icon

Problém vo vzťahu: Ako ďalej postupovať?

vendywillis
8. feb 2024

zdravim. po roku aj niečo písania a kontaktovania, som sa dala dokopy s jednym chlapikom, ktorý býva trochu dalej odomna, už to budu asi 3 mesiace, čo sa stretáme....ale vysvetlím situáciu

bola som aj u neho viac krát aj on u mna , aj dlhší čas, chodíme spolu kade tade na výlety, drží ma za ruku, proste všetko to čo robia normálni ludia vo vzťahu... aj o mne hovoril rodine a priatelom....ale s nikym ma ešte nezoznamil, a on už pozná všetkých okolo mňa...

len ešte nejak po mesiaci som sa ho pytala, že ako to teda mam brať, či je môj frajer, a on že sa nad tým ešte nezamyšlal, že sa môžeme o tom porozprávat... ale potom sme tú tému už nikdy neotvorili

len teraz nastala taka situácia, ktorá je pre mna celkom nepríjemna, a vobec neviem čo mam robiť... minulý týžden sme došli zo spoločnej dovolenky, na ktorej sme sa k sebe nechovali uplne pekne (resp. ja skorej, ale on teda nezaostaval tiež) nič hrozne,...ale proste nebolo to medzi nami moc pekne... a odvtedy mam pocit že sa ku mne chová nejak inak, resp. ono to začalo už asi týžden-dva predtym ked som od neho odišla a potom sme sa nejak dlhšie nevideli ...
(p.s. viem že v tom nie je ina žena) a viem, že ma realne povinnosti, a nie vždy sa dá na den isť 2 hodiny hore dole za mnou alebo čo... ale prišlo mi to, že posledne týždne len hlada nejaku zamienku ako to nejde, nakolko predtym s tym nemal problem ani v noci, ani len na par hodin...
a teraz ked spolu komunikujeme je chladný, píše mi vždy skoro prvý a vždy odpíše, aj ked niekedy neskoro, je milý a relativne je všetko normálne... ale vidim obrozvsku zmenu ako to bolo predtym, nepíše mi ako mu chybam, ako sa na mna teší, a vobec neplanuje už čo budeme robiť dalej, ani nenavrhuje nič dalej... a na všetky taketo moje podnety reaguje dosť biedne.....

dalšou vecou je, že ja odchádzam na mesiac preč, a potom bude zase on pomaly 2 týždne na cestach ... a proste sa takto pomaly 2 mesiace budeme míňať vlastne v každej možnej príležitosti kedy sa vidieť ... bojim sa že ho uplne stratim...

rada by som vedela, čo by ste mi zo svojich skusenosti poradili, ak máte ...

je to normálne? mam sa v tom rýpať a snažiť sa z neho dostať prečo je to tak? alebo mam proste zaradiť spiatočku a jemne ho ignorovať, resp. nebyť moc "needy" ?

Strana
z2
0silvia0
8. feb 2024

@vendywillis evidentne za tie 3 mesiace stretávania u neho nepreskočila iskra a rád by to skončil.

melanta
8. feb 2024

Rok ste si písali. Wau. Teraz sa 3 mesiace stretávate. Ty sa ho pýtaš či si frajerka a chceš sa zoznamovať s rodinou. Nuž nie každý po 3 mesiacoch vníma vzťah tak vážne, aby ho deklaroval oficiálne a predstavoval dotyčného rodine. Navyše, píšeš, že na spoločnej dovolenke ste nemali dobrú atmosféru, hlavne kvôli tebe. Evidentne to silíš. A dosvedčuje to aj tvoj záver príspevku, či to máš rýpať a dotazovať sa ho. Ak je niekto stíhač/stíhačka, to odradí poväčšine každého. A možno iba nepreskočila iskra ako je písané vyššie a proste z teba nie je hotový a v podstate nemá potrebu nič okolo teba riešiť.

vendywillis
autor
8. feb 2024

tam ide skorej o to, že on to od začiatku strašne tlačil....

a ja rozhodne stíhačka nejsom..

práve sme mali divnu atmosferu, lebo on stale chcel niečo po mne, nejake prejavy náklonosti, držať sa za ruky a bozkavať, a ja som bola dost nepríjemna, lebo mi stale niečo vyčítal...

myslim, že ked sme spolu osobne, ta iskra alebo teda nejake city su z jeho strany až moc ... a preto ja vždy cuvnem a chovam sa trochu s rezervou, a on mi to ako keby opláca...
ja som na taketo veci nebola pripravena...

a k tej prvej veci, tak ked s niekym taketo veci robiš, tak asi ste partneri alebo niečo, nebudete asi len taki kamarati... hovoril aj na začiatku roku, že už doma oznamil, že dalšie vianoce bude so mnou niekde, a proste milion detajlov, on mi stále písal milačik, a kedy pojdeme kam, a kedy prídem a čo ja viem čo... a ked som sa začala pomaly zamilovavať, tak sa stalo to že začal byť divny

kataina
8. feb 2024

"...už to budu asi 3 mesiace čo sa stretavame ..." no vy ste asi neboli spolu ešte ani tie 3 mesiace, ked ste už išli spolu na dovolenku ? To sa zasa mne zdá veľmi skoro

vendywillis
autor
8. feb 2024

no my sme sa hlavne tak zoznamili, že ma zobral na pár dni aj preč...nevidim na tom nič zvláštne.... a vtedy to začalo vlastne, odvtedy za mnou stále chodil a stale sme niekde chodili vlastne....

chodec15
Odpoveď bola odstránená
melanta
8. feb 2024

@kataina rok si písali, takže o sebe vedeli dosť, takže nepríde mi divné, že ani nie po 3 mesiacoch idú na dovolenku. Divný mi je skôr rok písania. Nepoznám chlapa, čo by bol ochotný s niekým si rok písať a vlastne ani ženu.

kataina
8. feb 2024

@melanta to som asi prehliadla, že rok si pisali

klementinka58
8. feb 2024

manipulatori to tak robia, ze si dlhsi cas namotavaju cez pismenka obet a medzity seknu vztah co maju aktualny. Takze tam moze byt aj toto v hre, ze medzi sebou rozohrali nejaku hru

vendywillis
autor
8. feb 2024

@klementinka58 pride mi uprimny na to že by hral niečo na 2 strany, ja zas mám nejaku intuíciu, verím mu aj ked hovorí kde je a s kym a rozhodne som mu v ničom nikdy nebranila .... ja som sa pýtala na tu zmenu chovania ..... že čo môže byt vo veci...

vendywillis
autor
8. feb 2024

a práve, nechcem byt za tu, čo vytiahne nejake otazky vzťahu, a nie som si ista, či sa ho mam osobne aj pýtať, že čo sa deje z jeho strany.... bojim sa, aby si nemyslel, že som nejaka zufala alebo čo.. len ma to trápi....

klementinka58
8. feb 2024

@vendywillis ved zmena chovania moze byt aj to ze sa s teboi zahrava. Po faze ked ta mal na piedestali prislo ochladenie. Manipulatori sa takto hraju pritahuju a odtahuju sa casto. Ak je teda manipulator

Keby si mala intuiciu tak asi sa riadis nou a nevypisujes tu. Skor mas nizke sebavedomie mi to pride

vendywillis
autor
8. feb 2024

@klementinka58 hm... a čo sa s tym dá robiť?

vendywillis
autor
8. feb 2024

@klementinka58 ved kopa ludí ma taketo skusenosti... myslela som , že mi niekto dá radu ako sa zachovať... a mne to príde, že tu len každy dedukoval, že problemo som vlastne ja....

klementinka58
8. feb 2024

@vendywillis no ved uvidis ako sa to bude vyvijat a podla toho sa zariadis niektore veci sa daju odsledovat a neurychlis ich

0silvia0
8. feb 2024

@vendywillis dedukovali sme podla toho co si napisala. V povodnom prispevku si vobec nepisala ze on tlacil na teba. Cize on tlacil na prejavy lasky, asi dufal, ze na dovolenke bude sex a ty si sa odtahovala? Nic nebolo? Tak asi je nasraty, ocakaval spravanie zamilovanej zeny so vsetkym co k tomu patri, nebolo to podla jeho predstav, tak sa zacina odtahovat on.

0kristina0
8. feb 2024

@vendywillis a co ine ako komunikacia medzi vami by to mohla vyriesit? Co ste soplave deti, ze sa neviete o tom otvorene porozpravat? Daj si s nim stretko a face to face si to vyjasnite.

vendywillis
autor
8. feb 2024

@0kristina0 no ved na to naražam. budeme spolu cez víkend. ale neviem či to mam otvarať, ja som sa ho pýtala viac krat už počas minuleho týdžna, aj cez víkend, že čo sa deje, že prečo je na mna taky hnusny... a on povedal, že nie je , že som ja hnusna na neho , že ma ma rad, ale proste vidim ako so mnou komunikuje... nechcem byt paranoidna....

vendywillis
autor
8. feb 2024

ja sa mu snažim proste vyhovieť, a byt mila a snažim sa a mne to príde že všetko co robim je zle a vadí mu, a on sa potom čuduje že sa nedržíme za ruky a nechcem sa s nim bozkavat a spat, ked sme spolu... to je velmi komplikovane. a proste problem je na oboch stranach. ale viem, že proste to nie su veci, ktoré sa nedaju vyriešiť... len neviem ako,

0kristina0
8. feb 2024

@vendywillis urcite sa s nim porozpravaj. Komunikacia je zaklad vztahu. Aspon budes vediet na com si ale pravdepodobne to bude suvisiet s tou dovolenkou, na ktorej si na neho bola protivna.

romi0310
8. feb 2024

@vendywillis ja nechapem, ako moze niekto povazovat otvorenu komunikaciu za stihacske spravanie :D nepoviem, ze na prvom druhom rande by si sa ho pytala, ze ako to s tebou mysli, ale po tskej dlhe dobe je uplne normalne otvorene komunikovat. Niekedy je dobre hned od zaciatky vykomunikovat si, ako to dvaja ludia maju a co ocakavaku od randenia. Potom zbytocne clovek straca cas , niekto dokonca aj roky s niekym, komu vyhovuje len situationship. Ty si urobila spravne, ze si sa ho to spytala po nejakom case, ale jeho odpoved bola velmi divna. Ze sa nad tym nezamyslal :D houby sa nezamyslal. To su proste tie trapne vykrucacky u muzov, aby sa ,,vztah/nevztah vyvijal podla ich tempa a predstav. Teraz mate byt spolu, treba vychytat jeho dobru naladu a otvorene mu povedat, ze si dosla do bodu, kedy by si rada vedela, ci budete postupne spolu nieco budovat alebo si pojdete kazdy svojou cestou, lebo uz z jeho spravania citis, ze je tam nejaka zmena. Proste uplne v klude, ziadne vycitky, hlavne chod cez tvoje pocity, akonsa ty citis. Lebo na take argumenty ti nemoze oponovat. Ale musis byt prirpavena aj na to, ze on to posuvat nechce a v tom pripade mu jasne povedz, ze to resektujes, ale ty v tom prípade vidis jedine vychodisko a to take, ze sa vase cesty rozidu. Takto si zena krasne urcuje hranice a ver mi, ze otvorenou komunikaciou davas muzovi jasne najavo svoju silu a ucis ho, ze nie si len tak hocikto a ze moze s tebou zametat. Vzdy treba otvorene komunikovat a nebat sa. Vzdy bojujes sama za seba a je lepsie vediet na com si, ako sa zbytocne natahovat dlho a potom s vacsim zranenim skoncit 🙂 drzim palce ;)

simona20201309
8. feb 2024

@vendywillis podla mňa ste nestracali čas. Za tie 3mesiace ste zažili toho možno viac, ako niekto za celý rok. Urychlene ste zistili, že k sebe nepatríte.
Po 3mesiacoch vzťahu a prvá dovolenka? Mali ste sa vrátiť umilovani k smrti s nádhernými zážitkami. Kašli na taky vzťah. Proste to nefunguje. On cuva ako typický chlap. Nie je schopný povedať pravdu do oči, len to bude posuvat do stratena a ty sa budeš po nociach trápiť. Ukončí to ty a ušetriš si čas aj trápenie.

romi0310
8. feb 2024

@simona20201309 super vystihnute 😊

betulinka1
8. feb 2024

@vendywillis normalne sa ho otvorene opýtaj co sa deje. Ale do sms alebo cez telefon, ked budete osobne.

sissy27
8. feb 2024

@vendywillis rok si s niekym vypisovat 🙈 no a po troch mesiacoch proste staci, uplynula ti skusobna doba, ty si sa namotala, on zistil, ze nema zaujem o viac, na mesiac odchadzas, potom zas on, nepotrebuje sa s tebou oficialne rozchadzat, vysumi to same… vlastne ani doteraz ta nepovazoval za partnerku, takze nie je co ukoncovat. Proste sa prestanete stretavat.

simona20201309
8. feb 2024

@romi0310 ďakujem 😀

juliacenc
8. feb 2024

@vendywillis mozno prave cas ukaze nechaj to zatial tak odides situacia sa vyvrbi a uvidis ked sa vratis ako to bude ci pokracujete alebo bude koniec

mk1111111111
8. feb 2024

Tak, neviem, asi som prehliadla. Bol ten sex? Ci nie? Lebo vidim problem v tom odtahovani sa

vendywillis
autor
8. feb 2024

@simona20201309 nebola to prva dovolenka, cestujeme spolu často. ale nastali nejake komunikačne nezhody, a nešli sme sa tam valat do postele, ale chodili sme nonstop od rana do večera. zažitkov máme myslim že až až.... rok sme si písali sporadicky, ja som nemala zaujem, on skorej ano, ja som s nim išla z trucu a vyvynulo sa to na to že sme sa začali stretavat a rozumeli sme si .... len proste je to zvláštne v poslednej dobe, i ked možno som paranoidna len naozaj.. ono mame plany aj na valentín a podobne. len potom sa naše cesty dost rozchadzaju na dlhšie a to je kvoli tomu, že sme vtedy ešte sa nepoznali osobne, inak by sme tie cesty mali už naplanovane inak..... a mam obavy, aby sa tieto nezhody a neistoty neprehlbyli ešte viac.... po dobu ked budeme od seba ... ale asi to naozaj sa ukaže až po tomto období ....

oli18
8. feb 2024

Necitam vsetko, ale z dvoch, troch tvojich prispevkov je jasne, ze ste za 3 mesiace stihli toho velmi vela. Dosiahol, co chcel a uz si ho prestala bavit.

Strana
z2