Zobrali by ste si k sebe neter/synovca?
Muz je ukrajinec. Jeho rodina tu u nas žije od zaciatku vojny. Je to uz blazinec, ale trpime to a nedavame najavo, ze by nam to prekážalo. No svokrovci uz chcu ist naspat. Svagrina sa uz pred mesiacmi vratila naspat a nechala nam tu jej dieta, ktore prave ide do puberty.
Muz mi navrhol nechat tu dieťa a vsetkych ostatných nechat vratit sa, ak tak velmi chcu. Dieta je to vcelku náročné a nevychovane. Vyberave v jedle, zje iba varené a vzdy cerstvo varené trikrát denne a aj to len dokola to isté z niekolkych druhov jedal. Ucit sa nie. Vyjst von nie. Iba sediet na telefóne/tablete/pocitaci cele dni a hrat sa tam hry.
Ja s tym nesuhlasim. Mam statosti vyse hlavy s nasim dietatom a pracovnymi povinnostami, ktorych mam neurekom, určite by som to dieta tak neobskakovala s tym varením.
Muz sa na mna hneva a hovori mi, ze ak sa tomu dietatu na ukrajine niečo stane, bude to moja chyba a bude to vycitat mne uz dosmrti.
Ale situácia je taka, ze to dieta ma svoju mamu, ktora je vitana takmer v akejkolvek krajine sveta, vsade ju budu podporovat a pomahat jej. Dokonca aj tu na Slovensku, pokojne by mohla zit s deckom u nas. Ale nie. Ona nebude nic vo svojom zivote menit, radsej necha decko u uja s tetou na dalsi rok, dva, tri, ci desat, akoby sa vzdala svojej prace, v ktorej pracuje cely zivot.
Som preto sebecka? Nechutna? Zla? Podla mna sebecka je svagrina... Ja nechcem dalsie starosti
@brembo
Hranicami včera (13.8.2022) prešlo 3693 ľudí z Ukrajiny. Z toho bolo 764 mužov, 2095 žien a 834 detí. O dočasné útočisko požiadalo osem žiadateľov. Zo Slovenska na Ukrajinu prešlo hraničnými priechodmi 4001 osôb.
Čítajte viac: https://svet.sme.sk/c/22981837/ukrajina-rusko-v...
@eva8 a co to ine je? Starajte sa mi o dieta len tak ? Ked sa nechce starať o VLASTNE dieta??? Nie je tu uz niekoľko mesiacov. A asi uz ani stari rodicia sa starať mechcu, ked aj oni chcú ísť tiež preč bez neho. To ti nic nesignalizuje?
K tomu tvojmu linku .. cize viac ludi odišlo ako prišlo? Hmmm, zaujímavé 🤔
Su to normalni "pendleri" ako Slováci co robia v Rakúsku ci Maďarsku. Nechapes?
@eva8 ale ty sama by si do takého prostredia šla a vôbec by ťa netrápilo, že ťa môže niekto zastreliť a dieťa príde o matku,namiesto toho aby si si nasla prácu v danej krajine a vychovávala svoje dieťa? Autorka píše, že švagriná ovláda anglicky jazyk takže nájsť si prácu by nebo problém.
@katka2602 omylom som zmazala, tak ešte raz
Možno by som šla, možno nie, neviem. Ak by to bolo nebezpečné, nešla by som. Nevieme, kde robia jeho rodičia. Ale neťahala by som dieťa do rozbombardovaneho mesta, kde by kto vie ako prebiehala výuka, či by bolo zásobovanie potravinami, aby počúvalo sirény a lietadlá a výbuchy, poprípade stretali ľudí, ktorí niekoho stratili.
Tak nech sa o neho stará tvoj premúdrelý mužíček :( Prečo by si sa mala starať o decko, ktoré má svoju matku?
@eva8 A nie je to jej vychcanosť? Ona sa o decko starať nechce....starí rodičia detto....Prečo by sa o neho mala starať autorka? Je to jej decko? Zrejme si s ním nikto nevie rady, tak si ho prehadzujú ako horúci krumpel. O chvíľu tu bude viac Ukrajincov ako Slovákov :(
Ako sa máte, ako ste to vyriešili? Dúfam, že ste to vyriesili k spokojnosti vsetkych 🍀🌹
Spomenula som si na tuto diskusiu pri natrafeni na toto:
Doma sme sa stískali, potom izba zostala prázdna. Matka z Ukrajiny si po pol roku prišla po dieťa
Deti posielali na Slovensko, aby ich ochránili pred raketami.
https://domov.sme.sk/c/22991206/ukrajina-rusko-...
Musim mysliet na tuto temu a na viacere co hovorili, ze preco nechavat dieta na sk aj ked rodicia su v kyjeve - Teraz ked znovu padaju rakety na kiev, na obytne stvrte ta odpoved je vcelku jasna

@lienka.7 prečo myslíš, že je to vychcenost matky? Však sama píšeš, že sa o chlapca starali na Ukrajine starí rodičia