Zníženie výživného - skúsenosti
Maminky mam priatela zivnostnika, odpisuje si malu z dani a tento rok mu vracali vyse 250e. Robi na stavbe, takze nema pravidelny prijem, myslim, ze som ratala, a mzda mu vychadza cca 500-60o e mesacne v cistom. Plus platime byt, cize cela moja materska, resp. rodicovsky ide na najom. Problem je v tom, ze pred par rokmi zarabal viac, ako raz tolko a bolo mu prisudene vyzivne na dceru s ex vztahu 100e mesacne. A podla mna je to dost palka pre nas. Ja som mu navrhla ziadost o znizenie, ale boji sa aby mu naklady nezvysili este. Chcela by som sa spytat, ci tu je niekto s podobnym problemom a ako ho riesil. Problem je, ze jeho byvalka sa teraz ide rozvadzat a hladat si svoj byt, tum padom sa jej naklady zvysia.
@katulka2992 toto je trapanie kazdej zeny, co na dieta s muzom s predchadzajucimi zavazkami. Ak ten dotycny nema prijem, je ona ta, co taha za kratsi koniec aj so svojim dietatom.
Ale to je udel, s ktorym musis pocitat, ked sa rozhodnes pre zivot s nim.
(Este mozes odist a tiez ziadat vyzivne. Sice to nie je to, co chces, ale pri najmensom ti to da pocit, ze neplatis - nedoplacas - na tu druhu rodinu).
Ja chapem, ze ta stve, ako si ona zije, kym ty mas 150 eur na mesiac.
A ze by si bola rada, keby sa na to prihliadalo. A trosku vas "zrovnopravnili".
Toto chce kazda zena v tvojej situacii.
Ale zas nepoznam jedinu, co bojuje za to, ked ich uroven stupne, aby chlap siel a podal na sud ziadost, ze chce si zvysit vyzivne, lebo uz ma zas dost, tak chce oficialne platit viac.
To sa vacsina zien ohana potom tym, ze vsak on dava podla rozsudku (zrazu su sudy ferove) a dokonca (!) z dobreho srdca sem-tam cosi kupi naviac (napr. Zimnu obuv a vetrovku), alebo prihodi k vyzivnemu eura navyse. Za co by mu malo byt dieta vdacne, ze je tak laskavy.
Ber to z druhej strany. Keby mal viac penazi, tvrdila by si, ze 100 eur predsa dava a nenutila by si ho, aby si dal zvysit na 150 ci 200 eur.
Proste vydrz, zatni zuby, vsak ho milujes. Tak mu pomahaj a s nim trp. Ste predsa spolu v dobtom aj v zlom. Ci nie?
O rok pojdes do prace, polepsi sa to. Co je to jeden rok s utiahnutym opaskom oproti peknemu vztahu, laske, porozumeniu a realnej vyhliadke, ze sa to zlepsi.
Hlavu hore. To vydrzite.
@moonlight1210 dakujem pekne za rozumnu odpoved, ja som nemala sajnu o tom ako to chodi s vyzivnym, co si ja pamatam, tak u nas sa platilona brata 150e z cisteho platu vyse 1200e a mama sa nesudila. Sammozrejme otec kazdy rok hradil drahsie darceky ako mobil, pc atd. Ja vobec neziarlim na jeho ex, ani na jej zivotnu uroven, len som myslela, ze takato vec by mala zavazit pri vyske vyzivneho. O mna mi vobec nejde, mam skvelu rodinu a pomahaju nam vzdy, ked mozu. A tak isto priatel sa snazi ako moze, nie tak ako tu bolo pisane, ze pol roka sedi na zadku, bol v praci, len nedostal plat, tak to chodi u zivnpstnikov, ked natrafia na podvodnika, ktory nevyplati mzdu. Ani urady nepomohli. Moj strach je, ze si za rok nebudem moct najst pracu u nas a tym padom sme v keli. A ziadna rezerva na horsie casy sa nasetrit neda. Ale konecne dakujem za podporu, ktoru som tu skor cakala ako to osocovanie.

@katulka2992 akoze snad srandujes? 100eur vela na 13.rocne dievca???? Takze ty sa v prvom rade nestaraj kolko zaraba ex a ako to ma zariadene, ty si hlad svojho muza, ci priatela poslat do prace, ktora uzi vsetkych jeho potomkov a aj teba, pokial nie, tak si najdi jasle a chod do prace, ved to je na hlavu snazit sa o znozenie pri 100eur. Ale vsak skuste, budete platit pravnika, a poplatky a odide skoro na 100per.s dlhym nosom, pretoze ked jedna zena dokaze pracovat s nadstandardnym prijmom(rozumej exmanzelka ta harpia a svina), tak snad to dokaze aj chlap. A ako tu uz pisali viacere, tak ex musi byr telativne kus slusnej zenskej, ze este ani raz nepoziadal o zvysenie.... Takze trochu rozumu by aj tebe nezaskodilo, tvoj priatel ho zjavne ma....