Zobrali by ste dar späť po rozchode?
Ženy úprimne Vás názor prosím
S partnerom (teraz už asi teda ex) sme boli 8rokov spolu. Zo dňa na deň mu preplo, neprišiel domov z jednej ožran party, zrazu že chce rozchod, pomaly mi ani dôvod nepovedal poriadne. Iba nejaké reči ktoré sa dokolecka opakovali, nedávalo to ani zmysel, najprv som myslela že či nie je opity alebo mu niekto niečo nehodil do pitia, lebo naozaj sme žiadny problém nemali a zčistá jasna toto že si nevie predstavit budúcnosť…Úplne divne. Nevadí, absolutne tomu nerozumiem, ale chcem vedieť čo by ste spravili Vy.
Totižto pred mesiacom mal narodeniny a kúpila som mu dost drahu vec. Hodnota zhruba 2.000€. No a teraz morálne riešim v sebe, či mu ju zabalit s jeho vecami, ktoré si príde zobrať, alebo si ju nechat. Ja viem že darované sa nemá vraciat, ale už len z principu ako sa znenazdajky rozišiel na somára, voči mne to chovanie bolo hlúpe, úbohé a keď si nevedel predstavit budúcnosť, to nevedel pred mesiacom? Ci zobrať drahy dar áno, ale byt ku mne uprimny to nie? Samozrejme ostatne darčeky za 8rokov už neriesim, ale toto mi prišlo vyslovene ako svinstvo, že si na to nespomenul pred mesiacom.
Ja by som si to na tvojom mieste nechala, je to darček, ktorý si dala nedávno a ak ho máš u seba, ani mu ho nedávaj...
Nič by som mu nenechala. Čo si pipi?
Strašné dráhy darček pre frajera. Nechala by som to na ňom a už vôbec ho nebalila
a on tebe nikdy nic vo vyssej hodnote nedal? zas aby to bolo fer na obe strany vratila by som mu to ak ano ak nie dar si nechaj -uz vtedy predsa musel vediet ze chce koniec
Nechať na nom? Čo sa niekde ozral, Boh vie koho pretiahol a preplo mu z toho? Darček za 2 litre? No prt.
zobrala resp. nechala...
predáš a budeš mať aspoň čosi naspäť...
Vec si nechaj a ostatne mu nahadz na kopu do krabice.
Ziadny darcek by uz nemal ✌️
Za 5 rokov sme sa ani nerozišli iba som sa zbalila bol zbabelý mi to povedať do oči. Po 2 týždňoch ho už kamarátka videla z inou. Všetky darčeky som si nechala.. aj čo nám rodičia kupovali tak som pobrala čo naši.
Pôjdem proti prúdu, raz si mu to darovala tak mu to nechaj.
Normalne ano, ale vzhladom na okolnosti by som mu to nenechala. Som si takmer ista, ze ma dakoho ineho a prave z tej ozran party. Muzi sa po tolkych rokoch nerozchadzaju len tak, ze som si daco uvedomil. Niekto za tym je, ale to ti samozrejme nepovie.
A ak aj nema, tak ako pises na konci prispevku, dost vychcane
Vec si nechaj, predaj a peniaze si uži.
Urcite by som si ten dar nechala. Nech si kupi sam alebo nova cupka nech mu kupi.
bezne som zato nechat darcek obdarovanemu ale tuna nie. to ako sa rozisiel je svinstvo po tolkych rokoch. a naozaj musel uz predtym vediet ze nieco sa deje v nom. nezabalila by som mu darcek a veci vyplestila pred dvere len tak. urcite by som nic nebalila. alebo rovno z okna. a to len v pripade ze si po to pride do par dni. ak nie smer kontajner.
zachoval sa ako totalne hovado.
@pralinka25 Bud to vedel alebo dakoho zbalil....
Nenechala, predala a peniaze odložila. Také drahé dary ale nedávam.
Darceky by sa uz vracat nemali, ale tu by som urobila vynimku, tak ze darcek si nechaj a nechapem preco ho ides ty balit.
No daj čo to bolo, ten darček😉 a nie, nenechala by som, hoc tiež som za nebratie spat
@mircalla no ano ale aj keby na tom vecierku niekoho zbalil zas by sa nerozisiel hned v ten moment po 8 rokoch. malo by to asi nejaku postupnost. ale to je uz aj jedno. asi sa smetie vynieslo same. aj ked teda drsnym sposobom
A co take drahe si mu dala? Lebo aj to je podstatne.
Podla mna je podstatne, co to bolo. Lebo ak to je nejake oblecenie alebo nieco taketo, tak to co s tym urobis? Hodnotu to nema tu co si zaplatila uz v momente kupy. Ak by to bolo nieco hmotne, spotrebic, telefon, pocitac, neviem co, tak uz by to davno nemal. Za taketo spravanie by som sa neunuvala ani veci pobalit, nieto nechavat drahy darcek.
@martinkatinka podla mna nejaké hodinky
Určite si ten dar ponechaj. Smiem vedieť, aký je to dar?
Nechala by som mu to. Pravdepodobne už dostáva inde darčeky no ešte aby neprišiel naspäť pretože zistí čo stratil...ale to je život hlavne že si to zistila ešte pred svadbou... Karma alebo osud jedného dňa sa mu to vráti pretože to bola len zbabelosť po tak dlhom vzťahu sa patrí dať rozumné vysvetlenie... Koniec je len nový začiatok krajší a lepší nestojí zato žiadny chlap aby si sa trápila🍀
Nechala by som si, ak sa s tym da nieco urobit. Ak notebook, to by bolo vsak osemetnejsie, ak napr. vec pouzivas 3 roky, to je potom komplikovanejsie, ak by ho mal mesiac, tak by to bolo jednoduchsie. Ak je to vec ako hodinky, asi by som predala. Naozaj zalezi od darceka.
Ak by som aj ja dostala nieco drahsie, resp. symbolicke, trvacne ako prsten/nausnice/naramok, vratila by som.
Taky drahy dar mu nenechávaj, ber, predaj a peniaze použi.
Nenechala by som mu to ani bohovi
Neviem ten darcek by mà najmenej trapil je to len vec aj ked nie lacna. Skor by ma škrelo ta strata 8 rokov s nim
Ten cas ti uz nikto nevrati co si donho investovala. Ale po takom rozchode co prisiel ako blesk z neba a dost sa daku dobu pretvaroval ze ta miluje tak si ten dar nezasluzi .

V tomto prípade by som si to vzala späť. Ak to vieš využiť, vrátiť, predať...