icon

Zničila som si život

1. mar 2022

V 50tke musím začať od nuly.Nemám ani svoj byt a toto ma najviac trápi.
Vždy som pracovala za nízku mzdu,mám len učilište takže som pracovala len vo fabrike alebo ako predavačka.Momentálne pracujem ako upratovačka uz druhý mesiac ale nevládzem.Nevládzem upratovať 8 hodín,je to pre mňa vyčerpavájúca práca.2 mesiace ma už bolí neskutočne celé telo.Každý deň prídem narobená a zničená a čaká ma doma bordel.Cez víkendy zase len upratujem byt,periem,varim,pečiem,žehlím,nemám žiaden oddych.Moje deti nechcú s ničím pomáhať,stále majú mobil v ruke.Teraz som chorá,druhý deň mám teploty ale postarať sa o deti a domácnosť musím.A aj keď som chorá deti nepomáhajú.
Po odrátaní napoly účtov,cestovného,obedy v práci,deťom do školy obedy,krúžky,oblečenie mi z výplaty ostáva zopár eur.Niečo mám našetrené ale je to smiešna suma.Neviem ako sa pohnúť ďalej.Ubíja ma takýto život.Chcela by som odísť a mať pokoj.Psychický pokoj.Partner so mnou jedná ako s handrou a to už veĺa rokov.Som zavretá v maličkej izbe už veĺa rokov a ani nevychádzam.Nemožem nič povedať,ak začnem nedokončim ani 1 vetu a už ma vyhadzuje,kričí po mne,fyzicky ma napáda a vulgárne mi nadáva.Vulgárne mi nadáva už veĺa rokov a už mi začína nadávať aj 15 ročný syn keď chcem aby sa učil alebo aby si poupratoval izbu alebo keď mu poviem aby vypol mobil.Tie nadávky su strašné,same piča,jebnutá,debil,včera mi povedal krava jedna prijebaná. Pred pár mesiacmi som deťom povedala že si prenajmem byt a odíndem preč.Syn povedal že on v žiadnom prípade nikam nejde a dcérka povedala že ona so mnou odínde.Syn je v puberte a keďže jeho otec chodí každý deň domov neskoro večer tak by mal byt pre seba,mohol by si robiť čo chce a mohol by hrať hry na mobile koĺko len chce.Odišli by ste od dieťaťa? Nechali by ste ho žiť s jeho otcom ktorý sa o neho nebude nijako starať? Maximálne mu objedná donášku jedla.Alebo by ste ešte tie 3 vydržali pokým bude dospelý? Môj partner je sebec,nikdy mi nepomáhal s deťmi ani s domácnosťou.Má vybudovanú svoju firmu,darí sa mu a domov sa chodí iba vyspať.Deťom sa venuje len v nedele,berie si ich na výlety,ja ostávam doma,nechce aby som s nimi chodila.
Ak odíndem neviem ako to zvládnem zaplatiť si prenájom bytu,stravu a ostatné výdavky.Skončim s dcerkou v 1 izbovom byte aby mi zostalo na stravu ale strava je drahá a z výplaty to neutiahnem,to aby som si našla ešte jednu prácu.Ale v mojom veku ja už nevládzem toĺko robiť a chcem byť aj s dcérkou,čo by to bol za život ani by som ju poriadne nevidela. Bojím sa aby aj dcérka neodišla žiť radšej ku ocovi lebo u neho by jej bolo finačne dobre a pri mne ju čaká chudoba a obmedzovanie.Má 10 rokov ale príde puberta a bude chcieť viac vecí.
Čo by ste mi poradili? Mám žiť ďalej takto ako žijem alebo odísť? Rodičov nemám,mám sestru.Všetko dražie,byty,strava,všetko,obávam sa že z obyčajného platu nevyžijem.A raz keď budem na dochôdku tak to už vôbec neviem ako zaplatím prenájom bytu.Zničila som si celý život a som neskutočne smutná.
Ďakujem za každú radu.

napetra
2. apr 2022

@autorka Urobila si dôležitý životný krok, to je výborné. Držím palce, veľa síl a pokojnejšiu budúcnosť. ❤️

miadi
2. apr 2022

A co je na tom? Ved sama vies ze si mala davno odist. To nie je vycitka len fakt . Je to tvoj zivot ty si zaplatila za svoju volbu.Ak si naozaj odisla aj s detmi tak super . Happy end . Lepsie to ani nemohlo byt v tomto pripade .

tinapa
2. apr 2022

Ako ti to napísať: Zajtra je prvý deň zvyšku tvojho života...(toto nemám od seba, je to výrok Jara Slávika dievčine na Talente, ktorá má 17r., krásny hlas, ale nič nerobí, neštuduje, nechodí do práce, len sa povaľuje a potuluje s kamarátmi...)
Je len na tebe, ako ho prežiješ..
Teraz prepáč za moje tvrdé, ale úprimné slová..a neviem, či to vôbec budeš čítať, keď tu už máš 30 strán.. Či teda s chumajom, ktorý ťa využíva, zneužíva, a toto sa prenieslo na syna, ktorý prebral jeho správanie, kedže iné nepozná a berie to za normálne....či budeš naďalej ničiť život sebe, dcérke a aj synovi...má 15r., nie je plnoletý, máš právo ho zobrať z toho prostredia, jemu nevhodného.. Snáď teda..ak sa muž proti tomu nepostaví. Tvoj syn si ťa neváži a vieš prečo? Lebo si slabá..poddajná, submisívna, nevieš sa vzoprieť..a povedať "takto ďalej nie".. A to práve je jediný spôsob ako zo svojej mizérie von. Aby si nabrala silu, zdvihla sebavedomie, začala inak myslieť a postupne, pomaly sa dvíhala ako fénix zo zeme...musíš pre to aj niečo urobiť.. Naozaj..ty musíš jednoducho odísť od neho, zbaviť sa negatívneho a toxického prostredia.. Nemusíš mať zničený život.. Ešte máš minimálne 20 rokov pred sebou. Záleží na tebe, ako ich stráviš. Na nikom inom. Len na tebe. Hľadaj riešenia ako sa dá tvoja situácia riešiť, nie dôvody, prečo to nejde. Nechaj si pomôcť, ak to sama nezvládaš. V tvojom okolí sa určite nájdu ľudia ochotní pomôcť ti. Len tá sviňa vôľa niečo zmeniť, veci pohnúť smerom, ktorý bude pre teba prijateľný...tá odvaha urobiť krok do neznáma, aj keď bude možno ťažký a zložitý... Musíš ty sama rozhodnúť.
Nič iné sa nedá robiť podľa tvojho opisu..ak to trvá roky, nie je si myslím šanca na zmenu, len radikálna.. Synovi to skús vysvetliť, ak nie ty, tak sociálka..že žiť sa dá inak, lepšie a dôstojnejšie...že to čo máte doma, nie je normálny život. Ak si toho schopná, prestaň ich všetkýchobskakovať ako slúžka.. Ak nebudú pomáhasť, nebudeš im variť, prať a ostatné veci..nič by som 15 ročnému faganovi nerobila..ani mužovi..

tinapa
2. apr 2022

Nečítala som žiadnu diskusiu, takže píšem len po tvojom príspevku.. Tu čítam, že si odišla.. Výborne..

dardanella
2. apr 2022

Autorka nikomu nič nedlží, ani nie je povinná informovať a vysvetľovať. Nikto tu nemá právo sa niečoho domáhať a už vôbec nie robiť výčitky autorke, ako sa rozhodla. Základná zásada aj pri konzultáciách s obeťami domáceho násilia je poskytnúť informácie, podporiť, ale rozhodnutie nechať na danej osobe. Iba ona žije svoj život a potrebuje zaň prevziať zodpovednosť vlastnými rozhodnutiami. Nútiť niekomu svoje vlastné predstavy a vydávať to za "pomoc" je tiež forma manipulácie.

dramaqueen
2. apr 2022

@dardanella 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

letfenixa
2. apr 2022

@dardanella ďakujem za tento príspevok.

letfenixa
2. apr 2022

@cocolino234 ty si strašne radikálna, vidno na tom tvoj vek. Že strácala si tu svoj drahocenný čas! Čo s tým má @autorka? To bolo len a len tvoje rozhodnutie.

karolinakr
2. apr 2022

@dardanella povinna nie je, chceli sme vediet, ako to skonči,,,no však ani nikto neni nikomu povinny pomahat, že ano, to by bolo potom reči, ake su ludia svine
Ani ospravedlnenia nestačia, teraz na koniec, my čo sme tu čas travili, sme zle na koniec, , namiesto vdaky za čas straveny nezistnu, a ponuknutu pomoc, psychicku a materialnu ešte budete drze na konci...

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
letfenixa
2. apr 2022

@cocolino234 samozrejme, že každý, kto do diskusie prispel, tak to bolo jeho rozhodnutie a nie autorkine. Ja napr čítam mnoho diskusií, ale prispievam malokedy, lebo nevidím dôvod písať to isté, len inými slovami, desiaty raz.
Ak tvoj príspevok obsahujúci "hovna ", považujes za slusny, tak ja nie. A áno, trvám na tom, že v tvojich príspevkoch je vidno tvoj vek. Pamätám si, aká radikálna, čierno-biela som bola v 20.

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
letfenixa
2. apr 2022

@cocolino234 neplacem a nedakuj.

miadi
2. apr 2022

@cocolino234 Mne to pride vyfabrikovane minimalne to stym odchodom. Tento koment co som cvakla mi pride ze autorka sa rozhodla napisat co”
Chceme pocut “ ze odisla … ale najprv odpisala ze je s detmi a je im dobre nechcela riesit kde.., normalne clovek by reagovat nejak takto “ zeny ktore ste mi fandili radili drzali palce mam dobre spravy prestahovali sme sa aj s detmi! “ a tie co neveria by clovek neriesil naco ? Nechapem ten level autorkynho znechutenia ze par “‘blbcou “ ako to tu Niekto nazval moze zatienit vsetko dobre co tu baby ponukli. Ved ked mi Niekto nuka pomoc tak pisem im minimalne “ nie dakujem poradim si.” To ze tu mà Niekto 6r profil este nie je zaruka nicoho. Nick bez fotky nic len vymyslene meno a datum zalozenia takych je tu tisice roky rokuce.A dokazovat netreba nic staci zit a tesit sa zo zivota. Ak sa mylim a autorka je s detmi vo svojom tak len dobre pre nu. Ak to len napisala aby mala pokoj .. a ostala stym svojim partnerom.. to uz je len jej problem.

autor
3. apr 2022

@dardanella Ďakujem za pochopenie.

autor
3. apr 2022

@miadi Aby tu niekto špekuloval a pribúdali tu takéto príspevky ako je tento tvoj k čomu je to dobré?
A k čomu by to bolo dobré dopodrobna opisovať čo sa dialo v piatok,sobotu? Alebo ďalšie dni? Nie,už nemám chuť.Pochopila som že vždy sa najde niekto kto to spochybní. A nie neostala som pri ňom ani nemám umýsel sa vracať.Pozri si video čo tu pridávala jedna paní v ktorom 3 ženy opisujú svoj život.Ty by si ostávala s takým človekom?
Prosím dajte diskusiu vymazať,ja neviem kde sa vymazáva,ďakujem.

sidon
3. apr 2022

mňa to zaujíma, ci sa ti darí. Držím palce, aby sa ti život ustalil a nasla si v ňom pokoj, opatovne zdravie, svoje vnútorné šťastie a aby si žila bez každodenného strachu ci napätia. Bola by som rada, keby napíšeš z času na čas, ci sa ti darí robit kroky vpred, ako riesis vzniknuté situácie a ci je všetko ok v rámci možností

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
karolinakr
3. apr 2022

Autorka ty na nespravnom mieste hladaš vinnika, ze citis sa pod tlakom odist, zeny ti budu nadavat, naco je dobre pisat, ako sa maš...Ked prisiel bod,ze mas odist, vtedy si zacala intenzivne naliehat, ze sa ma zmazat diskusia bez rozlucky, podla mna si stale doma a nenadavam ti.Dokonca si neprijala ospravedlnenia od zien a teraz na nas sa hnevas, tvojho muza a syna zrejme povazujes za najvacsi poklad na svete ..Aj ta zena zo Srbska, zmazala diskusiu a ostala s nim, teraz ked ju otlka, myslis, že mne s tym ubližila, ked bude mat vybite zuby a rozbitu hlavu? Ja budem kvoli tomu trpiet či ona? Vy ste slabosi obidve, ale je to vaša vec, nikto vam zato nenadava...Preto si aj muzi hladaju take zeny, lebo ina by odisla po prvej facke .Na tom videu trvalo 17 rokov, kym sa zeny odhodlali odist Rozumies, ludia ti chceli pomoct, ze si sa urazila, je tvoj problem, ty budes žiť,ako si sama zariadiš...My sme neni tvoj manžel- nevyhražame sa ti ani ta neponižujeme.Otvor oči a pozri sa na seba i druhych v pravde..

karolinakr
3. apr 2022

Raz do toho bodu prideš, ked precitnes a budeš sa hnevat na seba za to, ze si tak dlho tyranie vydrzala a neodišla skór a budes sa hanbit, za to čo si tu popisala,a bola zla k nam, lebo neverim, ze ti niekto chcel zle.

cacianka
3. apr 2022

@karolinakr treba si uvedomiť že jej realita je veľmi pokrivená, psychika úplne inde, duša ubolena, vtedy človek reaguje iracionálne, a veľmi

alexnina777
3. apr 2022

@karolinakr nerozumie čo sa jej snažíme povedať
bohužial… nechce alebo nerozumie..už dva dni ju zaujíma iba to kto ju tu spochybnil..tí čo sa este stále snažia jej pomocť tých nevníma..

liljana
3. apr 2022

Toto bude dlhsie vlakno ako u Najhorsie rande. A to je uz co povedat. 🙂

karolinakr
3. apr 2022

@cacianka rodičov nespomina ani sestrru ako sa k tomu stavia, ale je pravda, žeby pomoc možno ani neprijala..

karolinakr
3. apr 2022
alexnina777
3. apr 2022

@liljana pani autorka uz poprosila vymazať prispevok, už nechce dalšie rady

liljana
3. apr 2022

@alexnina777 To tak byva, ze niekto napise problem, v urcitom okamihu pre nu diskusia skoncila a diskusia si potom zije dalej vlastnym zivotom. 🙂
@karolinakr 🙂

karolinakr
3. apr 2022

@liljana najdlhšia bola Moj syn nechce pracovat, ta mala 59 stran..

karolinakr
3. apr 2022

Inak som došla na ten zrušeny nick @perdulka7 sa tušim volal.Pamata si niekto? Srandy vačšinou písala..co bola diskusia, ze zrušene nicky az teraz som si spomenula na tu perdulku

janage
3. apr 2022

Ja už asi poslednýkrát. Autorka Ty si strašne vyčerpaná dlhodobo, preto nemáš reálny pohľad na vec. Je to pochopiteľné. Ale práve preto, tú odmietanú pomoc potrebuješ. Či už cez centrum nejaké, štátne inštitúcie, sestru, psychológa.
Ale zároveň platí, že pomôcť sa dá len tomu, kto o tú pomoc skutočne stojí.
Bodaj by som sa mýlila, ale za chvíľu deti začnú frflat, syn vyčítať a chovať sa ako jeho tata a ty vyčerpaná, toto len ťažko sama ustojíš.
Aj tie 3 ženy čo odišli, odišli tak, že im niekto pomáhal. Zle dopadla tá, čo si opäť našla tyrana.
Aby sa nestalo, že miesto muža, ťa teraz bude týrať syn, je nutné nastaviť pre neho pravidlá spolužitia. Nájdeš sama na to silu?
Tú bývala blízko nás taká pani. A jej bohužiaľ z toho preplo. Utýral ju muž a keď od neho odišla syn, ktorý jeho správanie kopíroval
Tak nebojuj tento boj sama. Máš to zložité a preto je na miestne požiadať o pomoc.
Tak proste svoju hrdosť ukáž mužovi a synovi, ale prehltni ju v situácii, keď Ti je ťažko cudzích či známych požiadať, aby pomohli.