Zvažujete ukončenie štúdia medicíny kvôli osobným výzvam?
Som studentka mediciny, po prvom roku. Zo zaciatku ma to velmj bavilo no neskor sa mi stali veci ktore mi tu chut celkom zobrali. Nie som stastna, prisla obrovska vlna neuspechov hlavne co sa tyka osobneho zivota. Minuly rok som maturovala a zaroven robila prijimacky na tu medicinu, bolo to velmi tazke pretoze mi moja mamka ochorela na rakovinu, schudla som od stresu asi 10 kg ale nejako som to zvladla, aj maturitu aj prijimacky aj som uspesne zacala studium. Potom to nejako prislo, nasla som si na skole super kamosku, ktora ma vsak strasne podrazila. Najprv som ju stale ospravedlnovala, no pomaly mi dochadzalo, ze nie je ziadne neviniatko a vsetko robila naschval aby mi ublizila a nakoniec to skoncilo tak ze sa dala dokopy s mojim priatelom. Robila mi naprieky, napriklad raz na zapocte sme sedeli vedla seba a ona mala mobil pod lavicou, ten jej potom bud spadol na zem alebo ho hodila naschval smerom ku mne a profesor si myslel ze to spadlo mne tak z toho zapoctu vyhodil mna miesto nej. Samozrejme nic nepovedala. Diali sa taketo podobne veci vkuse a ja som si to vsimla neskoro ale proste robila mi zo zivota peklo. S mojou psychikou to urobilo svoje, jednak ten minuly rok bol psychicky narocny a teraz sikana. Ked som zo strednej sla na medicinu, hovorila som si ci na to mam, ci to psychicky teraz nebude nad moje sily…teraz tu som s po tom vsetkom nie som stastna, niekedy mam pocit ze ma ten odbor aj bavit prestava. Ci to nie je osud snaziaci sa mi nahovorit, ze toto nie je pre mna. Pretoze sa trapim. A mozno sa mi to snazil naznacit aj tou mamkinou chorobou minuly rok, a stazit mi to aby som sa tam nedostala no ja som sla hlavou proti muru a dostala som sa. Nakoniec ma to predsa mozno dobehlo. Brali by ste to tak, ze by ste sa mali vybrat inym smerom? Skusit mozno iny zivot alebo iny odbor?
Ja som teraz v zivotnej faze, ked bilancujem a veeelmi lutujem, ze som ani len nesla na medicinu, vystudovala som nakoniec skolu, z ktorej nemam uplatnenie, kamoska, ktora ma volala, ze mam ist s nou, ze som sikovna a ze to dam, tak sa ma fajn. Ano, bola to drina, ale teraz to lutujem, ze som to ani neskusila. Chodila som do skoly aj tak 8 rokov dokopy a nemam v rukach nic. Len titul, ktory mi je nanic.
Neverila som si. Hoci ambiciozna som bola dost. Ked som sa zatala, zvladla som aj tu anorganiku, dokonca matiku s integralmi, biochemiu, aj molekularnu.
Ja si myslim, ze by si mala pokracovat. Inak budes lutovat, ako teraz ja. A uz to nezmenim.
@nevenka ja som si ani prihlášku nedala ...úplne som sa odklonila....a teraz pred 40 som z toho nešťastná
Ja som teraz v zivotnej faze, ked bilancujem a veeelmi lutujem, ze som ani len nesla na medicinu, vystudovala som nakoniec skolu, z ktorej nemam uplatnenie, kamoska, ktora ma volala, ze mam ist s nou, ze som sikovna a ze to dam, tak sa ma fajn. Ano, bola to drina, ale teraz to lutujem, ze som to ani neskusila. Chodila som do skoly aj tak 8 rokov dokopy a nemam v rukach nic. Len titul, ktory mi je nanic.
Neverila som si. Hoci ambiciozna som bola dost. Ked som sa zatala, zvladla som aj tu anorganiku, dokonca matiku s integralmi, biochemiu, aj molekularnu.
Ja si myslim, ze by si mala pokracovat. Inak budes lutovat, ako teraz ja. A uz to nezmenim.
@nevenka čo ste študovali?
@anonym_autor určite zostaň, si dobrý človek..len musíš nájsť správnych priateľov..okamžite vymazať zo života ľudí typu tvojej kamarátky...máš na to, len si možno viac citlivá, aj vzhľadom k tomu, čo máš za sebou s maminou a pod....už len ten, kto dobre zmaturuje a dostane sa na medinu, je fakt dobrý...držím päste, nevzdávaj sa a obrň sa voči falošným a podrazáckym "kamarátkam"...

Urcite tam ostan, zdravotnictvo potrebuje ludi ako si ty.