Zvláštna situácia a vzťah po rozvode
Aký máte názor na moju situáciu a ako by ste to riešili vy? Som 2 roky rozvedená, žijem stále so svojim ex aj budem, táto situácia je a bude pravdepodobne dosť dlho nemenná, dôvody nebudem rozpisovať, v skratke s ex vychádzam v pohode ako so spolubývajúcim a rodičom mojej dcéry, nejako sa už nehádame, akceptujeme sa. Zatiaľ čo s ním sa rozišla pred niekolkými mesiacmi frajerka, ja som v tom čase, teda pred zhruba 9-10 mesiacmi natrafila na moju terajšiu známosť. Asi to pochopia skôr rozvedené baby, ako to chodí, mal to byť nezáväzný vzťah s benefitom, ale nejako sa nám to trochu vymklo spod kontroly a zistili sme, že si rozumieme aj ináč, celkovo ľudsky, že ked sa pár dní nevidíme, chýbame si a že to už nie je len-tak...je pravda, že pár mesiacov sme fungovali v tom nezáväznom štýle, resp. ani jeden z nás si nepripúšťal žiadne city, (vídavali sme sa zhruba 3x za mesiac, ale dennodenne sme boli v kontakte cez soc.sieť alebo sms), tak som to nijako ani neriešila ani nič, teraz pred zhruba 3 mesiacmi, ked sme to skoro definitívne zabalili kvôli všelijakým okolnostiam a mojej zmätenosti z tohto divného vzťahu, kedy som nevedela ako to brať, sa konečne vyjadril a prejavil svoje city a tým dňom sme to nejak zintenzívnili, stretávali sme sa takmer denne (boli prázdniny a ja sama, dalo sa). Čo mi ale prekáža, neviem, čo s tým dalej, už sa nemáme kde stretávať, lebo dcéru mám z prázdnin už doma, ex robí na zmeny čiže u mna doma nehrozí, kedže neviem, ako by som dcére vysvetlila, že ked otec neni doma, bude u nás kávičkovať môj súčasný partner (ex s tou návštevou, ked nie je doma súhlasí, dokonca ho pozná, ale nepoznajú sa osobne). Akurát dcéra o existencii môjho súčasného nevie nič a ani je do toho nechcem nijako zatiaľ zaťahovať, resp. neviem ako by som to mala spraviť tak, ako to bolo bez psych. ujmy všetkých zúčastnených. U neho doma sa stretávať môžeme nadalej tak ako doteraz, akurát on ma tají pred svojou matkou, čo chápem, aj ked dôvody sú celkom iné, než to, že by nechcel, časom sa tomu asi nevyhneme, ale zatiaľ to ja nechcem ani ja. Predsa mám svoj vek, svoj život a nemám chuť spoznávať jeho matku už len kvôli predsudkom, som o 3 roky od neho staršia, rozvedená s dieťaťom, čo žije so svojim ex a on mladý slobodný chalan. To by asi máloktorá matka pochopila a ked áno, tak nemám záujem chodiť k nim a kávičkovať aj s nou v trojici, ked chceme byť sami. On mi povedal, že keby ma predstavil, už by matka chcela vidieť nielen mna, ale aj moju dcéru a už by vysedávala spolu s nami, nemali by sme žiadne súkromie, čo mi je teda proti srsti, lebo ja nemám čas nazvyš a ked mám, chcem byť len s ním sama. V podstate ide o to, že mi nie je ľahostajný a kvôli týmto okolnostiam nevidieť sa týždeň ma trochu mrzí, vždy po takej dlhšej odmlke mám pocit jemného akoby ochladenia aj ked on ma presviedča o opaku, proste reálnu komunikáciu komunikácia cez net nenahradí aj ked sme aspon takto v kontakte denne. Neviem čo s tým...
@anatalia77 ale veď ber to trochu s nadhľadom,uvažuj logicky ktorá matka by bola šťastná keby jej syn jedináčik predstavil rozvedenu ženu s dieťaťom???? Ja teda isto nie....to nemá nič s povesťou..
@nuvaring ja osm bola rozvedena s dietatom a moj muz ma predsa predstavil rodicom a teda aj mame. Sice nie je jedinacik, ale hyckali a hyckaju ho poriadne. No trosku hadok, pevne slovo a mamicka povolila. Respektuje ma ako manzelku a mojho syna ma rada ako vnuka. Ale zaciatky boli kadejake.
toto je nejaky vzťah to pochybujem že ťa ukryva pred matkou aby ťa nikto nevydel to sa tak sprava chalan ktory chce isť do vzťahu ved to je decko že by dospelemu človeku matka poručala či ma mať rozvedenu ,slobodnu, vdovu, alebo neviem ešte aku tak to je spravne maš dosť rozumu nato a skusenosti nato aby si vedela rozlišiť čo je spravne a čo nie toto fakt nieje vzťah ked sa chce s niekym vyspať nech sa vyspi z nejakou ľahkou ženou a nie zo ženou akou si ty čo už v živote prešla dlhu cestu mysliš si ale polož si otazku popravde že tento vzťah ma perspektivu ak by mal od prvej chvule by svojej matke nezatlkal ani teba ani to že maš dcerku a vyhovorky typu že by s vami vysedavala to maš iba z jeho ust a nie z ust jeho mami tak že vôbec nevieš ked si ju nevydela a nerozpravala sa s ňou to su iba jeho vymysli vyhovuje mu to tak doma pri matke ma navarene ,vyprate ide kde chce pride kedy chce tak čoo mu chyba ostatok mu daš ty a on si uživa ver mi s toho nikdy nič nebude iba stracaš s pubertiakom čas čo môže vedieť taky mlady o živote ked nemam deti nič nepozna starosti a nič ine mu nieje treba teba ma ako dobru ženu pre všetko a dristy typu aby ťa nevydeli ich susedia ved už iba samo o sebe ak by chcel tak by ti povedal že mne je to jedno nech nas vydia aj tak ťa chcem a nič na tom nikto nezmeni lenže on roby pravy opak a zbytočne ťa zhadzuje ber sa preč nedvihaj mu telefon nekomunikuj s nim a rozid sa s nim nema to buducnosť už keby chcel tak ťa mame predstavi aj tvoju dcerku a nečaka pokiaľ odide a prideš k nemu to čo je ty si prenho čo asi nič urobite to čo mate a chod preč no nezda sa mi to a určite mnohe ženy a mami mi tu daju za pravdu že s toho nič nebude to mi ver drž sa a prajem ti veľa sil a pohody.
@nuvaring no ty si urite žena ktora určite preskakala veľa veci on nič uvidiš ked s nim prestaneš komunikovať a odstrihneš ho zo svojho života a pride za tebou ty si urči podmienky bude to tak a tak a ak ma chceš môžme v tom pokračovať ak nie chod si svojou cestou ja ti želam veľa sil na spravne rozhodnutia len nedaj sa prosim ťa využivať nejakemu mlademu sopliakovi.
@yollanda jasne maš pravdu ale myslim si že to čo urobil je extrem ja ked niekoho chcem a stretavam sa s nim dlhšie tak poviem o tom mame ale on ju očividne využiva a nič od nej nechcce a vyhovorky typu že bude mama s nami vysedavať tak to počula z jeho ust nie z ust jeho mami na priamo čo ked to tak nieje a vymyšľa si a situaciu prispôsobuje tomu ako sa mu to prave hodi a pasuje určite by sa s nim mala prestať stretavať to je môj nazor ona si môže urobiť samozrejme posvojom ako ona uzna za vhodne.
@dilino v podstate s nim nie som v kontakte od piatku, teda včera mi volal, či nevýjdem aspon von na parkovisko, že mu chýbam, ale som sama s dcérou a nechcelo sa mi, tak som nešla, na nete nepokecujeme, nemám chuť tam byť....nemyslím si, že by po mojom odstrihnutí sa od neho za mnou ešte chodil, lebo je podoná povaha ako ja a to sme ešte spolu nič nemali, ked mi povedal, že on ked niečo skončí, viac babu nekontaktuje.....navyše, asi som to už spomínala, že on nemá dôvod končiť so mnou, ale ked to ja chcem a rozhodnem sa tak, nebude ma nútiť a nájde si náhradu, aj ked plytkú, lebo on vraj niekoho potrebuje a nebude sam aspon na to jedno....smutné
@nuvaring no je to ťažke ale musiš byť razna nech si najde maš ešte život pred sebou a tym že to bol jeden rozvod tym sa nič nekonči to mi ver zbytočne stracaš čas tym čo nebude nikdy dobre zabiješ si dlhy čas a vlastne ničim využiva ťa a citovo vydiera že si niekoho najde na to jedno ved nech si najde nikto mu v tom nebrani ani braniť nebude tak nech si najde a bude pokoj uvidiš že či bude za tebou chodiť alebo nie ak pride tak ty si diktuj pravidla a ked nebude chcieť pristupiť na tvoje pravidla nech si ide a budeš mat sväty pokoj ver mi nema to perspektivu držim ti palce.
tak včera som to s kľudom angličana zabalila....teda povedala som, že v tom takto pokračovať už nebudem a div sa svete, prišla sprška vecíííííííííííííííííííí....vraj to ide riešiť, nechce ma stratiť a ide postupne s pravdou von na oficiálno.....tak som sama zvedavá, ako to chce a bude dalej riešiť, ale pravda je taká, že by sme si chýbali
tak a stalo sa 😎 doviedol ma pred mamu a predstavil ma 😀
@atinag to nie je podstatné...mne stačí, že to spravil a takto skoro, vlastne na môj podnet, s vedomím, že inak ma pravdepodobne stratí (bola som rozhodnbutá)...veľmi ma prekvapil, nečakala som to vôbec...vzhľadom na celú situáciu, okolnosti a jeho povahu....dokonca mi hned tykala, čo vraj nerobí bežne 😀

@anatalia77 ale veď ja som mu to povedala,že nech si nájde normálnu mladú babu a hotovo....na toto sa urazil a povedal,že keby to vyhliadkovo nevidel perspektívne medzi nami,že by to dávno ukončil