie by bolo keby jeden clovek osobne bol s nou a tak ju dokopal k zmene, lebo mam silny pocit, ze ona sama to neda, chcela by, ale je to na nu prilis tazke...

katkazuz
29. mar 2022

@janage
Super zhrnutie 👍
Mne zostalo naozaj fyzicky zle, lebo mam pocit, že sa to zle skončí potom, čo mu to povedala.
Drahá autorka, sama to nedáš!
Prosím Ťa, ozvi sa niekomu kto ti ponúkal pomoc!!!
Ja som bohužiaľ nie na Slovensku, inak by som sa tiež ozvala.

gretuska77
29. mar 2022

@katkazuz nie, neozvala :/

bluka2
29. mar 2022

Dcéra už je nenávratne poznačená, lebo čím skôr sa to dialo, čo zažívala, tým viac je to v podvedomí a tým menej to bude svoje správanie s tým spojené v dospelosti ovplyvniť. Avšak, to vôbec neznamená, že je to už jedno. Nie je a preto tu píšeme. Všetci dúfajú, že to dievča zažije krajšie ďalšie desaťročie svojho života...aj tebe autorka by sme to veľmi dopriali!
Tak nám napíš, že už si preč. Máš 7000€ + nejaké menšie úspory. S jedným dieťaťom, to je veľmi fajn na začiatok, podľa mňa to nie je na žiaden krizak ako tu spomínali.
Toľko úžasnej ženskej sily sa spojilo v tejto diskusii, že radosť v tejto smutnej téme. Máš teraz takú dôležitú vec v rukách, urob to pre ďalšiu budúcu ženu, tvoju dcéru, pre ktorú chces lepší život, aký si zatiaľ mala

miadi
29. mar 2022

Raz tu bol pripad kde mladu naminu muz ekonomicky tyral. Ani sama si nebola uz ista ci je ona. “ zla “ ze citi krivdu ci jej muz sa chova “ zle”. Ked videla ze vsetci do jedneho v jej opise situacie videli ze je obet prestala sa bat. Bala sa ze rodicia ju skor poslu spet k muzovi ak sa im postazuje. Po zisteni ze mà ziadat o pomoc kde sa da .. premohla strach a handu. A zo dna na den zmenila svoj život. Vdaka ludom z MK. Jedna z mala svoj problem hnet zacala riesit. Rodicia ju podrzali a dohodli sa ze jej kupia byt na uver ktory im casom splati( bola na materskej) chapes to? Ze ona sa im bala nieco povedat o tom ako zle sa jej žije. Hladaj pomoc a dostanes ju. Je vela vela dobrych ludi hoci aj cudzich. Keby si chcela aj tu sa najde Niekto kto byva blizko a dosiel by ti pomoct prestahovat .. ale ty to zvladnes aj sama . Fyzicky len psychicky sa Musis pozviechat.Ked pojdes pozriet byt treba sa hnet rozhodnut ze ho beries nie ze ozvem sa koncom mesiaca.. Znicila si si zivot lebo taku pasivnu osobku tvoj partner uz nenajde .. ty sa musis prebrat z tej pasivnosti a aktivne bojovat za svoje pravo na stastny zivot . Jediny kto ti stoji v ceste si ty. Tvoj ex ta neudrzi je dost mozne ze je k tebe cele roky hnusny lebo chce aby si odisla. Prenho by to bolo jednoduchsie ako ta vykopnuf. Ked odides bude to lepsie pre vsetkych. Aj tvoj syn ked snim ostane Mozno sa zmeni jeho chovanie k tebe.. Mozno si uvedomi o co prisiel. Minimalne ho uz nikto nebude motivovat byt k tebe hruby uz neuvidi ten vzor a ty mu tiez nedovolis chovanie ako teraz . Aj ty budes ina silnejsia. On tiez potrebuje vidiet ze zena nie je handra a ked sa k nej ako k takej chovas mozes ju velmi lahko stratit.

acrobaleno
29. mar 2022

Navyše mám pocit, že aj jej dcéra tak trochu zneužívala situáciu. Či už vedome alebo nie.

januarova
29. mar 2022

Autorka, z akej rodiny pochádzaš? Ako vzťah mali rodičia? Ty si mala aké detstvo?
Je to strašné čítať, nie to žiť. Držím ti palce, aby si našla v sebe silu odísť. Nenič život aspoň dcérke! Odid kvôli nej! Chces aby tak raz žila ona? Lebo ma v tebe taký vzor???

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
macko_usko222
29. mar 2022

Taky človek bude rešpektovať "dohodu" o ktorej rozhodne súd ak vôbec.. Prečo mu stále veríš? Inak s jeho prístupom, rozmyslala si co bude ked deti odrastu? Alebo ked si mu už predložila plán.. chcem ta len upozorniť, aby Ta uz nepredbehol on.. Vies co moze urobiť ked ten byt je jeho? môže nechat na ulici kedykolvek bude chcieť.

brembo
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
acrobaleno
29. mar 2022

A stale to iste dookola. 🤷🏻‍♀️

letfenixa
29. mar 2022

@autorka psychiatrovi treba pravdu povedať, len už niečo sprav. Keď aj nie od 1.4., ale sprav.

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
karolinakr
29. mar 2022

To si robiš prdel? A tym vynazanim čo akože dokazeš? Toto je syndrom všetkych tyranych submisivnych žien- povedat problem, vypocut si riešenia, všetko odmietnuť, diskusiu zmazat, nechat sa bit dalšich 20 rokov a potom ...... Akoze prepač, ked si slaba, vzdy sa da ponuknut nahradne riešenie ale nechat si radit na 20 stranach a potom sa vratit k mužovi a zmazat diskusiu - to akože čo si tym chcela povedat? Vecny stažovatel, čo sa zasekol a nespravil pre zmenu absolutne nič.Pozdravujem tvoju sestru, tvojho muža a zbohom

nedockavasom
29. mar 2022

Prosim, zavolajte hned teraz na PON..Pomoc Obetiam Nasilia.. aj ked len vyrozpravat sa.. poradia vam, co a ako... a je to bezplatne 🙂 niekedy, ked si vas vypocuje cudzia nezainteresovana osoba, clovek zisti, ze sa mu da pomoct a nemusi sa hanbit..hanbit sa ma agresor, nie vy 🙂
Pomozte sebe aj dcerke.

daniela1911
29. mar 2022

Tiež, už môj posledný príspevok.
Čím viac som presvedčená, že uteč sama, do krízového centra, povedz tam celu pravdu. Pomôžu ti s lekármi, s UPSVaR, a pod. Nikoho nebude zaujímať či si dala ďalšiu výpoveď… Musíš sa dať aspoň trochu dokopy. Inak nevyriešiš nič.
Momentálne, nie si schopná odísť do žiadneho podnájmu (ktorý už moze byt dávno obsadený) s dcérou. Stále sa bojíš, že ti ju ukradne.. veď ukradnúť ti ju môže aj ktorúkoľvek nedeľu, keď ti ju nevráti (ak by ste sa aj dohodli - čo je sci-fi). Máš Štokholmský syndróm. A čím viac budeš mimo, a stále čakať, tym skor, tvoj muž ovplyvní dcéru.
Čo tie deti čaká za život v dospelosti ? Aký vzor majú z detstva ?