icon

Zomrel mi muž

gabriela198
9. júl 2022

Ahojte baby zomrel mi muz a zatiaľ bývam ešte u svokrovcov po muzovy zostali dva auta a dnes mi bolo vytknute že keď pôjdem do podnájmu tak si mám zobrať len nábytok z kuchyne a ja jej vravím počkajte ja mám nábytok spálňy a v druhej izbe ktorý sme nadobudli počas manželstva a ona mi ho nechce dať keď ona nám na nábytok nedala ani korunu a ťažko zarobené peniaze sme dali na nábytok ona mi má právo vydať ten nábytok a nemôže mi zobrať aj to posledné čo mi zostalo po ňom poradili by ste mi ako mám ďalej postupovať ja už pre ňu niesom nič to len teraz sa pretvarovala pred ľuďmi

moonlight1210
9. júl 2022

oli18 a nechcela by si nam na slovensku rovno zaviest satí?
Vies, zjednodusilo by to vela veci. Zena po smrti muza by rodine nezavadzala vobec. Co povies?

simca06022011
9. júl 2022

@cocolino234 presne, najhorsie v takejto situácii je ešte ostat bez cohokolvek co roky nadobudali 🥺 asi tu mame jasny príklad toho ze aj na takéto veci treba zacat myslieť dopredu... 🤢

panelacikova
9. júl 2022

@simca06022011 hej, máš pravdu.... toto mi uletelo, sorry... len aby boli teda písané na neho a zaplatené nim... aby nemali svokrovci absolútne žiadne páky, ako jej narobiť zbytočné peklo

panelacikova
9. júl 2022

@moonlight1210 čo to znamená, žeby musela umrieť aj ona po jeho smrti?

liloastitch
9. júl 2022

@panelacikova žena sa po smrti manžela upalila spolu s ním. Očakáva sa to od dobrej manželky.

panelacikova
9. júl 2022

@liloastitch Ďakujem. domyslela som si, len som sa chcela ubezpečiť. viem, google, ale fakt sa mi nechcelo 😀

panelacikova
9. júl 2022

@liloastitch ale inak brutálny zvyk, fuj

oli18
9. júl 2022

@cocolino234 Ty si tu najmúdrejšia vo svojich 19tich rokoch🙉 A k tomu veľmi chápeš, čo iní píšu. Ja som si do vdovy nekopla, len ma prekvapuje, že o žiali nepíše nič, ale o nábytku. Ale vidím, že mnohým diskutujúcim záleží viac na materiálnych veciach, ako na strate milovaného človeka.

liloastitch
9. júl 2022

@panelacikova nie som si istá, ale myslím, že to plynulo z nejakého náboženstva.. Dávnejšie som to kdesi zachytila.

panelacikova
9. júl 2022

@oli18 nevieme, kedy umrel. možno pred 2-3 mesiacmi, možno skôr... a keby aj pred 2 týždňami... ak ju náhodou svokrovci vyhadzujú, jednoducho ona sa musí chopiť života a ísť ďalej. a mať nejaký štart. ja na tom nevidím nič zlé. chce si vziať to, čo jej patrí. čo patrilo im obom. ona nemôže za to, že umrel... predpokladám teda... inak by sedela v base.

panelacikova
9. júl 2022

@liloastitch hej. vídala som to v nejakých filmoch a dokumentoch... ďakujem pekne za takéto náboženstvo 😨

moonlight1210
9. júl 2022

@panelacikova ano. Zvyk uplatnovany v Indii. Cnostna zena si po smrti manzela lahne spolu s jeho telom na zapalnu hranicu a zhori s nim za ziva.

Aj by rodina usetrila, pri jednom pohrebe by vybavili oboch. Zene by odpadli starosti, co s dedictsvom.
Rodina by sa pozrala zialom za synom o majetky sama medzi sebou. Ostalo by to tak povediac v rodine.

A nikto by nikomu nevyhadzoval na oci, ze nadraduje svoju buducnost (ktorej aj tak neutecie, kym bude zit) nad zial za muzom. 🙂

hipuska
9. júl 2022

Môj kamarát spachal samovraždu. Mal priateľku, ona jeho osobné veci odmietla dať rodičom. Nešlo o nábytok, bol vojak. Otec bol tiež vojak, chcel medaily a také veci. Ona len s princípu. Dali to na súd, ťahali sa dlho...nakoniec sa kopu veci, ktoré požadovali "stratilo". Autorka, vykaslala by som sa na to. Aj tak, potrebuješ ľudí, ktorí by ti ten nábytok pomohli previesť do nového bytu. Súdom by som nešla. Auta, ak sú písané na vás, zobrať kľúče, sadnúť a odviesť. Zobrať čo sa dá a odísť. Raz a navždy. Neodporúčam, sa tam potom vracať "tajne". Môžu ta obviniť z krádeže....na stole sme mali 5000€, zmizlo počas jej návštevy. Takže , len za ich prítomnosti....môžeš im z vnútornej strany skrine nechať odkaz. Keď si ju otvoria, nájdu ho tam....

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
gladys_07
9. júl 2022

@oli18 ty si dobra trubica 🤦‍♀️🤦‍♀️ A to mas od zeny co ma uz takmer dvakrat 19, snad si to viac vezmes k srdcu 😂

Co ti dava pravo sudit ci niekto smuti “spravnym” sposobom? A ci riesi “spravne” veci?

thoughtfulweirdo
9. júl 2022

@oli18 Prečo by tu mala autorka vypisovať o svojom žiali? Na sociálnej sieti potrebuje poradiť ohľadom pragmatického problému, nie ohľadom žiaľu, ktorým sa zaoberá sama v súkromí. Snáď neplatí, že koľko srdcervúcich viet napíšem, tak silno smútim.

Autorka, platili ste nábytok z účtu? Ak áno, najala by som sťahovakov, odviezla nábytok a ak by sa náhodou chceli svokrovci oň súdiť, máš dôkaz, že ste ho kúpili vy.

zuzanaete
9. júl 2022

@oli18 Autorka sem prisla po radu ohladom nabytku. Nic to nevypoveda o jej ziale. Nemusi sem rozpisovat detaily, co preziva, ako to znasa. Pre nu zivot pokracuje dalej a musi ho riesit. Pytala si konkretnu radu.

lucia.t
9. júl 2022

@oli18 dosť od veci koment

gabriela198
autor
9. júl 2022

@panelacikova zo soboty na nedeľu dnes v noci bude tyzden

gabriela198
autor
9. júl 2022

@simca06022011 auta sú na manžela a nábytok sme platili vedcsinou kartou

zdenka11081983
9. júl 2022

@oli18 to vážne totok ? Zomrel jej manžel, stratila to najcennejšie. Svokrovci sa v ťažkej chvíli otočiť chrbtom. A nech teda ešte s holou ritou ostane... autorka úprimnú sústrasť a napis odkiaľ si, ti prídem pomôcť presťahovať aj s nábytkom.

gabriela198
autor
9. júl 2022

@dilino nie deti sme nemali

dadis
9. júl 2022

@oli18 poviem ti tak, ja sa casto pozastavujem nad tym, ake vyzrete nazory moze mat tak mlada baba ako @cocolino234 ❤️. Aj v tomto jej musim dat za pravdu.

dadis
9. júl 2022

@gabriela198 Vytlac vypisy z uctu, ukaz svokrovcom a nech ti pridu manzelovi kamarati pomoct stahovat, pred nimi si podla mna nedovolia. Ak aj ano, nech si nabytok s hanbou nechaju. Drzim ti palce

gabriela198
autor
9. júl 2022

@zdenka11081983 ďakujem a som od stropkove

gabriela198
autor
9. júl 2022

@dadis nie ja im nábytok nechcem nechať a ja si pôjdem do banky a neviem či mi to tak zrobila keď zablokovali ucet

77daniela77
9. júl 2022

@gabriela198 Preco sa k tebe tak spravaju?

zdenka11081983
9. júl 2022

@gabriela198 v banke sa účet majiteľa zablokuje. To je normálne. Vysporiada sa keď budeš mat právoplatne dedičské konanie. Notár zisťuje stav uctu k hodine úmrtia. A ty ako manželka si dedič.

ankare
9. júl 2022

@gabriela198 prijmi úprimnú sústrasť. 😢 Je to hrozné,že musíš riešiť takéto situácie. 😢 Držím palce,aby sa to vyriešilo všetko k Tvojej spokojnosti. Drž sa!

marca12
9. júl 2022

@oli18 co je na tom,ze riesi nabytok? To znamena,ze nesmuti? Vies si to predstavit ostat v dome a ludmi,krory ta neznasaju a chcu ti vziat aj to posledne co mas? Musi odist z domu,kde ma spomienky s muzom. Pohreb je draha zalezitost a nie kazdy si moze dovolit zacat od nuly a zariadit si celu domacnost. Nevieme kolko je od smrti muza a nie kazdy sa potrebuje lutovat a vyplakavat nad stratou. Kazdy truchli po svojom. Ty si sa zamerala len na tie papundekle a nevies pochopit ako moze niekomu zalezat na kuse papundekla,ktory si kupila spolu s muzom. Omg moja babka tak smutila za starkym,ze nedovolila vyhodit cervotocovu staru skrinu,lebo to bol ich svadobny dar. A oplakavala deda kazdy bozi den a vidis,predsa bojovala o svoju skrinu