Zničila som si život
V 50tke musím začať od nuly.Nemám ani svoj byt a toto ma najviac trápi.
Vždy som pracovala za nízku mzdu,mám len učilište takže som pracovala len vo fabrike alebo ako predavačka.Momentálne pracujem ako upratovačka uz druhý mesiac ale nevládzem.Nevládzem upratovať 8 hodín,je to pre mňa vyčerpavájúca práca.2 mesiace ma už bolí neskutočne celé telo.Každý deň prídem narobená a zničená a čaká ma doma bordel.Cez víkendy zase len upratujem byt,periem,varim,pečiem,žehlím,nemám žiaden oddych.Moje deti nechcú s ničím pomáhať,stále majú mobil v ruke.Teraz som chorá,druhý deň mám teploty ale postarať sa o deti a domácnosť musím.A aj keď som chorá deti nepomáhajú.
Po odrátaní napoly účtov,cestovného,obedy v práci,deťom do školy obedy,krúžky,oblečenie mi z výplaty ostáva zopár eur.Niečo mám našetrené ale je to smiešna suma.Neviem ako sa pohnúť ďalej.Ubíja ma takýto život.Chcela by som odísť a mať pokoj.Psychický pokoj.Partner so mnou jedná ako s handrou a to už veĺa rokov.Som zavretá v maličkej izbe už veĺa rokov a ani nevychádzam.Nemožem nič povedať,ak začnem nedokončim ani 1 vetu a už ma vyhadzuje,kričí po mne,fyzicky ma napáda a vulgárne mi nadáva.Vulgárne mi nadáva už veĺa rokov a už mi začína nadávať aj 15 ročný syn keď chcem aby sa učil alebo aby si poupratoval izbu alebo keď mu poviem aby vypol mobil.Tie nadávky su strašné,same piča,jebnutá,debil,včera mi povedal krava jedna prijebaná. Pred pár mesiacmi som deťom povedala že si prenajmem byt a odíndem preč.Syn povedal že on v žiadnom prípade nikam nejde a dcérka povedala že ona so mnou odínde.Syn je v puberte a keďže jeho otec chodí každý deň domov neskoro večer tak by mal byt pre seba,mohol by si robiť čo chce a mohol by hrať hry na mobile koĺko len chce.Odišli by ste od dieťaťa? Nechali by ste ho žiť s jeho otcom ktorý sa o neho nebude nijako starať? Maximálne mu objedná donášku jedla.Alebo by ste ešte tie 3 vydržali pokým bude dospelý? Môj partner je sebec,nikdy mi nepomáhal s deťmi ani s domácnosťou.Má vybudovanú svoju firmu,darí sa mu a domov sa chodí iba vyspať.Deťom sa venuje len v nedele,berie si ich na výlety,ja ostávam doma,nechce aby som s nimi chodila.
Ak odíndem neviem ako to zvládnem zaplatiť si prenájom bytu,stravu a ostatné výdavky.Skončim s dcerkou v 1 izbovom byte aby mi zostalo na stravu ale strava je drahá a z výplaty to neutiahnem,to aby som si našla ešte jednu prácu.Ale v mojom veku ja už nevládzem toĺko robiť a chcem byť aj s dcérkou,čo by to bol za život ani by som ju poriadne nevidela. Bojím sa aby aj dcérka neodišla žiť radšej ku ocovi lebo u neho by jej bolo finačne dobre a pri mne ju čaká chudoba a obmedzovanie.Má 10 rokov ale príde puberta a bude chcieť viac vecí.
Čo by ste mi poradili? Mám žiť ďalej takto ako žijem alebo odísť? Rodičov nemám,mám sestru.Všetko dražie,byty,strava,všetko,obávam sa že z obyčajného platu nevyžijem.A raz keď budem na dochôdku tak to už vôbec neviem ako zaplatím prenájom bytu.Zničila som si celý život a som neskutočne smutná.
Ďakujem za každú radu.
@tinapa super príspevok!🙂
Milá autorka, nenechaj sa odradiť. Už si urobila tento krok, si teda silná žena. Keď si oddýchneš, doriešia sa aj iné veci. Možno by bolo naozaj najlepšie sa potom ozvať do nejakej organizácie, aby pomohli s vybavovaním.
Úprimne ma prekvapil tvoj syn. Možno celý čas čakal práve na toto. Možno bol taký frustrovaný, nešťastný, že s tou situáciou nevie nič urobiť, že to viedlo až k takému nepochopiteľnému správaniu. Veď bol ešte dieťa, keď to všetko zažíval a mama, ktorá mu dala lásku a starostlivosť, trpela. Išiel s tebou. Ešte to nie je stratené. Ale potrebovali by ste všetci nejakú skupinovú terapiu.
Zo srdca ti prajem všetko dobré, nech sa vám darí a ste šťastní ❤️
A vždy keď Ti je trápne požiadať o pomoc, predstav si, že by požiadala suseda, kolegyňa, či známa Teba. Pohoršilo by Ťa to? Isto nie. Zrejme by si úplne prirodzene pomohla.
A taká je väčšina ľudí. Ak môžu pomôžu.
@cacianka áno úplne súhlasím, tieto ženy reagujú až nepochopiteľné, mam takú známu, tiež odišla od manipulátora a ľuďom čo jej veria, podporili ju a sú na jej strane sa neozýva, namiesto toho sa zameriava na tých, čo sú na strane manipulatora a snaží sa získať ich náklonnosť. Jasne, ze časom sa na ňu vykaslu všetci, lebo ved koho by to bavilo stále ju kontaktovať bez odozvy, človek má chuť pomôcť, ale len po určitú mieru, aby sa sám v situácii cítil komfortne.
Ahoj. Prispela som na zaciatku diskusie a sledujem tvoje prispevky doteraz.
Velmi ti drzim palce. Prajem ti len to najlepsie. Nech vsetk0 dobre dopadne a syn s dcerkou ta podrzia.
Dam ti este jednu radu ;) nechapave, spochybnovacne, domyslajuce zeny su vsade. Proste na ne nereaguj ;) naozaj. ony iby vyryvaju a cakaju, kedy sa im na ich rypacne poznamky niekto ozve a mozu sa hadat a dokazovat, ako maju pravdu o tvojom zivote ony. No tie ich prispevky hovoria o nich. Nie o tebe. Aj ked je neprijemne citat take slova, neobhajuj sa. Ony aj tak nestoja o pravdu.
Pekny den! Uzite si spolocnu nedelu 😊
@karolinakr rodičia zomreli, sestra vedela iba drobnosti, nezdoverila sa nikde nikomu
@karolinakr nezištná pomoc je taká, ktorá neočakáva nič, ani vďaku
@dardanella to je úplne jasné a samozrejmé, venovalo sa jej kopec dobrých duší a záver je taký že pani zruší príspevok. Tu nejde vobec o vďaku, oni nečakajú na vďaku ale na to či je pani v poriadku a či to zvládla lebo na ňu myslia a dúfajú že pomože sebe a deťom mať lepší život. Namiesto toho sa dočkajú zmazania príspevku.
@letfenixa to podkladanie sa je bobuzial ich typicka crta. Mam kolegynu co jej muz je ober debil. Z jednej vs vzdelanej zeny co manazuje viacdetnu domacnost spravil uplnu mentalnu chuderu, ktorej ked ja ako kolegyna poviem ze mi nakladaju a nestiham tak ona este pride a ze co ma urobit za mna a ked na nu sef navrieska tak mu ide a kupi kolacik lebo je nervozny 🤷♀️
Som rada že ste sa odsťahovali aj že máte obe deti, snáď sa syn trošku uvedomí, ak by nie aspoň ten týždeň co nebude s vami, ale s otcom si v kľude a pokoji oddýchnete, vyspíte sa....tabletky vám netreba vy potrebujete pokoj, oddych a potom ani práca už pre vás nebude taká náročná, keď prídete domov a mozete ležať, spať alebo len pozerat telku s vyloženými nohami doma bez agresora...prosím maminy nič tejto maminke nevyčítajte neviete si ani predstavit, čo prežíva a aká silná musela byť že toto vôbec dokázala 🙂 už či to spravila teraz alebo o týždeň neskôr je úplne fuk hlavne že začína nový život, myslím, že viete že vám tu desiatky žien držíme palce a posielame veľa sily a energie do nového začiatku 🙂 veľa šťastia 🙂 PS: moja suseda v detstve mala rovnaký osud, rozviedla sa,odisla a je z nej ina žena, vyštudovala školu v 45ke, urobila si kurzy, dokonca sa znova sa vydala a chodí po dovolenkách 🙂 ja som ju ani nespoznala 🙂
A ešte jedna vec skúste byť trošku, aspoň trošičku sebec, myslite na seba, viem pre takéto obetavé povahy je to náročné, aké naozaj platí spokojná matka spokojné deti,synovi dokážete že stojíte za jeho úctu,že si vás má vážiť a sebe ste dokázali, že ste to všetko zvládli a teraz si zaslúžite oddych, vyčleňte sú tie 2 eura na kávičku aspoň raz za týždeň, vezmite si kávičku so sebou, v nejakej peknej kaviarničke, nerobte nič len pozorujte okolie, prírodu, zaslúžite si čas pre seba v pokoji už bude len dobre už je ON preč, kazdu noc máte už pokojnú, nikto vám uz neublíži a keď prebehne súd možnú bude mať aj zákaz priblíženia sa....robote si maličké radosti každý týždeň/ deň hoc len prechádzka,hoc koláčik,hoc kávička...hoc časopis...čokoľvek čo vás poteší robte si radosť sama sebe vy musíte byť v poriadku, vy si musíte samu seba vazit ...a potom príde aj sebavedomie aj odvaha ...a nemyslite vôbec na tých hlupákov, čo by vám vraveli, že ste odišli od rodiny ...nech sa tam nasťahujú k nemu oni a pochopia ...toto úplne vypustite už ste len VY a nikto iný vás nech nezaujíma absolútne ... 🙂 Tak prajem krásny nový život 🙂
@brembo veď nič nepomazala, prečo ste to nahlasoval ....veď keď sa da nech tu ostane téma, určite jej to pomohlo sa rýchlejšie rozhodnúť, posunúť ďalej a možno bude nápomocná pre iné ženy v rovnakej situácii ako ona,lebo tu nájdu množstvo inšpirácií a napadov ako ďalej čo robiť, kam ísť, od maminek čo tu písali rady a tipy
@simulienka24 zmazala svoje príspevky .
@adulikka tak ale nie všetky pomazala ja som pozrela len predošlé 2 strany a boli tam ešte príspevky ....a myslím že téma ma stále zmysel, možno inšpirácia pre iné ženy ktoré nemajú ani odvahu takto napísať 😟 keby sa aspoň jednej žene týmto pomohlo a dodala by si odvahu tiež odísť a zachrániť sa tak to má zmysel 🙂
@cacianka inak ty si pravnička alebo robiš na odbore socialnych veci? Vidno, že sa vyznaš
Z tohto konca mam headache
@karolinakr 😂😂
Najviac to vystihla @dardanella.Ďakujem.
Citujem:Autorka nikomu nič nedlží, ani nie je povinná informovať a vysvetľovať. Nikto tu nemá právo sa niečoho domáhať a už vôbec nie robiť výčitky autorke, ako sa rozhodla. Základná zásada aj pri konzultáciách s obeťami domáceho násilia je poskytnúť informácie, podporiť, ale rozhodnutie nechať na danej osobe. Iba ona žije svoj život a potrebuje zaň prevziať zodpovednosť vlastnými rozhodnutiami. Nútiť niekomu svoje vlastné predstavy a vydávať to za "pomoc" je tiež forma manipulácie.
Vsetky ti tu drzime palce aby si nasla svoje stastie, hodnotu a klud.
@lavender273 Ďakujem.
Drzim ti palce, nech ti tento kralovsky zadarmo postoj vydrzi co najdlhsie, nech ta vsetci lutuju od rana do vecera, zadarmo ti davaju rady podporu peniaze pomoc psychiku a ty nie si povinna nic, ani odzdravit na ulici ba dokonca odpovedat na otazku Ako sa ti dari, aky mas progres v zivote, lebo to bude velka manipulacia v tvojej hlavičke..Velmi ti stupol hrebienok za tie 3 tyzdne, dufam, ze ked nabuduce padnes do problemov, kazdy ti namiesto pomoci sa vyhne velkym oblukom

Wow, teším sa! A to s tým starším synom sú skvelé správy. Som fakt rada. Slušná dohoda to je proste nemožné, ale vybavila si to naj ako sa dalo!! Dúfam, že sa deťom začne pacit. Tiež majú veľa toho za sebou. Ukáž hlavne pochopenie a všetky emócie sú fajn. Postupne si spravíte pekný život, verím tomu a kľudne tu píš - len selektuj: čo ti pomôže, tým sa zaoberaj, nikomu samozrejme nie si dlžná vysvetlenie ani nič... Držte sa!!