Zomrela mi babka, lebo mala preležaniny
Píšem tu ja zas a znova čo sa pýtala dávnejšie na prelezaniny a čo mám syna ocka, priateľa, babku a zistili mi nedávno rakovinu. Dneska mi babka zomrela. Bola 3 týždne doma. Volali sme chodili sme ku ados ze ešte ako dlho budeme čakať, keď ma babka prelezaniny v horšom stave a samozrejme my sme doma jej na to mohli len bethadine dať. Ze vraj čakacia doba je 2-3 týždne. 3 týždeň je teraz a do teraz nevolali! Čo je toto za Slovensko? Akých tu máme preboha lekárov ak nevedia len jednu sestričku poslať aby jej to poriadne vyliečila. Zomrela na sepsu otrava krvi. Vieme sa niekde na to sťažovať, že to nechali tak? Dokonca ju z nemocnice po mesiaci prepustili a nič v správe nemala o prelezaninach. Neboli sme ani o tom informovaný co ma pre lepené. Vôbec nič!
Boze ako to tak citam, tak sa riadne bojim. Mojho syna prepustili pred dvoma týždňami s prelezaninou. Uz sice neleží, hýbe sa a osetrujem to sama. Kedze lekari len povedali, ze sa to same zahoji ked bude chodit. To sa moze az takto zvrhnut?
@anonym_c23dc9 Neboj sa.Ked sa syn hýbe,je dobrý krvný obeh, zahojí sa to, len pri ošetrovaní sa treba snažiť o sterilitu v rámci možností
@lenka150000 Pracujem v zdravotníctve a vidím veci, o ktorých sa verejne hovorí málo. Vidím starých ľudí s hlbokými preležaninami, ktorí nemôžu vstať z postele a niekedy mi hovoria to isté: "Nechajte ma ísť."
Preležaniny nie sú len rana na koži. Sú to hlboké, bolestivé defekty siahajúce až na kosti. Každé preväzovanie bolí. Každý deň je boj bez výhľadu na uzdravenie.
A pritom sa málo pýtame — chce tento človek bojovať?
Medicína vie predĺžiť život. Ale predĺžiť život neznamená zlepšiť ho. Existuje obrovský rozdiel medzi liečením a trápením.
Starší ľudia, ktorí stratili pohyblivosť, trpia bolesťou a nemajú výhľad na zlepšenie, majú právo povedať dosť. Majú právo na paliatívnu starostlivosť — na úľavu od bolesti, na dôstojnosť, na to, aby ich blízki boli pri nich. Nie na ďalší zákrok, ktorý ich udrží nažive o týždeň dlhšie za cenu utrpenia.
@anonym_add14c Majú právo odísť s pomocou,len ešte sme na to nedozreli.
@lenka150000 prepacte ale vieme ake je tu zdravotníctvo ale odbili ste ju mastou pritom je nespocetne mnoztsvo veci na prelezaniny .Naplaste kremy taka nafukovacka co kazdu hodinu sfukuje a nafukuje.V noci ju trebalo otacat vkuse natierat proste kto mal choreho doma vie aka to je makacka.To ze ste sa nedockali zdr.personalu je zial alarmujuca situacia ale troska sedliackeho rozumu a pomoct si aj sam a otrabu krvi z prelezanin za 3 tyzdne to ich ake mala?
@domix147 nie žiadnu prelezaninu pred tým nemala! Lebo ešte pred tým chodila aj na internom keď bola tam z nou chodili. Dali ju na oddelenie dlhodobo chorých a tam z nou prestali cvičiť a ďalšie veci
Poznám a s vlastným rodičom. Prakticky mi ho zabili "starostlivosťou" v nemocnici a "ochotou" nemocničných, aj ambulantných lekárov. Neadekvátna starostlivosť, odmietanie hospitalizácie pacienta, aj keď to bolo potrebné, znižovanie času hospitalizácie na neadekvátnu dĺžku bez doliečenia pacienta, neoznámenie príbuzným zhoršenie zdr. stavu, komplikácie riešené nedostatočne dlhý čas, ignorovanie ďalších. vážnych zdr. komplikácií, ktoré vznikli v dôsledku hospitalizácie, neadekvátna starostlivosť o pacienta ambulantným lekárom po prepustení, počas hospitalizácie nulové zabezpečenie zaškolenia príbuzných o starostlivosti, napriek tomu že v zdr. dokumentácii to nemocnica opakovane uviedla, ... mohla by som o tom napísať celú knihu. Môžeš podať sťažnosť aj na ministerstvo, nie je šanca, nie je absolútne šanca dokázať vinu. Čo sa týka ADOS, už to nie je pre vás aktuálne, ale druhý raz odporúčam obvolať viaceré agentúry, tie normálne vedia zabezpečiť príchod sestry a ošetrenie aj na druhý deň. Drž sa. Ja osobne mám po tejto skúsenosti ,a žiaľ nielen po tejto, úplnú nedôveru k lekárom a zdravotníkom.

@lenka150000 tak bolo treba ísť opäť na chirurgiu.
Ale rovno ti napíšem, že niekedy vek človeka, jeho chronické choroby a preležaniny sú kombinácia ktorá sa nedá zvládnuť
@anonym_13cede Je to tak.Dekubit sa ošetrí, následne sa pacient zaplienkuje a točíme sa v bludnom kruhu