icon

Zničila som si život

1. mar 2022

V 50tke musím začať od nuly.Nemám ani svoj byt a toto ma najviac trápi.
Vždy som pracovala za nízku mzdu,mám len učilište takže som pracovala len vo fabrike alebo ako predavačka.Momentálne pracujem ako upratovačka uz druhý mesiac ale nevládzem.Nevládzem upratovať 8 hodín,je to pre mňa vyčerpavájúca práca.2 mesiace ma už bolí neskutočne celé telo.Každý deň prídem narobená a zničená a čaká ma doma bordel.Cez víkendy zase len upratujem byt,periem,varim,pečiem,žehlím,nemám žiaden oddych.Moje deti nechcú s ničím pomáhať,stále majú mobil v ruke.Teraz som chorá,druhý deň mám teploty ale postarať sa o deti a domácnosť musím.A aj keď som chorá deti nepomáhajú.
Po odrátaní napoly účtov,cestovného,obedy v práci,deťom do školy obedy,krúžky,oblečenie mi z výplaty ostáva zopár eur.Niečo mám našetrené ale je to smiešna suma.Neviem ako sa pohnúť ďalej.Ubíja ma takýto život.Chcela by som odísť a mať pokoj.Psychický pokoj.Partner so mnou jedná ako s handrou a to už veĺa rokov.Som zavretá v maličkej izbe už veĺa rokov a ani nevychádzam.Nemožem nič povedať,ak začnem nedokončim ani 1 vetu a už ma vyhadzuje,kričí po mne,fyzicky ma napáda a vulgárne mi nadáva.Vulgárne mi nadáva už veĺa rokov a už mi začína nadávať aj 15 ročný syn keď chcem aby sa učil alebo aby si poupratoval izbu alebo keď mu poviem aby vypol mobil.Tie nadávky su strašné,same piča,jebnutá,debil,včera mi povedal krava jedna prijebaná. Pred pár mesiacmi som deťom povedala že si prenajmem byt a odíndem preč.Syn povedal že on v žiadnom prípade nikam nejde a dcérka povedala že ona so mnou odínde.Syn je v puberte a keďže jeho otec chodí každý deň domov neskoro večer tak by mal byt pre seba,mohol by si robiť čo chce a mohol by hrať hry na mobile koĺko len chce.Odišli by ste od dieťaťa? Nechali by ste ho žiť s jeho otcom ktorý sa o neho nebude nijako starať? Maximálne mu objedná donášku jedla.Alebo by ste ešte tie 3 vydržali pokým bude dospelý? Môj partner je sebec,nikdy mi nepomáhal s deťmi ani s domácnosťou.Má vybudovanú svoju firmu,darí sa mu a domov sa chodí iba vyspať.Deťom sa venuje len v nedele,berie si ich na výlety,ja ostávam doma,nechce aby som s nimi chodila.
Ak odíndem neviem ako to zvládnem zaplatiť si prenájom bytu,stravu a ostatné výdavky.Skončim s dcerkou v 1 izbovom byte aby mi zostalo na stravu ale strava je drahá a z výplaty to neutiahnem,to aby som si našla ešte jednu prácu.Ale v mojom veku ja už nevládzem toĺko robiť a chcem byť aj s dcérkou,čo by to bol za život ani by som ju poriadne nevidela. Bojím sa aby aj dcérka neodišla žiť radšej ku ocovi lebo u neho by jej bolo finačne dobre a pri mne ju čaká chudoba a obmedzovanie.Má 10 rokov ale príde puberta a bude chcieť viac vecí.
Čo by ste mi poradili? Mám žiť ďalej takto ako žijem alebo odísť? Rodičov nemám,mám sestru.Všetko dražie,byty,strava,všetko,obávam sa že z obyčajného platu nevyžijem.A raz keď budem na dochôdku tak to už vôbec neviem ako zaplatím prenájom bytu.Zničila som si celý život a som neskutočne smutná.
Ďakujem za každú radu.

autor
Autor odpoveď zmazal
veselo_neveselo
1. mar 2022

Asi nastal cas si zo seba spravit prioritu. Cez vikend oddychujes, ked si unavena. Nakupit? Nemas peniaze, si unavena, chora - nech ide manzel. Pripadne syn. Decka uz nie su male, povysavat, riady, oprat zvladnu same. Neoperu? Budu v spinavych spodaroch. Detto manzel. Nezehlis. Povacsine je to aj tak zbytocne, takze zehlicku zaloz a uz ju nevytahuj. Nepecies, si chora, si unavena, alebo sa ti proste nechce, tak nepecies.
Toto po dobrom nevybojujes, uz raz musis davat tak, ako dostavas. Pozor, nehovorim byt vulgarna ci nadavat deckam. Ale hranice musis mat svoje ty, a stat za nimi. Samozrejme budu trojcit vsetci, ale nemas co stratit. S prepacenim, nadavaju ti uz aj tak, takze ako horsie ti este mozu povedat?
A to je len prvy krok. Podla mna si najprv musis oddychnut, aby si si precistila hlavu. A potom planovat dalsie kroky, aku tu pisali ostatni. Ci uz rozvod, rekvalifikacia, tyzdnovky alebo cosi ine - ale na vsetko toto treba mat kapacity, a tie si mozes vytvorit len sama.
Ps: 50 nie je ziadny vek, mas este krasne roky pred sebou, len sa musis starat pre zmenu o seba a nie len o ostatnych.

jaskolka
1. mar 2022

Pozri, budem úprimná. Ty sa bojíš, čo bude s deťmi, keď pôjdeš na turnusy a ako si syn možno pokazí život.Nejdem ti písať, že je to aj tvoja vina,že skôr to bolo treba riešiť, celé tie roky si nechala ich takto sebecký sa chovať, a slúžila im, ale s tým už nič neurobíš.
Ale bud si istá, že ten syn má úplne na háku, čo s tebou bude. Neváži si ta, tak ako si ta neváži ani jeho otec. Bude plnoletý, bude si ešte viac robiť, vo chce, a ty sa budeš mučiť a umarat v takomto prostredí naďalej.
A čo z toho? Dcéra možno ešte nie je "taky stratený prípad"ale keď takto pôjde to naďalej, aj ona k tebe stratí akúkoľvek úctu, ak ešte dáku má
Takú bandu nevdacnikov by som neľutovala. Otec sa nepostara? A co, umru od hladu, či v špine? Nemyslím si, takí ľudia sa majú veľmi radi.

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
dievcacitajucelist
1. mar 2022

Chápem sú to tvoje deti, ľúbiš ich, ale tvoj syn ťa ma v rici! Veď už prestaň robiť partnerovi a deckam slúžku a vzchop sa!

danusa63
1. mar 2022

@autorka Koľko krát ťa udrel, že sa ho tak strašne bojíš? Lebo toto sa ani čítať nedá, že berie deti von a ty ostávaš doma v malej izbičke 😓

zuzanka.zuzu
1. mar 2022

neboj sa, deckám sa nič nestane - teda nič, čo by sa už teraz nedialo... už TERAZ je to zlé, tvojím okamžitým odchodom ešte vieš situáciu o rok-dva zachrániť. a nechcela som to napísať - za súčasnú situáciu môžeš sama, prepáč, ale nechala si to zájsť strašne ďaleko a keď budeš takto pokračovať, dopadnete zle všetci. všetci! odíď.

simca06022011
1. mar 2022

Ani som to cele nedocitala, čo ti povie syn? Taka by mu letela ze hlavu by si pred domom hľadal. Bohužiaľ ty si roky a slapala po svojej dôstojnosti. Ano bude to ťažké. Chod. Ano. Nechaj tam kludne aj syna. Nevadi. S nim v 15r nepohne nic, iba skúsenosť. A radsej skus supermarkety ako upratovanie, v tvojom veku.. Naučiť sa s pokladňou a tak. Alebo. 8h sichty maju kolkokrat aj mladé zeny problém zvládnuť.
A neboj sa, nie si jediná co takto začína v 50tke. Poznám aj usporiadanejsie rodiny, kde sa rozviedli s pubertiakmi doma a zena odišla a všetci boli ked sa to utriaslo v poriadku

zuzubb007
1. mar 2022

Po prve nepochopim preco si roky s takym chlapom? Po dalsie to ze deti nepomahaju a su cely den na mobile je len chyba rodicov, ked rodic vedie dieta k cinnostiam bude napomocne, to akoze tak nadaval syn? Fuha dufam, ze si mu strelila v momente, inac ta berie este aj syn ako chuderu a tak da aj sprava, ja by som sa nenechala ponizovat ziadnym muzom, vzdy sa da vzchopit sa tak hor sa do toho, da sa vyzit aj z mala

h2o2
1. mar 2022

A to nemáš ani žiadnu kamarátku? A sestra o to vie? Podľa mňa máš aj dosť ťažkú depku keď nevladzeš pracovať. Vyhladaj odbornú pomoc a daj si život do poriadku lebo fakt pochybujem že to sama zvládneš zmeniť.

kluska
1. mar 2022

v tvojom pripade pomoze uz len odist, ale nie do garzonky, ale najst si pracu mimo a nechat vsetko na muzovi a detoch. Tak jedine pochopia, ze co si ty robila pre nich a budu musiet zdvihnut zadky a tvoj muz sa bude musiet stat zodpovedny. Nie su to male deti a maju otca tiez. Povedz, ze chces lepsie zarobit pre buducnost vasu a chces sa posunut aj sama dalej. Sami si nakupia, lebo nebudu mat co jest, sami po sebe kusa upracu ked nebudu moct nieco najst, sami umyju riadi, vyperu ked budu musiet a sami si aj navaria, lebo neda sa vecne chodit po restikach a fast foodoch. To, ze zostanes s nimi, sa nic nezmeni.

kluska
1. mar 2022

aspon na nejaky cas tak skusit co to prinesie do vasho zivota

kluska
1. mar 2022

a este jedna vec a co tak ist v nedelu von? na nakupy, posediet? preco si zatvorena v jednej izbe? ked nemas s kym, tak sama si rpavit peknu polovicu dna. Kusa si uzit, kupit si nieco co ta zorbi stastnou, poflirtovat s niekym ked sa da, ist do kina. Zena maj sa rada a budu ta mat radi aj ini!

kluska
1. mar 2022

to, ze beries ohlad na deti, je normalne pre matku, ale fakt chces aby sa tvoj syn takto spraval k zenam, k svojej buducej priatelke, zene? Chces aby tvoja dcera videla, ze je ok ked sa muzi takto spravaju k zenam, bez ucty? Ze je ok ked muzi vobec nepomahaju zenam a zeny sa idu zodrat? porozmyslaj.

tenerifka
1. mar 2022

@kluska to kusa je co?

kluska
1. mar 2022

@tenerifka trochu :D

eeffka
1. mar 2022

@tenerifka kusa je zo skupiny odhadovych castic 🙂 kusa, dakus, das

tenerifka
1. mar 2022

To je v nejakom nareci?

eeffka
1. mar 2022

@tenerifka vychod, kosice ja napr
kusa nevyslo (trochu to nevyslo), dakus vedla ( kusok vedla) , das tri ( asi 3)

tenerifka
1. mar 2022

👍

sidon
1. mar 2022

odkial si? ked sa nájdu v momentálnej situacii volne domy a byty pre ludi z Ukrajiny, mozno by sa našlo bývanie za skromnejši poplatok aj pre teba. Niekedy sa nájdu ľudia, co su ochotní pomoct

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
zmrzlinka2021
1. mar 2022

@autorka

Prepac, ale ty mas jeden velmi velky problem v zivote a nie je to tvoj muz.
Si to ty sama a tvoje presvedcenie, ze musis druhym sluzit, vzdy vyhoviet a drzat hubu a krok a vyhovorky "nemam to srdce...".
A mas to srdce dovolit druhym, aby ti ublizovali a notoricky nicili zivot?
A je to uplne jedno, ci je to tvoj priatel alebo syn... si ty nieco menej? Nezasluzis si minimalne uctu k svojej osobe?

Pises, ze priatel je bohaty podnikatel - mas narok na slusne vyzivne, v pohode na dceru aj 400 EUR. Odid, zozen si 1izbak, skus chodit na opatrovatelske turnusy, ak je to mozne (nespominas vek dcery) a normalne sa vydrb na ludi (ano aj na syna), ktorym nestojis za nic...

Mas 50, vela presratych a nestastnych rokov, ale caka ta mozno este 30-35 rokov zivota - nedovol, aby ti ich chrapuni nicili

autor
Autor odpoveď zmazal
simca06022011
1. mar 2022

tvoje deti sa takto k tebe spravaju, lebo sama nemas uctu voci sebe. Postav sa na vlastne nohy a postavia sa aj ony za teba, skor ci neskor sa im oci otvoria, co ta "krava pre nich robila", kym otec bol kto vie kde. AKo keby si mala 20-30 nepoviem, nemas skusenosti nevies.. ale ty si uz zena, 50tnicka, zivot ta uz davno mal co to naucit a nie byt poddajna putka doma, zavreta v izbietke a cakat kym si ta chlap vsimne. Nezelal by si ze idem s nim na vylet? to by mi raz povedal... nechapem ako k tomuto doslo. AKo od obedoveho stola ta vyhodi, alebo preco spolu nejedavate, nezijete? Ja tusim: ty si sa menovala u vas doma za sluzku, kucharku, upratovacku a dlazkovu handru a pred nim sa klanias ako pred panom uspesnym podnikatelom. Moj je tiez, lebo som mu pomaahla, lebo o dieta sa starat nemusel, mohol robit, choroby, domacnost som dala ja... keby vystrkoval takto rozky ako tvoj, nebodaj na mna ruku zdvihol, tak by som mu nechala mozno slipy v skrini. DOma by si nelahol, ani ponozka by nenansla cestu do pracky, nenajedol by sa lebo by nebolo coho a z penazi by som si pekne krasne odkladala kolko sa da. A to si mimochodom mala robit uz davno. Keby mi dcera povie to co tebe syn, tak chlapec si zuby zbiera, mobil by dostal vies kedy... nikdy. A ked chces cakat 3 dalsie roky, tak potom to bude lepsie? budes este viac na nervy z takehoto spravania deti, lebo lepsie to nebude. Nerozumiem aku kompletnu rodinu detom si chcela dat... za tie roky... ved ju nemaju kompletnu... to ze byvate na jednej adrese neznamena nic.

Mozes skusit najst nejaku/nejake spolubyvajuce... teraz vela ludi je na tom zle, niektori maju byty, platia hypoteky.. mozno izbu volnu najdu...

simca06022011
1. mar 2022

kedze nemate rovnaku zivotnu uroven a ty nevies dcere poskytnut to co on synovi, prec by ti vyzivne neplatil?? Nechaj toto na sud... otazne je aj to, kolko to nakoniec ten syn s otcom vydrzi... to nie je len o PC,telefone a peniazoch.

autor
Autor odpoveď zmazal
evamarek77
Odpoveď bola odstránená