Zúčastňovanie sa stretnutí s nevlastnými deťmi
Ahojte, potrebujem sa poradit. Manzel ma dvoch synov 4 a 6 rocneho z predchadzajuceho vztahu a po dvoch rokoch nekonecneho cakania na sud bolo rozhodnute, ze sa s nimi moze stretavat kazdy druhy vikend a stredy po skolke. Ja ho vsemozne podporujem aj ked to pre mna je velmi tazke kedze mame 6 mesacne babatko a iba si zvykam na rolu matky. Mam vsak pocit, ze ked pridu, tak som tam "na vyse", doslova az prekazam lebo mam nazor ako by sa mali a nemali spravat a dodrziavat pravidla nasej domacnosti.
Ich biologicka matka od manzela odisla este predtym ako sme sa spoznali, teda mojou vinou sa nerozisli. Napriek tomu sa citim ako macocha, koli ktorej rodicia nemozu byt spolu. Manzel sa stale vyhyba tomu aby sa s detmi porozpraval o tom, co sa vlastne stalo.
Nase spolocne babatko je z chlapcov nervozne, nespi ani poriadne nepapa ked su u nas, uplne mu narusaju rezim lebo stale behaju po byte, su hlucni a neposlusni. Citala som si, ze ich nemam vychovavat. Ale nedokazem sa len prizerat ako nam doslova skacu po hlavach. Preto zvazujem, ci by nebolo lepsie keby som sa tychto vikendov nezucastnovala - mam kam ist. Nech si uziju jeden druheho, nech sa nemusia obmedzovat a ani ja s babatkom. Su to len 4 dni v mesiaci....
Co myslite?
@katrin234 to je asi všade tak.. môj brat má dieťa s ex, tiež ju má každý druhý víkend a nechce byť prísny aby nebol ten zlý a aby dcéra chodila... Aj môj muž má syna z prvého vzťahu.. tiež na neho nechcú byť zlí(svokrovci a aj muž) tak jediná harpya som ja 😀 lebo si dovolím čosi povedať, ale je mi to tak úprimne jedno..ja si nebecham skákať po hlave.. k manzelovmu synovi som si dlho hľadala cestu, nevedela som.sa.s tým zmieriť, ale teraz máme super vzťah 🙂 pohrame sa, aj sa s ním učím , robím úlohy.. blaznime sa..
@bubblies nuž ak som správne pochopila, tak pani "Janka" mala deti 4 dní v mesiaci, tak to naozaj sa mohla aj vyplut pri tej vychove🤣🤣🤣🤣a ono pubertalnym dievčatám leze aj absolútne vlastný súrodenec na nervy a vyhadzujú ho, sem tam si po nadávaju na kade koho. Tak si myslím, že ta Janka asi nemala celkovo prehľad o dievčatách a ich matke za tie 4 dní to bolo zjavné ta najhoršia mať na celom svete. Janka to vedela.... Ona bola dokonalá na 4 dni.....v mesiaci👍👍👍
@maciatkolulu ako vies ze dievča ta su take???😜cii akokeby si opisala moja🙈🙈🙈
Je mi trochu smutno z tej poslednej vety: Sú to len 4 dni v mesiaci..."
Hlavne kvôli tým deťom.
Ja som rozvedená a mám striedavú starostlivosť s bývalým manželom už 7 rokov. S druhým manželom máme teraz už 5 ročnú dcérku. Z mojich skúseností - veci a aj vzťahy v rodine sa menia s vekom detí a aj vyzretosťou vzťahov v celej rodine (aj partner manželky Vášho manžela v tom bude hrať svoju rolu).
Súhlasím s tým, že je to o vnútornom nastavení, kým sa na manželove deti budete pozerať ako na niečo, čo musíte 4x do mesiaca pretrpieť, tak to fungovať nebude.
Môj manžel staršie deti vníma tak akosi na úrovni synovca a netere. Má u nich určitú autoritu, ale všetko, čo sa týka výchovy riešime len my s bývalým manželom (prípadne sa dohodneme so súčasným manželom, aký ma na vec názor, ale rozhodujem ja ako rodič). Moje deti majú manžela rady, hrával sa s nimi viac a vďaka tomu, že nemal tú "výchovnú funkciu" často robili všelijaké blbosti. 🙂 On si to vlastne dodnes užíva 🙂.
4 a 6 ročné deti sú ešte malinké na nejaké prísne "pravidlá". Je ale samozrejmé, že je pre Vás ako mamu 6-mesačného bábätka veľmi náročné sa postarať aj o dve staršie deti. Preto by som nevidela v tomto období nič zlého na tom, ak by ste sa stretnutí nezúčastňovali veľmi aktívne - ja by som kľudne poslala otca so všetkými deťmi na ihrisko a trocha si oddýchla. Keď bude mať bábätko rok a viac a vy sa konečne vyspíte, tak to bude situácia vyzerať zasa inak 🙂.
Ja chapem tomu, ze sa to autorke nepaci, no nesnazila by som sa do toho nejak zasahovat. Ale tak manzel by ich mal usmernit aspon v tom, aby neboli ako odrthuti z retaze, ale zas su to v podstate este male deti. No neodchadzala by som, ked by mali prist. To podla mna riesenie nie je
@katrin234 možno by ti pomohlo uvedomenie si ze veľa z tvojho rozcarovania pramení z toho ze nemáš deti (respektíve máš iba bábätko) a je to pre teba nové.
Deti sú fajn, ale majú aj svoje "nevýhody". To si človek častokrat neuvedomí a stretne sa s tým až keď ich má doma. Akurát vlastne deti ta na to pripravujú postupne ako rastú a veľa im aj odpustis lebo sú vlastne.
- sú hlučné, divoké, upistane, neporiadne, neobsedia na zadku. Obzvlášť dvaja mali chlapci, proste také tornáda. Aj ja sama sa niekedy pristihnem ze krutim očami keď mi prídu kamošky s malimi deťmi. Ja nám už pubertacku, to je úplne iný level než keď tu mam drobcov co všetko rozhadzuju, pištia, v záhrade mi dupu po kvetoch a podobne vylomeniny. Proste tu treba hlboky nadych, výdych a rátať do 10 kým ta vnútorné nervy neprejdu. Nič iné sa s tým nedá urobiť, darmo budeš deťom hovoriť "nebehaj" a podobne.
- deti stoja peniaze. Možno sa ti zdá výživné vysoké ale nieje, na to prídeš neskôr, keď náklady na tvoje dieťa stúpnu ako bude rásť. Tiež musíš brat do úvahy ze ich matka je veľmi obmedzená pracovne, sú ešte maličké skolka, škola, choroby a OCR. Je veľmi ťažké si vôbec až nemožné si nájsť normálne platenú prácu s normálnou pracovnou dobou ako samozivitelka s malými detmi.
Je podľa mňa celkom normálne co cítiš, daj tomu čas kým si zvyknete. Skus hľadať na chlapcoch skôr to dobre ako to zle, neustále vracanie sa k tomu a rozmýšľanie aké je to o ničom situáciu pre teba iba zhorsi

@katrin234 ako neviem si predstavit ist kvoli nim na cely vikend prec. Manzel chce byt na nich dobry, lebo sa boji ze by o nich zase prisiel. Musite sa o tom vy dvaja porozpravat.
Podla mna deti ako deti, ja by som sa k nim normalne spravala. Mas male babo, oni vacsi, kazdy ine potreby. Tomu starsiemu by sa malo vekuprimerane vysvetlit co sa stalo. A mali by aj ciastocne respektovat vasu novu rodinu.
Ku nam chodi synov kamarat, dost zivy je, ale napomeniem ho ked uz vela. Ako jedinacik casto u starkych na mobile, u nas sa hraju a mobil im nechyba.