Zvažujeme návrat na Slovensko
Ešte donedávna som bola jednou z tých, ktorá by sa na Slovensko nevrátila ani za nič. Manžel je Čech, žijeme v ČR. Plánujeme dieťa a veru neviem či zostať tu v Česku alebo sa vrátiť na Slovensko. Jedinú výhodu Slovenska vidím v tom, že tam mám celú rodinu. Tu v Česku sme sami - manžel sa so svojou rodinou už roky rokúce nestýka. Takisto som zvyknutá, že v Česku všetko funguje, digitalizácia je super, nemusím na úrady a všetko vybavím online. Pre dieťa ale vidím výhody skôr v Česku ako na Slovensku.
Zas tu sme sami, tak neviem. Prácu máme obyčajnú obaja, žiadnu extra kvalifikovanú.
Tak ostať v ČR
Zostala by som tam. Však rodinu môžeš navštevovať casto, nie si na konci sveta
Zostaň v Česku
ostala by som
@anonym_autor ostala by som , podľa mňa väčšina vecí funguje lepšie v ČR ako na Slovensku vrátane zdravotníctva ( pôrodníc ). A zasa na víkend vieš prísť kedykoľvek na SR nieje to taká diaľka. Keby nemáme postavený nový dom a stabilné práce tiež by sme uvažovali nad odchodom lebo momentálna politická situácia je na 🤮 ….
@anonym_autor ostala by som , podľa mňa väčšina vecí funguje lepšie v ČR ako na Slovensku vrátane zdravotníctva ( pôrodníc ). A zasa na víkend vieš prísť kedykoľvek na SR nieje to taká diaľka. Keby nemáme postavený nový dom a stabilné práce tiež by sme uvažovali nad odchodom lebo momentálna politická situácia je na 🤮 ….
@anonym_b962d0 Ta politika je nanic, viem to, ale Fico tam nebude naveky. A tu sme sami. Zas je pravda, ze vela veci tu funguje lepsie.
Záleží aj na tom, do ktorého mesta by ste sa vrátili. Z našej rodiny sú v zahraničí už len dvaja zamestnaní a jeden študent a všetci vedia vyžiť, keď má zamestnanie a aj rodinu, tak by to bolo lepšie ako tam keď nemáte nikoho.
Záleží aj na tom, do ktorého mesta by ste sa vrátili. Z našej rodiny sú v zahraničí už len dvaja zamestnaní a jeden študent a všetci vedia vyžiť, keď má zamestnanie a aj rodinu, tak by to bolo lepšie ako tam keď nemáte nikoho.
@petronelag Ja som z Hlohovca a aj celú rodinu tam mám.
Rozhodla by som sa podla toho, v ktorej krajine vies viest perspektivnejsi zivot aj do buducna. Nenechala by som sa zlanarit utlocitom, ze Slovensko je domovina, mam tu rodinu. Ale na druhej strane, ak vies viest financne plnohodnotny zivot aj na SR, mali by ste tu obaja dobru pracu, vnimas ako dolezite byt s rodinou castejsie, tak deti mozu ist neskor studovat aj do zahranicia.. Zasa neviem, tiez podla mna netreba SR vnimat ako uplne zlo, aj ked to tu je, ake je. V inych krajinach su tiez aj zle veci, len to uz niektori nevidia. Podla mna sa treba pri otazke odchodu/navratu na SR zamysliet hlbsie, ze co ti vlastne chyba a ake su motivy tvojich myslienok.. mozno ti je v CR dobre, len zijes stereotyp, tak „vymyslas” (nepisem, ze to tak je, len ako teoria), alebo su tam padnejsie dovody, a to je uz potom o inom…
@petronelag Ja som z Hlohovca a aj celú rodinu tam mám.
@anonym_autor
kde zarobiť lepšie a kde su vhodnejšie podmienky pre život? Ak chces aby ti rodina s detmi pomáhala, ok. Ak nie tak neties a nsvstevujtr sa, ved nie ste v Afrike.
To čo zarobíme v Česku by sme zarobili na Slovensku tiež. Ako som písala, nie sme kvalifikovaní odborníci. Skôr tá samota ma k tomu návratu vedie.
Zostan v CR , na SK ani omylom
určite by som si vybrala krajinu, kde bude mať dieťa lepší štart
@mirokub Na Slovensku mám rodinu, takže tam samotu cítiť nebudem. Tu sme sami ako kôl v plote.
@mirokub Na Slovensku mám rodinu, takže tam samotu cítiť nebudem. Tu sme sami ako kôl v plote.
@anonym_autor ba Slovensko by som sa nevrátila ani za nič. Veď to máš na skok z Česka. Prídu deti, nájdeš si kamarátky, mysli na to, aké možnosti napr. len v školstve budú mať tvoje deti tam a aké by mali tu. Všetci mladí z našej rodiny, ktorý tam študovali, zostali v česku, posledný je ešte len v druhom ročníku a už sa vyjadril, že sa vrátiť nemieni.
Alebo počkajte do volieb v ČR a budete vidieť, ktorým smerom sa bude uberať ČR. Ale ja som nikdy pri práci neprihliadala na politiku, robím si svoju prácu a ak aj niekto má iné politické názory, tak to je jeho vec.
Alebo počkajte do volieb v ČR a budete vidieť, ktorým smerom sa bude uberať ČR. Ale ja som nikdy pri práci neprihliadala na politiku, robím si svoju prácu a ak aj niekto má iné politické názory, tak to je jeho vec.
@petronelag Myslím, ze horšie ako je to teraz, za Fialovej vlády to byť nemôže.
@anonym_autor pokial mas dobre vztahy so svojou rodinou vratila by som sa. Ziadne peniaze nestoja za ochladenie vztahov
@anonym_autor a ako byvate v CR a ako vy ste byvali v SR?
@anonym_autor a ako byvate v CR a ako vy ste byvali v SR?
@kitycat V Česku v nájme, na Slovensku by sme mali vlastný byt.
Ostaň. Nevracaj sa sem.
Záleží čo je pre vás ako rodinu výhodnejšie. A podľa toho sa zariaď.
ostala by som v česku
to že tu máš rodinu neznamená že ti pomôže ,vôbec nemáš zaruky že ti s dietatom pomôže
ostala by som v česku , su uplne niekde inde snád vo všetkom
máš tam lacnejšie životné podmienky, lacnejšiu cenu práce, ked budeš mat dieta zostane ti na vyplate viac ako tu
máš záruku že česko sa nestane ruskou guberniou
neviem kde si pozerala ceny ale ja ked som pozerala rovnako velké mesto ako kde byvam tak tam si môžem dovolit väčši byt , alebo dom na dedine, tu nie
máme vyššiu dph a pôjde to hore, dôchodok dostaneš skôr minimálny a je jedno kolko vkladaš
slovensko má tvrdo našlapnute na grecku cestu, však si pozri ako konsoliduju ludom beru a oni rozhadzuju vo velkom
zase rodičia tu nebudu večne, a kolkokrát ked si žila na sk ste sa stretavali, neber to tak že pride dieta a niečo sa zmení
tu na sk ti povedia že dieta je malé nespolupracuje nevedia zdiagnostikovat, prideš do čiech zrazu vedia aj dg aj liečba aj terapia
@anonym_b962d0 Ta politika je nanic, viem to, ale Fico tam nebude naveky. A tu sme sami. Zas je pravda, ze vela veci tu funguje lepsie.
@anonym_autor pokial bude žit tak tu bude, tak schválne počkaj do novych volieb kto bude vladnut, ludia su nepoučitelny .tu sa riešia dva pohlavia a chobotiny nie že nemáme pomaličky čo jest,
maloobchod je 5 mesiacov nostop v prepade, mrzne to, proste ludia nemaju peniaze, nemôžu si už požičat, a roztača sa kolobeh
každy mesiac nejaka firma krachuje, prepušta atd
@petronelag ano ale nemaju také dlhy ako my
nie to ružove ale nie su v takom hnoji ako my
u nás je šanca že začnu šaškovat s vystupenim z nato eu, v cz tiež ale to su komanči čo nemaju šancu byt hlavnou alebo v prvej 3 byt
nemusia konsolidovat ako tu
politkov aj čo su teraz vo vlade proste ma maler tak je stihany tu sa nič nedeje - okamura, babiš atd.. ,niekto urobi niečo tak leti vzda sa mandatu tu tak maximalne sa porehoceme cez slzy na zomri a tym to hasne
@anonym_autor treba zistit, ci by ste sa tu zamestnali a za kolko. Vlastny byt je vyhoda, splacas svoje. Jedina nevyhoda Hlohovca su neustale kolony. Zvaz, na ktory smer by ste dochadzali.
@anonym_autor teraz si na tom zhruba tak v ČR ako na SR. Ale na SR máš vlastný byt a rodinu. To je ale obrovské plus. Teraz platiš za nájom a tu nebudeš. Takéto reči o Slovensku, no neviem, rozdiel nie je až taký markantný a rodina je rodina. Keď ti deti pôjdu do škôlky uvidíš ten " prepad" budú stále choré a ty budeš žiť z OČR, tu by si ich mohla dať rodičom a zarábať a tiež neplatiť extra peniaze za nájom. Určite Slovensko a rodinu.

Zostan v CR.