Zvyknete ponocovať kvôli upratovaniu po deťoch?
Mamky ktoré máte malé deti: tiež ponocujete a doháňate všetko večer/v noci, keď vám deti spia? Ja pri malom nedokážem spraviť cez deň nič, stále sa mu musím venovať, ak zoberiem vysávač, začnem variť, žehliť hocičo začne veľmi plakať a potom všetko musím doháňať v noci, bežne som hore do polnoci/jednej :( uz mám pocit ze nezvládam takto.
ja som to tiež nerobila…
@anonym_autor spočítam na prstoch ruky, koľkokrát som upratovala dlho do noci a ešte mi na tej ruke nejaké voľné prsty ostanú, čiže len vo výnimočnej situácii. Nenapísala si, ako starí je tvoje dieťa, to je veľmi podstatná informácia
@anonym_autor nie, nikdy ma ani nehlo, skôr som si ráno privstala. Ale zvyčajne sme to mali tak (aj máme), že čo sa nestihne počas dňa, to dorobím ja/muž večer -podľa toho, kto venčí deti 😅
Nie neupratovala. A kolko maju rokov?
Nie. Trochu bordelu barák zniesol a keď prišiel manžel. tak mi hodinka stačila, aby som to pofackovala aj s večerou. Do noci som bola hore buď iba preto, že sme s manželom blbli alebo preto, že som si chcela pozrieť seriál. Bez ohľadu na počet detí (máme 3).
Nie urcite nie 😅 .. veľmi zle nastavené
@anonym_autor nežehlila som nič, iba košeľu mužovi, prípadne mne blúzku a to bolo pár krát do roka. Si sama, čo otec dieťaťa?
Stačí mi, že som nevyspatá kvôli deťom, nie tak ešte kvôli bordelu 😅
má rok a pol
A otec dietata je kde? Nema ti kto pomoct, rodina, kamosky? S dietatom alebo pomoct navarit atd. Neviem presne v akej situacii sa nachadzas ale poprosit o pomoc nie je hanba 😉
A to kazdy vecer upratujes tak dlho?
Ponocujem ale nie kvoli upratovaniu ale kvoli casu pre seba.
Dam ti radu za milion. Pochopila som ju bohuzial az pri druhom dietati. Ked dieta spi nerob nic a venuj sa sebe. A nauc dieta robit veci s tebou. Nebude to dokonale ale moze to byt ako hra. Nase mali vsetko mixery vysavace metly kosacky handricky vedierka a robili sme veci spolu. Naucili sa ze aj upratovat treba aj ako sa to robi aj sa zabavili lebo deti pomahat bavi a aj ja som mala cas pre seba.
Muž zvykol tiež popratať, ale má často nočnú, a ja sa potrebujem zobudiť do “čistého”.. A za deň sa u nás dokáže spraviť taký bordel a špina, že keby k nám prišla sociálka tak mi zoberú dieťa 🙈 a to rána začíname s poriadkom! môj syn je extrémne akčný, len kým som na wcku dokáže premiestniť 10 vecî z rôznych izieb, chce sám jesť/piť, všetko rozliate, rozsypané, potom do toho vstúpi beží a roznesie po celom byte, kopí sa mi riad lebo keď sa pustím do umývania riadu začína rev a chce aby som sa s ním hrala.. ja sa s ním rada hrám, venujem sa mu,chodíme často von, ale aspoň nejaký čss denne by som potrebovala aby som mohla priebežne pratať..
ponocujem, ale pozeranim youtube 😂
@anonym_autor no u mna to vyzera tak ako u teba. Dieta spí,tak upratovacia sichta moze zacat. Aj ked povysavane je, to robím pocas dna, aj povesane a poskladane pradlo - a moze zacat utieranie prachu, umyvanie kupelni, umytie riadu a nasledne utretie, spratanie hraciek. Manzel neurobi nic, ani ked ho prosim, ze on chodi do prace cez den a on tu bordel nerobi . ( Podla neho)
Mam 4 deti a nie, neponocovala som kvoli upratovaniu nikdy. Akoze spravim take, ze ozehlim, dam do susicky, poskladam pradlo, pri seriali, napriklad. Dakedy aj riad odlozim, ale niekedy necham tak. Idem spat dost neskoro, ale nie kvoli otrocine. Kukam telku, sijem, sme s muzom konecne v tichu sami dvaja, citam, hackujem a taketo. Domacnost mam ako po vybuchu, ale nie som otrok, no a co.
@anonym_autor spočítam na prstoch ruky, koľkokrát som upratovala dlho do noci a ešte mi na tej ruke nejaké voľné prsty ostanú, čiže len vo výnimočnej situácii. Nenapísala si, ako starí je tvoje dieťa, to je veľmi podstatná informácia
@anonym_8036e4 napriklad, ked sme cakali navstevu, vacsiu oslavu alebo na sviatky, to teda zvyknem, ale za beznych okolnosti nie.
Muž zvykol tiež popratať, ale má často nočnú, a ja sa potrebujem zobudiť do “čistého”.. A za deň sa u nás dokáže spraviť taký bordel a špina, že keby k nám prišla sociálka tak mi zoberú dieťa 🙈 a to rána začíname s poriadkom! môj syn je extrémne akčný, len kým som na wcku dokáže premiestniť 10 vecî z rôznych izieb, chce sám jesť/piť, všetko rozliate, rozsypané, potom do toho vstúpi beží a roznesie po celom byte, kopí sa mi riad lebo keď sa pustím do umývania riadu začína rev a chce aby som sa s ním hrala.. ja sa s ním rada hrám, venujem sa mu,chodíme často von, ale aspoň nejaký čss denne by som potrebovala aby som mohla priebežne pratať..
@anonym_autor ja mam tiez rok a pol staru slecnu,akcnu divu tiez vela krat nestiham pretoze vzdy malo spala .okrem nej mam aj 2 starsie deti a velky dom s pozemkom .snazim sa upratovat priebezne pri malej.jedava v stolicke (ked ze aj ona jedava sama)aby narobila co najmenej bordelu.ja rychlo zjem pri nej a idem umyt riad kym este dojeda.popripade umyvam ked spi poobedny spanok.vysavame spolu ,zem umyvam po izbach aby mi nebehala do toho a nesmykla sa.hracky sa snazim tirz priebezne a ked sa da aby mi pomahala.nedovolim aby vyvliakavala veci zbytocne ked sa stym nehra.upratovanie do noci je akurat ked cakame na druhy den navstevu a potrebujem aj nachystat viac chodov alebo zakusok
@anonym_autor prepáč, ale dieťatko je postihnuté? Ak nie, tak je najvyšší čas ho začať učiť, že nie je stredobodom vesmiru. Nie, nemusíš mu robiť animátorku od rána do večera. Keď začneš variť a on mrnčí, tak sa s ním rozprávaj, ale pokračuj v činnosti. Super je učiaca veža, nech ti pomáha, daj mu hrniec, varechu a pod. Neexistuje, aby mi dieťa vylievalo alebo rozsýpalo jedlo po byte. Jedlo sa jedine za stolom, alebo v stoličke, keď sa trepalo dolu, jedlo som odložila. Veľmi rýchlo pochopilo, že inde jesť nedostane, žiadne behanie po byte s piškóto a chrumkou po byte. Piť dostane, počkáš až sa napije a odložíš tak, aby nedočiahol. Hračky budú tam, kde si ty, čiže kuchyňa, obývačka alebo sa hráte v jeho izbe. Nikde inde hračky vláčiť nebude, kľudne aj zamkni spálňu a detskú, ak sa hrá v obývačke, Pred odchodom von, pred spánkom spolu hračky poupratujete. Dokážu to deti v jasliach, zvládne to aj tvoj. Čím viac budeš vońku, tým menej bordelu bude dnu. A nezabudni, že revanie nebolí, je to u neho prostriedok k dosiahnutiu cieľa. Bude teraz ťažké odúčať ho od toho, že začne revať a ty okamžite prestaneš a ideš sa s ním hrať. Rozprávaj mu kľudným hlasom, naučí sa. A manžel keď ide na nočnú, nechaj ho vyspať choď s dieťaťom von, keď sa vrátite, dáš dieťaťu obed, poobede pôjde spať a keď sa vyspí, daj ho otcovi , nech idú von a ty zatiaľ upraceš a navaríš na ďalší deň. Prídu z vonku, večera, sprcha a spať. A máš upratané, navarené a ak muž nejde na ďalšiu nočnú, tak máš čas aj na neho. Stačí si to len zmenežovať, máš jedno dieťa, čo myslíš, ako to zvládajú maminy dvojičiek, troch detí s mužom na týždňovkách?
Do polnoci alebo jednej po polnoci som upratovala vo výnimočných situáciách, choré dieťa aj muž, alebo dieťa zvracalo a pod. Aj to si myslím, že po polnoci to nebolo nikdy
@anonym_autor no myslím, že trošku preháňaš, že by ti dieťa zobrala sociálka. 1,5 ročné dieťa ti vyhádže veci z izieb (čo sa dá zamknúť), jesť, piť no neviem ako si ho naučila. Riady ak sa dá obstarať si umývačku. Zaistiť skrinky proti otváraniu, mať ho teda pri sebe aj na WC. Viem čo sú to živé deti, vychovala som ich štyri. Posledný dvaja boli chlapci z maličkým vekovým rozdielom, ale v rámci ich chápania vedeli, čo si môžu dovoliť. V noci som neupratovala, ale som pracovala (szčo), aby som nestratila odbornosť a mala prácu aj popri 4 deťoch.
Podla mna mas totalne zly system,lebo ak mas doma bordel ako v tanku po dni stravenom s 1(!!!) jeden a pol rocnym dietatom,tak nieco robis naozaj zle cez den.Si uvedom,ze tu maju zeny deti 2-3,niekde aj viac a nikto na nich socialku nevola.Je aj navarene,aj deti boli vonku,aj do pracky hodene,poriadok sa udrziava ako tak,vecer pri telke sa akurat tak pradlo zlozi...Neexistuje nestihat pri jednom dietati, akoze prepac.Bud nemas system alebo treba nastavit hranice dietatu a ucit ho od utlsho detstva ze druhu hracku si vezme az ked tu prvu uprace.
@anonym_autor nie a to mam 3 deti.ked robim co treba bud mi pomáhajú alebo sa hrajú robia ďalší neporiadok.
Ale veci z práčky vyberajú,micku mi pomáhajú
Zapnem vysávač oni povysávajú potom to dokončím.veci skladajú po svojom 😁
Zapájam ich
Mám dve deti.Ponocujem často ale NIKDY som to nerobila kvôli upratovaniu.Nie som otrok svojej domacnosti
Nikdy. Dobre by muselo hrabať.
Nehnevaj sa na mňa, ja viem, že sú deti a deti, ale neexistuje, aby ti jedno dieťa, 1,5r, urobilo taky bordel aby si musela upratovať do noci a ponocovat kvôli tomu.
Upratuj s nim, deti sú naše zrkadlo, nech dieťa vidí, že sa upratuje, neskôr ho do toho zapájaj.
Vždy keď sa dohrate, odložte hračky a choďte sa hrať s niečím iným. Dojete, umy riad/nálož umývačku. Nech hádže veci do práčky. Keď budeš utierať prach, daj mu jednu vlhcenu servítku nech utiera aj dieťa... Keď je nepolozitelny, daj do nosiča...
@anonym_autor áno upratovala, bolo to dosť vyčerpávajúce. Dieťa mám veľmi náročné nedalo sa od neho pohnúť takže viem o čom hovoríš. Dieťa sa síce nezmenilo ale prestala som upratovať po nociach každú smeť kašlem na to...
Nehnevaj sa na mňa, ja viem, že sú deti a deti, ale neexistuje, aby ti jedno dieťa, 1,5r, urobilo taky bordel aby si musela upratovať do noci a ponocovat kvôli tomu.
Upratuj s nim, deti sú naše zrkadlo, nech dieťa vidí, že sa upratuje, neskôr ho do toho zapájaj.
Vždy keď sa dohrate, odložte hračky a choďte sa hrať s niečím iným. Dojete, umy riad/nálož umývačku. Nech hádže veci do práčky. Keď budeš utierať prach, daj mu jednu vlhcenu servítku nech utiera aj dieťa... Keď je nepolozitelny, daj do nosiča...
@lucia13022023 existuju také deti len ty také asi nemáš
@anonym_autor nie, upratujem, keď je s manželom. Večer, keď zaspí, máme čas jeden pre druhého.

Nie nikdy. Kedy by som spala? Nevytvorila som takéto zvyky,