Zúfalstvo a izolácia: Ako ďalej žiť?
Co dodať? Sama neviem. Som zufalá, nemám kam utiecť, neviem a nemam ku komu utiect preč .. nemám rodinu, nemám priateľov, známe ani kamarátky ...
Mam zničený život, neviem rozmýšlať nad "životom" aký bude dalej.... neviem ci robim ja chybu, či som niekde ja spravila chybu, či som ja sama ako osoba chybná...
Ja len by ma zaujimalo, ci kazdý z vás je bez chyby, či je aktivny v tomto živote, či ho baví žiť, či dokáze rozmyslať pozitívne, bez negativnych myšlienok?
Máte deti? Prácu? Dostatok šťastia, pozornosti? viete si povedať ked zhodnotíte svoj život (aj keď len nejakú časť svojho života-pár rokov dozadu) budíte sa s pokojom, úsmevom? Že áno dalši skvely deň predomňou??
Ja nie .... čo je veľmi smutné, som realistka viem si povedať že toto a toto nemá tak byť alebo má..ale som ubolená, užialená životom ... a najviac ma trápi, že som vôbec v takejto fáze života (čo neviem či sa vôbec zmení) vždy som sa rada smiala, smrti sa bojím aj tej predstavy... som introvert, práca, škola, vodičák, dieťa 2r, tehotná 30tt ...vždy som pomáhala, a vždy aj pomáham iným aj keď ostatní ani netušia čo sa vo mne skrýva....
Spomienky, žial, trápenie počas detstva... hádky.... bitky ... málo peňazí...málo šťastia .... zo života... (zase mám slzy v očiach) detstvo bez biologického otca, neviem aké je to niekomu povedať slovom "ocko"
Štúdium na základnej, strednej škole vzorná žiačka/študentka, dobré známky....
neskôr adoptovanie dievčatka mojou mamou
..už viac som nemala čas unikať z reality, či už učením alebo ponárať sa do stránok kníh...
Začalo obdobie staranie sa o "mladšiu sestru" ...
Zbytocne sa tu navazate, autorka je z nekomplenej rodiny, nestravila to nikdy, ako ukrivndenie a nestastie vsetko berie, nasla asi dovod byt smutna napr. "nemala komu povedat ocko". To ze jej otec mohol byt podobny uvrieskany tupec, a matka ju vlastne zachranila od toho je ina vec.. LENZE ona teraz, alebo mozno aj dlhsie, sa obava toho ze bude jej dieta vyrastat bez otca, to je podla mna dovod, preco vela zien ostava v taktomto cirkuse. Lebo ja som bola bez otca, moje dieta nebude... nevidia to, ze radsje doma klud s jednym rodicom, aj ked skromnejsie, ako nervy stale, ako vidiet vzor rodiny otca hadzajuceho taniere, matku neustale majucu nejaky problem... lebo tu ani nesedi to ze by sa snazila proste nerobit cirkus, ked vie aky je vybusny.. ze navari a ona nebude jest, lebo zrazu sa vytocila a nie je jej dobre... lebo deti su poslusne zlaticka, ktore ziadnu matku / otca nevytocili... omg.. tolkokrat som isla do vyvrtky, nervy chytala, ze koniec, neviem ci je taka zena ktorej nikdy nepraskli nervy... aspon tak, ze si isla vedla porevat :D Neviem co je to za novy trend ocakvat, ze kazdy je "hyper stastny" a neriesi nic, nema starosti, problemy, stres... podla mna kazdy rodic ma, kazdy kto je v nejakom vztahu dlhsie urcite tiez. Nie vsetky dni su ruzove... nebudeme si za to robit naschval doma. A za to nebudem behat ako zduta fuchtla cele dni... ale ani sa nenecham urazat, otlkat, nenecham si rozbijat veci doma a vrieskat niekoho po mne. Ak to prekroci istu hranicu, urcite nebudem s takym clovekom ostavat ked nebudem musiet...
Ja citam uvodny prispevok uz 3x a nejako mi to nedava zmysel vobec. Teraz neviem, ci som prepracovana alebo je chyba na druhej strane...
Kazdopadne, len male percento ludi je v zivote stastne tak echt, ako pises. Kazdy ma svoje male trapenia. U kazdeho sa striedaju dni, kedy je lepsie a dni, kedy je horsie. A vacsina zdravych ludi ale dokaze realisticky zhodnotit, ze ich male trapenia su nic oproti tomu, ake trapenia maju napr. ludia, ktori maju postihnute deti, ludia s rakovinou, ktori nemaju na liecbu a cakaju na smrt, ludia bez domova.. a takto by som mohla pokracovat dalej. Tiez som si presla depresiou (tiez na materskej - dieta nespavec, stale plakalo, stale, stale, nemala som nikoho, kto by mi pomohol, rodina daleko, chlap v praci, nevyspata, nestastna, bez akejkolvek moznosti sebarealizacie...) a presne kvoli tomu som nesla do druheho dietata tak skoro po prvom, lebo viem, ze ak by som bola otehotnela este pocas toho, ako som bola na materskej s prvym, asi by som to nedala.
Deti nie su poslusne zlaticka, kricia, hadzu sa o zem, placu, byvaju chore.. to, co vidis na soc. sietach nie je odraz reality. V realite neexistuju dokonale deti, ani dokonale stastny clovek. Kazdy ma nejaky bol, aj ten, kto sa tvari ako najstastnejsi clovek na svete.
Hlavne nesed sama doma a neutapaj sa v nestasti. Skus zajst do materskeho centra, najdi si nejaku sebarealizaciu, par hodin v tyzdni mimo dietata, ak sa da... ak citis, ze mas nespracovane traumy z detstva, nehanbi sa vyhladat odbornu pomoc. Odbornik sa da najst aj cez poistovnu a platit nebudes. Ale to byva tazsie a na dlhsie cakanie.
Ďakujem každej z vás za komentár či už k veci ale odveci🙂 ...
Simča máš veľkú pravdu 🙂 toľko k tomu
Neľutujem sa, len som v depresiou zo života a neviem ako ďalej, a je mi hrozne že to čo som mala ja kedysi (nie úplne) budú mať aj moje deti 🙂
Dcérka je aktívna, občas až moc, priateľ výbušný nakoniec z toho ze som ja nahnevaná nervózna, tak je on zo mňa🙂 ... a to nieje že sedím doma cely deň, a on prišiel z roboty ci zkadial a navaril... nikde o tom nepíšem tal nechápem niektoré ženy co si domýšlate 🙂 bol doma, raz vari on, inokedy ja, ja upratujem venujem sa malej kým on vari takže "zas múdre reči niektorých ktorý ani toho druhého nepoznaju" človek napíše že nevie ako ďalej ale vy rozvijate hovadiny, a autorka simca mala pravdu v tom že som z neuplnej rodiny , presne preto ma serie táto fáza môjho života že to nechcem pre svoje deti ... už dávno niesom v tom že prečo ja som nemala otca...ale zas nebudem pixx a brat otca svojim deťom... viem aké to je .... áno starala som sa roky o nevlastnu sestru, o domácnosť varenie a všetko aby fungovalo ten začiatok bol len taky aby ste pochopili že niesom žiadna horenos, a žiadna citlivka a realistka som keďže nevidím všetko negatívne alebo ružové no nemyslite? Viem ze nieje všetko ideálne v živote, že je to aj horšie u iných, že nemajú zdravé detičky (čo má naozaj mrzí) ... a peňazí mame toľko koľko treba, nikdy som nechcela veľa ale aby som nemala ani málo takže neviem ženy ale niektoré by ste sa mali zamyslieť nad sebou 🙂 síce áno píšete to ako pozitivum aby si to druhý človek uvedomil, ale niekedy to nieje najpríjemnejšie;) ... a hej na psychológa sme už všetci to tam nepíšem ....a ďalšie dieťa? No žeby sa podarilo? A co som ho mala akože zabiť? Kvôli tomu že mám nervaka chlapa keď mu veľa vecí vadí? ...ja som sa chcela len vypísať a trafiť na nejaké aspoň z časti pozitívne komentáre🙂 ale tak áno som to napísala na MK, čiže som očakávala aj nejaké také komentáre🙂 ale zas písať o mojej labilnosti? 🙂 vážne? Čo viac dodať 🙂 sme všelijaké 🙂 ďakujem ale všetkým za vás cas
Toho psychologa potrebujes nutne! Styl tvojho pisania nie je ok. Ries si svoje psychicke zdravie, porozmyslaj o svojom nefunkcnom vztahu a treba sa posunut. Zacni tym psychologom.
Autorka, no mne je to uplne jasne, len vies, kopec rokov a casu zabijes tym, ze budes nasilu vo vzatahu kde si nestastna, len aby deti mali otca. A po rokoch prides na to, ze to bola najvacsia chyba, deti dostavaju na figu vzor. Ale ROKY uz nevratis. Ak je v pohode a iba je nervak, ked sa ty vytacas a mas hysaky, tak potom je to na tebe aby si sa skludnila. A to dieta 2r za to ze "nepocuva" nemoze, je to proste dieta.. tak ta vytoci, bude si robit co chce, a s prichodom surodenca sa to este moze zhorsit...
A ze zeny riesia to, ze ti chlap navari, tak to ber tak, ze vela chlapov ani len nenavari... ja som u nas ten vybusny clovek, co ma toho vela a vie ma riadne vytocit ked navarim, jedlo nabrate a niekto nejde jest.. cize ja to chapem.. keby mi nebolo luto riadu a nevedela som ze to budem musiet upratovat tiez by som to niekde smarila :D takze trochu aj pochopenie treba mat...
Ked mas dost tych financii, tak naozaj nelutuj peniaze za psychologa, ak by si to mala aj hradit.
Autorka....nemať otca nie je žiadna sláva,ale ešte horšie je mať zlého otca.Otec dáva dieťaťu ( dcére) príklad aky má byť muž.Ty možno pretnes tu generačnú traumu,že nemas otca,ale založis ešte horšiu.Chces svojim deťom vštepiť čo? Že všetci muži sú takí nervózni idioti ako tvoj muž a všetky ženy tak slabé a alibistické ako ty?
@simca06022011 toto co píšeš ja si všetko uvedomujem. Bohužiaľ je to teraz takto, keď príde bábo sa upokojenie že to bude lepšie (dcérka je dosť všimavá, vie polubiť, polutovať) Áno viem že je malička o to mi nejde len to že jej všetko aj st.rodičia dovolia a potom to skúša aj doma a ja jej to nedovolím, nehrozí aby ťukala buchala do ntbku lebo oni jej dali starú klávesnicu a ona si chudá mysli že sak sa nič nestane ... áno ja beriem názory aj tých ostatných žien čo napísali, nie každý koment som prečítala ale tak na niečo som odpísala v jednom komentári🙂 aj s dakovaním či už tak či onak ... áno sú aj horší chlapi a sú aj takí čo nenavaria (môj rad varí) len jednoducho všetko nadväzuje na seba a ako som už písala neviem ako žiť, niesom "šťastná" tak echt a áno nie každý to tak máme ale zas to je len to že zvykla som si? .. rozprávali sme sa aj o návšteve psychológa, on odmieta, aj keď som mu dala na výber buď to alebo ideme od seba .... ale nesúhlasí ani s tým aby sme šli od seba ... nie celé roky to bolo takto , neboli sme takýto, všetko sa časom mení, menej času, veľa povinností, veľa problémov (riešenia navôkol) ...taký obyčajný život ....takže neviem čo bude ďalej, ako dopadneme. 🙂 chcela som len niekoho kto mi napíše .... si blbá/niesi blbá ... ak sa staráš o dieťa domacnosť/tak je to ôk...ak nie tak pochop aj ty jeho ... alebo také niečo a nie aby tu riešili varenie môjho chlapa a ze sedím doma lebo akože, neviete čo všetko robím, ako sa cítim, čo zažívam, čím som si prešla prechádzam ...to sa nelutujem ale je kur☆☆ zlé obdobie pred nedávnom som prišla o strýka... predtým o dieťa..prišla som o kontakt s mamou... takže nabudúce radšej sa opýtam, a potom si robím dedukcie typu ...ďalšia čo sa ľutuje, čo sedí na riti a chlap ju obskakuje lebo nieje to tak. Mám svoje dg na na ktoré beriem lieky, popritom chodím aj sním na brigádu 🙂
Snažíme sa byt šťastný,vyrovnaný zo životom, roky idú áno to každý z nás vie... on je debil to je pravda, ale ako píše simca nervak ale život by dal za nás, je mi to jasne ... presne preto som mu dala viackrát šancu (teraz mi nepíšte načo som sním,ak bola potreba dávať sancu) prešli sme si zopár rokmi spolu, všetko dobre, každý z nás má zamestnanie, relatívne sme zdraví obaja, síce mame náročných rodičov a vzťahy s nimi ale snažíme sa nejak ich neriesiť, on si prešiel tiež podobným niečím v detstve ako ja, len mal viac voľnosti ale zas prišiel o sestru... takže áno debil je, ale zlý človek nieje, no neublížil by nám nijako fyzicky ... Aši to nedáva zmysel len jednoducho to chcem nejako ukončiť, že som sa chcela len vypísať ..vyplácať keďže je toho veľa .... síce viem že to nieje riešenie ... ale ľúbime sa aj keď už asi ne tak ako kedysi na začiatkoch, ale sme rodičia 🧡 ľudia čo si zažili väčšinou zle veci... aj tak sme pomáhali... ja som chcela aby ste mi pomohli nejako vy, poradiť, alebo úplne zdisovať zmysle musíš sa porozprávať normálne sním, dotiahnuť oboch k psychologovi atd... a potom ze prečo napríklad aj teraz nedávno si to hodilo mladé dievča keď sa nemala komu vyrozprávať, dávala na fb statusy a nikto nič nezareagoval 😏 je mi na grc z tejto doby .... nie nejdem sa zabiť (ja len že je to smutné, že niekto napíše jedla som jablko pri strome, a ostatní riešia aké jablko? Bolo bio? Umyla si si ho? Kupované? Či z toho stromu? Bola tma? Atď pointu snáď pochopite) Áno viem nieste nútené riešiť niekoho život, to nevravím ale ja som sem nikdy nepridavala komentáre pod príspevok ak som videla ze žena je na dne ...vieš čo, si labilna 🫣
A na odpoveď nijakej ktorá píše ze aký dávam potom vzor dcérke ze ci ma byt taky chlap ako môj... ona svojho otca miluje... toľko k tomu je to otckov maznáčik,miláčik takže neviem čo by ste rada odomna počuli beriem dieťa od otca preto lebo mame nezhody typu že sme nervozni, utahani, mame toho veľa okolo seba keďže občas riešime veci v robote, v rodine, u rodičov atď? Alebo? ...Snažím sa vyriešiť problém ktorý máme hlavne kvôli deťom aby nemali uplakane detstvo kvôli nám a nieje to naozaj jednoduché ale snažím sa a ďalej neviem čo budem robiť a týmto komentárom ukoncujem moje komentovanie
Ďakujem každej za komentár
Pekný večer každej z vás
Celé zle toto
Autorka, dlha cesta sebapoznania je este pred tebou... drzim palce.
Úvodný hlavný príspevok kde sama píšeš ze máš zničený život a teraz posledný príspevok kde vás opisujes ako normálnych ľudí kt sa ľúbia.. Žijú normalny život, to ako keby to písali dve osoby..
Tak ty vieš, že muž je výbušný, vidíš, že varí večeru, ale ty sa natrepeš chrumkami či čím a potom ignoruješ jedlo lebo už nie si hladná. Ty máš 5 rokov?
Ja výbušný nie som, ale teda nasrdilo by ma to. Muž reagoval totálne prehnane, ale ty si sa chovala ako malé trucovite decko.
Ale ty realne nemas preco byt echt stastna, lwbo mas doma vylozene debila. Ano, da sa s tym pracovat, a nevytacat ho a chodit po spickach a dbat na to, aby bol spokojny, ale to nie stastny zivot pre teba. Za mna neexistuje dovod, preco ostavat s muzom, ktory ma depta vo vztahu. Ved otcom bude, aj ked sa rozidete. Ja som z takej rodiny, nasi su stale spolu, ale k otcovi teda nechovam vrucne vztahy a bola by som milion krat radsej, keby sa rozviedli
Tvoja dcéra otca miluje lebo je jej otec a to jej stačí. Ešte úplne nevníma čo sa doma deje ale keď jej to dôjde bude ťa obviňovať alebo jeho alebo oboch, že s vami musela vyrastať. Otcom byť neprestane ani keď budete bývať inde.
Toto je daň za to, že deti si môže urobiť každý debil, či psychická troska, stačí že je plodný. A potom po svete behajú nevyrovnané indivíduá, ktoré nezvládajú úplne bežný život, zato sa naďalej nekontrolovane množia.
My sme v pohode, ale ked sa citis ako osamela troska, tak tuto chlapec omg+nejake cislo caka presne na teba, budete dokonaly par
@vanilkovazmrzka POZOR. omg1992 bol síce cvok, mentálne hraničný a nadržaný ako jeleň v ruji, ale zároveň mal o sebe vysokú mienku a s takýmto niečím by si nezačal - rovnako ako by nikdy nechcel prostitútku, feťáčku, cigánku, tak by nechcel ani psychiatrickú pacientku. Viackrát tu písal, že chce jednoduché, skromné, nudné dievča, ktoré s ním bude ryť na záhrade, pozerať ako opravuje staré krámy a počúvať staré hity a svokru. 😂
@heleninamama ale sak autorka by mozno nasla zmysel zivota v skromnom ryti na zahrade 😂
@vanilkovazmrzka Fyzická robota a následná únava by jej určite pomohli. Ale ju desí práca, škola, vodičák, dieťa... Proste, celý život je pre ňu ťažký a ešte aj tá smrť. Takéto typy sa budú radšej celé roky vŕtať v sebaľútosti, písať zmätené hlúposti a robiť teatrálne scény, kým nezničia všetko a všetkých okolo seba. A vždy budú mať pocit krivdy, že majú strašne ťažký život a nezaslúžia si to. Toto by si však ani omg1992 nezaslúžil. Toto na krku si nezaslúži nikto.
vidis na nieco bol dobry tento tvoj prispevok. hned vidis vsetko inak. a ked to opises takto, tak sa da povedat, ze si stastna spokojna zena. mas rodinu, zvladla si tazsie obdobia, mate sa radi, vselico ste preskakali, drzite spolu... no len tak dalej 🙏 (vies tu ta nikto nepozna a kazdy robi zavery len na zaklade poskytnutych info, takze ake bolo zadanie, take odpovede si dostala)
Milá autorka, všetko je v poriadku a netráp sa pre rozbité taniere a hádky. Si tehotná, hormóny robia svoje. Momentálne sa cítiš nešťastne. Ak môžeš, daj si Magnézium, vitamíny, minerály. Potrebuješ to. Vyjasní sa Ti myseľ. Budeš mať lepšiu náladu. Najprv seba musíš dostať do psychickej pohody. Potom ľahšie dosiahneš dobrý vzťah s dcérkou aj s partnerom. Snaž sa ich viac chváliť, byť milá a vďačná za maličkosti. Budú sa pri tebe lepšie cítiť. Netreba maľovať čerta na stenu, že bude zle. Buď dobrá k sebe aj k ostatným a budete šťastní. Spievaj si veselé pesničky. 😉
Ano som spokojna a stastna momentalne ale bolo obdobie kedy som sa citila uplne rovnako ako ty - ked som mala depresie. Nenechaj to zajst dalej (potom uz cloveku beha hocico po rozume a nechce sa ti vstat ani z postele o babatko by sa ti tazko staralo v takom stave) chod k psychiatrovi nie je to hanba .. mne antidepresiva pomohli za mesiac to uz bolo 100 a 1
Klobúk dolu pred každou, ktorá zvladla precitat tie autorkine litanie.A to citam naozaj rada 🙂
Nefňukaj, nechce sa mi tu rozpisovať svoj chorý život, ktorý by tiež vyznieval neuveriteľne. Nechce sa mi žiť, ale mám deti a nenechám ich napospas. Presviedčam sa, že život je krásny, ale pozor! V MALIČKOSTIACH JE SKRYTÁ SKUTOČNÁ RADOSŤ ZO ŽIVOTA! Nečakám už nič pekné, no teší ma krásne svitanie, chutná voňavá káva, kochám sa v kráse a šikovnosti potomkov, druhý manžel je totálne inou osobou, než som si brala, ale učím sa viac sústrediť už vyššie spomínané. Občas idem na kávu a koláčik, raz za čas sa okúpem vo voňavom kúpeli, upracem nejakú skrinku alebo šuflík, zašlapem na orbitreku, atď. Mám 4 deti a hádam aspoň 40 rokov života. Čítaj knihy, nauč sa vyšívať, kúp si z aliexpressu minidiamanty na lepenie. Vytvoríš si krásny obrázok a vyplníš čas. Inak super psychoterapia. Dáš to, keď budeš chcieť.
Psychoterapeuta / psychiatra , a aj lieky ti preplatí poisťovňa
autorka este tolko k tvojmu prispevku poslednemu, ze aky vzor ma dieta, ze dieta otca miluje atd... KAZDE dieta miluje svojho rodica, a uci sa na jeho spravani ako sa ma spravat. Co vydrzat, vytrpiet, tolerovat... dieta si neuvdomuje casto, hlavne male, ked nema iny vzor, ze to co sa deje doma nie je v poriadku. Takze aj teba aj otca miluje, obaja davate dietatu nejaky vzor. Je to podla teba v poriadku vadit sa robit si naprieky? nebyt spokojna? nervacit sa?
Ty mas problem so sebou, mala by si ist k psychologovi, vsetko ta vytaca, vsetko prezivas, tocis sa v minulosti.. ty si mas riesit pritomnost, psychologa, muza svojho a potom budete spokojne aj s detmi a mozno aj s tymto muzom, lebo mne nerpide katastrofalne co robi, ked to porovnam s tebou... obom vam preskakuje a nezvladate jedno dieta, nervacite sa a hucite. Dieta si mate vychovat, ano deti revu a deti sa hadzu o zem ked sa im nepaci. Ma babka zly vplyv na moje dieta? TAK TAM NEBUDEME CHODIT. bude trieskat s niecim u nich, vezmem to a dotrieskala.
(A ano maju zeny narodcne deti, narocny zivot, vela ich pracuje na full time v klude az do konca tehu, aj popri detoch, niektore musia aj pocas MD aj RD - tym nevravim, ze je zle ze to mas inak, len ze ini toho maju este viac, k tomu choroby a muz hadam kazdej mava den blbec a dokonca kopa z nas sa starala o surodencov, kopa riesila kopec problemov popri skole, ci doma ci v partiach, a kopa sa dobre ucila... z toho sa naozaj netreba rucat)

@mk22 no tam budú tie výstupy vzájomné. Ona vyjeda chrumky a jeho nechá variť pre všetkých pričom. Ona je celý deň doma. Aked on navarí a jej naberie nejde jesť lebo už je ojedená. On od nervov hodí tanier tak, že ho rozbije.....Obaja nevyzretí na vzťah a už vôbec nie na dieťa či deti.
Autorka ty neposielaj partnera k psychológovia a ze ty pôjdeš až keď oň pôjde. Ty hneď zajtra začni vybavovať pre seba v prvom rade.
Anie nie si realistka, toto mi príde ako veľmi skreslený pohľad niekoho kto veci nevidí vôbec reálne.
A nie takmer nik nemá dokonale šťastný život. Každý má niečo. Len každý tú svoju záťaž inak znáša.