Zničila som si život
V 50tke musím začať od nuly.Nemám ani svoj byt a toto ma najviac trápi.
Vždy som pracovala za nízku mzdu,mám len učilište takže som pracovala len vo fabrike alebo ako predavačka.Momentálne pracujem ako upratovačka uz druhý mesiac ale nevládzem.Nevládzem upratovať 8 hodín,je to pre mňa vyčerpavájúca práca.2 mesiace ma už bolí neskutočne celé telo.Každý deň prídem narobená a zničená a čaká ma doma bordel.Cez víkendy zase len upratujem byt,periem,varim,pečiem,žehlím,nemám žiaden oddych.Moje deti nechcú s ničím pomáhať,stále majú mobil v ruke.Teraz som chorá,druhý deň mám teploty ale postarať sa o deti a domácnosť musím.A aj keď som chorá deti nepomáhajú.
Po odrátaní napoly účtov,cestovného,obedy v práci,deťom do školy obedy,krúžky,oblečenie mi z výplaty ostáva zopár eur.Niečo mám našetrené ale je to smiešna suma.Neviem ako sa pohnúť ďalej.Ubíja ma takýto život.Chcela by som odísť a mať pokoj.Psychický pokoj.Partner so mnou jedná ako s handrou a to už veĺa rokov.Som zavretá v maličkej izbe už veĺa rokov a ani nevychádzam.Nemožem nič povedať,ak začnem nedokončim ani 1 vetu a už ma vyhadzuje,kričí po mne,fyzicky ma napáda a vulgárne mi nadáva.Vulgárne mi nadáva už veĺa rokov a už mi začína nadávať aj 15 ročný syn keď chcem aby sa učil alebo aby si poupratoval izbu alebo keď mu poviem aby vypol mobil.Tie nadávky su strašné,same piča,jebnutá,debil,včera mi povedal krava jedna prijebaná. Pred pár mesiacmi som deťom povedala že si prenajmem byt a odíndem preč.Syn povedal že on v žiadnom prípade nikam nejde a dcérka povedala že ona so mnou odínde.Syn je v puberte a keďže jeho otec chodí každý deň domov neskoro večer tak by mal byt pre seba,mohol by si robiť čo chce a mohol by hrať hry na mobile koĺko len chce.Odišli by ste od dieťaťa? Nechali by ste ho žiť s jeho otcom ktorý sa o neho nebude nijako starať? Maximálne mu objedná donášku jedla.Alebo by ste ešte tie 3 vydržali pokým bude dospelý? Môj partner je sebec,nikdy mi nepomáhal s deťmi ani s domácnosťou.Má vybudovanú svoju firmu,darí sa mu a domov sa chodí iba vyspať.Deťom sa venuje len v nedele,berie si ich na výlety,ja ostávam doma,nechce aby som s nimi chodila.
Ak odíndem neviem ako to zvládnem zaplatiť si prenájom bytu,stravu a ostatné výdavky.Skončim s dcerkou v 1 izbovom byte aby mi zostalo na stravu ale strava je drahá a z výplaty to neutiahnem,to aby som si našla ešte jednu prácu.Ale v mojom veku ja už nevládzem toĺko robiť a chcem byť aj s dcérkou,čo by to bol za život ani by som ju poriadne nevidela. Bojím sa aby aj dcérka neodišla žiť radšej ku ocovi lebo u neho by jej bolo finačne dobre a pri mne ju čaká chudoba a obmedzovanie.Má 10 rokov ale príde puberta a bude chcieť viac vecí.
Čo by ste mi poradili? Mám žiť ďalej takto ako žijem alebo odísť? Rodičov nemám,mám sestru.Všetko dražie,byty,strava,všetko,obávam sa že z obyčajného platu nevyžijem.A raz keď budem na dochôdku tak to už vôbec neviem ako zaplatím prenájom bytu.Zničila som si celý život a som neskutočne smutná.
Ďakujem za každú radu.
Ale preco sa bojis odist, ked ta takto niči? Bud rada a zavolaj svagra a policajtov.To sa nikto vo vesmire nenajde, ci ti pomože?
A sestra vie ako žiješ?
dúfam, že ti na úrade poradia a budú ústretoví. držím palce 🤞🤞
To sa nedá ani citat toto, ako sa chova ku tebe. Prosím ta popros dr. či ti nevie poradiť psychiatrickú niejaku, že potrebuješ pomoc . A už konecne prestaň byt taka submisivna prosím. To, že od lekárky niečo potrebuješ je normálne nijak ju tým neobtazujes pokial nie si chronicky jypochomder a nechodíš ku nej každý deň. Je to jej praca . Pozeraj už konecne na seba. Veľmi , ti drzim palce a ak v sebe nájdeš odvahu nápis odkiaľ si nech ti vieme pomôcť. Viaceré sme ti tu ponúkli pomoc. Veď nemusíš presne mesto ale aspoň kraj. Veľmi ti drzim palce. A ešte niečo . To, že si ty prestala s ním byt v jednej izbe a jest za jedným stolom nie je tvoje rozhodnutie....nemysli si, že si sa rozhodla ty. On ti svojich chovanim jednoducho nedal na vyber. Prečo si neuvažovala o odchode pred 8 rokmi keď dcera mala 2 a ty už si mohla ísť do prace? Prečo si sa preboha nechala tak dlho ponižovať ? Prosím ta rozhýb sa . ? Drzim ti veľmi palce
Posielam Ti vela sil. Lekarku zdrzovat urcite nebudes, vsak si pacient a ona je lekar. Psychiater bude nateraz pre Teba asi naj. Prosim, stale mysli na to, ze si rovnaky hodnotny a vzacny clovek ako ti ostatni okolo Teba, nie si o nic menej. Lebo mam pocit, ze to mas v sebe tak nejak zafixovane. Drz sa a konaj. Neospravedlnuj sa kazdemu, pozadujes prirodzene veci, u dr aj na uradoch vysvetli situaciu, bez prikras ako nam tu a poziadaj o radu.
@lala123 su znami ludia nebodaj? preto tahanba?
@karolinakr nemyslím si. Skôr ona je už taka neistá sama sebou , že sa boji aj vlastného tieňa , nie to toho, že ak by to zistila rodina jeho čo by bolo. Veď chcela pred odchodom upratovať lebo čo by svokra povedala. Ja keby som tak nedajbože musela odísť a deti by som mala pri sebe, že len on by ostal tak plostice mu tam podstrčím nie aby som upratovala....
@lala123 🤣
Podla mna mas jediny problem a ten, ze zufalo veris, ze sa po dobrom dohodnete, ze ked spravis to ci ono, ze muz ta zrazu uzna a bude s tebou konat rovnocene. Nebude. Nikdy nebude. Mozes sa aj na hlavu postavit. Aj modre z neba mu mozes doniest. Nikdy nebude. Az ked sa s tym konecne zmieris a sama sebe odpustis budes volna. Ja mam otca, ktory nie je schopny lasky. Miloval mojho brata (brat zomrel), vzdy ho uprednostnoval, viac mal rad. Mne povedal, ze ja mam lasky dost, ze ju od neho nepotrebujem. Raz povedal, ze brata miloval lebo bol cela mama. Co na to povedat? Zabolelo. Zmierila som sa s tym. Aj ty sa musis. Nevytvaraj si v hlave situacie, co ako, keby... Bud prakticka a ries co treba. Ako sa on bude chovat neovplivnis. Ako budes ty zit ano. Kazdy sme zodpovedny za svoj zivot.
Milá autorka práveže citala celucicku celú. Neodpísala si mne ani iným, prečo sa tak tvrdohlavo držíš svojej vízie o slušnom jednani a odchode pri človeku, ktorý ťa má za menej ako nič. Tak keď už toto nie je naivita, tak neviem čo.
Ja chápem, že sa bojíš, trpíš, je Ti ťažko, ale Tvoja viera v to, že muž sa zrazu začne voči Tebe správať slušne je vskutku zarážajúca. A to práve preto, že roky sa tak nesprával. Prečo by sa teraz mal zmeniť? Jeden dôvod by som chcela aspoň aby si dala, z čoho tá tvoja viera pramení.
No tak si v tie nedele mala ísť, on by bol doma, keď sa tak oduva, ty by si bola na výlete s deťmi. Kol dokola tu písať, že sa s ním chceš dohodnúť, to je na čo dobré? Vieš ze je chorý na hlavu, že to s nim nejde. Len hľadáš spôsob ako zostať. Môžeš povedať, že si začala diskusiu, on nepristupil na nič, ty vlastne pre dobro deti ostaneš. Ty budeš vlastne trpieť nakoniec pre dobro svojej dcéry, aby nezazivala stres, že? Chúďa dievča, podľa toho čo sa tu píše žije v strasnom prostredí, toto ju veľmi poznačí. Čas letí, o 10 rokov sem ona bude písať, že žije s hulvatom, mlati ju, nadáva jej, len ono akosi ju to k nemu stále ťahá, inak nevie žiť.... 🙁 Ako bonus sa bude musieť postarať o matku, ktorá bude totálne zodrata, zrobena a chlap ju ako takú, nepotrebnu, vyhodí pod most. Tvoj dementny chlap ma chorú hlavu, tam už nie je šanca, ale ty máš možnosť výberu. S kým a ako si sa rozhodla žiť je tvoja vec, ale dcére ničiť život, to je sila.
Rad a ponuknutej pomoci je tu dosť, uz len spraviť ten krok. Co by iné ženy kedysi dali za azylove domy a pod....
Choď k tej doktorke a povedz jej všetko. Kľudne aj toto:
"Ale pri ňom nemozem povedat ani 1 vetu.Okamzite mám držat pysky.Ak odmietnem opĺuje ma a vyhodi.Pred ďeťmi,co ma vyslovene ponižuje" snáď ti pomôže, lebo s týmto prístupom bohužiaľ potrebuješ niekoho, kto ti otvorí oči. Ak sa to nedarí nám cez internet, možno nejaký reálny človek.
No čo uz, smutná téma. Že slušne sa dohodnúť s človekom, ktory na teba pluje. To som ešte nepočula...
Fakt tragédia, keď deti takto musia vyrastať
https://innubio.com/cz/p/goodnight-30-kapsli.html toto je to co by ti malo pomoct autorka, na spanok, na rychlejsie zaspavanie, na kvalitny spanok. Moj muz ma odskusane neico ine z tej firmy a to mu pomohlo vyrovnat sa lepsie s ukoncenim fajcenia. Fajcil 30 rokov a prve 3-4 tyzdne nemohol normalne spat, budil sa v noci a vraj to malo trvat aj par mesiacov a ked to zacal uzivat, do 2 tyzdnoch to bolo lepsie a prestal sa budit. A tento pripravok je este silnejsi. Napis mi ak budes chciet. vela stastia v zivotemo
inak mozem to objednat ja a ty to budes mat bez postovneho, keby ti nezabralo nic ine, budem rada ked ti budem moct takto pomoct
Autorka, držím palce, len už odíď prosím ta.
Uvidiš, že ked pochodiš sudy, urady doktorku a prvy krat budeš spat vo svojom sa ti uĺavi a budes spat 100x lepšie bez stresu, časom ani tabletky nebudeš potrebovat.Psychologa v každom pripade a vyplač sa, duša sa musi uzdravit Do kostola chodiš? Tam najdeš pokoj... A ďalej postupne krok za krokom...
Autorka - moc moc ti držím palce. Moja mama už je stratený prípad, ja mam z toho panicke ataky, šialene záchvaty úzkosti a niekde vo vnútri som na mamu veľmi nahnevaná. Ze svoje deti dala na druhé miesto len preto, že nenasla tu silu odist, tu odvahu ani kvôli nám. Prosím ta nemáž túto diskusiu, veľmi som zvedavá ako to dopadne. Tie lieky na spanie, nie je to sranda. Mala som kvôli rodičom obdobie kedy som dlho dlho nemohla spávať. Jednu krásnu sobotu som ostala ležať na posteli, telo mi vypovedalo službu. Vzala ma záchranka, chcela som dlho mamu zachrániť. Dedila veľmi vysokú sumu a mala možnosť kúpiť si byť a odísť. Všetky peniaze dala otcovi a zasa ju ďalej urážal a bil. A ona sa nechala. V nemocnici som ležala na neurologii, marodila som nakoniec 6mesiacov. Telo vyčerpalo zásoby. A spánok chýbal. Keď sa prišla opýtať psychologička po rôznych CTckach a podobne, že čo sa stalo, prečo som sa tam ocitla, plakala som hodinu a nešlo to zastaviť. Jedno ti poviem, Nikdy nedopustím aby toto zažívali moje deti. Ako hovorí môj brat, aspoň mame vzor ako nikdy nechceme vychovávať svoje deti. Ako píšem veľmi veľmi ti fandím a moc som na teba hrdá. Už len zato, že si to začala riešiť. Ja som dlho nemohla spávať, tak 2 hodiny. Ale fakt tie následky boli šialene. Mama mi raz povedala, že sa otca boji preto pije. Inak by to s nim nevydržala. Vraj počuje kľúče v zámku a už ju boli žalúdok. Musí piť. A je to peklo. Nedá sa jej pomôcť. Lebo nechce!
Dcéru určite ber so sebou a zverenie do starostlivosti atd. viac nech poradí niekto, kto toto riešil na Slovensku. Tuším ti už baby dali návod. Syn, ked nechce ísť, tak nechce, ak chce, ber ho tiež.
Dobre si to vybavila s tou PN. Len už chod odtiaľ preč.
A teším sa. Aj ten termín u psychológa je krok vpred. Dokedy bude ten byť voľný? Dohodla si sa na tom podnájme?
@0silvia0 cha! Jasne, vraj žijem s nim už 40rokov a už neodídem. Necháva sa urážať, otlkat, nemá čo jesť. Minule mi suseda volala, že odpadla, že 5 dní nejedla. Vraj plesnivy chlieb. A otec si kúpil novy foťák, paličky a chodí do tatier. On kvitne, ona chradne. Ženy moje, netušíte aké je to pre mňa ako dcéru strašne, s týmto žiť.
@0silvia0 žiadny už. Som nežiaduca, lebo sa ho nebojím. Vraj som vydedena a som sviňa a také. Na tom pohrebe minulý týždeň som sa na neho ani raz nepozrela. Najradšej by som na neho skočila a bila ho hlava nehlava. Veľmi sa tým trápim a dokola si musím opakovať, že sa mám rada a že mám 3deti a chcem tu pre ne byt. Aj psychologicka mi povedala, že musím s nimi utnut vzťahy. Inak sa utrapim. Ale stále si vravím, že vlastne ona je už v pasci, a ci vlastne zato môže. Nieco ako keď ma starý človek demenciu. Vo vnútri sa ju stále snažím ospravedlňovať, že je proste slabá. Nie raz som ju vzala k nám, vždy sa tam vrátila. Už sa prestala umývať, variť, je z nej total troska. Najhoršie pre mňa je pocit, že sa pomaly pripravujem na jej smrť. Už 2x unikla, doktor povedal, že tretí krát už z nemocnice neodíde. Je to pre mňa ako dcéru šialene ťažké. Lebo mama sa o nás starala, nie otec, ona nás ľúbila, vychovala. A takto sa nechala umucit za živá. Vždy upratovala, varila, chodila na rodicko, a postupom času sa choval horšie a horšie a ona sa nechala. Aj mňa mlatil, aj brata, a ona sa prizerala, bála sa ho. Minulý týždeň mi brat povedal, že ho nemá vôbec rad, odkedy ho udrel tak, že mu praskol bubienok. Ma 45 a dodnes naňho nepočuje. Takí chlapi sú chorí psychopati a žena musí byť sakra silná ak chce odísť.