Zničila som si život
V 50tke musím začať od nuly.Nemám ani svoj byt a toto ma najviac trápi.
Vždy som pracovala za nízku mzdu,mám len učilište takže som pracovala len vo fabrike alebo ako predavačka.Momentálne pracujem ako upratovačka uz druhý mesiac ale nevládzem.Nevládzem upratovať 8 hodín,je to pre mňa vyčerpavájúca práca.2 mesiace ma už bolí neskutočne celé telo.Každý deň prídem narobená a zničená a čaká ma doma bordel.Cez víkendy zase len upratujem byt,periem,varim,pečiem,žehlím,nemám žiaden oddych.Moje deti nechcú s ničím pomáhať,stále majú mobil v ruke.Teraz som chorá,druhý deň mám teploty ale postarať sa o deti a domácnosť musím.A aj keď som chorá deti nepomáhajú.
Po odrátaní napoly účtov,cestovného,obedy v práci,deťom do školy obedy,krúžky,oblečenie mi z výplaty ostáva zopár eur.Niečo mám našetrené ale je to smiešna suma.Neviem ako sa pohnúť ďalej.Ubíja ma takýto život.Chcela by som odísť a mať pokoj.Psychický pokoj.Partner so mnou jedná ako s handrou a to už veĺa rokov.Som zavretá v maličkej izbe už veĺa rokov a ani nevychádzam.Nemožem nič povedať,ak začnem nedokončim ani 1 vetu a už ma vyhadzuje,kričí po mne,fyzicky ma napáda a vulgárne mi nadáva.Vulgárne mi nadáva už veĺa rokov a už mi začína nadávať aj 15 ročný syn keď chcem aby sa učil alebo aby si poupratoval izbu alebo keď mu poviem aby vypol mobil.Tie nadávky su strašné,same piča,jebnutá,debil,včera mi povedal krava jedna prijebaná. Pred pár mesiacmi som deťom povedala že si prenajmem byt a odíndem preč.Syn povedal že on v žiadnom prípade nikam nejde a dcérka povedala že ona so mnou odínde.Syn je v puberte a keďže jeho otec chodí každý deň domov neskoro večer tak by mal byt pre seba,mohol by si robiť čo chce a mohol by hrať hry na mobile koĺko len chce.Odišli by ste od dieťaťa? Nechali by ste ho žiť s jeho otcom ktorý sa o neho nebude nijako starať? Maximálne mu objedná donášku jedla.Alebo by ste ešte tie 3 vydržali pokým bude dospelý? Môj partner je sebec,nikdy mi nepomáhal s deťmi ani s domácnosťou.Má vybudovanú svoju firmu,darí sa mu a domov sa chodí iba vyspať.Deťom sa venuje len v nedele,berie si ich na výlety,ja ostávam doma,nechce aby som s nimi chodila.
Ak odíndem neviem ako to zvládnem zaplatiť si prenájom bytu,stravu a ostatné výdavky.Skončim s dcerkou v 1 izbovom byte aby mi zostalo na stravu ale strava je drahá a z výplaty to neutiahnem,to aby som si našla ešte jednu prácu.Ale v mojom veku ja už nevládzem toĺko robiť a chcem byť aj s dcérkou,čo by to bol za život ani by som ju poriadne nevidela. Bojím sa aby aj dcérka neodišla žiť radšej ku ocovi lebo u neho by jej bolo finačne dobre a pri mne ju čaká chudoba a obmedzovanie.Má 10 rokov ale príde puberta a bude chcieť viac vecí.
Čo by ste mi poradili? Mám žiť ďalej takto ako žijem alebo odísť? Rodičov nemám,mám sestru.Všetko dražie,byty,strava,všetko,obávam sa že z obyčajného platu nevyžijem.A raz keď budem na dochôdku tak to už vôbec neviem ako zaplatím prenájom bytu.Zničila som si celý život a som neskutočne smutná.
Ďakujem za každú radu.
prosim, zvaz, ze zoberies so sebou aj dcerku, teraz hned ju zober. Mama jej bude chybat, dieta bude cele dni same. A otec moze svoju agresivitu obratit voci nej postupne. Chod na ten urad, zober si hoci aj taxik, ked je to v dalsom meste, ale chod dnes a poinformuj sa o moznostiach. Nenechavaj dieta same napospas
Držím palce a verím že to všetko zvládnete, veľa síl 👍
Dobrý nápad ale vážne skús si ešte dnes zistili aspoň telefonicky na urade prace ako to je s detmi. Ja by som tiež dcéru zobrala. Ale nechcem ti v tomto radiť aby som ti nepoškodila. Každopádne si to zisti alebo dievcata napíšte jej prosím ako to je.
ano, ty ho poznas najlepsie aj jeho mozne reakcie. Len skus aspon o dceru zabojovat, ked aj nie hned tieto dni, ale aspon si zisti moznosti. Dnes sa stahovat nejdes, kluce budu az poobede. Skus ten cas vyuzit a chod na urady, ake su tvoje sance a moznosti ziskat dceru (ci uz do striedavej alebo vylucnej starostlivosti), nech ti poradia kroky. A zavolala by som aj do nejakeho krizoveho centra, oni s tymto maju skusenosti aj po pravnej stranke, nech ti poradia, nesmeruju.
viem, ze u nas sa tejto teme venuje tato organizacia, aj realne pomahaju tyranym zenam s detmi. Skus tam zavolat, prosim. https://centrumslniecko.sk/kontakty/ Plus ten Urad prace socialny veci a rodiny, chod tam dnes, vyuzi ten cas, aby si sa pripravila na to, co pride a vedela, ako to riesit.
Krízová linka – 0905 511 512 Bezpecny zensky dom
https://centrumslniecko.sk/o-nas/bzd/
https://centrumslniecko.sk/potrebujem-pomoct/do...
plus maju aj bezplatnu psychol. poradnu https://centrumslniecko.sk/o-nas/poradna/
aspon tam zavolaj a prosim, povedz im o sebe uplne vsetko, nech ti poradia postup co robit v moznych scenaroch. Priprav sa, teraz utekas, ale "boj" pravdepodobne moze pokracovat. Zavolaj, zisti si. Budes mat za sebou uz posilu cudzich ludi, administrativnu pomoc aj ich dlhodobe skusenosti v tejto oblasti.
Veľmi ti držím palce. Bože, musíš byť riadne vystresovaná po toľkých rokoch. Veríme ti a všetci tu na teba myslíme.
Sestra z bytu ta už vyplatila? Lebo že ti pomáha je super, no ty máš reálne pravo na polovicu rodičovského bytu, čiže pri dnešných cenách by ti štartovacia suma dosť pomohla, lebo platiť ten nájom bude o drzku, to nebude ľahké tiež, sestra roky rokuce býva v rodičovskom byte a spamata sa teraz? Tiež dosť nefér od nej. Dúfam, že ťa dcera aspoň bude chodiť navštevovať, prajem prijemne bývanie v novom byte, ja viem, že tu nemám spomínať sestru, no je to nefér voči tebe, pretože ona už z manželom mohli mat roky rokuce iný byt, tebe bude peniaze treba, na štart , pre dcéru , nezabudaj nato!!! Vo fabrike sa na 8 hodín malo zarobí, viem o tom svoje. Držím palce.
Autorka veľmi sa teším, že pôjdeš do bytíku, úplne ho vidím, ten útulný byt, s kuchynkou. Mam koronu, ležím a tak mam čas písať a čítať. Asi by som inak až toľko času toto všetko napísať nemala. Raz mi kamarátka povedala, má deti v striedavéj starostlivosti, že...... Týždeň som žena a týždeň som matka. Mam viac takých, čo majú týždeň deti oni, a týždeň muž. Vieš čo, poviem ti, že dávno také spokojne neboli. Majú týždeň čas na seba, a potom sa zasa majú čas týždeň venovať sa naplno deťom. Nevycitaj si nič, deti vycítia, že ich ľúbiš a urobíš všetko pre ne, čo budeš môcť. Dcérka určite. Ľúbi ta a bude ta ľúbiť celým svojím srdcom. Mysli aj na seba, ona ta potrebuje, chceš tu pre ňu byt, musíš sa dat dokopy. Musíš. Co sa týka mojej mamy, do poslednej chvíle som verila, že peniaze z dedicstva použije pre seba. Bola to pre mňa posledná rána, vtedy som sa zrútila. A ostala som ležať, úplne vyčerpaná, sklamaná, zúfalá a bola to posledná kvapka. Prestala som jej dvíhať telefón. Psychicky začala vydierať moju najstaršiu dcéru. Volala jej, nadávala jej, a ona vz dy s plačom prišla za mnou. Volala mi babka a zasa mi vykrikovala to a to....tak som povedala a dosť, so mnou si robte co chcete, ale moje deti nechajte na pokoji. Po roku som jej dvihla. A nič sa nezmenilo. Ona sa už v tomto štádiu nepostara o seba. Nechodí, bolia ju nohy. Variť si neuvari, takže už nemôže odísť a žiť sama. Občas myslím na to, že ak by sa nedajbože niečo stalo otcovi a ostal ležať na posteli, kto sa o neho postará. Lebo ja teda nie. Veľa otázok mi chodí hlavou.
@1fifinka1 keď tvoja matka nechce, ťažko ty stym niečo spravíš. Žiaľ.😒😞 A súrodenci ju chodia pozriet aspoň?
autorka, aj ja ponúkam pomoc. ak bývaš v okolí ZV, BB a podobne, ozvi sa.
@annamalaga nikto tam nechodí. S jednou sestrou si vola a s druhou nekomunikuje. Môj brat tam nechodí, len si volajú. Vnucence nevidela roky. Brat nechce aby sa jeho deti tomu prizerali. Raz za 2 týždne sa premôže a v telefóne si ju vypočuje ak jej je rozumieť, lebo často jej nie je nic rozumieť, taka je opitá. Ale to je všetko. On povedal, že si vybrala sama. A ma vlastne pravdu. Len ja si stále hovorím, kto iny jej pomôže keď nie ja? Ale ona už o pomoc nestojí.
@1fifinka1 čítam a trasiem sa a ani som to nezažila. Nedokážem si take niečo ani len predstaviť a nepochopím ako take niečo môžu ľudia robiť vlastným deťom :( to, čo v tebe ostalo z detstva je taký balvan, ktorý len tak ľahko nikdy nezahodis :( to sa nedá. Nesmierny obdiv z mojej strany máš, naozaj. To, že si to sem napísala znamená tak veľa, či pre autorku, ale aj pre druhých. Naozaj ti ďakujem, že si to sem dala ❤️ Aj by som ti chcela poradiť, ale na toto som naozaj krátka. Psychológ je asi najlepšia cesta akou to aj riešiš. Najviac ti držím palce aby si našla pokojný spánok. Zasluzis si ho veľmi 🙏🏻
@1fifinka1 dobre, že si ju aspoň ty neopustila.
Preco nechas dceru doma s agresivnym otcom? Nebojis sa o nu? Nechapem :((
Preco stale cakas ze sa dohodnete? Nedohodnete sa :((. Preco nejdes na urad?
Prosím ťa, zober si dcéru k sebe, musíš to urobiť ako matka a aj podľa zakona o rodine môžeš.
Vygruntuj si bytik podľa seba, presťahuj všetky vaše veci, útulne úprav zariad, do vázy veľkú kyticu kvetov, aj na okno žlté narcisy, hoci aj taxíkom prenes škatule, vrecia ešte dnes, všetko čo je tvoje zober, aj dcerine, potom po vyučovaní choď pre ňu a v cukrárni jej vysvetli zmeny, ako si vy 2 zariadite a vyzdobíte všetko v novom a potom napr. zajtra ju vypytaj skôr zo školy a choďte sestre na víkend. Tam si všetko vysvetlite, dcéru ukludnite a zmeníte prostredie. V nedeľu poobede sa vrátite už do nového. Chlapovi iba nechaj odkaz že ste ok a najme dcéra je ok. A že odteraz budeš komunikovať iba sms a mejlom.
To ako máš poriešiť dcéru cez upsvar, som ti veľmi podrobne a aj po zákonnej stránke poradila na predošlých stranách. Trvaj na zverení dcéry tebe, styk s otcom a bratom každý druhý víkend a syna si žiadaj styk cez víkendy keď bude dcéra s tebou. Nesúhlas so striedačku ani ju nenavrhuje, celé to veľmi stazis, skomplikujes otec sa nevie postarať tak mu dcéru na týždňové turnusy nenechavaj.strasne ju bude psychicky týrať a manipulovať proti tebe, všade v právnej téme to radia aj ženy aj právnici aby ženy obmedzili styk dieťaťa s takýmto agresorom na čo najväčšiu mieru
Ber dcéru hneď preč, nenechavaj ju otcovi, idete preč a na výlet a basta. Nemusí hneď vedieť že sa už nevrátite do jeho bytu, ani dcéra, úplne stačí sms v nedeľu večer že je dcéra ok a ste odstahovane. Naozaj to môžeš, a kľudne zo zákona aj 100 km od aj 300, takže sa neboj. Už si mala podať návrh na neodkladné opatrenie, podaj ho hneď dnes/ zajtra, keď zajdes ťa koliznou že máte nový byt, posteľ a utekaš od tyrana , na tvári a psychike uverí že neklames. Do 7 dní to máš aj legálne potvrdené, otec ju nemôže zobrať ani zo školy, vysvetli aj u ucitelke , nech ju nepustí. Lebo ju zbije a odvlecie.
Prosím ťa, nenechavaj dcéru pri otcovi 🙏🙏🙏
🍀🍀🍀🍀🍀

Bože, ani nevies aká som rada, že čítam čo si napisala. Gratulujem ti . Naozaj , dokázala si to. Len sa porad s tými detmi alo to je . Písali tu dievcata, že väčšinou sa rieši najprv toto ale nie som si ista. V každom prípade sa s tebou veľmi tesim . Ak by si potrebovala pomoc, aj finančnú na začiatok nápis mi ss. Prajme Ti veľa síl , určite to nebude ľahké ale stále si hovor, že hocico je lepšie ako nechať po sebe denno-denne šliapať a nechať sa ponižovať a počúvať aká si neschopná.