Zrušenie vianočných darčekov
Ahojte chcem sa spýtať..Sme štyria súrodenci starší dvaja (brat-segra) majú iného otca a ja s bratom iného 😀🙂.. Najstarší brat už pár rokov chodí k našim len raz za rok a aj to na Vianoce, očividne až tak záujem nemá tak sa pýtam či by som mala zrušiť darčekovanie na Ježiška jeho deťom keďže aj tak keď sa ho pýtam alebo jeho ženy akú majú detí konfekčnu veľkosť atď.,tak odpišu až po mesiaci a väčšinou sa to deťom ani nepáči čo dostanú atď...Tak premýšľam že celé to divadielko raz za rok na 2hodiny stopnem a aj darčeky 🤷🏽♀️.. Tak sa pýtam..Čo by ste spravili vy?Ako by ste reagovali vy🙂
To materialno😃by som teda zrušila, za ušetrené by som kúpila živú jedlička, borovicu, smrek pre vôňu domova... a návštevu raz za rok nie pretrpela, ale ju skúsila povýšiť na oslavu roka... Nemôžeš s brachom v novembri zájsť na kávu a hodiť úprimnú reč, co pre neho vy znamenate, ci vás má jeho žena rada, alebo tam ide s nim dobrovoľne nasilu si to odbiť , ako to vnímajú ich deti, ci sa radi stretáju vaše deti ako bratranci... Skus návštevu obohatiť o prechádzku niekam, dat do placu karty, zahrať sa s deckami, byť srdečná, vyložiť srdce na dlan♥️.. Zrušiť niečo rodinné vie každý blb, po rokoch c19 by mala nastať renesancia vzťahov, nie ich zánik, hlavne kreativne🎄🎄🎄🎆🎆🎆⛄⛄⛄👥👥👥Ty máš v rukách veľkú vec, ze ti prckovia budú raz spomínať na Vianoce u tetky
Zrušiť darčeky tebe tie peniaze chýbajú a ich tvoje darčeky nepotešia a ešte máš stres zo “zháňanie darčekov” nevieš čo kúpiť pubertiakom a vyrábate len odpad.
Akurát sme to riešili aj v našej rodine . Všetko sme zrušili .... každý rok to isté , nikto nevie čo má komu kúpiť atď ... navyše to bolo pre každého finančné náročné ... dohodli sme sa , že každý má Vianoce doma 🎄.. iba rodičom sa skladáme na darček , ktorý chcú 🎁
My mame darceky v ramci rodin stopnute davno. Kazdy su kupuje svojim detom co chce, ci sa im paci, co chcu ci potrebuju. Zbierat dookola rarohy lacne ci drahsie nema zmysel ani 145 barbina pre dceru ci 28 bager pre syna. Spolocne kupujeme len rodicom- novu mikrovlnku, ci vysavač....
@zeldia najprv napísala a potom prečítala, ze sú to vlastne predpubertiaci, ale aj tak, naplánovať prechádzku do prírody, na polnocnu🎆 a potom zavolať na punc..
Každý pravý 🎄Vianocnik🎄😃 ma uz v krvi ten na chvíľu zastavený čas...
Ľudia už sú nejak len sami pre seba, ze sú aj ujovia, tety svagrovci... a môžu na chvíľu vstúpiť do života synovcom, neteriam ich bohužiaľ ani netrkne. Je výhrou, keď je v rodine nejaký tahun vzťahov, rodinný animátor.
Dat po 10 eur a čau žiadne hračky už sú velki
Brat vždy donesie aj mojím dvom synom.. Lenže nedávno som mala oslavu v reštaurácii a pár dní pred ňou bola staršia sestra unho a jeho manželka (naša švagriná) okomentovala že ona vôbec nepríde a on asi taktiež keďže som len nevlastná sestra a nemáme spolu žiaden vzťah.. Nakoniec sa v deň oslavy brat dotrepal na oslavu s hladinou v sebe ale prišiel..Tak už podľa tohto premýšľam tak ako premýšľam 🤷🏽♀️ keďže on s deťmi nechodí k mame našej a to bývame v jednom málom meste..
My máme mladšie deti v rodine a tiež sme si stopli darčeky ale máme zaužívané že chodíme po spievaní čiže tam deti dostanú po 10 eur
Ja by som dala poukážku do určitého obchodu - na oblečenie či knihu, atď. V hodnote takých 20 eur na jedného, a vybavené. Chlapi sú už veľkí, výberu si sami.
Viac by ma mrzel vzťah s bratom než hlúpe darčeky. Až mi smutno ostalo, že ťa nepovažuje za sestru, len nevlastnú 🤦🏻♀️ lenže keď on tvojim deťom dá, a správa sa ako hlupák, ja by som darčeky jeho deťom tiež dala, lebo vyjdeš z toho ako najhoršia ale nerobila by som si stresy

Zrušili sme to už dávno. Načo je to dobré? Dosť trápenia, čo kúpiť svojim deťom, nie to ešte bratovým/sestriným. Najlepšie rozhodnutie, máme všetci pokoj.
Ak silou mocou chceš niečo dať, takýmto veľkým už len peniaz do ruky, žiadne oblečko a pod.