Zomrela mi babka, lebo mala preležaniny
Píšem tu ja zas a znova čo sa pýtala dávnejšie na prelezaniny a čo mám syna ocka, priateľa, babku a zistili mi nedávno rakovinu. Dneska mi babka zomrela. Bola 3 týždne doma. Volali sme chodili sme ku ados ze ešte ako dlho budeme čakať, keď ma babka prelezaniny v horšom stave a samozrejme my sme doma jej na to mohli len bethadine dať. Ze vraj čakacia doba je 2-3 týždne. 3 týždeň je teraz a do teraz nevolali! Čo je toto za Slovensko? Akých tu máme preboha lekárov ak nevedia len jednu sestričku poslať aby jej to poriadne vyliečila. Zomrela na sepsu otrava krvi. Vieme sa niekde na to sťažovať, že to nechali tak? Dokonca ju z nemocnice po mesiaci prepustili a nič v správe nemala o prelezaninach. Neboli sme ani o tom informovaný co ma pre lepené. Vôbec nič!
@simca06022011 však u všeobecnej boli, ukazovala jej fotky , betanid kazala ,, takže všeobecna neposlala ale vedela ....
@sara07 len to je malo ukazat, vies u nas u lekarov nevybavis nic, kym sa tam nedotrepes a neurobis cirkus a detto v nemocniciach... a to uz nie je len obycajna prelezanina, ale vazny stav, ked clovek zomrie na sepsu. Prelezaniny sa bezne riesia napr na chirurgii v nemocke atd.. Ide o vazne veci, bolestive, clovek zomiera v bolesti na to. Minimalne maju odporucit riadne krytie, ukazat starostlivost a nie povedat.. dajte betadine...
Tieto veci treba zacat medializovat, nech vidime ako sa staraju, nie to ako protestuju a ako nestastnici malo zarabaju a ako sa narobia a ako ich je maaalo... ehm.. bola som na urgente bystrickom v nedelu :D nasa spicka :DD
@domix147 nie žiadnu prelezaninu pred tým nemala! Lebo ešte pred tým chodila aj na internom keď bola tam z nou chodili. Dali ju na oddelenie dlhodobo chorých a tam z nou prestali cvičiť a ďalšie veci
@lenka150000 😔tak určite sťažnosť
Boze ako to tak citam, tak sa riadne bojim. Mojho syna prepustili pred dvoma týždňami s prelezaninou. Uz sice neleží, hýbe sa a osetrujem to sama. Kedze lekari len povedali, ze sa to same zahoji ked bude chodit. To sa moze az takto zvrhnut?
Boze ako to tak citam, tak sa riadne bojim. Mojho syna prepustili pred dvoma týždňami s prelezaninou. Uz sice neleží, hýbe sa a osetrujem to sama. Kedze lekari len povedali, ze sa to same zahoji ked bude chodit. To sa moze az takto zvrhnut?
@anonym_c23dc9 áno ale záleží v akom stave je ta prelezanina babka ju mala celú hnisavu až do kostí a nemala len jednu ale aj 5
Autorka, jediné, čo viem napísať - úprimnú sústrasť a pokoj duši babkinej!
Mali by si pýtať vyšší plat ale aká je tá suma aby nenechali ľudí zhnit
Chore
Mali by si pýtať vyšší plat ale aká je tá suma aby nenechali ľudí zhnit
Chore
@anonym_e41d02 k platom v zahraniči sa už približuju, k platom ostatnym sa maju podstatne lepšie, nemajú zle platy,
pracovne podmienky ano tie maju katastrofalne
@sara07 len to je malo ukazat, vies u nas u lekarov nevybavis nic, kym sa tam nedotrepes a neurobis cirkus a detto v nemocniciach... a to uz nie je len obycajna prelezanina, ale vazny stav, ked clovek zomrie na sepsu. Prelezaniny sa bezne riesia napr na chirurgii v nemocke atd.. Ide o vazne veci, bolestive, clovek zomiera v bolesti na to. Minimalne maju odporucit riadne krytie, ukazat starostlivost a nie povedat.. dajte betadine...
@simca06022011 ano ja som typ čo urobí cirkus ,
len su ludia čo idu slušnou cestou , tichou slušnou a presne takto dopadnu
Zial, toto je realita slovenskeho zdravotnictva, systemova chyba. Pacienta - leziaka prepustia, lebo poistovna uz dlhsi pobyt v nemocnici nepreplati. A rodina nech sa stara. V normalnej krajine by taky pacient isiel na oddelenie paliativnej starostlivosti alebo do hospicu. U nas paliativky takmer neexistuju a hospicov je zalostne malo. A tak leziaci pacienti zvacsa skoncia doma v starostlivosti rodiny, ktoru nikto ani nezauci, ako sa o pacienta starat, ako osetrovat prelezaniny, pichat injekcie...A mobilny hospic/ADOS, ak sa aj podari vybavit, nepokryje starostlivost 24/7. Tento stat sa nestara, z coho si rodinny prislusnik starajuci sa o pacienta vykryje stratu prijmu alebo opatrovatelku. O tom, ze pre mnohych to znamena stratu zamestnania ani nehovoriac. A usilie rodiny konci napokon frustraciou z toho, ze pacientovi nepomohli.
@simca06022011 ano ja som typ čo urobí cirkus ,
len su ludia čo idu slušnou cestou , tichou slušnou a presne takto dopadnu
@sara07 no ja tiez nerobim cirkus, chcela by som :DDD tak ma na urgente otocili a teraz sa mordujem sama doma :D este aj tie bludy co si napisu do sprav nemaju s realitou absolutne nic spolocne...
@anonym_423f37 Lebo máme vlastnú skúsenosť. Pochopila? a nie nebol to babka ležiak. Mali sme aj právnika a aj tak nič z toho.
nato aby sa niečo pohlo tak tu musí byť v prvom rade mediálny tlak a mladý človek popr. dieťa. Určite nie človek vo veku 50+.
@anonym_9a9f02 tak potom nebolo dokazane pochybenie, inak by to obstalo s pravnikom.
@anonym_9a9f02 tak potom nebolo dokazane pochybenie, inak by to obstalo s pravnikom.
@anonym_423f37 ty chceš bojovať s lekármi ? Jednoducho sa to nedá.
@sara07 no ja tiez nerobim cirkus, chcela by som :DDD tak ma na urgente otocili a teraz sa mordujem sama doma :D este aj tie bludy co si napisu do sprav nemaju s realitou absolutne nic spolocne...
@simca06022011 ja na spravu napišem čo tam nesedi a neprevezmem alebo škrtine pacientka poučena ...takže u pediatrov mi už radšej nedavaju nič podpisovat ..
@simca06022011 ja na spravu napišem čo tam nesedi a neprevezmem alebo škrtine pacientka poučena ...takže u pediatrov mi už radšej nedavaju nič podpisovat ..
@sara07 no len ja so ani nevidela, ani stat nevedela ani nic.. :D a stacilo mi uz len to ze hovorim mu toto sa mi stalo a on si ide svoje.. ze nie toto :DDD no tak som mala dost.. lebo on vie co sa mne stalo.. :D len aby sa ma rychlo zbavil. Ako posledny krat som isla sama k lekarovi asi takto urgentne... treba si brat armadu ludi so sebou
@anonym_2fdc7e kde akú sme mali hľadať? Všade kde sme volali nás odbili ze dat papiere a čakať! Všade to isté! Tak ako sme my pochibily? To ze nám povedali ze treba čakať lebo majú málo lekárov? Za toto môžme my? Ze sme chodili každý deň kade ľahšie a snažili sa vybaviť ados ale všade ta istá odpoveď bola. Za toto vážne môžme my? No vy ste skvelá 👏 👏
@lenka150000 Svojim sposobim mozete. Po par dnoch cakania
riesim!!! Dam inzerat, aj studentku osetrovatelstva. Ach boze, lakomost ludi nema hranic.
Zial, toto je realita slovenskeho zdravotnictva, systemova chyba. Pacienta - leziaka prepustia, lebo poistovna uz dlhsi pobyt v nemocnici nepreplati. A rodina nech sa stara. V normalnej krajine by taky pacient isiel na oddelenie paliativnej starostlivosti alebo do hospicu. U nas paliativky takmer neexistuju a hospicov je zalostne malo. A tak leziaci pacienti zvacsa skoncia doma v starostlivosti rodiny, ktoru nikto ani nezauci, ako sa o pacienta starat, ako osetrovat prelezaniny, pichat injekcie...A mobilny hospic/ADOS, ak sa aj podari vybavit, nepokryje starostlivost 24/7. Tento stat sa nestara, z coho si rodinny prislusnik starajuci sa o pacienta vykryje stratu prijmu alebo opatrovatelku. O tom, ze pre mnohych to znamena stratu zamestnania ani nehovoriac. A usilie rodiny konci napokon frustraciou z toho, ze pacientovi nepomohli.
@kp7333 perfektne zhrnuté, takto to je.
@sara07 áno,vyložili pred panelákom.......
@rozculena tak my máme skusenost, že keď nikto chorú nechcel, tak platili za pobyt až kým sa nenašiel sociálny domov a ten sa veru našiel do mesiaca. Vôbec ju nevyhodili pred dverami. Ale je možné že preto že ona bola na cievkach a hadickach tak v takom stave ju nemohli hodiť pred dvere. Pred dverami možno nechajú takých, čo sú schopní prezit bez podpory. Ináč si nechcem predstaviť že by ten pacient pred dverami umrel, kto by bol zodpovedný, či by zdravotnícke zariadenie malo z toho postih.
Inak baby ja len tolko k tomu, ze nechaju cloveka vonku pred domom. Samozrejme to neobhajujem, ale niekedy je to inak ako sa zda. Mnoho pribuznich sa zatajuju a nechcu prevziat pribuzneho z nemocnice a starat sa onho a nechce sa mi verit, ze niekto z nemocnice posle cloveka domov bez toho aby informoval pribuznych aspon ked som ja robila na odd nestavalo sa to. Uz to, ze ti pribuzni necakaju doma za to prevozova sanitka nemoze oni tam nemozu vyckavat maju xy dalsich vyjazdov...je to cele nedoriesene. Len som tym chcela povedat, ze nie vzdy su na chybe zdravotnici.
Tieto veci treba zacat medializovat, nech vidime ako sa staraju, nie to ako protestuju a ako nestastnici malo zarabaju a ako sa narobia a ako ich je maaalo... ehm.. bola som na urgente bystrickom v nedelu :D nasa spicka :DD
@simca06022011 a hadam ich je vela chces povedat? Suhlasim, ze vela z nich je zlych k ludom, ale naozaj su pretazeni
Nie je to tvoja vina, aj ocinovi sa v nemocnici začali robit preležaniny, upozorňovala som na to, nijak to neriesili, ja som ho polohovala, odľahčovala nohy, fotila som si to, ci sa stav lepší. Preležaniny sa vedia spravit aj do par hodín, keby som nevidela na vlastne oci, tak neverim. Je mi to luto, možno to tak malo byt, že uz je vasa babička na lepšom mieste. Z negatívnych komentarov si nic nerob, nikto nekráčal v tvojich topankach, robili ste maximum. My sme si presli so svokrou niečim podobným, kde som primara prosila, aby ju zobral na oddelenie a on mi povedal, že nemam miesto a ja, ze vás veľmi prosím a on mi k…t zložil telefon
Ak je pacient len ležiaci ( nedokáže sa sám otáčať ) je riziko vzniku dekubitov takmer 100 % - v nemocnici na prevenciu príliš nedbajú - preto je na rodinných príslušnikoch, aby zabezpečili opatrenia ; antidekubitný matrac, antidekubitné poduštičky ( tvarovaný molitan) pacienta polohovať kritické miesta natierať ochranným krémom s obsahom nechtíka -
Žijete na ružovom oblaciku, v zdravotníctve to je často o hubu, málo personálu a prioritizuju sa mladí ľudia a žiaľ starsi človek - neviem o koľko by jej predĺžili život ale kvalitnejší by nebol

@sara07 lekári a sestričky držia spolu...každý má na každého niečo.
@alguno držia a ked ti neodpovedia na otazku alebo ostanu chvilu ticho ,tak to viem že pravdu sa nedozviem