icon

Aké darčeky sú vhodné od detí a tínedžerov?

9. dec 2024

Dcéra, stredoškoláčka každoročne stresuje kôli darčekom pre rodinu jej otca. Vraví mi, že sa im veci ktoré dáva vôbec nepáčia, tvária sa zvláštne. S jej otcom sme sa rozišli už dávno, absolútne netuším aké zvyky majú v ich rodine, možno naozaj dáva príliš lacné alebo nevhodné darčeky… a možno je len precitlivelá, bohvie …

Kým bola menšia vždy som nakúpila “suroviny” a darčeky vyrábala - mydlá, sviečky, krabičky s domácimi čokoládkami, vianočné priania, ozdoby … Od nejakých 11 tich jej davam peniaze na nákup, vychádza jej to tak 10-20 € na osobu a ešte si vzdy doloží co má našetrené z vreckového . Stále sú to ale dosť malé sumy, žiadne zázraky z toho nenakúpi a po pravde u nás v rodine od nej nikto ani extra dary nečaká. Ved ešte ani nezarába, brigádovať môže až o rok.
Kupuje také drobnosti - sviečky, vonné tyčinky, kávu z pražiarne, dobrý sypaný čaj, knihy, kozmetiku, šálku, ponožky, …

Sú to nevhodné dary? Alebo príliš lacné? To ma tak napadlo či náhodou neočakávajú protidar v rovnakej hodnote.

Strana
z2
koniarova
10. dec 2024

@mamutka súhlasím s tebou vo všetko. Neťahať do toho dievca. Dospelí si to maj medzi sebou vyriešiť. @autorka, to je tvoja povinnosť.

marsmykkok
24. dec 2024

Možno je to o tom že ich nepozná. Nevie otec poradiť s nákupom? Tá sviečka napriklad možno je ok ak niekto doma páli, ale páli len značku xx ovocnej vône a dostane značku yy sladkej vône čo nechce.

Strana
z2